Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-20-20, 04:17 PM   #1251
edman27
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: darkvolver 查看文章
FF經典BGM?
FF7經典音樂, 舊時要入戰鬥畫面,勝利show戰利品時出
呢家即時戰鬥變左黑鬼自己哼
Remake打完鬥技場都會有, 黑鬼有時又一齊噔噔噔
edman27 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 04:17 PM   #1252
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
果段似係特登推賣花妹出黎比佢同小雲相遇
因為佢唔係果度同賣花妹相遇,故事就唔會開始
其實個世界本身係咪好唔安定,未駛石飛老師出手,佢地已經要瘋狂介入至跟到命運線…

舊 04-20-20, 04:24 PM   #1253
edman27
Crazy Gamer

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
果段似係特登推賣花妹出黎比佢同小雲相遇
因為佢唔係果度同賣花妹相遇,故事就唔會開始
我覺得個陣aerith係唔知菲拉係咩, 未來命運係點都唔知
一個未解釋嘅原因令佢地相遇觸發挑戰命運嘅時空嘅機會, 菲拉就要現身
edman27 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 04:25 PM   #1254
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: persona_milk 查看文章
FF7 戰鬥勝利音樂致敬, VR misson 羸左會播返原版

FF7AC 中 Cloud 個來電鈴聲都係呢個
印象中ac雲哥電話冇響過鈴聲
戰鬥勝利鈴聲係tifa教堂戰其中一個兄弟響起

此篇文章於 04-20-20 04:35 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 04:55 PM   #1255
persona_milk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDpersona_milk
引用:
作者: 野良猫 查看文章
印象中ac雲哥電話冇響過鈴聲
戰鬥勝利鈴聲係tifa教堂戰其中一個兄弟響起
睇來我都有d記憶混亂, 我罰我今晚睇多次AC

睇返原來ch8 中 Turks 有個都係呢個鈴聲
persona_milk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 04:58 PM   #1256
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
想問下禁多隻CD......邊首歌係重要d?

另外,當年好人齊....

https://www.youtube.com/watch?v=MLrP4rPPlwc

此篇文章於 04-20-20 05:11 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 05:14 PM   #1257
~飛彈~@@
Ultimate Gamer
バン

PSN  IDbanned
引用:

https://www.youtube.com/watch?v=MLrP4rPPlwc
當年第二隻碟尾先咁多人

此篇文章於 04-20-20 05:18 PM 被 ~飛彈~@@ 編輯。
~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 05:15 PM   #1258
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:

淨係vincent都夠出一隻game
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 05:34 PM   #1259
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
重新玩一次
Ch2 cloud 第一次見到錫菲就話「你應該比左殺左」
咁呢度佢所講既殺左錫菲

係發生喺幾時?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 05:38 PM   #1260
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 雷火武 查看文章
重新玩一次
咁呢度佢所講既殺左錫菲

係發生喺幾時?
咪雲哥被刀穿胸之後掉錫生落魔晃池果下

舊 04-20-20, 05:41 PM   #1261
野良猫
肥倫

引用:
作者: padage 查看文章
淨係vincent都夠出一隻game

有吖
舊 04-20-20, 05:49 PM   #1262
darkvolver
頹冗

剛剛補完左CC個故仔.......艾利絲在今集一開頭捉住cloud隻手叫help的時候。CC個故仔已經完左,直駁今集。

舊 04-20-20, 06:03 PM   #1263
padage

註冊日期: Nov 2016
引用:
作者: 野良猫 查看文章

有吖
就係指以呢隻去remake
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 06:25 PM   #1264
野良猫
肥倫

引用:
作者: padage 查看文章
就係指以呢隻去remake
應該唔會
除非SE係打算REMAKE「整個FF VII」
以重要性嚟計除非佢REMAKE埋CC,CC都冇的話哩隻更加冇可能REMAKE我覺得
舊 04-20-20, 06:29 PM   #1265
darkvolver
頹冗

其實se還有沒有其他project係攪緊?如果沒有,就有可能全team分件攪ff7...?

Sent from my iPhone using Tapatalk

舊 04-20-20, 06:51 PM   #1266
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
其實se還有沒有其他project係攪緊?如果沒有,就有可能全team分件攪ff7...?

Sent from my iPhone using Tapatalk
呢個一定無可能啦
現成已知嘅 Project 都已經唔少,又點會無其他 Project
反而係考慮下分幾多嘢出去俾 External Partner Companies 做就可以商確一下
FF7 Remake 整個 Project 其實唔係由 Square Enix 自己一手做哂
請咗唔少出面嘅公司分擔架
Square Enix 手頭上有幾多 Project,就連係社員都唔一定知道,何況社外嘅人
(話唔定可以已經開始咗北瀨最想 Remake 嘅 FF5 )
呢d嘢都係安心等 Square Enix 公佈啦

此篇文章於 04-20-20 06:54 PM 被 Marco 編輯。
Marco 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 06:55 PM   #1267
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
無玩過 FF7

電影 Reno 同 Rood 根本係丑角,起正傅原來咁勁
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 07:02 PM   #1268
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
ac入邊個banana
---
啱啱先發現除左最後一把武器會有根性 第二把都有

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 07:10 PM   #1269
豪傑公子

引用:
作者: Marco 查看文章
呢個一定無可能啦
現成已知嘅 Project 都已經唔少,又點會無其他 Project
反而係考慮下分幾多嘢出去俾 External Partner Companies 做就可以商確一下
FF7 Remake 整個 Project 其實唔係由 Square Enix 自己一手做哂
Square Enix 手頭上有幾多 Project,就連係社員都唔一定知道,何況社外嘅人
(話唔定可以已經開始咗北瀨最想 Remake 嘅 FF5 )
最好就6月有FF7 PART 2消息啦~

舊 04-20-20, 07:15 PM   #1270
darkvolver
頹冗

引用:
作者: Marco 查看文章
呢個一定無可能啦

即係用番ubisoft個形式run......但係隻game唔覺有大bugs....都算係禁.....

引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
都正確.......反正都會同佢鬥長命...想點..

舊 04-20-20, 07:22 PM   #1271
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
我預10月或者年尾
不過消息還消息,要等 Part 2 出相信都仲要一段日子

引用:
即係用番ubisoft個形式run......但係隻game唔覺有大bugs....都算係禁.....
其實都唔淨係 Ubisoft,好多大廠都會請 External Partner Companies 分工的
當年 1999年 FF8 & 2000 年推出嘅 FF9 Square 其實都有請香港嘅公司分擔工作

舊 04-20-20, 07:28 PM   #1272
~飛彈~@@
バン

PSN  IDbanned
引用:
重新玩一次
咁呢度佢所講既殺左錫菲

係發生喺幾時?

psp ff7cc 係cloud既故鄉殺佢

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 07:38 PM   #1273
Celes

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
重新玩一次
咁呢度佢所講既殺左錫菲

係發生喺幾時?
希望呢篇野幫到你同埋一啲新接觸FFVII既人
https://today.line.me/tw/article/一文了...劇情-nOLgjg

舊 04-20-20, 07:42 PM   #1274
anyone
The One
↘嫁

PSN  IDRitsuZui
我可能係唔太記得曬cc劇情
cc zack唔係成日同雲哥一齊行動?
而ff7r又講到雲哥神羅兵裡面無朋友咁

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-20, 07:48 PM   #1275
darkvolver
頹冗

引用:
作者: Celes 查看文章
希望呢篇野幫到你同埋一啲新接觸FFVII既人
cloud原來係solid snake.....典型RPG悲劇主角...

艾利絲好難不死....

此篇文章於 04-20-20 08:14 PM 被 darkvolver 編輯。
darkvolver 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[PS4] 當日的期望,今日的誓言 **Final Fantasy VII リメイク 攻略區** darkvolver 攻略及心得交流區 18 04-18-20 09:13 PM
[PS2]FINAL FANTASY X 七曜武器/其他問題討論區 草薙さん 攻略及心得交流區 160 11-06-05 05:44 PM
[FC]Final Fantasy X 移植決定 !! neo2046 電視遊戲討論版 14 07-19-05 11:29 PM
[PS2]Final Fantasy XXL 發表!! neo2046 電視遊戲討論版 27 04-06-04 08:38 AM

現在的時間是 06:02 PM

手機版 | APP版