Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 44 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 64 104  ... 最後
日本動漫畫討論版>「機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ」10月4日 日5放送開始!!丨 監督:長井龍雪 脚本:岡田麿里
亍 ◣ 08:17 AM 01-25-16
小有睇高達眼有少少出汗...明明一路對女僕冇好感......可能同背景同現實又重疊了......

咁反革命cctbb會唔會腰斬架
肉羊哩咖 08:28 AM 01-25-16
作者: 利家:
朱古力露完(個面)就冇左影
你唔係要救大小姐的嗎....

其實女僕唔想
個天都自動拉女主入暴動
女僕你早點良心發現咪唔駛........
唔知面具男玩乜? 有乜差池會盤都輸,佢有 plan b 咩?

大小姐無穿無爛,好可能佢排得後,而有個女嘅食晒啲子彈(唔排除主腳開咗必閃)

女僕可礙於身份關係,溶入唔到個「大家庭」,所以會游移不定,呢個係 bad ending
-----
面具男部機係「災難戰爭」末期製嘅,都係高達?
-----
權力者屈反對派而陣壓,「古已有之」,現實係「實屬巧合」 ;唔係好担心, CCTVB要咳,一早咳鬼咗
-----
個電視台監製真係好現實,見死人冧樓好鬼high 咁;號角又射得幾「準」,明明部採訪車泊嚮路邊,居然無中彈
-----
朱古力旁人你對卑鄙事做嘅鄙視表情,畀個讚你!
-----
(轉至2CAT)三明:
沒錯,在那邊的已經不是芙米妲了,
(撿起眼鏡)現在這個才是芙米妲
<- 有心嘅觀眾好勁!
強化人間ですの~★ 12:19 PM 01-25-16
所以我說那個高達呢?
風音 12:26 PM 01-25-16
獵魔:我已經standby左兩集了
kev00269270 02:57 PM 01-25-16
後宮眾: 我地待機左3話啦,幾時先打架

女僕之死好正常,大小姐會變第2個拉妖嗎?

說說正常來說狙擊槍威力應該唔止貫穿一個人吧
怎沒有double kill?
Eclair 04:01 PM 01-25-16
今集…
所以大小姐之後要請個好似black lagoon既ロベルタ做女僕w
肉羊哩咖 04:35 PM 01-25-16
作者: kev00269270:

某紫髮好有同感,不過號角呢舖好認真(得滯),出動成個艦隊?係咪想鏟平個殖民星?

按題,下話自有分解~(不過今話幅革命少女圖明示晒)
風音 05:28 PM 01-25-16

說說正常來說狙擊槍威力應該唔止貫穿一個人吧
怎沒有double kill?
胸部裝甲問題
supermanlady 06:48 PM 01-25-16
『機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ』公式HPを更新!

公式サイトにて下記情報を公開しました!

【World】
Character Chart の情報を更新
http://g-tekketsu.com/world/index.php
作者: :
【Story】
第16話「フミタン・アドモス」 の情報を追加
http://g-tekketsu.com/story/index.php
【Mobile Suit】
ガンダム・グシオンリベイク の情報を追加
グリムゲルデ の情報を追加
http://g-tekketsu.com/ms/index.php
【Products】
[Game]
ガンダムトライエイジ 鉄血の3弾 の情報を追加
[CD]
TRUE「STEEL-鉄血の絆-」のジャケット写真を追加
TVアニメ「機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ」Original Sound Tracks の情報を追加
http://g-tekketsu.com/products/index.php
TVアニメ『機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ』ED主題歌
STEEL -鉄血の絆-/TRUE
LACM-14461
¥1,200 (税抜価格)+税/Lantis
2016年2月24日発売

表題曲、カップリング曲の計2曲+表題曲off vocal収録
描き下ろしアニメイラストバックジャケット仕様

▼CD INDEX:
01. STEEL -鉄血の絆-
作詞:唐沢美帆 作曲・編曲:宮崎 誠

02. 瓦礫の夢
作詞:唐沢美帆 作曲・編曲:山下洋介

03. STEEL -鉄血の絆- (off vocal)

ジャケット表1

バックジャケットイラスト

尼路 08:02 PM 01-25-16
近幾年都是看岡媽先可以確認眼部排液功能正常,估唔到連高達都可以(雖然預左便當,但D洋蔥都係好勁)
劇情繼續腦補香港,尤其出煙個下……
最後號角部艦OK好睇……
aquarius 08:16 PM 01-25-16
op轉咗2之後感覺上畫多咗大頭
而且D大頭幾靚
加上劇情開始進入核心
有一種好微妙嘅變化有D期待後續發展
fmptsrhk 12:19 AM 01-26-16
比起久違既MS戰
下集我好期待大小姐既決意可以去到咩程度
雖然鐵華團的大夥是故事的主視點, 但引領他們走上時代的旋渦就絕對是大小姐的關係
今次有位親如姐姐的存在最後為救她而, 剩下來的鐵華團這一班家人, 大小姐係邁步向前(終於?)時又會置大夥於咩立場呢?
當面見到一班工人, 因為有佢這個希望走上街頭, 最後卻成為此暗殺黑幕既犧牲品
大小姐既覺悟會有幾深??
希望岡媽不會領我失望啦

真係有二期就最好, 但官方好似冇聲冇氣?
真!DC 11:30 AM 01-26-16
幾鍾意哩種隨時開戰成為歷史大事的氣氛
親身承受到暴政的禍害這次大小姐會決志走上革命之路吧

有二期希望不會有高層武力介入
哩套係seed無印之後我第一套覺得好睇(暫時)的tv鋼彈了
由手機版發出
肉羊哩咖 01:12 PM 01-26-16
被「掃場」之後,街道真係好「乾凈」,原畫真係人手不足?

照今集預示(?),鐵華團遲早會變成大小姐嘅「革命軍」,爭在係今季定下季啫(未實噃),或多或少,鐵華團嘅伙伴點都會變。

MS 戰係幾好睇,不過澳加點用智計破敵人嘅陷阱同樣注目,下回期待

呢套係近期繼 Turn-A、GBF 之後嘅破格作,震唟度各有不同,拜托唔好玩爛佢
kev00269270 04:31 PM 01-26-16
作者: 肉羊哩咖:

照今集預示(?),鐵華團遲早會變成大小姐嘅「革命軍」,爭在係今季定下季啫(未實噃),或多或少,鐵華團嘅伙伴點都會變。

MS 戰係幾好睇,不過澳加點用智計破敵人嘅陷阱同樣注目,下回期待

呢套係近期繼 Turn-A、GBF 之後嘅破格作,震唟度各有不同,拜托唔好玩爛佢
觀眾老爺很難待候
何況今次同00一樣分兩季
00果時第一季太深攪到第二季變成咁

所以今次都係抱保留態度
尤其MS戰咁少....唔知幾時笨大會武力介入
尼路 04:47 PM 01-26-16
作者: 肉羊哩咖:

「乾凈」係因為唔出得街吧,連工會阿頭都係得隻介指暗示就知佢地個樣唔方好……
肉羊哩咖 05:17 PM 01-26-16
觀眾老爺很難待候
何況今次同00一樣分兩季
00果時第一季太深攪到第二季變成咁

所以今次都係抱保留態度
尤其MS戰咁少....唔知幾時笨大會武力介入
(自稱都好難待候)點都係睇週邊賣唔賣得啫(係掛);名瀨同海盜之間都係成三話無戰事,故又唔係太深,呢個節奏ok喎;咁,如果下季真係革命戰爭開打,多返戰鬥係正常,在下唔想嚮呢方面太執著,個頭開得好,總之咪玩爛個就收貨

00第一季個問題,唔係因為個故太深,而係一開始太一面倒,偽列寧其實想玩乜又懶神秘,個劇情團團轉係咁拖;拖到去偽天人出場嗰幾集,成班天人變到推唔到個劇情去,悶到瞓著;好喇,無交待清楚之下突然間偽GN Drive大平賣,變咗雙方互鬥支炮大而收場;反而第二季開頭正路返少少,睇兩位御姐鬥法幾好睇,但一出Raiser又變咗超機人,舊人無乜發揮(無事做唔係浪得虛名),只剩一埋平面嘅敵人同萬用粒子~唉(sorry, 忍唔住吐糟吐得太多)

作者: 尼路:
「乾凈」係因為唔出得街吧,連工會阿頭都係得隻介指暗示就知佢地個樣唔方好……
鋼屎都出現過殘肢喇(一次咁大把,CCTVB當年播居然無咳),算喇,畫出嚟都唔係咁好嘅。
supermanlady 07:11 PM 01-26-16

ガンダム・キマリス
ガンダム・フレームは、頭部や足首など、一部が専用のものに変更されている

jamsquare 08:32 PM 01-26-16
好睇還好睇

不過唔多貼題
都無講女僕由普通女僕到變到做內應既生路歷程

淨係講左句個個細路好似我就完左
利家 08:45 PM 01-26-16
作者: 真!DC:

由手機版發出
老套又講
001期我覺得好睇
2期我無責任指責,係笨大出手干預先改晒戲路,水島唔gur係劇場版送返笨大一程

認真
笨大唔好加咩商業理由/傳統包袱/富野面色
呢套係長井同岡媽既,請俾佢地100%自由
aquarius 01:10 AM 01-27-16
老套又講
001期我覺得好睇
2期我無責任指責,係笨大出手干預先改晒戲路,水島唔gur係劇場版送返笨大一程

認真
其實呢區都有人講過
OO從一開始水島就打算只以打外星人的提案就給ban了
後來去到劇場版才能一完心願
izumo 02:15 AM 01-27-16
老套又講
001期我覺得好睇

認真
age 好似冇以上3點.. ?
真!DC 07:47 AM 01-27-16
00第二季雖然打打打
但炸塔果段還是頗有意思
民眾都要為政權腐敗負責任,冇人是無辜的
由手機版發出
fami~yan 10:41 AM 01-27-16
作者: 真!DC:

由手機版發出
SEED覺得好睇是甚麼一回事....
真!DC 11:06 AM 01-27-16
我一直覺得seed(無印)好睇seed d糞中之糞架
前半重演一次一年戰爭加入美少年少女不好看嗎
由手機版發出
標籤:Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒
第一 ... 4 44 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 64 104  ... 最後

返回主題版面