Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-21-11, 12:22 PM   #151
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
係, L2BS-HK, 行貨無牛, $500+

佢隻係日版, 點分真假唔識睇, 不過真係好抵
你睇yahoo 樓上有個行版

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com...ion/1128820152

$520
呢隻應該係舊版.....?
因為唔係5400同埋得1A OUTPUT?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 12-21-11, 12:23 PM   #152
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
就係L54D差唔到PSV,不過舊嘢已經係MIC
即係新/舊都叉唔到PSV?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 12-21-11, 12:24 PM   #153
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: rorimoe 查看文章
要USB 頭個data line有singal先會充到電
一般尿袋data line係裝假狗(只得5V線係堅)所以充唔到
由手機版發出
希望真係咁簡單啦…
到時試下試粒XP8000加埋粒PC07/PC09差唔差到電先

睇黎GAF到時都要出份外置電(PSV用)試用報告
teealpha 目前離線  
舊 12-21-11, 12:25 PM   #154
王小虎

註冊日期: Apr 2002
王小虎 目前離線  
舊 12-21-11, 12:41 PM   #155
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 王小虎 查看文章

點做到架..........轉左電 ?
我部2000機咩都唔做都頂唔到4小時啦

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 12-21-11 12:44 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線  
舊 12-21-11, 12:41 PM   #156
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: tung999 查看文章
估唔到用個外置電都會搞到咁亂 =.="
唔想煩既都係等SONY自家果舊

竟然係DATA LINE度搞野=口=
咁即係其他廠可以唔使諗
咁如果依家第三方既外置電日後出轉插線/頭
會唔會data line出到signal?
shodanng2 目前離線  
舊 12-21-11, 12:42 PM   #157
Astaroth
Moderator
上善若水

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDAstaroth_Tsz
引用:
作者: 王小虎 查看文章
http://www.youtube.com/embed/dm8QObxk_Nc
乜psp有咁勁ga??我果部仲係1000機

學海無涯,回頭是岸
Astaroth 目前離線  
舊 12-21-11, 12:42 PM   #158
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: Astaroth 查看文章
佢PSP係用兩千幾ma電

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線  
舊 12-21-11, 12:43 PM   #159
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: shodanng2 查看文章
咁如果依家第三方既外置電日後出轉插線/頭
會唔會data line出到signal?
引用:
作者: Astaroth 查看文章
MH特別版機,舊電有2200MAH

拎哩部比簡直係造馬
野良猫 目前離線  
舊 12-21-11, 12:44 PM   #160
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: pet3 查看文章
拿機果日有極上唔過198 咪就會買黎用
無或太貴就用回sony果張算
效果唔好的話就唔貼算....
我都諗緊遲啲買機嗰時貼唔貼好... 我用開呢類手提液晶產品都好少貼保護貼(PSP都冇貼), 但PSV用手指玩touch mon, 唔用又唔知會唔會好易花

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線  
舊 12-21-11, 12:49 PM   #161
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: 如月刃 查看文章
MH特別版機,舊電有2200MAH

拎哩部比簡直係造馬
如果佢咁比 3ds都應該換粒2200mah來比啦wwww
tung999 目前離線  
舊 12-21-11, 12:55 PM   #162
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
X2
呢d週邊野, 我諗p shop會有貨俾你, 係機就~~~
卡柏 目前離線  
舊 12-21-11, 12:57 PM   #163
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: YHW 查看文章
我都諗緊遲啲買機嗰時貼唔貼好... 我用開呢類手提液晶產品都好少貼保護貼(PSP都冇貼), 但PSV用手指玩touch mon, 唔用又唔知會唔會好易花
如果PSV同其他手機mon係差唔多
而你係怕因為touch得多而花的話
我覺得唔駛貼
你隻手指冇可能整得花個mon

有硬物刮、跌落地另計
不過我手機都冇用貼
就算塊貼質素幾好,始終都feel到係差咁o的

Metal Gear NT 目前離線  
舊 12-21-11, 01:04 PM   #164
pet3
The One

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
如果PSV同其他手機mon係差唔多
而你係怕因為touch得多而花的話
我覺得唔駛貼
你隻手指冇可能整得花個mon

有硬物刮、跌落地另計
不過我手機都冇用貼
psv 如果摸上手係電話(iphone)果種質感就好了

咁我就直接唔會貼
不過我不會比其他人玩我部機,(nds,psp,iphone都無跌過地)

自古以黎
手提機比自己以外既人玩 必定出事
gba 2號機,GBC ,WSC 可以比人玩40分鐘之內就結束生命

家用機有分專用手製和3個客用手製

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線  
舊 12-21-11, 01:14 PM   #165
oldletter
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDOldLetter
PSN  IDoldlet
XBox Live GamertagOldletter
引用:

咁我就直接唔會貼
不過我不會比其他人玩我部機,(nds,psp,iphone都無跌過地)

自古以黎
gba 2號機,GBC ,WSC 可以比人玩40分鐘之內就結束生命

一定唔係iphone果種,摸上手就feel到

另,你以前比d怪物打你部機嗎??
oldletter 目前離線  
舊 12-21-11, 01:27 PM   #166
pet3
The One

引用:
作者: oldletter 查看文章
一定唔係iphone果種,摸上手就feel到

另,你以前比d怪物打你部機嗎??
gba gbc wsc 時代
我只是小學
其他小朋友當然是好大力地玩.....
d上下左右 變到唔好按....
搖多幾搖就會跌落地

所以nds 時代我都無比部機過男仔玩
特別是我的學生....(我知道一定會壞)

FGO 目標預算
pet3 目前離線  
舊 12-21-11, 01:29 PM   #167
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
頭先係友鋪見個機友話行同水只係number唔同, 乜乜物物...
我忍唔住頂左句... XD

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線  
舊 12-21-11, 01:30 PM   #168
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
頭先係友鋪見個機友話行同水只係number唔同, 乜乜物物...
我忍唔住頂左句... XD
詳細希望
野良猫 目前離線  
舊 12-21-11, 01:30 PM   #169
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:

咁我就直接唔會貼

自古以黎

借野比越fd既人先越危險
依家學精左
遊戲機同game都盡量唔借比fd
shodanng2 目前離線  
舊 12-21-11, 01:30 PM   #170
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: 魔璃 查看文章
唔系執著丫
起碼都比我見倒先貨先啦
依家一隻現貨都未見過
琴日見過信和2f 同好景都有呀...
信和好似標6xx, 好景冇標價

引用:
要低黏力又硬又溥, haha....
呢樣野中國制膠紙幫到妳...
出晒名...冇膠力...

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
係, L2BS-HK, 行貨無牛, $500+

佢隻係日版, 點分真假唔識睇, 不過真係好抵
你睇yahoo 樓上有個行版

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com...ion/1128820152

$520
講真, 有興趣在日本一log 過買番來除開運費頌平d的

引用:
...
特別是我的學生....(我知道一定會壞)
家下的小學雞...頌洗問妳借機咩...
分分鐘早過妳有機...

此篇文章於 12-21-11 01:32 PM 被 DMRevolution 編輯。
DMRevolution 目前離線  
舊 12-21-11, 01:33 PM   #171
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
就係呢個原因, 我一直對保護貼既態度都係可免則免...

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線  
舊 12-21-11, 01:34 PM   #172
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
又行左信和一轉
399 4gb
580 8gb
780 16gb

無雙649

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線  
舊 12-21-11, 01:35 PM   #173
pet3
The One

引用:
作者: dmr5202005 查看文章
琴日見過信和2f 同好景都有呀...
信和好似標6xx, 好景冇標價

呢樣野中國制膠紙幫到妳...
出晒名...冇膠力...

講真, 有興趣在日本一log 過買番來除開運費頌平d的

家下的小學雞...頌洗問妳借機咩...
分分鐘早過妳有機...
佢係有機.....
但係佢爸爸的

FGO 目標預算
pet3 目前離線  
舊 12-21-11, 01:35 PM   #174
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: 如月刃 查看文章
詳細希望
我: 行水當然唔同啦, 點會1樣.
機友: 1樣! ,只係number唔同!
我: 單係日版web page首頁,行機1定唔同, 1個jp.playstation, 1個asia.playsation....仲有日版個NTT banner,行又點會有...

機友: .........

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線  
舊 12-21-11, 01:36 PM   #175
pet3
The One

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
又行左信和一轉
399 4gb
580 8gb
780 16gb

無雙649
玩亞32GB 用-15卷真係抵

FGO 目標預算
pet3 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] PlayStation®Vita 綜合情報討論區06丨日本 DEBUT! 香港12/23 │AGS首賣排隊安排(P.34 #830) 草薙さん 手提遊戲機討論版 1047 12-29-11 02:19 AM
[PSV] PlayStation®Vita 綜合情報討論區05丨日本12/17 香港12/23 DEBUT 草薙さん 手提遊戲機討論版 1031 12-17-11 09:52 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 10:09 AM

手機版 | APP版