Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-04-15, 02:20 AM   #126
Irwin
God of Gamer
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
忽然想起

"肥花"就出16,咁K社隻"勝利十一"會唔會出2016…?

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 02:22 AM   #127
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
過幾年唔掂返唔到轉頭...技術落後,人才又走晒

又準備被收購

舊 06-04-15, 02:27 AM   #128
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
呢條4月1先上任嘅社長
其實咩來頭?一上場,成間KONAMI比佢玩死左
令全世界嘅玩家都反佢,佢唔通想曲線做歷史偉人?

舊 06-04-15, 02:36 AM   #129
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
咁K社既業務唔只係遊戲既
不過竟然覺得整GAME就全部撤退啦
講咩退出家用機市場專注手遊市場真係令人不討好

此篇文章於 06-04-15 03:21 AM 被 小嘉 編輯。
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 03:11 AM   #130
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
蝕錢就話cut姐,佢又唔係蝕。
而家根本係縮細K社。

舊 06-04-15, 04:01 AM   #131
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
我覺得新社長淨係要個名去發展其他野...所以先唔會再搞家用機...

不過等埋隻TPP之後就可以等睇KONAMI點生存落去......

舊 06-04-15, 04:24 AM   #132
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
呢條4月1先上任嘅社長
其實咩來頭?一上場,成間KONAMI比佢玩死左
令全世界嘅玩家都反佢,佢唔通想曲線做歷史偉人?
幾年前屎忽撞棍搞左隻風靡一時既網Game
搞係佢無錯,但完全無理解到成功係歸功於營運大碼頭果邊

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 04:29 AM   #133
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
佢應該心入面笑緊你地呢班鬧佢既player係古老石山,唔識而家遊戲界點賺錢

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 09:57 AM   #134
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
幾年前屎忽撞棍搞左隻風靡一時既網Game
搞係佢無錯,但完全無理解到成功係歸功於營運大碼頭果邊
咩GAME咁巴閉...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 09:59 AM   #135
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: Irwin 查看文章
忽然想起

"肥花"就出16,咁K社隻"勝利十一"會唔會出2016…?
我認為會~根據佢個課金分割制,隻GAME咪免費囉,不過得2隊用,國家隊/各地球會都課金

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 10:15 AM   #136
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: fami~yan 查看文章
咩GAME咁巴閉...
呢隻
http://www.konami.jp/dracolle/pc/index.php5

舊 06-04-15, 10:26 AM   #137
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

佢又覺得パワプロ手機版好成功丫嘛
又唔諗下d人玩係換為佢係パワプロ
點解會因為係パワプロ就玩,係因為以前掌機同家用機整得好有感情
而唔係佢隻手機game成功:o)
由手機版發出
舊 06-04-15, 11:01 AM   #138
拉辛斯基
Game Master
Evertonian

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDradzinskiJP
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
佢又覺得パワプロ手機版好成功丫嘛
又唔諗下d人玩係換為佢係パワプロ
點解會因為係パワプロ就玩,係因為以前掌機同家用機整得好有感情
而唔係佢隻手機game成功:o)
由手機版發出
野球魂已經舊酒新瓶左好多年 希望實況唔好步佢後塵
拉辛斯基 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-15, 01:43 PM   #139
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我同パワポケ真係相逢恨晚
我知道パワポケ既魅力既時候 パワポケ已經死左 パワプロ就死

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 06-04-15, 05:13 PM   #140
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
さらばだ~ビンボウガミ~

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer
Jockey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-15, 12:20 PM   #141
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 小嘉 查看文章
咁K社既業務唔只係遊戲既
不過竟然覺得整GAME就全部撤退啦
講咩退出家用機市場專注手遊市場真係令人不討好
不如叫他有本事CUT埋決鬥者 XD
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-15, 01:30 PM   #142
Hunter

我寧願佢將成個遊戲部門賣俾其他公司
好過依家咁樣

個新社長令我諗起NOKIA個CEO Stephen Elop

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-15, 02:12 PM   #143
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
唔知點解突然有個諗法,好想個社長夾下馬場英雄出隻game唔知會係點
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-15, 02:20 PM   #144
okabe

註冊日期: Aug 2002
http://www.4gamer.net/games/304/G030445/20150605045/

UEFA Champions League ウイニングイレブン フリック

http://www.4gamer.net/games/304/G030435/20150605007/

PES CLUB MANAGER

K廠手遊大作
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-15, 03:52 PM   #145
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: Hunter 查看文章
我寧願佢將成個遊戲部門賣俾其他公司
好過依家咁樣

個新社長令我諗起NOKIA個CEO Stephen Elop
人地隔離SCE就係
「我唔整game、亦無能力整落去,不過有人想整為左業界我願意將自社Title借比人出老任game
Konami
「你咪__用我D Title啊!我係唔__出架啦你吹__得我漲啊!你夠膽用我就告你告到你賠到甩褲!業界?ヒャッハー もしもしだー!」

ペルソナ5

隨時更新
舊 06-05-15, 04:00 PM   #146
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
歐聯射罰球wwwwwwww

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-15, 11:22 PM   #147
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
呢個POST
2-3年後睇返
一定更加有趣
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-15, 11:29 PM   #148
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: okabe 查看文章
http://www.4gamer.net/games/304/G030445/20150605045/

UEFA Champions League ウイニングイレブン フリック

http://www.4gamer.net/games/304/G030435/20150605007/

PES CLUB MANAGER

K廠手遊大作
WE FLiCK....睇來佢都預左比人改名

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-15, 01:37 AM   #149
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
さくま あきら

今回の一件は、「もっとコナミはひどい」のツイートがたくさん来たし
「桃鉄は弊社が長年かけて育てたコンテンツ…」と、ゲームファンなら、
誰も嘘と気づくようなことを平気で言える会社だと、
みんなにわかってもらえて気がすんだ。さよなら、桃鉄。

舊 06-07-15, 10:10 AM   #150
netfestv3v
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2010
引用:
作者: KUTAR# 查看文章
真係好討厭呢類hardsell 課金game
迫你課金買item, 或不停出event不停迫你抽1-2%的新卡
玩過五,六隻咁的game,一個仙都冇俾過

如果整到艦これ咁,比較軟性,我反而覺得好好多
真係會課金

等睇K社扑底

因為真係勁多腦殘 / 毒男可以幾千一萬咁掉落依啲垃圾game度
其實玩過啲正game好似EverQuest 果類有靈魂既game邊有可能會對果堆free to play game有興趣

就算係手機 free to play game都分好多個層次啦

要狂掉錢抽 1, 2%chance item 真係....
netfestv3v 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] 尖頂帽與魔法店新作 : とんがりボウシと魔法の町, Konami Netnet 手提遊戲機討論版 1 09-13-12 04:13 AM
[Konami] Konami Arcade Game Championship Marco 街機遊戲討論版 0 02-20-11 04:52 PM
NEW:Konami將推出柯拿米世界3??(Konami Wai Wai World 3) 神祕人1號 電視遊戲討論版 21 03-03-05 10:52 PM
[E3]Konami booth neo2046 電視遊戲討論版 0 05-17-04 12:41 AM
konami star online 高橋涼介 PC電腦遊戲討論版 0 09-26-03 01:20 PM

現在的時間是 12:30 AM

手機版 | APP版