Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-10-15, 08:09 AM   #101
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
PSP版:糞
虛空:良作
LS:雷作?

利申:冇睇過原作,虛空都唔係第一時間買,見到有GGO服裝配信我先買
連續玩咗成個月冇停過,隔咗大半年又拎出黎玩下,目標係虹輝劍
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-15, 10:00 AM   #102
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
https://m.youtube.com/watch?v=1iE527BbyyY

舊 07-03-15, 10:28 AM   #103
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
SAO可以用回psv save

不知道是完全保留實裝還是只留幾把廢劍呢 ?

不過ALO 無加新野

即係唔洗理佢

等中文版好了

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗

此篇文章於 07-03-15 10:34 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-15, 05:40 PM   #104
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
買1送1呢個唔錯,不過HF係DL版有D可惜,根本一隻BD裝晒兩隻我覺得係毫無問題
睇片ONLINE PLAY係HOST揀MISSION黎開,咁估計未必有得一齊探索QUEST以外既地圖
新劇情睇黎就係點樣再構築返比垃圾子安插死既胸痣既DATA,見到有新BOSS打下,都OK

裝備方面睇落應該會大執同加唔少新野,睇片ONLINE QUEST房主開八武神火狗可以選定3種難度,DROP RATE唔同
NORMAL:R4-5鞋 5%
HARD:R2-3鞋 12%
DEATH GAME R1-3披風 50%

V既R值越大越巴閉,呢次睇黎掉返轉,R值越細越勁
就算V版最強裝備可以全部繼承,估計已經變晒民工裝,除左聖劍同虹輝呢D級別既

HF100HRS白金左,而家都玩到突破300HRS
可以做得既野全部做晒,玩唔玩PS4版主要睇可以繼承D乜,有D野真係唔想做第2次
其實實裝繼唔繼承反而冇乜所謂,因為最花時間同心機既完全唔係佢,比如全地圖MAPPING 100%先叫金

此篇文章於 07-03-15 05:45 PM 被 Kello820 編輯。
Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-15, 05:52 PM   #105
pet3
The One

引用:
作者: Kello820 查看文章
買1送1呢個唔錯,不過HF係DL版有D可惜,根本一隻BD裝晒兩隻我覺得係毫無問題
睇片ONLINE PLAY係HOST揀MISSION黎開,咁估計未必有得一齊探索QUEST以外既地圖
新劇情睇黎就係點樣再構築返比垃圾子安插死既胸痣既DATA,見到有新BOSS打下,都OK

裝備方面睇落應該會大執同加唔少新野,睇片ONLINE QUEST房主開八武神火狗可以選定3種難度,DROP RATE唔同
NORMAL:R4-5鞋 5%
HARD:R2-3鞋 12%
DEATH GAME R1-3披風 50%

V既R值越大越巴閉,呢次睇黎掉返轉,R值越細越勁
就算V版最強裝備可以全部繼承,估計已經變晒民工裝,除左聖劍同虹輝呢D級別既

HF100HRS白金左,而家都玩到突破300HRS
可以做得既野全部做晒,玩唔玩PS4版主要睇可以繼承D乜,有D野真係唔想做第2次
其實實裝繼唔繼承反而冇乜所謂,因為最花時間同心機既完全唔係佢,比如全地圖MAPPING 100%先叫金
地圖開到全角度100%我一周目做過

但2周被清0我就放棄....

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO,
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 07-03-15, 06:05 PM   #106
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
作者: pet3 查看文章
地圖開到全角度100%我一周目做過

但2周被清0我就放棄....
為左2周目YUUKI加入同100層胸痣唔會失蹤,76-100層MAPPING我做左兩次
但其實打完每層既層主後,果層就會自動100%MAPPING,不過橫掂都要搞全寶箱,所以都係自己順手MAP埋,亦比較放心D

但講起MAPPING主要都係HOLLOW AREA果邊,呢個只能夠全部自己慢慢行,加上又有幾十張同故事無關既地圖,計埋晒真係幾金下.不過好處就係無論幾多周目都唔會清0,全部都會完全繼承

LS打完飛行教程,入村SAVE後已經放置左大半個月,差唔多係時候填埋佢

舊 07-03-15, 06:35 PM   #107
tat0gd
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
如果唔係完全過save, 應該唔會買...
tat0gd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-15, 07:06 PM   #108
pet3
The One

引用:
作者: tat0gd 查看文章
如果唔係完全過save, 應該唔會買...
萬代南夢宮宣佈他們將推出《刀劍神域 導演版》於PS4平台,發售日為11月19日,售價8000日元。

本作同時收錄實體光盤版《刀劍神域 失落之歌》以及《刀劍神域 Re虛空斷章》的數字版下載兌換碼,遊戲的畫面和體驗大幅提升,實現了很多玩家們的請求。比如「在線聯機遊玩」功能和「編輯角色時可以使用女性角色」等。

PS4版可以繼承PSV版的存檔,具體為等級最大繼承199級,所持金錢最大99999999,裝備、道具都會繼承,角色造型繼承,女主角與NPC角色等級繼承。遺憾的是多周目進程、DLC道具、活動道具都無法繼承,需要玩家重新遊玩。

0口0 :實裝呢

FGO 目標預算
舊 07-03-15, 07:22 PM   #109
Kello820
Crazy Gamer

0口0 :MAPPING呢

舊 07-03-15, 08:28 PM   #110
NeGi
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
Nintendo Switch ID6420-4282-0444
3DS Friend Code3110 4809 0917
PSN  IDtookalu
HF真係耐玩好多

話說玩左百幾鐘都唔知D實裝點解sad

剩係解度個OSS 但OSS又唔知點出
NeGi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-15, 09:41 PM   #111
pet3
The One

引用:
作者: NeGi 查看文章
HF真係耐玩好多

話說玩左百幾鐘都唔知D實裝點解sad

剩係解度個OSS 但OSS又唔知點出
安裝oss lv1後
在虛空地區管理室有一個水晶練習位

你先一個劍技(1-5級下的)
會發現多左一下閃光

如果在閃光果下按另一招劍技
就會接下去

HIT越高傷害越大

之後記得完成登記

登記後閃光會變長0.25秒

oss lv2安裝後
開放可以連3次

劍技ABCD 4種不同
ABAB 2種不同都得
但AA即斷
還有劍技>劍技/奧義/秘奧義
但奧義不能接劍技,只能接奧義/秘奧
秘奧義後一定斷
簡單就是只能接同級/更高級 和自己不能接自己
秘奧只有一招,所以必斷

oss練到爆後
最終可以登記12連劍技

聽說不使用登記依自己按的方法可以無限連(有mp下)

這是好耐之前測試錄影PSV TV時錄的
大約就是這樣
https://www.youtube.com/watch?v=qBIkm_Cc364

FGO 目標預算

此篇文章於 07-03-15 10:27 PM 被 pet3 編輯。
舊 07-03-15, 09:53 PM   #112
Kello820
Crazy Gamer

引用:
安裝oss lv1後
oss練到爆可以無限次(你有mp就得

另外有一些劍技會有2次閃光點
第一次比較容易
但第二次先按,下一劍技會比較強
幫手修正PET老師呢部份內容,有D錯

OSS最多只可以12連,無論你有幾多MP
兩次閃光只係果招有兩個接駁位,並唔存在第二次閃光會增大下一招SS威力一說
多數人都係用第一個閃光位做取消,優點係比較流暢同冇咁容易推開左隻怪,缺點係打少左幾下
兩者各有好處,至於邊個好D,都係要睇邊招SS先可以做決定

上張6月中時候既圖,而家已經可以over 1億3傷害(ver1.06),雖然冇用

此篇文章於 07-03-15 09:58 PM 被 Kello820 編輯。
舊 07-03-15, 10:01 PM   #113
pet3
The One

引用:

兩次閃光只係果招有兩個接駁位,並唔存在第二次閃光會增大下一招SS威力一說
多數人都係用第一個閃光位做取消,優點係比較流暢同冇咁容易推開左隻怪,缺點係打少左幾下

上張6月中時候既圖,而家已經可以over 1億3傷害(ver1.06),雖然冇用
這是因為你玩時已經1.06
我玩的時代是早期
那時我看到的公式有影響

你如果是1.05 仲勁
雖然打幾多都無用就是....

FGO 目標預算
舊 07-03-15, 10:05 PM   #114
Kello820
Crazy Gamer

引用:
這是因為你玩時已經1.06
我玩的時代是1.03....
那時我看到的公式有影響
咁我所講既的確係1.06為準
但OSS以我所知從來冇因為過TOTAL幾多HITS而影響後面SS既傷害,包括數據同實測
影響OSS後續SS傷害既基准係總共接駁左幾多次非相同既SS

至於12連呢個LIMIT,無論乜VER.都應該係有= =

此篇文章於 07-03-15 10:07 PM 被 Kello820 編輯。
舊 07-03-15, 10:06 PM   #115
Kello820
Crazy Gamer

引用:
你如果是1.05 仲勁
雖然打幾多都無用就是....
1.05隨便都上億,就係因為我1.06所以先叫仲有D意義
不過打幾多都冇用呢點我完全認同,就算最多血既敵人都只係2000萬

舊 07-03-15, 10:11 PM   #116
tat0gd

引用:

不是吧, 我之前聽到的都係OSS中連愈後既技, 攻擊力+X 就愈大

咁當然啦, 其實依個都不太重要, 最重要係最後個招係奧義技就可以
舊 07-03-15, 10:13 PM   #117
pet3
The One

引用:
咁我所講既的確係1.06為準
但OSS以我所知從來冇因為過TOTAL幾多HITS而影響後面SS既傷害,包括數據同實測
影響OSS後續SS傷害既基准係總共接駁左幾多次非相同既SS

至於12連呢個LIMIT,無論乜VER.都應該係有= =
不過有多少怪可以頂到第6下
追求高傷害完全沒意義

那時有人教我
無限下是要不登記,用無登記版靠自己是可以突破到12下
當然我我做不到
我最多只出到十下

你看看1.06現在仲做不做到?

FGO 目標預算
舊 07-03-15, 10:16 PM   #118
Kello820
Crazy Gamer

引用:
作者: tat0gd 查看文章
不是吧, 我之前聽到的都係OSS中連愈後既技, 攻擊力+X 就愈大

咁當然啦, 其實依個都不太重要, 最重要係最後個招係奧義技就可以
唔係,你聽錯,或者講果個人有問題= =

舊 07-03-15, 10:19 PM   #119
Kello820
Crazy Gamer

引用:
追求高傷害完全沒意義

那時有人教我
當然我我做不到
我最多只出到十下

不過你上面先話人聽去水晶練,然後又話可以無限連,呢兩者放埋一齊講好容易會引起登錄可以OVER 12連既錯覺= =

舊 07-03-15, 10:20 PM   #120
pet3
The One

引用:
唔係,你聽錯,或者講果個人有問題= =
如無意外
我和他都是看到同一篇文(教實裝點練和如何追求最高傷害)

那篇文我記得有人貼到a9 ,巴哈和貼吧

我是在a9看到

FGO 目標預算
舊 07-03-15, 10:23 PM   #121
pet3
The One

引用:
不過你上面先話人聽去水晶練,然後又話可以無限連,呢兩者放埋一齊講好容易會引起登錄可以OVER 12連既錯覺= =
我其實由oss lv2開始已經講緊咩一樣野
不過唔緊要

我去改文 (玩次次元2中

FGO 目標預算
舊 07-03-15, 10:25 PM   #122
Kello820
Crazy Gamer

引用:
如無意外
我和他都是看到同一篇文(教實裝點練和如何追求最高傷害)

那篇文我記得有人貼到a9 ,巴哈和貼吧

我是在a9看到
嘛唔重要,係人都會犯錯.公式我叫人SCAN左比我,但真係搵唔到你A9定巴哈聽到果D
主要都係唔想誤到上面位版友先幫口出聲

掛住睇論壇MISS左吳王點死,一陣上網補返

舊 07-03-15, 10:26 PM   #123
Kello820
Crazy Gamer

引用:
我其實由oss lv2開始已經講緊咩一樣野
不過唔緊要

我去改文 (玩次次元2中
前排見到你玩RB1,心諗你個RPG迷終於跳呢個坑

舊 07-04-15, 03:49 AM   #124
Kello820
Crazy Gamer

引用:
追求高傷害完全沒意義

那時有人教我
當然我我做不到
我最多只出到十下

試左
就算冇做記錄,出完第12下就唔會再有紫光,100%肯定

可能以前係無限掛,不過1.06唔係

其實討論時始終應該以最新版本作準避免混淆,大多數人都update到最新
如果冇玩過最新版本既亦可以注明自己提供既資訊到底係邊個版本

舊 07-04-15, 09:41 AM   #125
tat0gd

去到最新板本, 記得肯定係fix 左OSS 攻擊, 無之前咁顛. fix 左 聖劍唔會有疊加+x打boss 效果

之前oss 係隨便上到一憶攻擊都無問題的

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] ソードアート・オンライン -ホロウ・フラグメント- ~皇輝の継承者~ 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 165 08-07-14 02:17 PM
SELL 加 一番くじ ソードアート・オンライン , 2/7 加 一番くじ 魯魯修 CODE BLACK A-G 賞 Lyce 買賣專區 76 07-02-13 10:19 PM
[PSP] ソードアート・オンライン ―インフィニティ・モーメント― l 日版已售 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 47 03-15-13 05:57 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 05:13 AM

手機版 | APP版