Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-11-08, 05:53 PM   #101
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: 咖哩魚蛋 查看文章
我以前玩到超機動大將軍就沒玩了

現在睇返圖鑑, 超機動大將軍打後既武神輝羅鋼同刕霸既設計都仲叫好D, 刕霸後開始就慘了, 天星七人眾無論設計, 顏色都唔掂, 之後再經過幾篇都完全不行, 呢段時間像完全失左方寸咁, 簡直是BB史上的黑暗期, 到武者O傳III 好左DD, 然後再黎武者列傳, 不過到番長篇又是失敗, 家下既三國傳又令BB起死回生

後悔我在武者列傳時出個陣沒留意BB界, 所以全部錯過哂, 想用合理價錢買返, 唯有等復刻....唉
天星七人眾算唔錯的, 我有買齊

當時所謂新技術, 雖是縮短了組合時間, 結果連設計都簡化了
初時幾隻真系頹到死 , 不過中段開始做返靚了

武者O傳先完全唔掂, 舊件新樣

武者列傳都有買齊, 不過做得太短了 ...

但我真系唔覺得三國傳令BB起死回生左, 反而仲覺得頹左
初時睇設定時仲覺得好掂, 點知模型差到死
分色差, 冇電鍍, 仲算BB模型 ?
模型比起O傳更加唔掂 .... 結果只有買漫畫睇

玩左BB戰士10幾年 ... 第一次覺得絕望

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線  
舊 03-11-08, 05:57 PM   #102
IamO
God of Gamer
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: ☆星野琉璃☆ 查看文章

武者列傳bbbb
令我尋回風林火山篇的回憶

除了可動之外
我不知道三國傳有什麼好

舊 03-11-08, 06:00 PM   #103
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: IamO 查看文章
武者列傳bbbb
令我尋回風林火山篇的回憶

除了可動之外
我不知道三國傳有什麼好
起碼成班武者七人眾做得型左幾倍先啦

隻隻BB都可動架啦, 你搞笑咩

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線  
舊 03-11-08, 06:06 PM   #104
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
引用:
起碼成班武者七人眾做得型左幾倍先啦

隻隻BB都可動架啦, 你搞笑咩
超‧可動

兜唔到\\\

舊 03-11-08, 06:34 PM   #105
咖哩魚蛋
Crazy Gamer
Chiyuu

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDkalubibi
XBox Live Gamertagkalubibi
引用:

應該係三國傳出左令到之前既BB戰士起死回生 XD, 事實上真的由三國傳開始多人留意返同買返以前既BB

三國傳既金色部份變哂橙色膠, 油得好辛苦...... 好討厭
咖哩魚蛋 目前離線  
舊 03-11-08, 06:44 PM   #106
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

其實年年都有復刻出的, 只是上年同今年比較多

而且有幾隻已經翻完又翻

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線  
舊 03-11-08, 07:12 PM   #107
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
既然烈傳開左個頭,
都唔明點解會重製埋落去

三國傳係比唔上烈傳,
不過都唔係好差,
係隻橙色太離譜

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線  
舊 03-11-08, 07:54 PM   #108
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
http://www.geocities.jp/hetare_d_max...KakoutonG.html

……

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線  
舊 03-11-08, 10:58 PM   #109
百萬傻炳
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: Seamty2 查看文章
我不是指價錢
而係真心想喊架
時代的眼淚
同埋我個價算個係平
見人話MK,香港個邊要成250
貴到

今日入埋鐵斗羅
超將軍終於齊晒
元朗都賣緊250... 其他

130)機動武者大鋼 & 131)覇道武者魔殺駆 HKD 95-105 each
147)機動武人天鎧王 HKD 150

此篇文章於 03-12-08 05:32 AM 被 百萬傻炳 編輯。
百萬傻炳 目前離線  
舊 03-12-08, 12:52 AM   #110
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 百萬傻炳 查看文章
元朗都賣緊250... 其他

130)機動武者大鋼、 131)覇道武者魔殺駆 HKD (% - !)%
147)機動武人天鎧王 HKD !%)
180)刀覇大將軍 HKD !$)
直接 post 價錢好了,GAF 這裡不用 post 火星文吧...
2dn 目前離線  
舊 03-12-08, 01:20 AM   #111
咖哩魚蛋
Crazy Gamer
Chiyuu

刀霸大將軍既價錢都差幾遠....我見過最平108, 最貴200......
咖哩魚蛋 目前離線  
舊 03-12-08, 01:27 AM   #112
幻影V-Slasher
Insane Gamer
神速の...

註冊日期: Sep 2007
引用:
刀霸大將軍既價錢都差幾遠....我見過最平108, 最貴200......
邊到$108...?
我都買番

幻影V-Slasher 目前離線  
舊 03-12-08, 07:04 AM   #113
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
http://ga.sbcr.jp/mreport/009402/34.html

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 03-12-08, 07:15 AM   #114
HFK
Banned

註冊日期: Dec 2007
素組好樣衰
隻藍色好怪
決定噴銀
HFK 目前離線  
舊 03-12-08, 09:58 AM   #115
咖哩魚蛋
Crazy Gamer
Chiyuu

引用:
作者: 幻影V-Slasher 查看文章
邊到$108...?
我都買番
wanchai
咖哩魚蛋 目前離線  
舊 03-12-08, 08:22 PM   #116
百萬傻炳
Junior Member

註冊日期: Jul 2006
引用:
引用:
作者: 幻影V-Slasher 查看文章
邊到$108...?
我都買番
引用:
wanchai
今日紅興重做緊呢個價

$108入手

重有 吉吉返左大貨~

此篇文章於 03-12-08 09:56 PM 被 百萬傻炳 編輯。
百萬傻炳 目前離線  
舊 03-13-08, 12:07 AM   #117
黑翔
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2004
夏侯好靚!可惜我唔識上色呀
黑翔 目前離線  
舊 03-13-08, 01:34 AM   #118
幻影V-Slasher
Insane Gamer
神速の...

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: 百萬傻炳 查看文章
今日紅興重做緊呢個價

$108入手

重有 吉吉返左大貨~
今日見到MK最平都要百六

幻影V-Slasher 目前離線  
舊 03-13-08, 01:58 AM   #119
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
三國傳真係我見過最無誠意既一個 series........
無鍍角都算, 連貼紙都少, 武器仲要一色膠成形........

舊 03-13-08, 02:45 AM   #120
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
三國傳真係我見過最無誠意既一個 series........
無鍍角都算, 連貼紙都少, 武器仲要一色膠成形........
貼紙少我覺得係依個係列最敗北既地方
點解唔可以印多幾張 以前就算唔上色only貼貼紙都有唔錯既效果,不過依家好似要焗人一定要上色甘
自己懶買了劉備就冇買

舊 03-13-08, 02:49 AM   #121
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: williamsiusuper 查看文章
貼紙少我覺得係依個係列最敗北既地方
點解唔可以印多幾張 以前就算唔上色only貼貼紙都有唔錯既效果,不過依家好似要焗人一定要上色甘
自己懶買了劉備就冇買
但用貼紙d位又突起晒~~~! 始終適合油~
幾時出黃蓋呀!

KIM 目前離線  
舊 03-13-08, 01:23 PM   #122
咖哩魚蛋
Crazy Gamer
Chiyuu

三國傳唔油既話, 素組真係好肉酸, 以前既BB戰士, 素組貼貼紙, 最多滲下線, 都睇得上眼唔差的
咖哩魚蛋 目前離線  
舊 03-13-08, 11:18 PM   #123
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
引用:
三國傳唔油既話, 素組真係好肉酸, 以前既BB戰士, 素組貼貼紙, 最多滲下線, 都睇得上眼唔差的
三國傳d bb名如果轉哂唔用三國人物名,一樣死貨。
nelson888 目前離線  
舊 03-14-08, 01:31 AM   #124
kai2000
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: nelson888 查看文章
三國傳d bb名如果轉哂唔用三國人物名,一樣死貨。
又不是,就算單從設計我也覺得ok啊
kai2000 目前離線  
舊 03-14-08, 10:05 AM   #125
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: kai2000 查看文章
又不是,就算單從設計我也覺得ok啊
如果淨係sell設計邊有咁多人買.....
d武器又唔可以戴上身上,一定要渣住.....
nelson888 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 12:13 AM

手機版 | APP版