Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-11-14, 02:16 AM   #126
TOAKO X
Game Master
俺の嫁↘

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0130 2610 0823
PSN  IDtoako
XBox Live Gamertagtoako
玩左幾日已無咩動力玩

個升级系統唔算太友善
如果無肥料活動....
根本又係一隻M Game....

新遊戲活動
活動角又難出又難打
這真是新遊戲嗎.....

OTL……
TOAKO X 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 04:03 AM   #127
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: TOAKO X 查看文章
玩左幾日已無咩動力玩

個升级系統唔算太友善
如果無肥料活動....

新遊戲活動
活動角又難出又難打
好似話高級好易跌 我打唔贏之嘛

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 05:47 AM   #128
神風@AMD
God of Gamer
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
其實都要用下腦,可以用組合同企位以弱勝強,因為AI好單純

隻GAME,有幾個設定失敗問題
隊中角色可以重覆,好似火隊而家最強既陣式係火50%隊長+全員萊絲…其他火系係萊絲面前根本不值一提(雖然PAD都可以重覆,不過平衡度問題

D珠唔係平均分配,就咁睇,第1排吸得最多,尤其右上果格

超必珠血珠,係唔係平均分配之下,竟然仲要滿技滿血既人都可以吸珠…
王放技隨機性太高,滿足發動條件(如50%以下血量)就隨便想用就用…雖然有時因為佢亂出打空氣而得救

同埋佢為左照顧埋CB果堆人,太快推出強力既關卡…好趕客(不過公開玩既第一日就加入既玩家應該都勉強夠打)

然後,女神既強大(暫時)就如BUG既存在

舊 06-11-14, 05:54 AM   #129
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
啊,仲有錢既問題,唔駛等星期六日,如果唔怕麻煩,可以怪食怪之後先賣走佢

賣怪既錢,每升一級會倍增上去
即係控制得宜,怪食怪之後再賣既錢,係會多過散賣+合成費用

另外雖然食廢怪真係升勁慢而外星人又只得暗屬(可惡),但因為日日都有我又唔覺升得好痛苦

最後主線最好快D清到CH2最後一關,因為果關8體有1800EXP,根本又係設定有問題,之後唔知會唔會修正

此篇文章於 06-11-14 05:56 AM 被 神風@AMD 編輯。
神風@AMD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 08:00 AM   #130
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
其實都要用下腦,可以用組合同企位以弱勝強,因為AI好單純

隻GAME,有幾個設定失敗問題
隊中角色可以重覆,好似火隊而家最強既陣式係火50%隊長+全員萊絲…其他火系係萊絲面前根本不值一提(雖然PAD都可以重覆,不過平衡度問題

D珠唔係平均分配,就咁睇,第1排吸得最多,尤其右上果格

超必珠血珠,係唔係平均分配之下,竟然仲要滿技滿血既人都可以吸珠…
王放技隨機性太高,滿足發動條件(如50%以下血量)就隨便想用就用…雖然有時因為佢亂出打空氣而得救

同埋佢為左照顧埋CB果堆人,太快推出強力既關卡…好趕客(不過公開玩既第一日就加入既玩家應該都勉強夠打)

然後,女神既強大(暫時)就如BUG既存在
俾你咁講一講,我係咪應該刷多3隻萊絲返黎,雖然唔會滿技到
我而家隊伍:
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 08:30 AM   #131
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
岩岩用水隊打上級水龍,發覺佢打我完全唔痛...隻Game要記敵人D技打乜位,之後自己企開去避,佢應該限制番每款一隻會好D....
唔係會剩係得一隻50%,之後全愛神的隊伍...

而家我隊水隊

FGO : 339,715,785

此篇文章於 06-11-14 08:55 AM 被 ~小鬼~ 編輯。
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 09:21 AM   #132
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: ~小鬼~ 查看文章
岩岩用水隊打上級水龍,發覺佢打我完全唔痛...隻Game要記敵人D技打乜位,之後自己企開去避,佢應該限制番每款一隻會好D....
唔係會剩係得一隻50%,之後全愛神的隊伍...
其實作為營運實在唔應該諗點樣去限死玩家組隊
應該諗點樣去吸引玩家係同一隊入面入唔同o既怪而唔係咁單純同一款

不過而家咁睇隻game十足十以前火狗隻card game
最好用最屈個幾隻key怪一定係放爆入deck

舊 06-11-14, 09:26 AM   #133
~小鬼~
白虎白虎白白虎

佢唔限的話冇計....
萊斯佢地係暫時最易有的4星,
4星能能力咁高好難唔咁組

舊 06-11-14, 09:42 AM   #134
GUSTAV
The One
poor

其實好少GAME 可以做到佢咁我玩半日就唔想玩

舊 06-11-14, 09:52 AM   #135
~小鬼~
白虎白虎白白虎

佢缺點真係唔少....
1.怪極難升Lv, 錢完全唔夠用
2.關卡難度太高
3.打怪的珠分佈極唔平均,試多幾次企位就知
4.初期活動太多,零課玩家唔知打乜好...
5.宣傳技巧不足

舊 06-11-14, 10:12 AM   #136
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
玩左幾日已無咩動力玩

個升级系統唔算太友善
如果無肥料活動....

新遊戲活動
活動角又難出又難打
肥料關時間安排得有點兒怪..
大部份都在返工返學時間...叫你怎打._.

參考一下勇者前線那樣..給一小時通行證玩家任玩家自由選擇時間來打不行嗎..

舊 06-11-14, 10:22 AM   #137
GUSTAV
The One
poor

其實隻game有冇咩地方可以比意見

定又係send email 過去

講真 佢咁攪法隻game 死得好快:0)

舊 06-11-14, 10:26 AM   #138
s061336
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
其實隻game有冇咩地方可以比意見

定又係send email 過去

講真 佢咁攪法隻game 死得好快:0)
FB....
s061336 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 10:27 AM   #139
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: s061336 查看文章
FB....
姐係唔關我事.......

舊 06-11-14, 11:03 AM   #140
TOAKO X
Game Master
俺の嫁↘

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0130 2610 0823
PSN  IDtoako
XBox Live Gamertagtoako
FB就算啦

剛剛買完新手包叫支持下

如無咩改變的話都係變成Login Game...

抽六下都無隻狐娘我orz左

OTL……
TOAKO X 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 11:03 AM   #141
GUSTAV
The One
poor

引用:
FB就算啦

剛剛買完新手包叫支持下

如無咩改變的話都係變成Login Game...

抽六下都無隻狐娘我orz左
我買120石支持ga

舊 06-11-14, 11:07 AM   #142
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
我已經忍唔住刪左game........
我已經頂唔 順哩D玩法..

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 11:43 AM   #143
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
手機刷首抽(+2抽)共280次了..
盾女神還是沒出現過..

村正都出現了2~3次了..
其他有5星的全都刷過出來了..

女神你真的這麼稀有嗎~?XD

舊 06-11-14, 11:45 AM   #144
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: wang2009hk 查看文章
手機刷首抽(+2抽)共280次了..
盾女神還是沒出現過..

村正都出現了2~3次了..
其他有5星的全都刷過出來了..

女神你真的這麼稀有嗎~?XD
洗左100次見唔到 算了

舊 06-11-14, 12:20 PM   #145
Van仔
Game Master
輸了就課金..

PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: ~小鬼~ 查看文章
佢缺點真係唔少....
1.怪極難升Lv, 錢完全唔夠用
2.關卡難度太高
3.打怪的珠分佈極唔平均,試多幾次企位就知
4.初期活動太多,零課玩家唔知打乜好...
5.宣傳技巧不足
唔係點叫火狗

由佢以前出Game, send 個幾次信去俾意見佢出Game都係一樣態度照舊就知幾公司有幾進取啦(垃圾意味)

講起就嬲

當年日本仔(個陣街機仲玩緊三國志大戰, un緊Seed D)
仲未興玩卡Apps 個陣我已經寫過信去俾佢地叫佢地 咪出實體卡牌對戰 用電腦做平台, 真係到反應好先出返卡連芯片玩實卡連機, D卡抽返黎有條code入返係Game度, 之後變相又可以收藏又可以直接玩

係火狗D屎忽腦諗唔到

係我當年中五畢業參加個Game概念比賽,個陣由火狗個阿頭定乜做評審, 到依家外國大把Game都用, 我個概念圍都入唔到, 香港

此篇文章於 06-11-14 12:30 PM 被 Van仔 編輯。
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 01:39 PM   #146
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin
火狗GAME唔好玩呢樣野其實從前已經係(ry

只係志在支持aki, 竹官的插畫先繼續買。

不過老老實實香港堆遊戲公司除左專做外國game果班有料子之外, 有邊間會好?

實體卡放入game玩呢o的超任已經有啦, 問題係出實體卡會有幾多人買,
唔好用MTG/ 日本果堆比, 大家知名度差九條街(ry

(伸利: 火狗出所有卡game之類都有買齊曬)

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
Tenzan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 02:05 PM   #147
Van仔
Game Master
輸了就課金..

PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: Tenzan 查看文章
火狗GAME唔好玩呢樣野其實從前已經係(ry

只係志在支持aki, 竹官的插畫先繼續買。

不過老老實實香港堆遊戲公司除左專做外國game果班有料子之外, 有邊間會好?

實體卡放入game玩呢o的超任已經有啦, 問題係出實體卡會有幾多人買,
唔好用MTG/ 日本果堆比, 大家知名度差九條街(ry

(伸利: 火狗出所有卡game之類都有買齊曬)
次次都唔識控制成本, 蝕錢又怪人 以前都覺得可惜 依家係想睇佢快D死
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 02:06 PM   #148
GUSTAV
The One
poor

起碼佢當年隻愛神餐館令到我今日肯放低500

遲下可能會放多500

舊 06-11-14, 02:08 PM   #149