Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-11-14, 04:27 PM   #151
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: anyone 查看文章
女神餐館又課金抽女角a?
打返黎的....

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 04:29 PM   #152
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
i mean如果依家出手機版

以前pc我有玩

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 05:56 PM   #153
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
其實只要睇得通三點 愛神餐館可以做成好好既手機Apps
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 07:07 PM   #154
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: Van仔 查看文章
其實只要睇得通三點 愛神餐館可以做成好好既手機Apps
有好game佢地唔識賣咪又係死
我好懷疑佢地仲用同人果種思維來run
由手機版發出
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 07:58 PM   #155
Van仔
Game Master
輸了就課金..

引用:
作者: izumo 查看文章
由手機版發出
如果咁佢地都仲生存到咁就繼續啦

一隻生唔到蛋既雞,話知你金色的鑽石色
舊 06-11-14, 08:03 PM   #156
ko121314
Game Master

PSN  IDkollokkol
引用:
作者: izumo 查看文章
由手機版發出
唔洗懷疑, G字頭個位老細一定無咁強統率力
如果唔係隻online game就唔洗搞左N年先出現
係online game年代末期搞online game搞到online game都outdate o既年代

舊 06-11-14, 10:38 PM   #157
Van仔
Game Master
輸了就課金..

引用:
作者: ko121314 查看文章
係online game年代末期搞online game搞到online game都outdate o既年代
隻手機Game又係另一成功例子啦
舊 06-11-14, 11:26 PM   #158
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: ko121314 查看文章
其實pad個mode 都開始走下波........哩隻手機game佢都遲左成年幾兩年先出啦...
開發手機game,佢仲要抄人地概念,開發快既三個月,慢則半年....
但依家先出到game,明顯目光唔夠長遠.上一代課金game都差唔多玩到爛晒( i@M,MA,高達之流..)

一路都覺得靠少數重課既人養起成隻game係好唔健康既事....更前提係....星梯連player pool都未谷起....
如果哩隻game有咩敗筆反而係個戰鬥 system...
佢做到MA咁,出下cut in 有D搖乳睇下可能仲多人玩,依家個戰鬥system真係好雞肋..
依家去play store 睇下頭50位game,有大半都係大陸頹game....一般player都把火狗歸類為哩D game.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 12:16 AM   #159
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
新關入都入唔到...
繼續刷多幾隻萊絲拎黎賣先..

FGO : 339,715,785
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 12:35 AM   #160
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin
個戰鬥系統本身係好多影子混合, 但係無咩強烈的獨特性, 吸珠個畫面直覺上係VP(ry

雷同玩法/GUI呢樣就周街都係, 大廠細廠都係咁做所以能夠完全話佢有問題。

好多整隻GAME諗住生命周期得幾個月至一年, 然後推過隻新都有好多。

老老實實隻game未出都知gameplay係咁上下, 唔抱期望, 所以都唔會失望或者抱怨(ry

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
Tenzan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 12:46 AM   #161
Van仔
Game Master
輸了就課金..

引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
其實pad個mode 都開始走下波........哩隻手機game佢都遲左成年幾兩年先出啦...
開發手機game,佢仲要抄人地概念,開發快既三個月,慢則半年....
但依家先出到game,明顯目光唔夠長遠.上一代課金game都差唔多玩到爛晒( i@M,MA,高達之流..)

一路都覺得靠少數重課既人養起成隻game係好唔健康既事....更前提係....星梯連player pool都未谷起....
如果哩隻game有咩敗筆反而係個戰鬥 system...
佢做到MA咁,出下cut in 有D搖乳睇下可能仲多人玩,依家個戰鬥system真係好雞肋..
依家去play store 睇下頭50位game,有大半都係大陸頹game....一般player都把火狗歸類為哩D game.
真係好想知有幾多死忠會俾錢同可以令佢地捱到多幾多個月

我都算係好支持火狗,但玩左隻Game一日就覺得仲悶過9ho 隻SB.

戰鬥畫面個隻唔知咩頭身,又要無聲, 真係無咩說法令我繼續玩, 梅露可都叫D角色要型有型,要可愛有可愛, 依家隻星梯人物 只能講好中國特色囉
舊 06-12-14, 01:38 AM   #162
GUSTAV
The One
poor

引用:
真係好想知有幾多死忠會俾錢同可以令佢地捱到多幾多個月

我都算係好支持火狗,但玩左隻Game一日就覺得仲悶過9ho 隻SB.

戰鬥畫面個隻唔知咩頭身,又要無聲, 真係無咩說法令我繼續玩, 梅露可都叫D角色要型有型,要可愛有可愛, 依家隻星梯人物 只能講好中國特色囉
梅露d抽旦機率

舊 06-12-14, 01:46 AM   #163
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

妹露可都係靠插畫同公會戰先可以頂一頂, GAMEPLAY上其實都唔是太可取(ry

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
舊 06-12-14, 02:56 AM   #164
Van仔
Game Master
輸了就課金..

引用:
作者: Tenzan 查看文章
妹露可都係靠插畫同公會戰先可以頂一頂, GAMEPLAY上其實都唔是太可取(ry
要不是畫師同聲優 百萬跳蚤 早就

比起屍屍個種TD , 梅路可算有心機囉, 起麻D人個樣有變化,攻擊個動作隻隻有做過野, 走人個陣個>_<已經值回票價
舊 06-12-14, 03:02 AM   #165
GUSTAV
The One
poor

引用:

比起屍屍個種TD , 梅路可算有心機囉, 起麻D人個樣有變化,攻擊個動作隻隻有做過野, 走人個陣個>_<已經值回票價
咩有心機姐 抄battle cat 之嘛

舊 06-12-14, 03:45 AM   #166
Van仔
Game Master
輸了就課金..

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
咩有心機姐 抄battle cat 之嘛
抄Battle cat個隻叫 Lin e Ran gers

或者叫乜都甩
舊 06-12-14, 03:50 AM   #167
小特特
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...snA=886&tnum=1
【密技】關於技能石及回復石分配 陣型會影響
攻略w?

Blog

pixiv
小特特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 08:06 AM   #168
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: Tenzan 查看文章
個戰鬥系統本身係好多影子混合, 但係無咩強烈的獨特性, 吸珠個畫面直覺上係VP(ry

雷同玩法/GUI呢樣就周街都係, 大廠細廠都係咁做所以能夠完全話佢有問題。

好多整隻GAME諗住生命周期得幾個月至一年, 然後推過隻新都有好多。

老老實實隻game未出都知gameplay係咁上下, 唔抱期望, 所以都唔會失望或者抱怨(ry
戰鬥系統..說穿了就是拿隔壁的<勇者前線>再加入地形系統..

畢竟吸珠啦,技能發動啦這些都很重<勇前>的影子..

O.S.這款那迷樣的抽卡率真的令人不敢課金~XD
首抽400次..女神沒見過...超過一半次數是大叔連發(根本是內建大叔激UP吧..)

舊 06-12-14, 09:17 AM   #169
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:

ma至少有女睇,頹玩佢又真係打到一張比你儲喎,係要打到max先難少少姐.
還有卷又派得多,隔個月多則有成百抽.....過手引都好.
起碼仲有頹玩既價值.

星除左本土創作之外........我諗唔到特點,你話單機game百零蚊隻我買返屋企擺支持下ok架.
但你叫我買pack石抽下我真係買唔落手....

根本上$2x 抽一次真係好貴,仲要有機會垃圾....
我買包magic卡都係差唔多價,仲要入面有好多張....
唔知係唔係pad太成功既關系,搞到大家覺得5石抽一次先係正常..(雖然我肯定pad出前既抽寵都係咁上下價,但都無統一的,有平有貴)

好實講,之前玩笨大隻高達卡game, 雖然依家爛左,但佢設定真係唔算差,派既卷唔會中最rare既UR,但會中SR+,成日會有課金event 10連抽(補低必中一張)或用滿幾多coin有rare必中抽,還有成日有特價水賣,我只買特價水雖然唔可以個個event 都爆rank,但至少我幾個event 可以簡一個爆rank 拎rare card先,有得玩下,就算無課,你都可以有參加獎,用來儲水,你水夠微課同中課量多一兩倍既話,你手上就算廢deck都還是打得到入rank(唔高咁解)

重課有重課既爆rank, 微課有微課既入圍rank,無課都可以有參加獎.我覺得咁先養得起成隻game,但前提唔好整爛隻game.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 09:24 AM   #170
TOAKO X
Game Master
俺の嫁↘

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0130 2610 0823
PSN  IDtoako
XBox Live Gamertagtoako
我洗首抽洗左百幾次先出4星狐女

所以真是課Set抽就算了,這機率......(彈青蛙在腦海閃過XD

OTL……
TOAKO X 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 10:25 AM   #171
ko121314
Game Master

PSN  IDkollokkol
引用:
作者: TOAKO X 查看文章
我洗首抽洗左百幾次先出4星狐女

所以真是課Set抽就算了,這機率......(彈青蛙在腦海閃過XD
4星狐女係木+50%個隻?
我個save3抽出左2隻
我覺得呢隻狐女係最o岩我個人口味
其他就真係.....

舊 06-12-14, 10:50 AM   #172
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

引用:
作者: 小特特 查看文章
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...snA=886&tnum=1
【密技】關於技能石及回復石分配 陣型會影響
攻略w?

我自己隊人放4星木補係中排底, 兩三TURN就可以放一次回血。

舊 06-12-14, 12:21 PM   #173
Matthew.Y
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
玩左三日隻game又未話好差啫,我覺得只係一開始果兩個世界只係不停襟就過到係太白痴既
去到打難打d既位要搵隻做坦擋下部份近戰敵人同換位集火吸粒,打ev boss要儲力overkill咁都唔係好悶啫

舊 06-12-14, 12:38 PM   #174
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

小怪會走位, 大招起手有提示之類, 加返前後位特性可能好少少, 宜家個排陣除左避萊絲果下之外都用途不大。

最慘係小怪會直接跳去後排一野打死隻補師, 咁個排列到底有乜野用。bbbb

舊 06-12-14, 12:43 PM   #175
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
我覺得改番除左必殺技之外打唔到後排已經好好多...

FGO : 339,715,785
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:38 AM

手機版 | APP版