Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 18 58 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 78 118 168  ... 最後
電視遊戲討論版>Nintendo Switch 情報區 Vol 1
野良猫 09:58 AM 02-03-17
作者: kircheis:
我反而想佢出D新角色做隻VR game 啦! 唔好再loop啦~成日食老本...
冇第三廠支持佢唔食老本食乜?
而且機能推唔郁好嘅vr,出嚟未盞被人鬧
12號四分衛 10:06 AM 02-03-17
作者: jyeung1:
VR有咩野真正大作?? 除左隻Bio7
大多小遊戲
根本VR未成大氣候,起碼2-3年後先似樣
制作要額外成本
部機又唔夠力推 (對家Scorpio先可能真係夠力)
都唔止未成大氣候,而係早產左,個技術層面未Ready
真!DC 10:11 AM 02-03-17
PSvr係好在個平民化售價令更多人有機會接觸vr game
加快vr普及化
雖然都係好多人買唔到
由手機版發出
八仙果 10:26 AM 02-03-17
[吹]要任何天堂出 VR,
不如叫佢諗部可以祼視 3D 嘅家用機仲有啲機。[/吹]
貓太部 11:03 AM 02-03-17
作者: kircheis:
我反而想佢出D新角色做隻VR game 啦! 唔好再loop啦~成日食老本...
成日有人話佢食老本,
但其實好多game等好幾年都出唔到一隻,
事實好多人都唔識分新瓶舊酒定係舊瓶新酒....
何況仲有出近年升起嘅章魚同新拳撃呢d,同呢類新game宣傳佢一樣係咁落力~
信長 04:05 PM 02-03-17
---DEL----------
ゆり 04:07 PM 02-03-17
作者: 信長:
GameStop Germany - A look at all Switch titles currently listed in their system
https://twitter.com/GoNintendoTweet/...rc=twsrc%5Etfw

流定堅 ??
呢張野未正式公開SWITCH就講過已經係流啦

再者依家D GAME都有期

你望下都覺唔對路啦
信長 04:11 PM 02-03-17
又係...個POST 1月9日...
MR WONG 06:13 PM 02-03-17

身在日本見到樣板機,哈哈,吾錯的
MR WONG 06:17 PM 02-03-17

感覺有點厚度
HON HON 06:17 PM 02-03-17
任記以前咪玩過VR囉, 依家嗰D只叫做升級版之麻, 相信佢地唔會再搞架LA.
MR WONG 06:24 PM 02-03-17

個game盒我打開之後,說明書可能會細本一點,個盒有點似psp
wsx360 06:25 PM 02-03-17
作者: HON HON:
任記以前咪玩過VR囉, 依家嗰D只叫做升級版之麻, 相信佢地唔會再搞架LA.
https://www.moneydj.com/KMDJ/News/Ne...6-1d9a3c2b502f

君島達己表示,「任天堂正在進行研究,考慮讓Switch支援VR。只要「VR暈動症」等課題獲得解決、讓玩家能長時間玩VR遊戲,就考慮以某種形式讓Switch支援VR」。
信長 06:30 PM 02-03-17
New Switch Digital Magazine: 1st issue is free
https://issuu.com/switchplayer/docs/..._1_/01?ff=true
野良猫 06:32 PM 02-03-17
啲制都幾扁
原本諗住買制套,依家都係睇定啲先
MO 06:53 PM 02-03-17
作者: 貓太部:
成日有人話佢食老本,
何況仲有出近年升起嘅章魚同新拳撃呢d,同呢類新game宣傳佢一樣係咁落力~
我覺得唔好將"食老本"諗得太負面.
"食老本"只係果間公司出一啲最穩陣最容易為公司帶黎盈利既產品.
通常係一啲已經做出咗名既嘢.
但"食老本"之餘, 好應該不時出一啲新既嘢.
咁先至叫做可持續發展.
"食老本"唔係問題, "剩係食老本"先係問題.

正如SE會出FF/DQ, Capcom出Bio/MH, Konami會出MGS/WE.
問題係呢啲品牌名氣耗盡後, 有無新IP承接.

老任喺唔同年代喺唔同主機都有啲新IP推出, 亦有唔少已經出咗名, 成為日後既"老本".
例如N64 動森, GC Pikmin, Wii xenoblade, Wii U Splatoon等等...
我諗無人會覺咁叫"剩係食老本"
野良猫 06:53 PM 02-03-17
作者: MR WONG:
個game盒我打開之後,說明書可能會細本一點,個盒有點似psp
說明紙才對吧

以前新GAME入手第一時間一定拎說明書出嚟睇
依家轉咗電子化後已經唔會咁做,遇到唔明先會去睇
MR WONG 07:17 PM 02-03-17
作者: 野良猫:
說明紙才對吧

你說得對,不是書了,是一張紙,哈哈,也可能什麼也沒有!
MR WONG 07:19 PM 02-03-17
啲制都幾扁
早買早享受,還是這句
シェンムー 07:21 PM 02-03-17
說明紙才對吧

Me2 , 而家啲game 盒又空又輕又偷膠 , 好空虛
enishi 07:23 PM 02-03-17
啲制都幾扁
同 new 3ds 上面既掣好似,甚至懷疑用緊同一套件
由手機版發出
Terry Sham 09:19 PM 02-03-17
作者: HON HON:
咪係,任天堂同Apple兩間公司都係做開領導者,點會做跟隨者咁失威。
領導者要冒好大風險,呢兩間公司成功嘅產品遠多於失敗嘅產品,改變世界。

HON HON 09:57 PM 02-03-17
作者: wsx360:
https://www.moneydj.com/KMDJ/News/Ne...6-1d9a3c2b502f

君島達己表示,「任天堂正在進行研究,考慮讓Switch支援VR。只要「VR暈動症」等課題獲得解決、讓玩家能長時間玩VR遊戲,就考慮以某種形式讓Switch支援VR」。
作者: Terry Sham:
咪係,任天堂同Apple兩間公司都係做開領導者,點會做跟隨者咁失威。
領導者要冒好大風險,呢兩間公司成功嘅產品遠多於失敗嘅產品,改變世界。

依家黎講會玩VR都有可能, 因為社長唔同左, 就正如APPLE一樣, 話過唔會有STYLUS, 但依家就...

出到都唔奇, 但到時一定會又係另一個突破, 只希望唔好改變自己既原意就得LA.
lineage19 11:19 PM 02-03-17
作者: 貓太部:
成日有人話佢食老本,
算啦, D人只要見到一次MARIO就會覺得係食緊老本
但係完全唔會理係隔左幾多年同作品的性質唔同

最好笑的係曾經見過人話老任出的GAME完全冇新意冇配合到主機的特點
我當堂嚇一跳, 然後得啖笑
lineage19 11:29 PM 02-03-17
雖然話呢家NS的機能好雞推唔起VR, 而且又唔知老任係唔係真係會搞VR (更加我個人唔睇好VR)

但係如果真係老任有意搞的話,
會唔會只係出個"PRO DOCK"就可以升級機能去推VR呢?
標籤:Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ
第一 ... 18 58 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 78 118 168  ... 最後

返回主題版面