Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-04-08, 06:24 PM   #126
aKiJ
Junior Member

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: lauchai 查看文章
被BAN?
如果係大家集思廣益之下去討論
點解要BAN?
除非樓主一出POST就媽媽爸爸, 吱吱咋咋啫
但我睇唔到囉
都係果句啦劉仔兄, GAF已經好似一個社會既縮影咁
今日講呢段野入我唔到, 但他日少少講錯就可以比人秋後算帳
都係穩陣D好, 免得好似現實中班民主派咁被大陸列入黑名單
aKiJ 目前離線  
舊 08-04-08, 06:25 PM   #127
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
引用:
人在做, 我們在看的
對吧
好多野, 大家知道的
都係潛水算數,怕屈機

舊 08-04-08, 06:27 PM   #128
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: aKiJ 查看文章

如果仲係龍格堡執政時期, 呢位會員已經因為嚴重OFF TOPIC而被BAN一個星期上訴就BAN多一個月
唔好屈我,以前我的話,Ban7日之後再加3日或7日,好少會Ban人一個月以上

舊 08-04-08, 06:27 PM   #129
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: 某F 查看文章
都係潛水算數,怕屈機
你去潛吧

舊 08-04-08, 06:30 PM   #130
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:
你唔覺得有問題, 唔保証所有人都會覺得無問題
萬一原來字裡行間唔小心得罪左D成熟穩重處事公正既版主就唔好啦

同埋我都試過出句聲純粹係對件事發表意見無針對任何人, 但都可以比人插
所以都係出少句聲好過

呢個POINT都非常之中, GAF好多會員都由學生變左做社會人仕
所以近年先有投資, 養貓養狗, 問搬屋裝修租屋呢類TOPIC出現
呢個應該都係令到GAF整體越來越似社會咁冷漠既原因之一
大部分人都受到現實無情地洗禮, 無左後生細仔時果種熱誠
講兩句就話會得罪版主,咁樣講未免太片面.
起碼這裏回應的版友也不是用分身吧...?難道回應就不會被針對...?

呢度的確好多會員都係社會人仕(包括我自己).
不過有投資,養貓養狗,搬屋裝修租屋TOPIC,社會人的討論同似社會咁冷漠好似唔係好相關喎...
反而...依家後生仔係咪有所謂熱誠我都好有疑問.
(樓上版友們提及的幾個forum就好多都係樓主口中的後生仔作主導,以粗鄙惡言為樂,為榮就常見,熱誠嘛... )

我自己都會去其他forum睇下野,笑下.
不過花最多時間都係呢度.(起碼呢度可以比較正經/正常地討論.)
遊戲人間 目前離線  
舊 08-04-08, 06:32 PM   #131
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
起碼這裏回應的版友也不是用分身吧...?難道回應就不會被針對...?

不過有投資,養貓養狗,搬屋裝修租屋TOPIC,社會人的討論同似社會咁冷漠好似唔係好相關喎...
(樓上版友們提及的幾個forum就好多都係樓主口中的後生仔作主導,以粗鄙惡言為樂,為榮就常見,熱誠嘛... )
亦因為果邊有糟糕野先會多人去姐,無哂果d野邊個會去丫

舊 08-04-08, 06:35 PM   #132
The One
業餘歌手

引用:
<----------瘋人瘋語好了

舊 08-04-08, 06:35 PM   #133
遊戲人間
"oui"

引用:
作者: 牛仔‧骨 查看文章
亦因為果邊有糟糕野先會多人去姐,無哂果d野邊個會去丫
都唔係得呢個原因.
其他forum人流多,資訊也更快更多.
撇除「糟糕野」都有瀏覽價值.
遊戲人間 目前離線  
舊 08-04-08, 06:36 PM   #134
aKiJ
Junior Member

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章

又一例証
打一段野明明我個意思係想講 學生變打工 導致GAF越來越冷漠
但都有人可以睇成投資養貓搞到GAF人冷漠
所以真係好難保証有時D野自己覺得行得正企得正無問題時人地都會覺得無問題囉

至於後生熱誠, 我唔想太引伸落去, 只有兩點想講
1. 讀書時點都比家陣打工受氣有熱諴掛
2. 一蟹不如一蟹, 唉

此篇文章於 08-04-08 06:39 PM 被 aKiJ 編輯。
aKiJ 目前離線  
舊 08-04-08, 06:39 PM   #135
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
引用:
你有幾時認真過

舊 08-04-08, 06:43 PM   #136
The One
業餘歌手

引用:
作者: 牛仔‧骨 查看文章
你有幾時認真過
好問題........
係冇...........
如果我要認真
我諗會去左從政
好似長毛咁搞事

舊 08-04-08, 06:44 PM   #137
遊戲人間
"oui"

引用:
又一例証
打一段野明明我個意思係想講 學生變打工 導致GAF越來越冷漠
但都有人可以睇成投資養貓搞到GAF人冷漠
所以真係好難保証有時D野自己覺得行得正企得正無問題時人地都會覺得無問題囉

始終後生熱誠, 我唔想太引伸落去, 只有兩點想講
1. 讀書時點都比家陣打工受氣有熱諴掛
2. 一蟹不如一蟹, 唉
我會建議你注意下你自己的文筆,修詞技巧.

>>呢個POINT都非常之中, GAF好多會員都由學生變左做社會人仕
>>所以近年先有投資, 養貓養狗, 問搬屋裝修租屋呢類TOPIC出現
>>呢個應該都係令到GAF整體越來越似社會咁冷漠既原因之一
>>大部分人都受到現實無情地洗禮, 無左後生細仔時果種熱誠
因為你寫得唔明確,所以我已經加左句「社會人的討論同似社會咁冷漠好似唔係好相關喎...」(就為免你誤會我捉錯用神)
見你除了用分身外,字裏行間亦對自己加諸白色恐怖,取詞用字亦盡量平和.
無奈你居然可以斷章取義至甚麼又一例証....

我無言了.
你自己的反應何嘗不讓人失望...!?

另外想說一句.
你說的point 2....「 一蟹不如一蟹, 唉」
毫無疑問是在批評人.
但這句批評郤是無中生有.
不由得讓我長嘆一聲,唉.........

此篇文章於 08-04-08 06:47 PM 被 遊戲人間 編輯。
遊戲人間 目前離線  
舊 08-04-08, 06:46 PM   #138
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
好問題........
係冇...........
如果我要認真
我諗會去左從政
好似長毛咁搞事
長毛邊有搞事,只係佢表達方式與別不同者

舊 08-04-08, 06:48 PM   #139
The One
業餘歌手

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
長毛邊有搞事,只係佢表達方式與別不同者
我BUY佢架
"搞事"呢兩個字係我打俾D"持反對意見者"睇架

舊 08-04-08, 06:59 PM   #140
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
上面唔記得邊個講:gaf是社會的縮影,甘...
邊d係大財團、邊d係黑社會、邊d係邪教、邊d係商人、邊d係風水師??(政府唔駛講)

我覺得反而係似學校裡的一班學生...無社會甘複雜。
Diana 目前離線  
舊 08-04-08, 08:09 PM   #141
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
上面唔記得邊個講:gaf是社會的縮影,甘...
邊d係大財團、邊d係黑社會、邊d係邪教、邊d係商人、邊d係風水師??(政府唔駛講)

我覺得反而係似學校裡的一班學生...無社會甘複雜。
咁水姐你係咩角色?

舊 08-04-08, 08:13 PM   #142
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
老老實實,字裡行間你表露左其實成個問題核心就係不滿管理層某些成員....你唔用真身講野即係對gaf呢個forum冇信心....你驚講野俾人ban,so what就等自己俾人ban囉!如果你真係俾人ban左,即係代表gaf係一個同你價值觀完全唔同既forum,咁你還稀罕再番嚟嗎?why bother?

舊 08-04-08, 08:51 PM   #143
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: Norm 查看文章
老老實實,字裡行間你表露左其實成個問題核心就係不滿管理層某些成員....你唔用真身講野即係對gaf呢個forum冇信心....你驚講野俾人ban,so what就等自己俾人ban囉!如果你真係俾人ban左,即係代表gaf係一個同你價值觀完全唔同既forum,咁你還稀罕再番嚟嗎?why bother?
咁又唔係
可能樓主係擔心真身比人知
比小圈子插姐

另----養貓仔狗仔topic有咩唔好喎
雷火武 目前離線  
舊 08-04-08, 10:21 PM   #144
西野村中一條河
Game Master

註冊日期: May 2002
佢比人ban過有幾奇
你睇佢d文字間既語氣(加返先:唔係講樓主)

有時唔好話比人針對
諗下自己既態度

此篇文章於 08-04-08 11:25 PM 被 西野村中一條河 編輯。
西野村中一條河 目前離線  
舊 08-04-08, 10:36 PM   #145
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
大概估到分身是誰了
雖然我真身我不認識,開topic果段期間比人ban只有一個
去除了害怕正身被人插
那最大可能性就是被ban那一位

再回一回上面
開呢個topic果位,語氣問題唔覺得好大問題

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線  
舊 08-04-08, 10:43 PM   #146
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
引用:
講完野加句瘋人瘋語做擋箭牌(說笑的,沒有惡意)

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線  
舊 08-04-08, 11:19 PM   #147
The One
業餘歌手

引用:
作者: House 查看文章
講完野加句瘋人瘋語做擋箭牌(說笑的,沒有惡意)
審死官既宋世傑都係靠"癲"翻身

舊 08-04-08, 11:33 PM   #148
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
如果仲係龍格堡執政時期, 呢位會員已經因為嚴重OFF TOPIC而被BAN一個星期上訴就BAN多一個月
依句真係唔比個勁你唔得~ b

無聊1問:用分身果時有冇用第2個ip??

舊 08-04-08, 11:34 PM   #149
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 91 查看文章
依句真係唔比個勁你唔得~ b

無聊1問:用分身果時有冇用第2個ip??
講咁耐, 講咁多煙幕, 原來係咁

舊 08-05-08, 12:23 AM   #150
wgzc
Game Master
rofl

PSN  IDJC_XD
其實到頭黎都係講返..
d人係咪應該係網上都負責任少少定係繼續個個我行我素
wgzc 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉