Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-24-13, 07:52 PM   #101
miyukikuroki
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2009
3DS Friend Code4828 3773 0434
adrien咁今晚11點見啦~
morgi頭先要你等咁耐唔好意思,個個郵箱都塞爆哂删左好耐郵件先訂到衫QwQ
D衫齊哂你開村我送過去啦~

舊 05-24-13, 08:04 PM   #102
morgi

註冊日期: Nov 2012
3DS Friend Code2148 8207 6831
引用:
作者: miyukikuroki 查看文章
morgi頭先要你等咁耐唔好意思,個個郵箱都塞爆哂删左好耐郵件先訂到衫QwQ
開左啦,麻煩晒你呀
morgi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-13, 11:06 PM   #103
adrienchan
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2008
3DS Friend Code3909 8898 5145
引用:
作者: miyukikuroki 查看文章
開左喇

adrienchan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-13, 11:13 PM   #104
miyukikuroki

註冊日期: Jun 2009
3DS Friend Code4828 3773 0434
引用:
作者: adrienchan 查看文章
開左喇
黎緊!!

舊 05-26-13, 03:46 PM   #105
fiendray
God of Gamer
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
有村民話要收集6人簽名搞自慢大會
我應該點收集??問村民又無反應...
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-13, 03:57 PM   #106
sin5409
Game Master
↘↘神様↘↘

Nintendo Switch ID7587-5875-8575
3DS Friend Code3453 9757 2836
引用:
作者: fiendray 查看文章
有村民話要收集6人簽名搞自慢大會
我應該點收集??問村民又無反應...
要去人地條村

MK7 community gaf:66-8941-3186-5197
我隻Mii QR code
sin5409/Sin City/3910-1180-9127 wii ac excel表 google版
sin5409 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-13, 07:16 AM   #107
adrienchan
Crazy Gamer

唉....我只不過琴日冇開機
今朝一開Doremi就搬左
點解佢唔我講聲架
我日日都有搵佢傾計就係琴日冇開機......

此篇文章於 05-27-13 08:55 AM 被 adrienchan 編輯。
舊 05-27-13, 03:09 PM   #108
KammyKammy
Ultimate Gamer
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

3DS Friend Code0962 8952 6356
引用:
唉....我只不過琴日冇開機
今朝一開Doremi就搬左
點解佢唔我講聲架
我日日都有搵佢傾計就係琴日冇開機......
哎呀呀, 咁慘!!!!
仲要咁岩MISS左PACK箱果日
俾我同你連下線丫, 睇下會唔會過我度

災前夢番地:3000-0104-5988
美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

KammyKammy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-13, 03:28 PM   #109
adrienchan
Crazy Gamer

引用:
作者: KammyKammy 查看文章
哎呀呀, 咁慘!!!!
仲要咁岩MISS左PACK箱果日
俾我同你連下線丫, 睇下會唔會過我度
我諗緊好冇用bf條村係咁較時間換村民
跟住同bf 擦身俾番doremi佢

但係我又驚整走埋細妹.....好亂呀個人....
琴日勁想唔玩

舊 05-27-13, 03:38 PM   #110
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
我諗緊好冇用bf條村係咁較時間換村民
跟住同bf 擦身俾番doremi佢

但係我又驚整走埋細妹.....好亂呀個人....
琴日勁想唔玩
你BF度除左細妹無人要留?
咁你試下啦, 不過要較好耐, 我都唔記得要隔幾多個村民先有得返頭,
好似係商業街出現後再隔8個?

美版村FC:0920-0147-7628 / Name: Kammy♪ / Town: Hogwarts
3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 05-27-13, 04:05 PM   #111
adrienchan
Crazy Gamer

引用:
你BF度除左細妹無人要留?
咁你試下啦, 不過要較好耐, 我都唔記得要隔幾多個村民先有得返頭,
好似係商業街出現後再隔8個?
係呀 其他都走得既
唉...........點解會咁架..................

舊 05-27-13, 04:14 PM   #112
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
係呀 其他都走得既
唉...........點解會咁架..................
幫你搵番個POST,
村入面有16人走過, 享商店街出現後8隻
你享BF商店街見唔番DOREMI後應該就可以返頭
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=229114&page=31

住人を呼び戻す
一度引越した住民の呼戻しについて。
該当住人が引っ越した日から40日経過、その後村に他の住人が16人出入していることが条件らしい。
商店街に現れはじめから数えた場合、8人の出入が必要。
呼び戻しが可能になると商店街から消える。

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 05-27-13, 04:26 PM   #113
adrienchan
Crazy Gamer

引用:
幫你搵番個POST,
村入面有16人走過, 享商店街出現後8隻
你享BF商店街見唔番DOREMI後應該就可以返頭
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=229114&page=31

住人を呼び戻す
一度引越した住民の呼戻しについて。
該当住人が引っ越した日から40日経過、その後村に他の住人が16人出入していることが条件らしい。
商店街に現れはじめから数えた場合、8人の出入が必要。
呼び戻しが可能になると商店街から消える。
多謝你~
好灰呀.....都唔知攪唔攪好....

舊 05-27-13, 05:40 PM   #114
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
多謝你~
好灰呀.....都唔知攪唔攪好....
俾我就會搞啦, 反正你BF TOWN都係得細妹一隻唔走得之嘛, 留意住細妹就得啦
兩個TOWN都走左DOREMI又係好想喊的, 之後無機會再有架啦喎

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 05-27-13, 05:54 PM   #115
adrienchan
Crazy Gamer

引用:
俾我就會搞啦, 反正你BF TOWN都係得細妹一隻唔走得之嘛, 留意住細妹就得啦
兩個TOWN都走左DOREMI又係好想喊的, 之後無機會再有架啦喎
我上過台灣forum睇
要全部村民出現過哂先會重新再洗牌出現
根本係mission impossible呀

舊 05-27-13, 05:59 PM   #116
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
我上過台灣forum睇
要全部村民出現過哂先會重新再洗牌出現
根本係mission impossible呀
咪就係囉, 所以我會搞, 想DOREMI返轉頭得呢次機會架咋

呀一係俾多個選擇你, 你咪話唔鍾意BF個TOWN個地形既, 趁呢個機會洗村再揀過, 咪可以接DOREMI,
你細妹我度有, 我可以俾你呀, 如果係咁就唔使等返頭

不過好大犧牲呀, 你睇下諗唔諗得過

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 05-27-13, 08:15 PM   #117
adrienchan
Crazy Gamer

引用:
咪就係囉, 所以我會搞, 想DOREMI返轉頭得呢次機會架咋

呀一係俾多個選擇你, 你咪話唔鍾意BF個TOWN個地形既, 趁呢個機會洗村再揀過, 咪可以接DOREMI,
你細妹我度有, 我可以俾你呀, 如果係咁就唔使等返頭

不過好大犧牲呀, 你睇下諗唔諗得過
呢個真係最快捷既方法接番doremi
制得過

舊 05-27-13, 09:52 PM   #118
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
呢個真係最快捷既方法接番doremi
制得過
等你報告成唔成功

跟手我又可以預備定俾番細妹你

都唔知點解享YOUTUBE 5月頭見到已經有人有得玩美版
偷跑都無跑到成個月嘛?

http://www.youtube.com/watch?v=izOrjgc5n2k

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

此篇文章於 05-27-13 09:55 PM 被 KammyKammy 編輯。
舊 05-28-13, 08:51 AM   #119
kuromi524
莎喵

註冊日期: Feb 2013
3DS Friend Code0361 6504 2346
引用:
我得啦!!

另外ARISA D波波有啦, 幾時得閒拎呢
Thz, 今晚你o ng ok?9點之後

黎我條村的大大~~
請唔好搖美味梨樹
請唔好踩我啲花

多謝合作

請大家ADD 我FC,ADD完話我知~~THZ ^ ^

有玩トモダチコレクション 新生活的機友請加
kuromi524 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-13, 10:16 AM   #120
adrienchan
Crazy Gamer

引用:
等你報告成唔成功

跟手我又可以預備定俾番細妹你

都唔知點解享YOUTUBE 5月頭見到已經有人有得玩美版
偷跑都無跑到成個月嘛?

http://www.youtube.com/watch?v=izOrjgc5n2k
反正都係洗bf村
不如試下過我隻doremi俾你

舊 05-28-13, 03:34 PM   #121
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
作者: kuromi524 查看文章
Thz, 今晚你o ng ok?9點之後
OK呀, 你到時叫我

引用:
反正都係洗bf村
不如試下過我隻doremi俾你

唔好啦, 咁你洗村咪無意義? 咁大犧牲同勇氣都係為左DOREMI嘛
你要番啦

蘿蔔價525, 仲有冇人買蘿蔔呢而家

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

此篇文章於 05-28-13 04:19 PM 被 KammyKammy 編輯。
舊 05-28-13, 04:27 PM   #122
morgi

引用:
OK呀, 你到時叫我

唔好啦, 咁你洗村咪無意義? 咁大犧牲同勇氣都係為左DOREMI嘛
你要番啦

蘿蔔價525, 仲有冇人買蘿蔔呢而家

我要呀......
舊 05-28-13, 04:31 PM   #123
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
作者: morgi 查看文章
我要呀......
幾點來呀?

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

舊 05-28-13, 08:32 PM   #124
morgi

引用:
幾點來呀?
我依家先返到屋企,要較返去星期日先
舊 05-28-13, 08:36 PM   #125
KammyKammy
↘很痴纏的熊仁伉儷↘

引用:
作者: morgi 查看文章
我依家先返到屋企,要較返去星期日先
開左啦
今晚成晚開住你慢慢賣

3DS動物之森相簿
WII版動物之森相簿

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] トモダチコレクション 新生活 | 日版已售 MO 手提遊戲機討論版 61 07-05-14 09:15 AM

現在的時間是 02:15 AM

手機版 | APP版