Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 
日本動漫畫討論版>衣笠彰梧「ようこそ実力至上主義の教室へ」#12 (終)「天才とは、狂気よりも1階層分だけ上に住んでいる者のことである。」
fiendray 03:36 PM 09-10-17
野外救生,去廁所正常唔係應該自己去草叢解決咩...
要買個獨立廁所感點叫野外救生
野良猫 03:45 PM 09-10-17
作者: fiendray:
學生可以自己選擇買唔買嘛,又唔係真係丟你去荒島自生自滅等夠鐘
淨係計用分換足夠食物維持7日等等手段確保全員冇中途退出扣分已經比一般求生MODE好玩

單純求生咁悶
埃及使者 06:17 PM 09-10-17
作者: 野良猫:
學生可以自己選擇買唔買嘛,又唔係真係丟你去荒島自生自滅等夠鐘
淨係計用分換足夠食物維持7日等等手段確保全員冇中途退出扣分已經比一般求生MODE好玩

單純求生咁悶
係囉
應該會有其他EVENT發生先係架
ra2hk 01:34 AM 09-11-17
作者: 野良猫:
如果係,要睇佢點解釋了
一來有人退出已經要扣分
二來佢退出後要留船待機(雖然以佢身體能力要脫出唔係冇可能)
三來據點又要每8小時更新一次,一日之內要來回三次會唔會吃力咗啲?同埋咁都唔會被人發現?

既然佢身體能力咁好可以直接俾咭佢保管然後由佢跑去冇人知嘅地方,夠鐘先番嚟更新據點,冇必要扣分退出

不過話係男主嘅策略嚟我倒相信,只不過唔係用嚟保管張咭
可能係叫佢搵出其他班嘅持咭人
spoiler
純粹金毛費事陪你地玩走左

ra2hk 02:13 AM 09-11-17
作者: pet3:
無記錯的話
是可以任轉
不過轉一次就要扣班分300分(大勝利先贏到200分,所以無人會咁做)

有緊急情況下可以更換一次(忘了是免費還是用優惠價)

詳情留意老師一開始說的話

沒看動畫好耐
不知有沒有改動
無正當理由無法更換領導者
小昭Teddy 02:14 AM 09-11-17
作者: 埃及使者:
係囉
應該會有其他EVENT發生先係架
根本係裡番event
supermanlady 06:44 AM 09-11-17
作者: :

3x3eye 07:17 AM 09-11-17
作者: fiendray:
污染環境 學校會扣你分
harakuma 09:28 PM 09-21-17
比人感覺係, 最後出現既人似係其他班既人, 但其實會唔會係節田呢??

仲有, 覺得男主角係河邊叫堀北攞張咭出嚟睇一眼, 擺明係做比某人睇到(最後知道係伊吹).
Kinny Riddle 09:39 PM 09-21-17
11集最大亮點:堀北著內衣沖涼

不過佢咁樣發高燒仲要沖凍水涼,仲要係唔除內衣沖涼,個燒咪仲勁?當然唔排除佢帶多幾件士啤內衣褲,如果唔係真係冇乜可能沖完仲著住咁濕嘅衣物周圍行。

無端端倒泥落堀北頭個條友仔係咪腦殘架?講真佢可能仲痴線過金毛。

不過亦多得佢嘅智障行為,大家先可以大飽眼福睇堀北內衣。

仲有, 覺得男主角係河邊叫堀北攞張咭出嚟睇一眼, 擺明係做比某人睇到(最後知道係伊吹).
同感。同埋放火果個應該都係綾小路,目的就係引伊吹入局一網打盡。
harakuma 09:43 PM 09-21-17
作者: Kinny Riddle:
11集最大亮點:堀北著內衣沖涼

不過佢咁樣發高燒仲要沖凍水涼,仲要係唔除內衣沖涼,個燒咪仲勁?當然唔排除佢帶多幾件士啤內衣褲,如果唔係真係冇乜可能沖完仲著住咁濕嘅衣物周圍行。

無端端倒泥落堀北頭個條友仔係咪腦殘架?講真佢可能仲痴線過金毛。

不過亦多得佢嘅智障行為,大家先可以大飽眼福睇堀北內衣。

同感。同埋放火果個應該都係綾小路,目的就係引伊吹入局一網打盡。
堀北沖涼果幕完咗之後, 果兩條同男主一齊既男生又話要去沖涼, 個刻我仲以為會有"撞正堀北"或"偷窺堀北"既event出現, 點知無. 希望本本有後續/
s2001154 12:43 PM 09-22-17
終於有少少賣肉
話說呢套野D打鬥幾好睇
掘北同學意志力同體能咁高可以頂一星期發燒 過肩摔 沖凍水涼 再打交
小昭Teddy 01:25 PM 09-22-17
照睇張隊長卡有名,即係冇得隊長還隊長,卡還還咁分開等人冇得估

作者: s2001154:
終於有少少賣肉
話說呢套野D打鬥幾好睇
掘北同學意志力同體能咁高可以頂一星期發燒 過肩摔 沖凍水涼 再打交
正常人咁樣唔死都昏迷左
十一月 04:42 PM 09-22-17
作者: 小昭Teddy:
正常人咁樣唔死都昏迷左
發燒時凍水沖涼,之後淋雨,正常人應該會先氣管炎,然後肺炎囉。
佢連咳都冇一聲,作者(或動畫版編劇)的常識到底是.....
野良猫 05:04 PM 09-22-17
作者: 十一月:
發燒時凍水沖涼,之後淋雨,正常人應該會先氣管炎,然後肺炎囉。
佢連咳都冇一聲,作者(或動畫版編劇)的常識到底是.....
咁好簡單啫
因為掘北唔係正常人囉
野良猫 08:02 PM 09-22-17
山內同學肯定森林入面生活太耐痴咗,咁樣整堀北根本係想縮短自己有生之年
尼路 08:26 PM 09-22-17
山內係傻定黑手呀……
話說發燒成個星期,休息不足,加沖冷水正常人應該入左廠……
harakuma 02:04 PM 09-29-17
想引你會入嚟睇下講乜咁啫, 反正你都係CD-ROM架啦
尼路 06:25 PM 09-29-17
樓上……
回正,呢個位斷好似唔湯唔水咁……同都解得幾理所當然……
gingq7 01:13 AM 10-01-17
最後一集總算做番場好戲, 所有島上伏線收得番晒

估唔到龍園都算忍得, 成個島得佢一人真係荒島求生; 不過佢成個計劃無出意外都只係多A班 6 S point, 而每月收幾十萬果份合約佢係唔係都會收倒, 荒島求生5日真係純粹享受冼人的快感?

不過最後C班點解係0分? 男主角應該無證據證明C班搞破壞

另外, 班級1分=100點私人積分,
A班簽張約係每人每月俾2萬私人積分龍園, 但最理想都只係靠張約賺200 S point = 每月2萬私人積分(慳番100 S point買物資+估中B,D leader), 點計都只係打和而無著數喎...? 點解光頭要簽?
supermanlady 01:21 AM 10-01-17

尼路 09:37 AM 10-01-17
作者: gingq7:
最後一集總算做番場好戲, 所有島上伏線收得番晒

估唔到龍園都算忍得, 成個島得佢一人真係荒島求生; 不過佢成個計劃無出意外都只係多A班 6 S point, 而每月收幾十萬果份合約佢係唔係都會收倒, 荒島求生5日真係純粹享受冼人的快感?

不過最後C班點解係0分? 男主角應該無證據證明C班搞破壞

另外, 班級1分=100點私人積分,
A班簽張約係每人每月俾2萬私人積分龍園, 但最理想都只係靠張約賺200 S point = 每月2萬私人積分(慳番100 S point買物資+估中B,D leader), 點計都只係打和而無著數喎...? 點解光頭要簽?
C班0分唔係單純估錯晒領導人扣晒咩?
光頭簽約就真係不明,可能打算勝左眼前持左A班領導權先?
亍 ◣ 09:46 AM 10-01-17
成套睇完結論只有一句...講就凶狠,做就(消音)
4班都冇一個可以配得上個主題...實力至上.....原本以為得d班垃圾,而家變成在座各位都係....
s2001154 10:18 AM 10-01-17
話說最後一集特別崩
gingq7 01:59 PM 10-01-17
作者: 尼路:
C班0分唔係單純估錯晒領導人扣晒咩?
諗諗下又好似係;

C班估A/B班都中 +100,
係估D班錯 -50,
俾人估中 -50 兼無埋26分佔領分

又真係0
1 2 3 4 5 6 7 8 

返回主題版面