Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 
<<繼續談情>>>宅男其實很好
PTX-003C 12:00 AM 04-12-11
作者: 真!DC:
有女會去誘惑純情男先算la
當ATM 用lor
眼見過唔少case
beagleflash 12:42 PM 04-12-11
其實想問番宅個定義,係唔係對一啲非主流文化特別喜愛同有深入研究既人士?
如果係咁我都算係宅,不過次次同人講我係,其他人都話"你咪玩啦!",跟著就話邊個似好多。

好多人其實只係依據衣著同嗰個既人際關係加埋,判斷嗰個係唔係宅。
irismong 12:50 PM 04-12-11
香港對宅個對義都唔同日本
HI_Ricky 01:25 PM 04-12-11
作者: 真!DC:
有女會去誘惑純情男先算la
點解冇??
二伍 01:51 PM 04-12-11
作者: HI_Ricky:
點解冇??
甜片情節
pet3 02:04 PM 04-12-11
作者: beagleflash:
其實想問番宅個定義,係唔係對一啲非主流文化特別喜愛同有深入研究既人士?
如果係咁我都算係宅,不過次次同人講我係,其他人都話"你咪玩啦!",跟著就話邊個似好多。

好多人其實只係依據衣著同嗰個既人際關係加埋,判斷嗰個係唔係宅。
香港的
只要你
唔夠靚仔,無樓無車無錢,有打機,有睇動漫小說,唔睇tvb ,放街唔係日日出街,唔中意去夜街,打字中意書面語,平時說話沒粗口,保有童貞

你有上邊其中2種的
你已經係宅(香港定義版)

2-4種 如果全部唔中的 可以抵消哂後邊
特別只要你夠靚仔有型 可以直接 抵消哂後邊
keijoey 02:14 PM 04-12-11
老實講, 9成香港青年都被打入宅圈架啦....
香港對宅男既定義, 唔係你花幾多時間起屋企

唔洗諗得太複雜, 只要你...
無樓無車無錢, 再加
有打機 or 有睇動漫小說

你已經係宅男
beagleflash 03:25 PM 04-12-11
作者: pet3:
香港的
只要你
唔夠靚仔,無樓無車無錢,有打機,有睇動漫小說,唔睇tvb ,放街唔係日日出街,唔中意去夜街,打字中意書面語,平時說話沒粗口,保有童貞

你有上邊其中2種的

頭四種唔中,後面差唔多中晒。
我係宅男啦。

咁宅女係香港既定義係點呢?
sugihara 03:41 PM 04-12-11
咪聽人亂講啦香港定義日本定義
人地個語源都係踩果班過份沉迷搞到龜左係屋企,無晒社交能力0既人
之後gainax條友重新定義過,就個個當係神論咁拜...

你出到黎係大體0既,就算屋企幾多acg野都唔係宅架啦
就算其他人唔識野,相處落都會知乜事
如果係對住個個都淨係識講acg既
你諗下如果有條女開口埋口都淨係同你講化妝品同lv袋你會點諗
HI_Ricky 03:47 PM 04-12-11
作者: sugihara:
沒乜問題,唔好出聲叫送就得
keijoey 03:55 PM 04-12-11
作者: sugihara:
咪聽人亂講啦香港定義日本定義
人地個語源都係踩果班過份沉迷搞到龜左係屋企,無晒社交能力0既人
之後gainax條友重新定義過,就個個當係神論咁拜...

你出到黎係大體0既,就算屋企幾多acg野都唔係宅架啦
就算其他人唔識野,相處落都會知乜事
如果係對住個個都淨係識講acg既
我係一日唔行下街, 一個星期唔搵朋友會悶死既人
所以就算有女仔因為我打機就話我宅, 都係得談笑就算
HI_Ricky 06:28 PM 04-12-11
不如覺得自已宅既,舉手....
真!DC 07:48 PM 04-12-11
作者: HI_Ricky:
不如覺得自已宅既,舉手....
/

人地唔好你都係咁講真係幾討厭
<--基本上只會對同類講ACG野, 結果同一般人冇乜話題
クラウド 08:30 PM 04-12-11
/

其實都唔算宅?
之前o係公司一直都無比人話宅
但o的人知我鍾意DD之後
同事:估唔到你有咁宅O既嗜好

其實自問我宅唔起
起碼我無錢先
HI_Ricky 08:41 PM 04-12-11
/
其實我都宅宅地
LAMR 10:28 PM 04-24-11
/

為什麼大家都不覺得自己宅呢~
我覺得自嘲沒有問題 被人說我毒的時候才會不爽XDDD
我以為自己寫電腦程式看動漫打電動什麼都做齊了不錯宅XD
不過有時候跟同學說魔獸GUNDAM什麼的 被人說我很毒有不爽到XD

沒想到劍心這篇會貼在這 而且是現在才貼呢
我覺得宅興趣沒有問題 問題是出在宅性格那
不然就是出在條件那
football 11:01 PM 04-24-11
冇人話宅男唔好呵‧‧‧
犬夜叉 11:13 PM 04-24-11
作者: sgouki:
有些女士同我講, 蒲男其實好好, 玩得多, 玩得攰, 結左婚就吾會出去攪攪震喎, 相對於未出去玩過的純情男, 對抗誘惑的能力就低好多喎.........

咩理論,咁不如搵D 呀伯啦, 冇咁多能力出去玩喇掛.
想要阿伯, 某區大把

作者: pet3:
香港的
只要你

你有上邊其中2種的

唔夠靚仔<--------關於靚仔呢樣野, 有冇ISO?
無樓無車無錢<----------係香港政府英明領導下, 我相信95%都會衰呢瓣
有打機<-----------咁又點?
有睇動漫小說<------唔係宅男毒男都會睇, 甚至大公司高層都會睇
唔睇tvb<-------冇時間睇既會唔會死得好冤枉?
唔係日日出街<-------請問出少一日係唔係都衰?
唔中意去夜街<------比唔比個位仁兄早睡早起早開工?
打字中意書面語<-------點解冇人諗打字打口語代表中文差到爆炸?
平時說話沒粗口<---------有冇人諗過宅男毒男都可以粗口爛舌?
保有童貞<---------仲唔快d去新填地街比$460破左個處佢!?

anyway, 其實我認為自己都算宅, 但可能出左黎做野成7~8年, 已經冇咁宅
/
LAMR 11:57 AM 04-25-11
頭四種唔中,後面差唔多中晒。
我係宅男啦。

咁宅女係香港既定義係點呢?
宅女定義如果跟干物女一樣的話應該全香港都中了XD
我想是干物女X宅男吧~~
不打扮, 不喜歡接觸陌生人, 沉迷ACG, 整天窩在家, 交不到男友, 以網絡代替現實交友

(我最近才發現我打字可能比說話多= = ...)

不然稍稍改一下之前的便OK吧~?

唔靚女,無LV無GUCCI,有打機,有睇動漫小說,唔睇tvb ,放街唔係日日出街,唔中意去夜街,打字中意書面語,平時說話沒粗口,保有童貞

其實唔靚女已經是死罪了後面的有沒有都沒關係= =

/ 中哂= =
beagleflash 12:26 PM 04-25-11
作者: LAMR:
宅女定義如果跟干物女一樣的話應該全香港都中了XD
我想是干物女X宅男吧~~
不打扮, 不喜歡接觸陌生人, 沉迷ACG, 整天窩在家, 交不到男友, 以網絡代替現實交友

(我最近才發現我打字可能比說話多= = ...)

不然稍稍改一下之前的便OK吧~?

唔靚女,無LV無GUCCI,有打機,有睇動漫小說,唔睇tvb ,放街唔係日日出街,唔中意去夜街,打字中意書面語,平時說話沒粗口,保有童貞

其實唔靚女已經是死罪了後面的有沒有都沒關係= =

/ 中哂= =
依家要搵個"無LV無GUCCI,唔睇tvb,放街唔係日日出街,唔中意去夜街,平時說話沒粗口"既女仔都好難啦。
陸奧 貴志 02:13 PM 04-25-11
依家要搵個"無LV無GUCCI,唔睇tvb,放街唔係日日出街,唔中意去夜街,平時說話沒粗口"既女仔都好難啦。
我信有既...不過....會遇到嘛?a
LAMR 03:28 PM 04-25-11
作者: 陸奧 貴志:
我信有既...不過....會遇到嘛?a
不然宅女都是宅假的嗎~~
在巴哈隨手抓就一大把了
我的公會裡一半是女的還有正妹~
還有我身邊的同學都是不罵髒話不買名牌的乖乖女~~
對於講得全香港都只有港女這點我覺得真的很不可思議
我身邊一個港女也沒有阿~~到底港女是什麼? 能吃嗎?
HI_Ricky 03:39 PM 04-25-11
在巴哈隨手抓就一大把了
巴哈那兒真的很多正妹
陸奧 貴志 04:07 PM 04-25-11
在巴哈隨手抓就一大把了
但係其他人唔會去搵你d同學黎識架嘛係咪?所以見唔到就係見唔到架喇....
jason_kasim 04:46 PM 04-25-11
除左粗口少講為妙外
其他的有甚麼問題?
名牌ma,我諗香港女仔鍾意chanel多過LV GUCCI掛
雖然唔知點解成幾皮野一的的袋周街都係
我同GF都分唔出真野定假野
睇tvb都係口味問題而已
唔出街就真係想知佢有乜娛樂
我諗冇以上幾點的話應該係火星人
等如十個男人九個去滾一個會諗第十一個係火星人一樣
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 

返回主題版面