Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-05-08, 12:27 AM   #151
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: Norm 查看文章
咁水姐你係咩角色?
應該是... ...邪教教主掛... ...
Diana 目前離線  
舊 08-05-08, 01:11 AM   #152
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
應該是... ...邪教教主掛... ...
又話學校?

狼 目前離線  
舊 08-05-08, 01:34 AM   #153
Game Master

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagsiu11281984
小弟起gaf都識到好多野~
有ACG~時事~感情等等@@
e家開電腦上網~都係上gaf多#唔上訓唔到>﹏<
11281984 目前離線  
舊 08-05-08, 01:50 AM   #154
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: wgzc 查看文章
其實到頭黎都係講返..
d人係咪應該係網上都負責任少少定係繼續個個我行我素
上網發言負責任係應該的
但事實上就係有某d人我行我素,拖低討論區質素
雷火武 目前離線  
舊 08-05-08, 08:41 AM   #155
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
我行我素既人都可以負責任既

此篇文章於 08-05-08 09:51 AM 被 >>>>>劉伯<<<<< 編輯。
>>>>>劉伯<<<<< 目前離線  
舊 08-05-08, 09:09 AM   #156
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: lauchai 查看文章
我行我素既人就可以負責任既
都係果句,敢做敢當.....食得咸魚抵得渴...

舊 08-05-08, 09:45 AM   #157
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
年中咁多人唔鍾意嘈完俾人ban....點估到係邊個...
不過...分身o既話不如扮咩都唔知由頭黎過好過....

舊 08-05-08, 09:51 AM   #158
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: Norm 查看文章
都係果句,敢做敢當.....食得咸魚抵得渴...
所以唔好亂踩界

舊 08-05-08, 01:09 PM   #159
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
又話學校?
娘娘都玩,你想死?

舊 08-05-08, 01:21 PM   #160
Vanessa
Senior Gamer
人一世物一世

註冊日期: Aug 2008
PSN  IDvanessa811
每個人既言論只要唔係過份偏激(例如鼓吹人殺人或自殺果類 )或者承機搧動民憤, 根本好難有客觀評論. 當然, 有人支持自己講既野當然開心, 但倒戈一方只係被人插的話, 如出現呢個排斥現象都要停topic喇.

如果冇結果既野都無謂爭拗落去啦~

舊 08-06-08, 04:32 AM   #161
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
分身係邊個真係咁重要咩?

就算話埋俾你地知係邊個~ 問題都係無解決到~~~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線  
舊 08-06-08, 04:43 AM   #162
宮本俊
Insane Gamer
漫無目的在周圍遊蕩

註冊日期: Oct 2002
對我來說,合則來,不合則去
如果他朝有日個科林俾唔到想去既理由,就自然會不自覺的淡出.....

至於這兒,已經沒有值得我留戀的地方,後會無期
宮本俊 目前離線  
舊 08-06-08, 12:58 PM   #163
香港仔

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: 基路亞 查看文章
分身係邊個真係咁重要咩?

就算話埋俾你地知係邊個~ 問題都係無解決到~~~
講真. 分唔分身根本不重要. 最重要是佢講d野有冇 point.

連基路亞兄都覺得如此. 就算搵到真身又如何???

搵到真身 = 胡說一通 ???

香港仔 目前離線  
舊 08-06-08, 01:35 PM   #164
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
看曬七頁...
沒營養的文不看
沒討論的文不討
何必犯賤去挑機~

出位? 笑話 真係笑話
龍之子 目前離線  
舊 08-06-08, 01:47 PM   #165
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
樓主個TOPIC只不過係感想...
POST出黎既目的只不過係想大家知道:原來有D咁既事發生~
個目的並唔係為左指出GAF既不足,錯處,繼而進行討論...

舊 08-11-08, 01:23 AM   #166
貓又股宗
Ultimate Gamer
K on本命~

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDsiusiufai
依d topic幾好呀,
可舒己見。

無上M耐了,
有時看看頭像下的發言數字同註冊年,
都好似有種所謂「老手」的feel。

看了頂文,
與其說關係、新舊人難融和、翻版問題,
倒不如說現今Forum文化也變更了(進步了?)。

隨年月日,
更多科林的產生,
每個林都有特色,
論爆吹水未必夠高登,
論資訊量未必夠香港同U Forum,
論Game未必夠巴哈或什麼,
論動漫未必夠某些專題Forum,

咁你話,GAF有什麼特色文化?
無可否認,
你少出聲,要做CD ROM,
點帶起文化同方向?
老手點解叫老手,
可能佢比所謂新手多出聲吧。
再或許可以說現今的「即食文化」,
有幾多人肯分享肯打段post回應討論??
人地Forum都要「迫」你回應先有積分儲。

點解你唔愛回來?
現實中個人都會有因素影響吧。
例如數年前的雙失電車男,現在也應該找到工作吧。

走去什麼氣氛什麼文化,
就要肯出post出聲的會員營造出來,
社會也會變遷,
這只是正常的事情。

最後簡單說句,
o岩嘴型咪出個post,
唔o岩咪做CD Rom。

(幾年來無這樣打過咁個字既post了。我可是不活躍的。)

舊 08-11-08, 02:26 AM   #167
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
其實...一直對於製作分身有點不解...
想自彈自唱?
想鬧人唔被ban?
另外﹐被ban其實都上到GAF只係無得出post而已
幾日唔出post真係如此難耐?
不解...

Oruma 目前離線  
舊 08-11-08, 03:25 AM   #168
Cowlex
Game Master
零距離ガンナー

註冊日期: Aug 2005
可能驚比人起底
你知呢排流行架啦 郁D都話"起底~~~起底~~~"

舊 08-11-08, 09:10 AM   #169
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: Oruma 查看文章
想自彈自唱?
想鬧人唔被ban?
不解...
人爭一口氣...佛爭一注香...

舊 08-11-08, 02:39 PM   #170
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
想自彈自唱?
想鬧人唔被ban?
不解...
被ban唔轉ip咪又一樣連正身都死

我估本身係某小圈子既人但又怕俾自己個小圈子怒視先開分身吧

舊 08-11-08, 07:52 PM   #171
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
想自彈自唱?
想鬧人唔被ban?
不解...
真係唔知搞咁多分身做乜... '''

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線  
舊 08-14-08, 12:46 PM   #172
hkprague
Junior Member

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: luciferdark 查看文章
幾個版主不斷POST新料,仲要超UPDATE, 剩係呢樣都已經好好了
+1

贊成贊成!幾個版主的情報update 得真係好快,特別係動漫版,要多謝佢地的無私貢獻。我都係因為咁,一發現這裡就唔捨得走啦! 熱血動漫魂一起燃燒~!!

同時,大家共享情報時,又不會盲目地發文或支持自己鍾愛的人物,亂發文,亂放好大的簽名圖、亂引起罵戰。 起碼個個出文都有論點同理據先出...(我有時睇個"漫x"網,情報係新,但佢地的簽名圖大到...!!)

樓主講的缺點,可能我暫時仲新..遇到的(差的)情況唔多。有時,講錯野/理解錯野,都會俾人提醒。但...咁樣都幾好,因為個人希望做個"學多樣野"的人,多過"無知"的人。

基本上,大家在此論壇發言給我的感覺仍以"和而不同"的基調來討論的。
hkprague 目前離線  
舊 08-14-08, 01:49 PM   #173
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
動漫版比較和平, tv game版 除左間中有主機死忠戰來戰去都好和平

真!DC 目前離線  
舊 08-14-08, 01:50 PM   #174
hormon

動漫同game版都有好多善心人仕捐贈最新資訊
呢樣幾值得讚
而且D頭post都執得幾靚

人流少左我估係以下哩幾個原因:
廠商不斷出"畫面"GAME, 遊戲性減, 討論性DOWN
遊戲不斷出續集, 唔玩開既人唔玩, 玩開既人覺得無新意玩到厭又唔玩, 討論性DOWN
以前好多機種都有老, 所以會有好多人有果隻GAME, 亦會拎黎討論, 宜家少左好多機種有老, 討論性DOWN
大個仔大個女, 要養妻活兒養自己, 做野做到三更半夜, 有時間寧願訓下教, 討論性DOWN
GAF唔夠其他壇"放", 討論性DOWN, 健康度UP
以上幾樣野加埋, 搞到無乜POST出現, 無乜人有心情回覆, 討論性DOWN

引用:
作者: aKiJ 查看文章
如果有人對佢唔係太認識既話題發表自己個人感想的話, 會被人怒插 (如清談講政治堆TOPIC)
講錯少少理解錯少少, 一定會被人修正 (如主機版討論銷量堆THREAD)
哩樣野我覺得每個壇都有, 希望可以改變下@@

新人意見~有錯請插

此篇文章於 08-14-08 01:56 PM 被 hormon 編輯。
hormon 目前離線  
舊 08-15-08, 12:50 PM   #175
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: hormon 查看文章
動漫同game版都有好多善心人仕捐贈最新資訊
呢樣幾值得讚
而且D頭post都執得幾靚

人流少左我估係以下哩幾個原因:
廠商不斷出"畫面"GAME, 遊戲性減, 討論性DOWN
遊戲不斷出續集, 唔玩開既人唔玩, 玩開既人覺得無新意玩到厭又唔玩, 討論性DOWN
以前好多機種都有老, 所以會有好多人有果隻GAME, 亦會拎黎討論, 宜家少左好多機種有老, 討論性DOWN
大個仔大個女, 要養妻活兒養自己, 做野做到三更半夜, 有時間寧願訓下教, 討論性DOWN
GAF唔夠其他壇"放", 討論性DOWN, 健康度UP
以上幾樣野加埋, 搞到無乜POST出現, 無乜人有心情回覆, 討論性DOWN

哩樣野我覺得每個壇都有, 希望可以改變下@@

新人意見~有錯請插
同意,
其實好多善心人提供新資訊既熱誠無乜減過
而係無奈game壇本身真係好靜,
手提機又無乜新機消息, 家用機又過咗初出時既新鮮感
而家幾部機既新聞都好意料之內, 無乜好討論..
而且好多都係續篇, 大家都玩慣玩熟
連E3都係得一兩單大啲既消息...
MO 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 05:40 AM

手機版 | APP版