Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-10-06, 10:52 PM   #126
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
今日先買,發現隻game有雙封面,好有心思。

舊 12-10-06, 11:46 PM   #127
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
我正是去到Marumaro條村先學會...

個SKILL有冇裝係身?
而且裝左SKILL的人一定要是移動時的人

轉人方法是進入選單
然後按L或R掣
這樣人物最右邊的星會移動
粒星係邊度就是移動時用邊個人物
我當時裝SKILL的人係移動時的人....我依家去試多一次看看~
thanks

後補:成功了~

此篇文章於 12-11-06 01:26 AM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 03:24 AM   #128
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
玩到壁畫村,d村民非常正
見過一次鳥山明,諗住轉頭save先同佢換野,點知佢走左影都冇

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 03:28 AM   #129
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
玩到壁畫村,d村民非常正
見過一次鳥山明,諗住轉頭save先同佢換野,點知佢走左影都冇

我諗你大概玩多6,7個鐘先會再見到佢
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 09:06 AM   #130
ntlo
Senior Gamer
小LO

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagntlo
想問問,打到第二隻碟個古代監獄,"目送"個合體機械人走之後,應該要去邊?

目前我走左去條綠色結界包住個村度..

└──┴───────品嚐香煙──┘
ntlo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 10:20 AM   #131
武-到
Adv gamer

註冊日期: Sep 2003
3DS Friend Code2036 7535 2494
Smile

引用:
作者: 瀨賀 查看文章
作者: AiStudio
----我想問下Marumaro個村的寶箱key在幾時/那裡找到?(我剛去完死人森林返左村save.)
完哂整個marumaro村既event (救埋村人), 村長會跳舞幫你unlock d 箱~~ (d舞好攪笑 )
thanks!我都正想問這個問題。有d seal左的寶箱都未知用甚麼去開。

隻game上星期五入手,行版。玩左2個鐘左右,玩到"Marumaro"村(??唔佑係咪咁叫)附近。

我都喜歡monster fight個design, 好正。另外, 個skill system簡單得黎又多變化,我每個主角升左一兩招魔法或必殺技後全轉左"combination" skill. ←係咪可以升level後可以多左slot???

隻game另一個好喜歡的特點係人物表情豐富,原來3d後都可以出到"鳥山明"人物的特色。

wii: MH3Hunter name: HaroldH; ID: 85XCBG;
HR82, 喜用太刀, 片手, 大劍. 歡迎一起狩獵
X-BOX LIVE nickname: HAROLD HK.
武-到 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 11:36 AM   #132
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
呢兩日無開機玩...好慘~~

歡迎大家有任何game攻略資訊提供...我會放o係頭post方便大家~~

如game流程, 貴重item等等..
瀨賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 01:04 PM   #133
ShinShiden
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDshinshiden
XBox Live Gamertagshinshiden
引用:
呢兩日無開機玩...好慘~~

歡迎大家有任何game攻略資訊提供...我會放o係頭post方便大家~~

如game流程, 貴重item等等..
-忘了說如果玩Disc1尾 飛機追蹤戰既 mini-game時, 我方一滴血也沒扣過時 有得解成就

(AiStudio提及)
1.在disk1尾的宴會上記得同門口一入左邊的一個拿酒的男人講野,佢會比張特別的卷你,disk2時去下城住宿附邊的cafe(酒吧)同女士應講野比張卷佢會有野攞.
P.S. 仲有一個在子兵仔 會畀張卷你 (即一共有2張可以拿)

完左Disc1 轉左 Disc2 後 唔好咁急去 宿屋過夜 (其實AiStudio提過)
-鳥山明 會o係 王城門口旁 既 save point & 傳送點 出現(到宿屋瞓左教後佢會走左)

-多d 問返街上既, 會有野拎
如: 達達村 既 村長, Jiro之父, 在離Jiro之父不遠處的 子供(男), 商店中有唔少人會畀野你 同埋
街上一些小販會畀野你(有得入既屋都入去問一問d人 有d人會畀野你)

-到宿屋瞓後就會出現 整 戒指 既 mini-game (要小心咁整 因為出到黎既戒指只有Kluke可裝備)
一般係 粒石 有減能力既 回報既 價錢就愈高 所以要小心咁玩

-(強烈建議...雖然應該有人打左了)Disc2時 原定 主線係要北上冒險, 但先別急住. 先往東南方 一個
叫 "追放之森"既地方去 會發生event,
有個人o係山洞度 會叫你去 最遠處既 Gon-Gon族村 (可能串錯的, 發生event後會入山洞打
裏面有好多寶箱唔好急住跟 指示既藍石走 因為有d位係要由 上層掉到下層先拎到寶箱的
到尾會同 村長打 win左後 有寶箱可以拎到 "巨人之腕輪" 攻擊力o係當時應該好高的
(P.S. 呢個山洞有好多 橙色 既 老虎 所以玩時要小心)
完左山洞後就會有event叫你回"追放之森"救返山洞中的人,見到佢時會引發Boss戰
要盡快win到 因為呢一場 呢個山洞中的人 會不斷自己舊血, 清晒佢身邊既 卒仔 就會勝利
咁呢度既event就會告一段落.
[P.S. 之後可以先回原本既 Gibral城, 一個原本入唔到既屋度拎 巨人之XXX 既道具.
間屋o係 下城水池 左邊 商店旁 既屋仔 (特別有個 Gon-Gon族村既女性企o係門口果間)

希望對大家有用吧 呢d資料

此篇文章於 12-11-06 01:08 PM 被 ShinShiden 編輯。
ShinShiden 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 02:34 PM   #134
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: AiStudio 查看文章
唔該灑,到時要由頭打過灑~^^
還有想問問monk的Charge Burst係charge咩???
charge burst...

攻擊變成範圍攻擊... 範圍有幾大, 睇你charge幾耐

+ 連續攻擊, 清場必備 XD
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 03:33 PM   #135
Cloud_Hikaru

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: Shinjyo 查看文章

Shinjyo兄請問你玩左幾多個鐘啊?
咁快玩到 disc 3 好似唔係好come玩咁
Cloud_Hikaru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-06, 03:39 PM   #136
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

34小時

三隻碟頭...

我想開晒d有色牆先去執番d支線

30小時, tod剛好可以爆機...

但34小時...只係到第三隻碟既開頭...主角們先真力解放...

BD支線任務都好多...故事性緊湊... 360 RPG迷必玩...
舊 12-11-06, 03:52 PM   #137

引用:
34小時

三隻碟頭...

我想開晒d有色牆先去執番d支線

30小時, tod剛好可以爆機...

但34小時...只係到第三隻碟既開頭...主角們先真力解放...

BD支線任務都好多...故事性緊湊... 360 RPG迷必玩...
哦~~睇黎都幾come玩lol
不過我仲未有360 T_T 遲 d應該同Wii都入~
咁你有無做d支線任務啊?
舊 12-11-06, 06:41 PM   #138
ai.
RELEASED

引用:
明白,試試先~thanks~希望有用~
後補:試了,好似不錯,不過要charge好長時間先好大~
引用:
作者: ShinShiden 查看文章
P.S. 仲有一個在子兵仔 會畀張卷你 (即一共有2張可以拿)
死law~唔知無攞到~我估住去找item好少找人講野~
引用:
作者: Cloud_Hikaru 查看文章
哦~~睇黎都幾come玩lol
不過我仲未有360 T_T 遲 d應該同Wii都入~
咁你有無做d支線任務啊?
我完disk1用了21~22hrs~因為好多item執~
基本上除左牆外,所有裝飾物(人可接觸到的地方)都有可能有野執~如exp,item.....
如果真係執要好多時間~

此篇文章於 12-11-06 11:19 PM 被 ai. 編輯。
舊 12-11-06, 08:05 PM   #139

引用:
死law~唔知無攞到~我估住去找item好少找人講野~

我完disk1用了21~22hrs~因為好多item執~
基本上除左牆外,所有裝飾物(人可接觸到的地方)都有可能有野執~如exp,item.....
如果真係執要好多時間~
ic~
thanks for the information
i guess i'm gonna get 360 later lol
舊 12-11-06, 10:57 PM   #140
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

唔好意思. 呢個weekend因為私務繁忙, 所以無時間update. 呢兩日會搞掂~~

連調查nil result ' nothing' 都要儲...慘!!!
舊 12-12-06, 11:21 AM   #141
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
除左 combination 一定要學, 有冇話邊款 skill 搭 邊款係好有用.
我就後衛一定學 black 的 regen, 唔使驚冇 mp

舊 12-12-06, 11:26 AM   #142
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

引用:
作者: Fungfelix 查看文章
除左 combination 一定要學, 有冇話邊款 skill 搭 邊款係好有用.
我就後衛一定學 black 的 regen, 唔使驚冇 mp
好基本既, 如果係前衛角色, Charge Attack (攻擊力上升) + Charge Burst (普通攻擊範圍化) + HP 吸引 + Counter (反擊) + Critical率UP 都幾理想架...當然要有足夠slots先啦...
舊 12-12-06, 12:49 PM   #143
ec0123
Junior Member

唔該!我打到disc 2古代工場,有防護罩d機械人唔識打,要什麼裝備先打到?
請教教我,Thanks!
ec0123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-06, 12:53 PM   #144
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

引用:
作者: ec0123 查看文章
唔該!我打到disc 2古代工場,有防護罩d機械人唔識打,要什麼裝備先打到?
請教教我,Thanks!
不用打

逃走...

因為你未攞解赤色防護罩既道具(劇情需要)

送一個日本好site

http://blue.deepeasy.com/
舊 12-12-06, 01:00 PM   #145
ec0123

引用:
不用打

逃走...

因為你未攞解赤色防護罩既道具(劇情需要)

送一個日本好site

http://blue.deepeasy.com/
Thanks! Shinjyo!
ec0123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-06, 06:55 PM   #146
ai.
RELEASED

機械人個村,有一部叫33號的,佢係d屋後面,你同佢講完野之後佢會走左,你走去找翻佢出黎就有item.忘了係hp+1還是mp+1的item.

自從有左個保護罩2之後都唔想落手打敵人......

此篇文章於 12-12-06 06:57 PM 被 ai. 編輯。
舊 12-12-06, 10:51 PM   #147
~ViVi~

引用:
好基本既, 如果係前衛角色, Charge Attack (攻擊力上升) + Charge Burst (普通攻擊範圍化) + HP 吸引 + Counter (反擊) + Critical率UP 都幾理想架...當然要有足夠slots先啦...

小maro有hp+50%,絕對counter一個打前
兩個有遠距離攻擊ge打後都唔錯

引用:
機械人個村,有一部叫33號的,佢係d屋後面,你同佢講完野之後佢會走左,你走去找翻佢出黎就有item.忘了係hp+1還是mp+1的item.

自從有左個保護罩2之後都唔想落手打敵人......
我未學保護罩d招,想問係一撞埋去大部份怪都會死?
舊 12-12-06, 11:16 PM   #148
動漫迷

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: 重炮手Custom 查看文章
我未學保護罩d招,想問係一撞埋去大部份怪都會死?
大部份怪都會死
動漫迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-06, 01:37 AM   #149
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
死人之森卡關了... 攞左個咩咩木... 就無路行...

一個俾兩個寶箱阻住... 一個俾GREEN色牆阻住...一D斷橋...
tylau 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-06, 01:40 AM   #150
~ViVi~

引用:
作者: tylau 查看文章
死人之森卡關了... 攞左個咩咩木... 就無路行...

一個俾兩個寶箱阻住... 一個俾GREEN色牆阻住...一D斷橋...

你穿過左會扣hp ge毒霧+救左棵樹未?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
【NGC】ゼルダの伝説 4つの剣+討論區 ★星人44★ 攻略及心得交流區 99 06-12-06 11:44 PM

現在的時間是 12:34 AM

手機版 | APP版