Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-08-11, 04:59 PM   #101
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Gallardo 查看文章
伸長隻手過對面?
長就實夠長,
不過咁大動作好易引起注意

真!DC 目前離線  
舊 05-08-11, 05:43 PM   #102
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
引用:
作者: MO 查看文章
加價逃票都可以比你建立到關聯性咯
佢地本身一個係比錢要乘車服務
一邊係收錢提供乘車服務
港鐵用佢既方法對市民不仁
市民用返佢既方法向港鐵不義
而且兩者都係同金錢有關
點樣冇關聯性....
女裝少年 目前離線  
舊 05-08-11, 05:54 PM   #103
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 女裝少年 查看文章
一邊係收錢提供乘車服務
而且兩者都係同金錢有關
點樣冇關聯性....
港鐵係提供服務比啲比足票價既市民架
MO 目前離線  
舊 05-08-11, 06:12 PM   #104
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
俾錢買service,你覺得service價格唔合理所以要逃票
一開始唔用咪無交嗌囉
定還是你是傲嬌?a

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線  
舊 05-08-11, 07:26 PM   #105
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
尋日係旺角mtr見到一男一女都咁做啦

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 05-08-11, 07:38 PM   #106
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
價值觀問題根本就冇得拗

相薄
大覺屋師真 目前離線  
舊 05-08-11, 07:53 PM   #107
TakeITEZ
Crazy Gamer
驫麤

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code3995 6469 6189
仲有噤都叫攻破, chok閘 咪叫 奧義?

Sir Humphrey: "By the BBC!"

Sir Humphrey: "The principle of democratic accountability requires the occasional human sacrifice."
TakeITEZ 目前離線  
舊 05-08-11, 08:02 PM   #108
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 某F 查看文章
不過我真係無聽過公共服務係要用黎賺錢的
公立醫院夠年年蝕TIM啦

你得閒問下人地,地鐵上蓋物業駛唔駛補地價比政府?
咁仲唔係比地鐵賺左?
你係咪搞錯左公共服務同公共事業兩樣野....

狼 目前離線  
舊 05-08-11, 08:34 PM   #109
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
一邊係收錢提供乘車服務
而且兩者都係同金錢有關
點樣冇關聯性....
佢不仁
你可以唔用佢既服務.但你唔比足錢就係錯
人地明確咁表明左你要用佢服務就要比幾多錢
而家你唔比足,錯既只係你

唔好將錯既野講到合理
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
價值觀問題根本就冇得拗
將明顯係錯既事,講到好合理,無錯咁
我就係忍唔到呀

此篇文章於 05-08-11 08:36 PM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線  
舊 05-08-11, 10:19 PM   #110
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
點解我覺得呢排gaf多咗咁多好講歪理的人嘅?
上次拉登個post係咁呢次又係咁....
明顯係錯的事可以講成對,唔通我去錯咗星球?
暉暉816 目前離線  
舊 05-08-11, 10:21 PM   #111
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 暉暉816 查看文章
聖人既思考範疇又點會係我地呢d凡人會明白

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 05-08-11, 10:30 PM   #112
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
做得到, 同可以去做
真係有人唔明嫁

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線  
舊 05-08-11, 10:36 PM   #113
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
講咁多做咩 講到逃票咁合理既話
快d去逃埋一份啦 唔好淨係係到打字駁人
自己就俾足票價咁傻仔啦~
未住~話人地無做錯 唔代表自己一定要跟住做喎~又俾你講得通啦實~
點嗌都你贏 ~ 玩哂lu~
dragonwing84 目前離線  
舊 05-08-11, 11:01 PM   #114
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
加煙稅好不仁,
買煙時比舊價就算, 一d都唔過份

(`・ω・´)
才子 目前離線  
舊 05-08-11, 11:52 PM   #115
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
係買私煙至真

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 05-09-11, 12:43 AM   #116
Autumn's Tale
Registered User
半隻CD-Rom

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 某F 查看文章
你得閒問下人地,地鐵上蓋物業駛唔駛補地價比政府?
咁仲唔係比地鐵賺左?
答案可以google下,睇下地鐵要唔要補地價?

引用:
聖人上身mode

『如果事情一定要去到呢個地步
我係會選出最善的選擇
但在這只前
我會盡我能力釋破一D妖言
防止呢種情況發生

我只可以話
呢個唔係最善既方法

但呢樣就係其中一樣我講緊我可以做既野』

此篇文章於 05-09-11 01:05 AM 被 Autumn's Tale 編輯。
Autumn's Tale 目前離線  
舊 05-09-11, 01:40 AM   #117
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: Autumn's Tale 查看文章
答案可以google下,睇下地鐵要唔要補地價?

聖人上身mode

『如果事情一定要去到呢個地步
我係會選出最善的選擇
但在這只前
我會盡我能力釋破一D妖言
防止呢種情況發生

我只可以話
呢個唔係最善既方法

但呢樣就係其中一樣我講緊我可以做既野』
聖人Mode
[我知我講既野,好多人都唔認同
人一直受到不公義對待,潛移默化左以為咁樣係岩
我所講既,就算一千個人聽,有一個人比我影響到都係好事
有邊個革命家唔係比四圍既人取笑過]
雷火武 目前離線  
舊 05-09-11, 03:20 AM   #118
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
抽水我就唔會抽某位會員水既...

不過成件事根本就係逃票的人錯...
加價同逃票完全係兩件獨立的事...
最少依家連價都未加... 仲點可以拉埋一齊講...

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線  
舊 05-09-11, 03:31 AM   #119
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

各位梗係忘記左咩叫財團壟斷
港鐵加, 巴士加, 的士加
有邊個可以獨善其身
港鐵有張良計, C9有過牆梯咁解
兩者不可能完全獨立
如果港鐵唔係加價而C9逃票
就係C9較為理虧
但現實係港鐵加價不仁在先
令到C9搭呢條不義既過牆梯變得出師有名...

我唔係乜野聖人
只係睇野冇被故有的框架限制
但大部份人卻先入為主
覺得C9逃票犯了港鐵附例所以係佢錯
或者用另一個角度去睇
港鐵入閘後同車廂內嚴禁進食, 食野要罰錢
但有冇人諗過:
你響果度食野...其實你只係響地球上的一個角落食野
點解去到果度
你就會被剝奪食野既權利?
明明你同港鐵高層同等係地球人
呢D咪故有既框架囉

此篇文章於 05-09-11 03:51 AM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線  
舊 05-09-11, 03:39 AM   #120
雷火武
ワールド・エンド

引用:
港鐵加、巴士加、的士加
有邊個可以獨善其身
港鐵有張良計、C9有過牆梯咁解
兩者不可能完全獨立
就係C9較為理虧

觸犯條例係錯
港鐵加價雖然會被某d人視作欠缺社會責任
但人地做既野無觸犯任何法律

你可以話佢唔負社會負任,但你無任何理由做左錯既野都講到自己有道理咁
逃票唔係講佢咩野不義定出師有名,呢個行為唔係用道德來判定,而係用法律來判定

任何情況下逃票都係觸犯條例同埋理虧

財團壟斷,港鐵加、巴士加、的士加
呢d野大家都知
呢d野亦都唔係你可以用來唔守法既藉口
引用:
作者: 基路亞 查看文章
抽水我就唔會抽某位會員水既...

不過成件事根本就係逃票的人錯...
加價同逃票完全係兩件獨立的事...
最少依家連價都未加... 仲點可以拉埋一齊講...
抽聖水呢d咁神聖既野,真係無人有福消受

此篇文章於 05-09-11 03:46 AM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線  
舊 05-09-11, 03:52 AM   #121
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
引用:
港鐵加, 巴士加, 的士加
有邊個可以獨善其身
港鐵有張良計, C9有過牆梯咁解
兩者不可能完全獨立
就係C9較為理虧
按你道理咁推論
只要對方係衰人
殺人放火都係天經地義

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線  
舊 05-09-11, 04:24 AM   #122
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
觸犯條例係錯
港鐵加價雖然會被某d人視作欠缺社會責任
但人地做既野無觸犯任何法律
C9不義逃票
會受港鐵/法律制裁....

咁港鐵不仁呢?政府不仁呢?
地產商賣發水樓...
中共六四坦克機槍屠城....
邊個去制裁佢地?

結果又係變成...高牆 VS 雞蛋
雞蛋不仁就會被高牆壓碎
高牆不義...就算雞蛋捨身撞向高牆
也不能動搖其分毫
仲要被高牆譴責成暴力激進, d蛋白蛋黃整污糟佢幅牆

所以撇開呢個法的前提...
就會得出呢件事只係...你不仁時佢不義
明明係兩邊都做緊衰野
但雞蛋不義就要被壓碎
高牆不仁你就吹佢唔漲

此篇文章於 05-09-11 04:27 AM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線  
舊 05-09-11, 04:24 AM   #123
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
攪笑,點解自己錯左仲可以當自己係好有理由咁做所以覺得自己冇錯?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線  
舊 05-09-11, 05:42 AM   #124
暉暉816
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2007
逃票唔係今日至有嘅,
10年前20年前都有....
20年前未有八達通時你有冇見過人地跨欄式越過入閘機?
咁佢逃票動機係乜?
唔好又話地鐵係大財團壟斷市場,車票太貴重要加價,
佢不仁我就可以「違反法例」而不義。

如果咁即係...
有食店有理無理加價,我認為加幅離普就可以食霸王餐。
你咁嘅道理不如爭取下示威下叫港鐵免費提供乘車服務啦....
唔使錢搭車就冇人可以話佢不仁而逃票啦,
到時港鐵唔執笠做仲好玩呀
暉暉816 目前離線  
舊 05-09-11, 07:32 AM   #125
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 亞利古 查看文章
按你道理咁推論
只要對方係衰人
殺人放火都係天經地義
到時佢會話你拉到去殺人架喇

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[粉絲區] X JAPAN專區VII ◆ 2011年11月4日 香港!!! [9/9~9/18-SOUTH AMERICA TOUR.10/28~11/8-ASIA TOUR] 爽神 Neo Music UNIVERSE 1007 09-07-11 08:06 PM
[動畫] 「涼宮ハルヒの憂鬱」 唔係普通再放送 舊作14話+新作14話 全28話 Vol.7 riceball 日本動漫畫討論版 1000 05-15-09 10:56 PM
[TVB] [日劇]《14歲媽媽》(Mother at 14) 明珠台7月30日起逢星期一晚9:30-10:30 第一話有三十八萬八千香港人收看 _張學良_ Neo Entertainment TREND 192 12-22-08 02:00 AM
14● 挑 戰 山 ● 組 IamO ~清談館~ 54 05-27-07 08:19 PM
日 飲 一 罐 汽 水 年 增 14 磅 凍檸茶 ~清談館~ 25 03-09-06 08:18 PM

現在的時間是 09:15 PM

手機版 | APP版