Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-17-05, 10:15 PM   #101
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
90年代喎.....
布斯印像中係小學時代產物.....
提起光光彈...我念起一套同類的....但我只記得主角隻手帶左野好似眼既物體..其他有d同伴都有哩隻手套(定眼? )的......又係講未來外太空的...
天眼急先鋒

舊 02-17-05, 10:16 PM   #102
Gallardo
最強(最凶)アイドル

註冊日期: Mar 2003
<小女革命> 其實 係唔係百合o既鼻祖?

加多套<銀河醒目女>, 又後宮, 又BL, 果時覺得無記D配音好正.
紅火妹
Gallardo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-05, 10:16 PM   #103
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 嘿哈兒
90年代喎.....
提起光光彈...我念起一套同類的....但我只記得主角隻手帶左野好似眼既物體..其他有d同伴都有哩隻手套(定眼? )的......又係講未來外太空的...

有d唔記得年代..但好似係80年代的..
黑龍俠影
太空三劍俠.

順道講下少女動畫先.
偶像小英雌
幻法雙子星 (初代twins 動畫?? )

又講下d騎哩到未必有人知既野先.
俏皮幻法小花仙
俏皮小百寶
莎利變變變/變又變
我愛士多卑利
阿爾卑斯山的玫瑰(哩套唔肯定有無記錯)
"pay"頭四[唔識串個英文 )(估唔到佢會出過動畫..)
僵屍怪鴨

以上有幾多人會睇過
我都有睇過
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-05, 10:17 PM   #104
stephen1980
Game Master

引用:
作者: A HoManTin Work
90年代喎.....
天眼急先鋒
正野來的
舊 02-17-05, 10:20 PM   #105
Gallardo
最強(最凶)アイドル

引用:
黑龍俠影
係唔係一個西方俠盜同人打果時好鍾意畫個"Z"果套?
以前朝早重播睇左好多次
Gallardo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-05, 10:25 PM   #106
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: stephen1980
我都有睇過
銀牙有無睇過....我無睇到結局....想知後尾點?

唔知點解,硬係覺得以前d少女動畫好睇過依家

考多你一套....有無睇過足球旋風

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-05, 10:27 PM   #107
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: Gallardo
係唔係一個西方俠盜同人打果時好鍾意畫個"Z"果套?
以前朝早重播睇左好多次
係.......果陣時見到佢畫Z時覺得佢好有型
印像中有人用哩個型像出過廣告...賣殺蟲水的
電影都有出過

舊 02-17-05, 10:31 PM   #108
stephen1980
Game Master

引用:
銀牙有無睇過....我無睇到結局....想知後尾點?

唔知點解,硬係覺得以前d少女動畫好睇過依家

考多你一套....有無睇過足球旋風
銀牙都有睇過,最後銀牙win了果三個熊人兄弟,返去個主人身邊
足球旋風, ,好少印象了
舊 02-17-05, 10:40 PM   #109
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: stephen1980
銀牙都有睇過,最後銀牙win了果三個熊人兄弟,返去個主人身邊
足球旋風, ,好少印象了
仲以為銀牙會死tim...原來大團完/ \
足球旋風.........唔好講你,我都無乜印像....只記得有一隊有錢隊用科學練到個個好似機械人咁.
其他大志上同足將差不多掛..忙記了...
講起足球..有一套講有個靚仔去左異空間定還是跟本身處異世界?
又係講足球的....只記得主角叫"道基奧"..絕招係"道基奧金龍射球".
另外有d同伴係龍,飛龍,動物來的..

ps.再冷門d都有...不過冷門到我連名都唔記得左 ..只記得一d角色

舊 02-17-05, 10:45 PM   #110
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 真!DC
atv, n年前有套好似叫
"ko世紀3獸士"ge野, 幾好睇, 有冇人記得?

女主角變身後既樣
其餘兩個主一個變狼, 一個變鷹

果段時期 ATV 除左貓娘同ko世紀3獸士, 仲有套雲界之迷宮都幾好

貓娘 OVA 我真係好鐘意, 成套 LD 同 CD 都有齊晒, 不過 D LD 變晒垃圾
之後 TV 版勉強接受到, 貓娘 DASH 真係完全變晒, 風格實在相差太遠
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-05, 10:48 PM   #111
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
話時話
以前我記得都有播到足球風雲第一部....
我唯一有睇果集就係久保死果集/_\

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-05, 10:56 PM   #112
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
神秘的世界.....
在下覺得好神秘.....

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-05, 10:58 PM   #113
luciferdark

引用:
作者: mark20hk
神秘的世界.....
在下覺得好神秘.....
D套正
但我覺得tv版劇情唔及ova...
亞記個輯ova正d

舊 02-17-05, 11:19 PM   #114
軀魔人
Game Master
刺しますよΨ

引用:
作者: 鈴蘭
話時話
某年的暑假......
總覺得以前的暑假好多正野睇.

舊 02-17-05, 11:27 PM   #115
Dor
Game Master

註冊日期: Apr 2004
個人比較鍾意至尊勇者,娜汀亞,魔劍英神,宇宙騎士仲有神龍之謎

引用:
作者: 鈴蘭
話時話
但個作者最報咪又行番足球小將條舊路...
出到第三輯,少年編再加不敗的傳說....
真係

舊 02-17-05, 11:45 PM   #116
whitebase
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2003
有冇人記得~~~深山太保, 超爆笑!!!!

舊 02-17-05, 11:52 PM   #117
stephen1980
Game Master

引用:
仲以為銀牙會死tim...原來大團完/ \
足球旋風.........唔好講你,我都無乜印像....只記得有一隊有錢隊用科學練到個個好似機械人咁.
其他大志上同足將差不多掛..忙記了...
講起足球..有一套講有個靚仔去左異空間定還是跟本身處異世界?
又係講足球的....只記得主角叫"道基奧"..絕招係"道基奧金龍射球".
另外有d同伴係龍,飛龍,動物來的..

ps.再冷門d都有...不過冷門到我連名都唔記得左 ..只記得一d角色
He Man算唔算冷門
舊 02-18-05, 12:02 AM   #118
亞山。修加
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
無人講改編世界名著系列既?

反斗三寶
仙樂飄飄
長腿叔叔
.....
....
...
亞山。修加 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-05, 12:04 AM   #119
Galaxy

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDGalaxy_leung
XBox Live GamertagGalaxyLeung
引用:
作者: whitebase
有冇人記得~~~深山太保, 超爆笑!!!!

我呀
不過大概既內容就唔記得lu

原本布斯都係我小學時做既
噢.....
我不知不覺已經老喇
Galaxy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-05, 12:10 AM   #120
stephen1980
Game Master

引用:
作者: 亞山。修加
無人講改編世界名著系列既?

反斗三寶
仙樂飄飄
長腿叔叔
.....
....
...
因為唔係超舊,我都有睇過
舊 02-18-05, 12:15 AM   #121
fxi

註冊日期: Dec 2004
講開劍心,我又諗起令一套卡通片係講幕末歷史人物板本龍馬的....亞記做的,好懷念
仲有捉鬼敢死隊,80日環遊世界

此篇文章於 02-18-05 09:19 AM 被 fxi 編輯。
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-05, 12:17 AM   #122
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
記得最深刻 係童夢
之後係幽遊
Cyber Formula
四驅兄弟
GS美神
美少女戰士
抵死泰山
快打旋風
龍珠,小新,柯南
咕嚕咕嚕魔法陣

舊 02-18-05, 12:18 AM   #123
DoB
Senior Gamer
kaleidostar

註冊日期: Dec 2003
=_=反斗劍神好正, 現在想睇番

舊 02-18-05, 12:21 AM   #124
Galaxy

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDGalaxy_leung
XBox Live GamertagGalaxyLeung
引用:
作者: money
記得最深刻 係童夢
童夢 隻歌好似咁唱
節奏緊湊,路上沒法會停留...
跟住唔記得左..
最後果個敵人太勁
用掍都可以打出魔球屈接唔倒
Galaxy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-05, 12:23 AM   #125
黑咪 破壞大王
地上最頹廢人間

Arrow

引用:
我好肯定亞記播晒slayer TV系列.....slayers, next, try 都做晒的.....

你地講既太普通啦....等我講又講d超經典先...
90年代唔係好記得...大約年份算啦..

甜甜小公主
再造人卡辛
足球點少得"足球風雲"...一個扭十一個跟住死左既九保..
銀河戰國群雄傳......紫紋公主呀~~~~~
仙魔大戰兩輯都咁正
魔神英雄傳提過都要再提.
小新............
還有經典既哀仔樂園....好kuso....粉皮,旦散,貿利,綠葛.
slayers抽起咗第25話,
第26話改咗句對白來交待番就算.
黑咪 破壞大王 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:13 PM

手機版 | APP版