Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > PC電腦遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 01-23-14, 12:58 PM   #126
飛燕
God of Gamer
懺悔不用等

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: kiburedo 查看文章
見到fei大變左MA
pic

此篇文章於 01-23-14 01:05 PM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線  
舊 01-23-14, 01:22 PM   #127
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
白色版Wing Gun?

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線  
舊 01-23-14, 01:36 PM   #128
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: 飛燕 查看文章
pic
[IMG]http://photo.gaforum.org/files/1/0/6/8/9/pso_fei21_v2.jpg[IMG]

買埋把リニア踩板啦, 堅好睇
由手機版發出
Thaws 目前離線  
舊 01-23-14, 11:36 PM   #129
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: kiburedo 查看文章
見到fei大變左MA
飛行形態~~~

Ēlysion 個 "無心の形" 原來噤變態

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 01-23-14, 11:41 PM   #130
wailala19
Insane Gamer
=. ="

註冊日期: Oct 2011
PSN  IDAhhh567
飛燕成部漂白左既黑白合咁
wailala19 目前離線  
舊 01-24-14, 11:07 PM   #131
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
等下日本時間周六05:00-10:00臨時維護,修正在特定情況下會將全Block的玩家全數登出

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線  
舊 01-25-14, 04:08 AM   #132
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
正當响度孖差緊點解近日咁黑仔拆左過百件武都唔出一粒ルビアード, 偏偏响臨維護之前幾分鐘出一粒咁大把, 跟住用呢粒竟然大成功升左把Tヤスミノコフ2000H做EX4全職

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線  
舊 01-27-14, 10:36 AM   #133
Thaws

りりぱTA TOP條片睇到眼都凸...成班人玩緊TAS (白目
由手機版發出
Thaws 目前離線  
舊 01-27-14, 12:55 PM   #134
Kaori Yae

註冊日期: Nov 2003
有d後悔尋日用5m強化把シャープサイクラー2解3s
用左陣就放番入倉庫封塵....
Kaori Yae 目前離線  
舊 01-27-14, 02:52 PM   #135
興奮噴泉
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2009
錢多都等ドゥドゥ弱化先La・・・
興奮噴泉 目前離線  
舊 01-27-14, 02:59 PM   #136
飛燕
懺悔不用等

引用:
作者: 興奮噴泉 查看文章
錢多都等ドゥドゥ弱化先La・・・
弱化左個期,道具變超貴?
飛燕 目前離線  
舊 01-27-14, 03:09 PM   #137
Kaori Yae

因為想玩新野所有先強化把大劍
問題係大劍真係又慢又冇乜大攻擊力既pa
我ja第一下人地br已經シュンカシュンラン埋左敵人身戳埋落去...
舊 01-27-14, 03:19 PM   #138
Thaws

引用:
弱化左個期,道具變超貴?
笨鳥早出林, 而家買定....

到o個期合完有多可以天價賣番出去
由手機版發出
Thaws 目前離線  
舊 01-27-14, 03:31 PM   #139
飛燕
懺悔不用等

引用:
作者: Thaws 查看文章
笨鳥早出林, 而家買定....

到o個期合完有多可以天價賣番出去
由手機版發出
有十幾粒-1 全保 10%
但我驚解唔到把劍

引用:
作者: Kaori Yae 查看文章
因為想玩新野所有先強化把大劍
問題係大劍真係又慢又冇乜大攻擊力既pa
我ja第一下人地br已經シュンカシュンラン埋左敵人身戳埋落去...
雖然大劍的確有問題
但シュンカシュンラン太OP就真

我按一下V制autorun,單手開シュンカシュンラン打就得
自動鎖定追連技術都唔洗

又因為會飛來飛去,d怪打唔到你

同埋
我用Guilty Break叉左都無2萬,得2刀
有乜理由シュンカシュンラン叉半秒又2萬重要連打先?

此篇文章於 01-27-14 03:37 PM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線  
舊 01-27-14, 03:48 PM   #140
Thaws

解劍呢d睇運jar, 不過+10%期間點都會易上ga la
由手機版發出
Thaws 目前離線  
舊 01-27-14, 04:00 PM   #141
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
雖然大劍的確有問題
但シュンカシュンラン太OP就真

我按一下V制autorun,單手開シュンカシュンラン打就得
自動鎖定追連技術都唔洗

又因為會飛來飛去,d怪打唔到你

同埋
我用Guilty Break叉左都無2萬,得2刀
有乜理由シュンカシュンラン叉半秒又2萬重要連打先?
我求先用隻Br/Hu (50/65), Br 仲要只係得55 PT

用把623 攻打DF 手弱點一招春蘭斬4 刀可以扣over 20 萬

我用Hu/Fi (65/65) Lance 踢矛都只係6 Hit 共12 萬

就算春蘭衝錯位打既damage 都唔會低過踢矛打弱點

你叫d Hu/Fi 同我依d 幸運E 打毛?!

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 01-27-14 04:04 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 01-27-14, 04:18 PM   #142
chingwah2003
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
我求先用隻Br/Hu (50/65), Br 仲要只係得55 PT

用把623 攻打DF 手弱點一招春蘭斬4 刀可以扣over 20 萬

我用Hu/Fi (65/65) Lance 踢矛都只係6 Hit 共12 萬

就算春蘭衝錯位打既damage 都唔會低過踢矛打弱點

你叫d Hu / Fi 打毛?!
長槍本身偏向清小怪用,打BOSS本身就比較弱。而春蘭+KATANA COMBAT 20秒無敵根本是BALANCE BREAKER,當然完全比不上。

我不是專職槍兵,長槍給我的感覺是: 清小怪很方便,打BOSS?? 都是轉用大劍或自在槍比較好......
chingwah2003 目前離線  
舊 01-27-14, 04:35 PM   #143
飛燕
懺悔不用等

引用:
作者: chingwah2003 查看文章
長槍本身偏向清小怪用,打BOSS本身就比較弱。而春蘭+KATANA COMBAT 20秒無敵根本是BALANCE BREAKER,當然完全比不上。

我不是專職槍兵,長槍給我的感覺是: 清小怪很方便,打BOSS?? 都是轉用大劍或自在槍比較好......

我有11星大劍、685大劍、50屬光火劍
都輸比用把頹小刀的自已 (4星craft lv2)

最眼淚係見到lv40用刀仔BR秒晒半個地球D怪
45落AQ一刀一隻咁

不過我自已HU都唔用長槍
大量小怪時自在安全D

現在用刀就大中小怪全部亂飛埋去斬算
我血夠又automate唔會死

此篇文章於 01-27-14 04:38 PM 被 飛燕 編輯。
飛燕 目前離線  
舊 01-27-14, 04:40 PM   #144
Thaws

(´・ω・`): ツナアサバス・・・・・
(´・ω・`): 移動用道具唔好咁多要求
(´・ω・`): シュンラン易斬錯位, DPS唔夠
(´・ω・`): HuFi無カムイ無ライド16本身已經係一個錯
(´・ω・`): FiHu而家唯一羸到Br係得140PP以上BHS的dps
由手機版發出
Thaws 目前離線  
舊 01-27-14, 04:46 PM   #145
Kaori Yae

我有星天彈(已玩厭),HU神器須佐紅蓮
除左神威外我真係諗唔到仲有咩武器好玩
舊 01-27-14, 04:48 PM   #146
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: chingwah2003 查看文章

自在槍亂舞damage 同槍兵踢矛差唔多

自在槍ワイルドラウンド 攻撃範圍窄, 不過兩秒削6 Hit 真係神速

踢矛追尾性強鑽地有爆風, 所以打DF 手我一定用踢矛

Lance 一閃同突刺儲氣真係好好用, 但我用360 手制玩比較難玩儲氣跳放

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 01-27-14, 04:49 PM   #147
飛燕
懺悔不用等

引用:
(´・ω・`): ツナアサバス・・・・・
(´・ω・`): 移動用道具唔好咁多要求
(´・ω・`): シュンラン易斬錯位, DPS唔夠
(´・ω・`): HuFi無カムイ無ライド16本身已經係一個錯
(´・ω・`): FiHu而家唯一羸到Br係得140PP以上BHS的dps
由手機版發出
>>シュンラン易斬錯位, DPS唔夠
廚過晒近戰啦?
除左FI羅隻拳狂咪弱點重有邊個快?

用大劍係直頭唔中既

唔計OE,

最大力的飛板係成日唔中弱點,重要叉爆gear先行得遠少少
叉打上劍入SH隻怪好易走左去,叉完連斬對住弱點都係9成miss q晒,因為自已個人向上升緊
GB有好多怪lock弱點斬埋去會中其他野

但奇怪地用刀係痴埋弱點斬刀刀都中
我估hit box寫法問題

重有把刀斬出黎個area唔細,長過大劍,pp30斬咁多刀算點先
飛燕 目前離線  
舊 01-27-14, 04:59 PM   #148
Thaws

踩板叉爆先易甩丫....真係玩晒3段gear特性先啦

最易全HIT係一段叉丫, 有d怪會透有d怪唔會透, 呢d又係要記

其他唔使講, 你見全SERVER TAインラン組合唔係全部brbrbrbr就知佢一定差少少野先統一天下
各位唔努力去做br廚點先可以迫sega去nerf?
由手機版發出
Thaws 目前離線  
舊 01-27-14, 05:00 PM   #149
飛燕
懺悔不用等

引用:
踩板叉爆先易甩丫....真係玩晒3段gear特性先啦

最易全HIT係一段叉丫, 有d怪會透有d怪唔會透, 呢d又係要記

其他唔使講, 你見全SERVER TAインラン組合唔係全部brbrbrbr就知佢一定差少少野先統一天下
各位唔努力去做br廚點先可以迫sega去nerf?
由手機版發出
家陣同你講唔係叫你短距叉埋去

係同你講點解刀仔移動距離超遠又快,唔洗gear
我把大劍上板點解要叉先遠?

話你知
就算叉唔叉,大劍板轉向力好差的,好多時除左隻boss訓係度等你,基本上係得幾隻可以吉落去

刀仔隻怪走你咪跟住lock on飛之嘛
洗睇條件咩?
飛燕 目前離線  
舊 01-27-14, 05:04 PM   #150
Thaws

就用ビブラス做例, 而家瞬殺主流係爆腳打尾
唔用FI/GU(設置救世主)根本唔可以2粒wb收佢檔

淨係靠o個4刀春蘭就調番轉用竜胆好過啦
唔係話佢唔係balance breaker, 佢係萬能但唔係全能
有d野佢係差少少就係差少少
由手機版發出
Thaws 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.011 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 999 01-16-14 03:40 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.010 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 998 09-05-13 01:26 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.009 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1000 06-29-13 11:09 PM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.008 Squall-Lucifer PC電腦遊戲討論版 1001 04-24-13 10:11 AM
★★★ファンタシースターオンライン2 ★★★ 専用Top vol.007 Thaws PC電腦遊戲討論版 1020 02-01-13 04:21 PM

現在的時間是 01:01 AM

手機版 | APP版