Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 51 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 71  ... 最後
日本動漫畫討論版>「Fate/stay night [Unlimited Blade Works]」第22話「冬の日、遠い家路」丨ufotable制作 Vol.3
鈴蘭 03:52 PM 05-04-15
作者: kog:
話時話,如果士狼死咗,紅a是否會消失...??
單純士郎死就唔會
經阿茶自己落手就係阿茶想賭既野
只不過佢自己都知成數應該係微乎其微
講到明其實只係想發洩
money 04:42 PM 05-07-15
アニメ『Fate/stay night UBW』におけるこだわりとは。あのシーンも実は手描きだった!? http://t.co/ZuOBlNdVaA via @dengekionline
money 07:59 PM 05-07-15

shooter 08:07 PM 05-07-15
紅A 係阿查,佢 射箭 既威力 強唔強過 玩劍?
但既 UBW,係唔係 base on "今次聖杯" 見識到 金閃閃 既寶貝,導致佢將來研究成功?
money 02:07 PM 05-08-15

鈴蘭 02:20 PM 05-08-15
作者: shooter:
但既 UBW,係唔係 base on "今次聖杯" 見識到 金閃閃 既寶貝,導致佢將來研究成功?
Fate/Extra CCC話你知
佢最勁都係囉把劍出黎斬人 只係用果把係Ex咖哩棒
順帶一提 Fate/Extra CCC把投影Ex咖哩棒係全game單發最高攻 得金閃閃大力過佢 因為金閃閃係出招對面就會死
money 05:27 PM 05-08-15

Naa 12:21 AM 05-09-15
作者: 鈴蘭:
Fate/Extra CCC話你知
佢最勁都係囉把劍出黎斬人 只係用果把係Ex咖哩棒
順帶一提 Fate/Extra CCC把投影Ex咖哩棒係全game單發最高攻 得金閃閃大力過佢 因為金閃閃係出招對面就會死
其實可否好似螺旋劍,投影Ex咖哩棒,然後當箭射
stcdavidhk 12:33 AM 05-09-15
作者: Naa:
其實可否好似螺旋劍,投影Ex咖哩棒,然後當箭射
小黑試過

(但明明記得有本設定話EX咖哩棒同EA一樣係投影唔到...)
鈴蘭 12:37 AM 05-09-15
作者: stcdavidhk:
小黑試過

(但明明記得有本設定話EX咖哩棒同EA一樣係投影唔到...)
咁阿茶投影果把係幻象版
無得囉黎射Beam,淨係可以近接斬人架
money 02:18 PM 05-09-15
Kalafinaさん「Fate/staynight」2ndシーズンエンディングテーマ「ring your bell」のアナログ盤を頂戴しました。
レコードです、最高!
これは買いですよ!
#ufotable http://t.co/2KhHDr7Eud
money 09:49 PM 05-09-15

money 11:22 PM 05-09-15

money 11:31 PM 05-09-15

理想の末路こたえ #19

遂に明かされるアーチャーの正体。英霊は現在と過去、そしてまだ見ぬ未来―あらゆる時代から呼び出される。衛宮士郎は己の理想の果て、その想いを信じ貫き通した答えである「正義の味方」と相対する。

STAFF
脚本:佐藤和治、絵コンテ:栖原隆史、演出:丸山裕介、作画監督:青木拓也・須藤友徳

money 11:56 PM 05-09-15

6eo 12:20 AM 05-10-15
作者: 魔靈娘:
今集紅A 留力啫
開UBW應該吾會咁難打
畢竟第2條線打單挑巴叔都殺到佢7次
我覺得未必
一黎未必開得切ubw
二黎lancer有流矢加護唔知射唔射到佢, 仲有gae bolg
都係睇邊個出招先
作者: shooter:
其實正路佢最安全打法應該係屈赤原
Kinny Riddle 12:27 AM 05-10-15
Saber著返騎士服後頭髮仲係掛住馬尾。

新舊Archer首次碰面
仲要係無言地察覺到對方就係自己嘅「天敵」

ED後嗰段總算交代返點解後尾柳洞寺會冇見到一成佢哋。(唔通被金閃閃吸晒魔力?)
鈴蘭 12:28 AM 05-10-15
唔係阿茶留力 留力果個係阿槍
阿槍如果唔中口術 阿槍直接出近接版死槍既阿茶一早歸左西
佢講話唔入攻擊距離就得 但事實上就係佢根本跟唔到敏捷A既速度:o)
6eo 12:31 AM 05-10-15
其實GAE BOLG個設定都幾狗
低消耗, 可連射, 必中心臟
正路咁計係得b叔頂到
6eo 12:51 AM 05-10-15
講開槍哥, 又想討論下d設定問題

槍哥既加護頂唔頂到金閃閃既王之財寶(唔計ea)?
如果頂到, 咁佢應該會係第5次唯一可以正攻打贏金閃閃既英靈

另, 如果b姐用逆光劍頂gae bolg, 大家都係因果律武器, 齊齊後發先至, 咁應該點計? 兩個都一齊死? 唔記得HA有冇試過咁做
newb 12:58 AM 05-10-15
作者: iamleoluk:
正路咁計係得b叔頂到
本身寶貝等級不足入唔到B叔
但後設蘑茹話佢有可以提升寶具等級既rune魔術,所以入到(成套rune係原作接近無用過,除左ubw最後用黎放火

加埋本身既能力係被欽點少數單挑B叔有得贏既servant(不過都係低機率)

而開UBW有講過對其它servant黎講只係麻煩少少既招數…
newb 01:15 AM 05-10-15

加護應該有用(話係飛行道具都有用),不過有槍哥神性而金閃一出天之鎖…

作者: :
另, 如果b姐用逆光劍頂gae bolg, 大家都係因果律武器, 齊齊後發先至, 咁應該點計? 兩個都一齊死? 唔記得HA有冇試過咁做
gae bolg唔係後發先至而係倒果為因
HA有呢個情節,逆光劍改寫次序打中左Lancer先,但因gae bolg一起動會命中個結果就已經決定左(逆光劍改寫成佢無出手都無用)所以之後都殺左b姐

我印象中係咁
T.K. 01:26 AM 05-10-15
作者: Kinny Riddle:
Saber著返騎士服後頭髮仲係掛住馬尾。

新舊Archer首次碰面
仲要係無言地察覺到對方就係自己嘅「天敵」

ED後嗰段總算交代返點解後尾柳洞寺會冇見到一成佢哋。(唔通被金閃閃吸晒魔力?)
直頭變賽巴莉莉啦
鈴蘭 01:47 AM 05-10-15
正路咁計係得b叔頂到
原配其實冷血D既B叔都有得嬴 阿槍有戰鬥續行就算唔夠手段囉13次命都應該可以一路拖著巴車
比到時間鐵拳無敵打死伊莉雅就有勝機
只係アインツベル打晒茅波你用打得嬴既方法打就會失去獎品
鈴蘭 01:50 AM 05-10-15

應該有得避 但基本上無得嬴
金閃閃認真少少大叫基友救我呀!基友出手當阿槍大閘蟹咁綁起就再見

至於第二個問題 HA咪就係咁解決囉 一齊死
第一 ... 11 51 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 71  ... 最後

返回主題版面