Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版 > 攻略心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-12-08, 05:56 PM   #151
shinnogard
Insane Gamer
影相

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDNogard_HK
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
你個引用我都幫你幫番了, 呢個年頭好多人報串..死左都唔知咩事..所以都係小心d~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

清稱號真係好煩..
剩係死亡次數100次..攻擊和輔助魔法要各10個lv30呢三個已經非常煩了..
死亡次數100次 對我黎講好易...
我唔刻意死都就夠100了

舊 08-12-08, 05:58 PM   #152
Irwin
God of Gamer
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
你個引用我都幫你幫番了, 呢個年頭好多人報串..死左都唔知咩事..所以都係小心d~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

清稱號真係好煩..
剩係死亡次數100次..攻擊和輔助魔法要各10個lv30呢三個已經非常煩了..
死亡次數還好…乜都唔拎走去S級受死就得,攻擊和輔助魔法共10個lv30呢個大件事D…
回復要去搵怪打得入你扣血先,但又怕唔覺意死埋…或者連埋死亡次數一齊練會好D (大誤)
輔助系真係R頭…解狀態還好,要敵人中狀態嘛… a

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線  
舊 08-12-08, 06:07 PM   #153
farley

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Irwin 查看文章
死亡次數還好…乜都唔拎走去S級受死就得,攻擊和輔助魔法共10個lv30呢個大件事D…
回復要去搵怪打得入你扣血先,但又怕唔覺意死埋…或者連埋死亡次數一齊練會好D (大誤)
FO LV10個招回血 無補血照有EXP(自動回復replace左)
仲有...有幾招加能力值既輔助系 都係同樣原理
再搵幾招對單體魔法 搵隻同系既boss係咁炸落去 亦得得左

引用:
作者: shinnogard 查看文章
死亡次數100次 對我黎講好易...
我唔刻意死都就夠100了
+1
farley 目前離線  
舊 08-12-08, 06:21 PM   #154
pkdoodie
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
其實我想問下大家....你地係打story mode free mission定係打multi-mode.........
我知有0的係multi_mode先有.....但如果兩邊都有....which邊出武機會大0的? thx.....
pkdoodie 目前離線  
舊 08-12-08, 06:22 PM   #155
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
作者: farley 查看文章

請參考wiki
Link

PS:禁制X(dl任)應該計討伐數
我記得我個稱號係打呢個任出既
日文唔知講乜

舊 08-12-08, 06:28 PM   #156
farley

引用:
作者: chrischun 查看文章
日文唔知講乜
睇個表既最底 最右個行"ボス"就代表boss

對照返你間房入面既monster情報(睇返個名),
最左個行就係boss既名,
第二行就係有得打既關
farley 目前離線  
舊 08-12-08, 06:37 PM   #157
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: Irwin 查看文章
升自己能力既魔法
開mission -> 原地狂出 + PP藥

降敵人能力既魔法
開C 級 mission -> 係怪隔離狂出 + PP藥

攻擊魔法
呢個冇計... 靠自已

一小英口 目前離線  
舊 08-12-08, 06:48 PM   #158
chrischun
Juliuscrui

我過左第八章都無黑翼有乜方法可以攞到,thx

舊 08-12-08, 07:02 PM   #159
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
我過左第八章都無黑翼有乜方法可以攞到,thx
草原S可以打到的~
charcsc2000 目前離線  
舊 08-12-08, 07:24 PM   #160
一小英口

叉住電升輔助魔法...

岩岩發現組隊4個人升輔助魔法好似會快D

此篇文章於 08-12-08 07:28 PM 被 一小英口 編輯。
一小英口 目前離線  
舊 08-12-08, 08:25 PM   #161
chrischun
Juliuscrui

引用:
草原S可以打到的~
大感謝

ps:故事定多人mode???

此篇文章於 08-12-08 08:27 PM 被 chrischun 編輯。
chrischun 目前離線  
舊 08-12-08, 08:43 PM   #162
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
死亡次數100次<-------------這個實在太易了吧

舊 08-12-08, 08:47 PM   #163
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 一小英口 查看文章
岩岩發現組隊4個人升輔助魔法好似會快D
使用率高左嗎
TCS_disable 目前離線  
舊 08-12-08, 09:16 PM   #164
一小英口

10 招法 lv30 達成 \/

補助
アグタール
アグディール
レスタ
ギ・レスタ
レティアール

攻擊
バータ
ギ・バータ
ディーガ
レグランツ
ラ・メギド

前5後5

一小英口 目前離線  
舊 08-12-08, 09:40 PM   #165
farley

ヴァパスシューター

有無人知呢把野邊度出....
係咪真係打聖地S隻機械狗(?)跌架
打左十幾場,
連resta都就黎用到lv30
farley 目前離線  
舊 08-12-08, 10:36 PM   #166
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
引用:
草原S可以打到的~
黑翼喎....

草原出唔到架

舊 08-12-08, 10:50 PM   #167
鳳凰天驅
準三得青年

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDSmilely-MC
引用:
作者: 若天 查看文章
黑翼喎....

草原出唔到架
係打到,不過機率幾多就唔知啦......
之前個save打左一埸草原S就出左, 轉左新人之後打十幾場都冇

很 難 說 , 沒 有 甚 麼 東 西 , 可 以 永 遠 。
或 者 , 可 以 忘 記 。
鳳凰天驅 目前離線  
舊 08-12-08, 11:05 PM   #168
xeno
○9

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
使用率高左嗎
應該係人數關係

客人是神, 所以他們不是人
唔支持我地既就係愚民
xeno 目前離線  
舊 08-12-08, 11:09 PM   #169
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: 若天 查看文章
黑翼喎....

草原出唔到架
我找過d資料話草原s和真影s係出到,不過唔知真影s係咪要3個人一起開門先得

ps:唔知有冇記錯

舊 08-12-08, 11:16 PM   #170
鳳凰天驅
準三得青年

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDSmilely-MC
宜家有冇人想用x link 玩真影s

很 難 說 , 沒 有 甚 麼 東 西 , 可 以 永 遠 。
或 者 , 可 以 忘 記 。
鳳凰天驅 目前離線  
舊 08-12-08, 11:29 PM   #171
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

真影s 係確定的
boss 前,房有三個掣開門,入面有機會出田中理惠身邊兩隻雜魚
我同frd 打到第四場就出左黑翼

草原s嘛
我個人兩個save打左18+27場就未見過啦...

舊 08-12-08, 11:47 PM   #172
waifaat
Senior Gamer
如月左衛門

註冊日期: Jan 2006
而家岩岩98lv...完全無心機去升到100lv...
請問100lv得到個個item係咩黎

同埋PA Bullet升邊10招比較易
好想早日得到哂三個10種類skill既稱號...
PA Technique差兩三個就完成
但攻擊魔法要打成幾個鐘先一個30lv...
waifaat 目前離線  
舊 08-12-08, 11:57 PM   #173
darren

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: waifaat 查看文章
我升左機槍d技lv30, 因為攻低HIT數多OK易升
再升埋lv30 短槍/雙槍招貫通彈
用貫通清場之後轉機槍射BOSS
darren 目前離線  
舊 08-13-08, 12:05 AM   #174
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

引用:
作者: waifaat 查看文章
而家岩岩98lv...完全無心機去升到100lv...
請問100lv得到個個item係咩黎

PA Technique差兩三個就完成
但攻擊魔法要打成幾個鐘先一個30lv...
100lv 係白翼
個人覺得靚過黑翼好多w
這樣的

PA bullet最易係射錢機關槍XD
跟著雙槍都OK易升的

舊 08-13-08, 02:52 AM   #175
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
我找過d資料話草原s和真影s係出到,不過唔知真影s係咪要3個人一起開門先得

ps:唔知有冇記錯
草原s 是會出, 不過是要打拉比...頌要低機率...
即是低機率的低機率...妳自已唸下啦
DMRevolution 目前離線  

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP] Phantasy Star Portable Vol.2 [已售] 川上双葉 手提遊戲機討論版 432 08-06-08 11:06 PM
F1 2007 Kimi 巴西站反敗為勝 不破大地 GAF Racing Engine車迷討論區 686 12-03-07 12:03 AM
phantasy star universe中文版 大集合 叫天不應 PC電腦遊戲討論版 5 10-06-07 12:11 AM

現在的時間是 05:58 AM

手機版 | APP版