Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-02-08, 11:55 PM   #126
~真夜~
Insane Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
泥門搶到分後,會唔會有人轉軚覺得泥門會贏??
唔知為何我覺會打加時

不過咁會唔似泥門.....

Chain Chronicle:165,033,457 神羅

SD Gundam G Frontier:15925545 OverMan
~真夜~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-08, 02:48 AM   #127
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
-del-

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村

此篇文章於 08-03-08 02:55 AM 被 王龍 編輯。
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-08, 03:34 AM   #128
Tururu
Senior Gamer
Gunners!

註冊日期: Oct 2005
今話真係好好睇
雖然話就話對帝黑好悶咁
門太鬥鷹呢part雖然門太一面倒咁輸
但門太不服輸充滿鬥志真係好熱血, 好好睇
結果作者都無浪費咁好鋪排
用左大半場去鋪排今話出黎

但相反我覺得瀨那vs大和就真係麻麻...
睇下黎緊瀨那會點發揮啦

但無輪點都好, 成套漫畫ge靈魂始終都係姪魔

舊 08-03-08, 12:45 PM   #129
CyrUs尚俊
羽毛球之夢

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Tururu 查看文章
今話真係好好睇
雖然話就話對帝黑好悶咁
門太鬥鷹呢part雖然門太一面倒咁輸
但門太不服輸充滿鬥志真係好熱血, 好好睇
結果作者都無浪費咁好鋪排
用左大半場去鋪排今話出黎

但相反我覺得瀨那vs大和就真係麻麻...
睇下黎緊瀨那會點發揮啦

但無輪點都好, 成套漫畫ge靈魂始終都係姪魔
仲有門太對瀨那既信賴

CyrUs尚俊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-08, 02:10 PM   #130
ecxrena
Junior Member

註冊日期: May 2006
重睇番
想問那個主席係唔係同蛭魔有關..(佢呀爸?)
因為167話好奇怪..唔知係番譯問題定係點
泥門win 左 佢話終於爬上來嗎
之後mvp佢又話想睇某人進步雖然畫住瀨那但係蛭魔企係佢旁邊
但係蛭魔電話留言佢呀爸話咩沒想過這稱號吧
ecxrena 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-08, 11:26 PM   #131
石光
God of Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
全日本得關東關西?
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-08, 11:16 PM   #132
CyrUs尚俊
羽毛球之夢

30期終於見街~!!

舊 08-05-08, 11:41 PM   #133
石光

PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight

突然好想儲一套九個主角
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-08, 01:01 AM   #134
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: CyrUs尚俊 查看文章
30期終於見街~!!
前日我係漫畫展唔見有,結果第二日出旺角買 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-08, 04:58 AM   #135
Tururu
Gunners!

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: 石光 查看文章
[IMG]http://blog-imgs-21.fc2.com/q/u/n/qunhyskoa1132/m033.jpg[IMG]
突然好想儲一套九個主角
兄弟你貼錯區
雖然都好正

舊 08-06-08, 11:08 AM   #136
CyrUs尚俊
羽毛球之夢

引用:
前日我係漫畫展唔見有,結果第二日出旺角買 ...
以前行完, 去番188買仲平d tim

所以決定以前都唔會再去

舊 08-06-08, 11:54 PM   #137
Mr.66
Game Master

我想問下有睇開美足既大大,
實際係咪真係有職業比賽試過有球隊大半場由0比35板平或反勝?

舊 08-07-08, 04:13 AM   #138
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: Mr.66 查看文章
我想問下有睇開美足既大大,
實際係咪真係有職業比賽試過有球隊大半場由0比35板平或反勝?
1993 Buffalo Bills 對 Houston Oilers呢場賽事, Houston 上半場贏緊28-3,點知第三節Buffalo連拿28分(!),最後要打到加時。 呢場係NFL入面最大戰果差o既反勝.

College Football入面就試過一隊上半場贏緊31-0,最終戰果係42-40。 (Miami Hurricanes VS Bernie Kosar)

此篇文章於 08-07-08 03:40 PM 被 12號四分衛 編輯。
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-08, 11:46 AM   #139
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

註冊日期: Oct 2004
3DS Friend Code1075 0689 4521
XBox Live Gamertagmilkin2007
有個版啲人話,如果咁都贏,就覺得個結尾係''爛''喎 ~ 仲要好肯定咁講話泥門一定要輸先''合理''

咩事呀 ~ 輸就合理,贏就爛 ..........
上大仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-08, 11:52 AM   #140
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: 上大仁 查看文章
有個版啲人話,如果咁都贏,就覺得個結尾係''爛''喎 ~ 仲要好肯定咁講話泥門一定要輸先''合理''

咩事呀 ~ 輸就合理,贏就爛 ..........
咁我都覺得輸會好睇D, 因為贏就好似太行貨, 足球小將咁, 主角必冠軍路.

輸左反而仲考作者功力, 點畫到輸得好睇. 反而仲經典. (如SLAM DUNK)
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-08, 02:48 PM   #141
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

註冊日期: Oct 2004
3DS Friend Code1075 0689 4521
XBox Live Gamertagmilkin2007
引用:
作者: tylau 查看文章
咁我都覺得輸會好睇D, 因為贏就好似太行貨, 足球小將咁, 主角必冠軍路.

輸左反而仲考作者功力, 點畫到輸得好睇. 反而仲經典. (如SLAM DUNK)
你咁講我非常認同 , 最緊要''好睇'', 最好夠'' 經典''
上大仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-08, 11:21 PM   #142
dondon
Game Master
XBOX360必玩

註冊日期: Aug 2002
XBox Live GamertagDONNOLO
睇左30期, 蛭魔"斷手QB再落場"個段同rember the titans個段差唔多

舊 08-09-08, 03:27 PM   #143
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
接球手佐野感就被栗田ko左
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-08, 06:28 PM   #144
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
搞咩,今話d 畫功差左咁多.....

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-08, 01:34 AM   #145
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
反攻開始!
不過總覺得咁逆轉真係無乜咁好睇~

舊 08-10-08, 12:29 PM   #146
Mr.66
Game Master

引用:
作者: 信長 查看文章
搞咩,今話d 畫功差左咁多.....
其實白秋戰之後就開始跌watt...

舊 08-10-08, 05:57 PM   #147
Shadow 神
混沌與光明的創造者

其實話逆轉贏唔好睇,但如果佢畫到瀨那贏大和,門太贏鷹但最後輸,結果都會俾人話抄 Slam Dunk 結尾輸吧??

另外個人覺得有 d 問題的地方係對其他配角的描寫越來越少 ... 瀧對上一次發威要數返對盤戶吧 ... (如果唔計對神龍寺個球自殺分)

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 08-10-08, 06:21 PM   #148
KaKen

註冊日期: Jan 2004
引用:
其實話逆轉贏唔好睇,但如果佢畫到瀨那贏大和,門太贏鷹但最後輸,結果都會俾人話抄 Slam Dunk 結尾輸吧??

另外個人覺得有 d 問題的地方係對其他配角的描寫越來越少 ... 瀧對上一次發威要數返對盤戶吧 ... (如果唔計對神龍寺個球自殺分)
我覺得要win得合理輸得精彩先至好睇 即係考作者功力

冇話win定輸先岩既

slam dunk 係贏左山王之後輸左下一場 泥門都冇下一場 點同slam dunk 呢?

泥門係好強調整體既(唔係好識表達=.=) 如果瀨那贏大和,門太贏鷹但最後輸 咁就真係失敗

我估都係逆轉贏 除非作者重想畫落去

舊 08-10-08, 06:29 PM   #149
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
今話last嗰場圖好搞笑, 完全發揮粟田既效用. 用腦就留番俾用腦既人, 力量就留番力量既人, 好合理...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-08, 09:05 PM   #150
Shadow 神
混沌與光明的創造者

引用:
作者: KaKen 查看文章
我覺得要win得合理輸得精彩先至好睇 即係考作者功力
冇話win定輸先岩既
slam dunk 係贏左山王之後輸左下一場 泥門都冇下一場 點同slam dunk 呢?
泥門係好強調整體既(唔係好識表達=.=) 如果瀨那贏大和,門太贏鷹但最後輸 咁就真係失敗
我估都係逆轉贏 除非作者重想畫落去
真係好考作者功力,不過 slam dunk 個 point,唔係個個都覺得唔同,好多人可能會話最尾都拎唔到 champ = slam dunk

不過帝黑唔知有無留力,個大力士之前好似講到有部署對付俄王,會用返黎對栗田,依家好似全無方法對付栗田 ...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
[漫畫] One punch-man [原作/ONE 作畫/村田雄介] 信長 日本動漫畫討論版 1 07-19-12 11:01 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 06:11 PM

手機版 | APP版