Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-26-13, 09:36 AM   #101
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
我都要,請PM收quest詳情,唔該哂

P.S.已經add o左兩位fc

變o左完全唔食閃光?|||
食,但時間好短

黑龍都係,個麻短到死
仲要中麻後過一陣個頭先落地,落地兩秒後就起身
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 09:42 AM   #102
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:

我未打
但如果照上集開始係閃光食多幾次就越黎越快復原
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 09:56 AM   #103
tao08
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: J.kidd 查看文章
我未打
但如果照上集開始係閃光食多幾次就越黎越快復原
火龍食完閃光仲識飛,完全唔落地
tao08 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 10:09 AM   #104
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:

剛剛用村長霸龍測試過.
不過得頭一兩次時間稍長

之後每次約頭閃星星2秒, 恢復後晃頭動作約3秒.
每粒閃光大概可以HOLD 霸龍5秒.

假設集會所每人十五粒閃光, 足可以HOLD佢5分鐘任打, 期間其中三人可以全力砍劈.
再加上其間打腳倒地及用鎚打頭敲暈的時間不用丟閃光.

老實講足夠打到佢重傷, 甚至殺死牠了.

不過同以前一樣, 要在霸龍晃頭時丟下一粒閃光, 否則太遲丟有可能會被牠潛地逃走.
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 10:23 AM   #105
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
黑龍麻都洗唔到頭唔通要用弓爆到眼?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 10:27 AM   #106
大破人間

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
黑龍麻都洗唔到頭唔通要用弓爆到眼?
用眠爆啦
舊 09-26-13, 10:31 AM   #107
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:

係醒完好多時極速轉身...
而且轉身頻率高到呢....想搵位斬兩下滾走都有難度.

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 10:32 AM   #108
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: 野良猫 查看文章
食,但時間好短

黑龍都係,個麻短到死
仲要中麻後過一陣個頭先落地,落地兩秒後就起身
所以我直頭唔知佢麻左...我射完麻就合彈,合完彈就行緊了\/

舊 09-26-13, 10:34 AM   #109
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

引用:
作者: 大破人間 查看文章
用眠爆啦
我射晒 d lv 1 睡彈都未訓(中晒架) 睡2我之前用晒無得補飛...
所以最多係訓一次..

我用反動2,特攻2裝.

舊 09-26-13, 11:09 AM   #110
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
短期:
回下位衝半套下位鎧龍,
之後慢慢換套上位鎧龍,

防升一升再配過防2
可+護石衝多個砲術

就夠用到hr7界限突破..(沒誤)
匠裝那些慢慢也不急
引用:
作者: 大破人間 查看文章
上位整套狗龍先算啦
技能是攻擊,高速磨刀, 氣絕無效
升一升有二百以上的防.
易打又易整.(大概4場雙狗龍就可以齊料)

有左基礎後就可以以HR5-6既怪的裝為目標.
唔該晒兩位先~
今日以依兩套裝為目標先

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 11:11 AM   #111
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
想請問第一隻貓有冇得換?

舊 09-26-13, 12:04 PM   #112
carloslee
Senior Gamer

註冊日期: May 2004
到依家我都唔係咁明公會任務點出黎....想請教下其實係咪求其一個探索任務打夠2000分就會將嗰個任務變為固定任務??

THX~~
carloslee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 12:14 PM   #113
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
HR8 霸龍
講真我覺得用近戰好過用遠程
淨係計用遠程0容錯機會已經難好多

諗緊著碎龍裝係咪配番支碎龍LANCE好過整天回LANCE去打.
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 12:19 PM   #114
真仔

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
引用:
作者: 雷火武 查看文章
HR8 霸龍

諗緊著碎龍裝係咪配番支碎龍LANCE好過整天回LANCE去打.
只係你唔習慣用遠程姐w
今晚幫我洗粒雌火玉啦sosad
我把重弩差粒玉…

天迴打5條都2光玉…
雌櫻打30條逆鱗都冇塊 sosad

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 12:34 PM   #115
大破人間

引用:
作者: 雷火武 查看文章
HR8 霸龍

弩我是覺得執子彈同調合素材好煩.

就算而家道具有MY LIST都一樣.
每把槍因彈種不同都要各有一張MY LIST.

又要時常留意箱內素材和子彈份量夠不夠.
要不然唔覺意用哂, 用MY LIST都無用.

近戰就好在有帶磨刀石就夠了...
(藥, 陷阱等等不分遠近都要帶就不提了)
舊 09-26-13, 12:41 PM   #116
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
調合唔煩架喎 團戰幾乎唔駛合彈 因為把野實在太大力

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 12:51 PM   #117
hiphip1028
Junior Member

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhiphip1028
XBox Live Gamertaghiphiphk
用緊櫻火充能斧
剛升HR5
用緊上位狗龍裝
想問下再UP上去有咩上位裝好用?
hiphip1028 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 01:01 PM   #118
雷火武
ワールド・エンド

唔係唔習慣
我以前都有用弩/弓

問題係有D怪用遠程打真係難打D.
因為火車/嘴砲一定秒殺

好簡單一句,用近武我有信心SOLO但用遠程就無
舊 09-26-13, 01:02 PM   #119
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: hiphip1028 查看文章
用緊櫻火充能斧
剛升HR5
用緊上位狗龍裝
想問下再UP上去有咩上位裝好用?
用充能斧既.獄狼裝OK
舊 09-26-13, 01:11 PM   #120
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

solo唔敢講
團戰打霸仔我覺得重弩無壓力喎

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 09-26-13, 01:18 PM   #121
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
solo唔敢講
團戰打霸仔我覺得重弩無壓力喎
咁大大要幫手

---------------
暫時試到碎龍S升到13LV仲有得升[用真鎧玉]
一件R6都可以升到上100防...
舊 09-26-13, 01:24 PM   #122
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

會咁講係因為以前重弩打霸仔最怕係火車 因為果時個火車好難避
但而家呢隻果個火車 易避左好多,佢個追尾力明顯弱好多
同埋隻野一叫就等於叫把重弩蹲射晒成排貫1落去

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-26-13, 01:38 PM   #123
integrator
潛艇基地八十七™

註冊日期: Mar 2002
XBox Live GamertagCloudScy
今集有冇配裝模擬器?
村長集會都就快打到上位但仲係用緊下位狗龍裝不過又未諗到換咩裝好

太刀玩家一名
integrator 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 01:41 PM   #124
Chitose1987
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
白兔裝/奇猿狐揀一套黎做
由手機版發出
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-13, 01:53 PM   #125
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
集會7星緊急條蛇唔識打卡關
用輕弩有冇得玩?

有冇勇士可幫拖?
JoJo 目前線上   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP] Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售] 滅龍士 手提遊戲機討論版 688 06-10-14 07:57 PM
Monster Hunter 4 攻略集會所 Vol.1 ≡首頁新增KEY任一覽(更新中)≡ 野良猫 攻略及心得交流區 1322 10-02-13 08:43 PM
[3DS] Monster Hunter 4 綜合情報 Vol.3 | 無料線上狩獵 | 日版已售 W!LL 手提遊戲機討論版 1042 09-13-13 08:33 PM
[出售] Monster Hunter 超造形魂 Vol.1 (有意請PM, 價錢可議) Bobohong 買賣專區 2 04-30-13 01:18 AM
[PSP] Monster Hunter Portable 3rd - Vol.6 ist 手提遊戲機討論版 1179 03-10-12 02:02 PM

現在的時間是 03:09 AM

手機版 | APP版