Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

查看投票結果: 'F' Best 新曲+精選(特別版) 歌曲投票 (選最鐘意既6首)
01. 下次下次 (New) 13 52.00%
02. 樓梯轉角 (New) 12 48.00%
03. 不知不覺 (New) 1 4.00%
04. 糖不甩 5 20.00%
05. 小陝谷之1234 6 24.00%
06. Dear Fiona 6 24.00%
07. 有隻雀仔 3 12.00%
08. 尋找獨角獸 4 16.00%
09. 白色戀人 0 0%
10. 快樂到天亮 2 8.00%
11. 男孩像你 7 28.00%
12. 小黑與我 9 36.00%
13. 886 3 12.00%
14. 南瓜車 2 8.00%
15. 麥當娜一吻 5 20.00%
16. 上帝是男孩 2 8.00%
17. XBF 12 48.00%
18. 奇洛李為斯回信 11 44.00%
多重選擇投票。 投票者: 25. 您不可以參加此投票

主題工具 顯示模式
舊 04-21-05, 12:46 AM   #101
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: JACKY
又黎呢味野
如果係咁, 又迫D 人下星期買

到時網上到處都有MP3 d/l, 仲會有人買
之後再盛傳推出第2版, 之後不了了之,
最後d 人連買既意慾都冇埋
呢D 係咩marketing strategy
呢D對F屎來說是冇效的, 某些人不是買完一版又一版的同一大碟麼?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 12:52 AM   #102
JACKY
Moderator

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagkeijackyhk
引用:
作者: KIM
呢D對F屎來說是冇效的, 某些人不是買完一版又一版的同一大碟麼?
如果只針對fans 層, 銷量唔會有咩大突破
加上如果主要focus 係fans 銷量, 分流出貨
只會令首日買唔到既fans 失望
成日迫埋星期尾出

真係有幾多人版版買, 係有, 不過圍數唔多
放第1 版買第2 版既人就大有人在

舊 04-21-05, 12:53 AM   #103
auntiethird
Ultimate Gamer
愛情萬歲!!!

註冊日期: Jun 2002
<---- 通常只買第一版o既人...

舊 04-21-05, 12:54 AM   #104
auntiethird
愛情萬歲!!!

引用:
如果只針對fans 層, 銷量唔會有咩突破
加上如果主要focus 係fans 度, 分流出貨
只會令首日買唔到既fans 失望

真係有幾多人版版買, 係有, 不過圍數唔多
放第1 版買第2 版既人就大有人在
最好聽日買到 cd+poster啦..

舊 04-21-05, 12:59 AM   #105
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
.....放第1 版買第2 版既人就大有人在
不過如果版版都有野唔同, 就冇人會放~~~例如多隻新歌, 多隻VCD, 多本書, 多支鼓油~~~

舊 04-21-05, 01:07 AM   #106
JACKY
Moderator

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagkeijackyhk
送上海報sample
上傳的圖像
檔案類型: jpg FUNNY GIRL P.jpg (73.1 KB, 84 次查看)

舊 04-21-05, 09:27 AM   #107
kingtin1
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
薛凱琪被迫寫欠單送CD

薛凱琪(Fiona)的新碟《FUNNY GIRL》今日推出,昨日她接受商台《叱爧祩癒n訪問時表示會一如以往,親自去唱片舖購買以求好意頭。Fiona表示電影《早熟》的一班幕後工作人員都對她很好,她說拍攝期間沒有將限量版的唱片《886》贈送他們,於是日前特別向唱片公司訂購了六十張唱片,打算將其中四十張送給他們。Fiona說︰「出席電影慶功宴時,工作人員們拿了張合照找我和房祖名簽名,他們還要我在照片上寫上『欠唱片』呢﹗因為我不識寫個『欠』字,只好以英文『Him』來代替。」

Fiona說身為藝人,明白被狗仔隊追訪是工作之一,但很歉意連身邊的朋友也成為追訪對象,連累他們被父母責罵。為了補償,Fiona放了一份禮在唱片中給一班朋友。她說︰「我跟朋友說放了份禮物在唱片中,叫他們尋找,沒有告訴他們是什麼。」
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 02:00 PM   #108
auntiethird
愛情萬歲!!!

報個價..
觀廣 $95/ $135..未有poster..

舊 04-21-05, 02:02 PM   #109
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
作者: auntiethird
報個價..
觀廣 $95/ $135..未有poster..
嘩~~~~~~好價播~~~

舊 04-21-05, 02:06 PM   #110
auntiethird
愛情萬歲!!!

引用:
嘩~~~~~~好價播~~~

你開o左咩價???

舊 04-21-05, 02:08 PM   #111
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
你開o左咩價???
$95同$135係有否鼓油的分別麼?
支鼓油真貴~~~!

比HXV平~~~!

舊 04-21-05, 02:10 PM   #112
auntiethird
愛情萬歲!!!

引用:
$95同$135係有否鼓油的分別麼?
支鼓油真貴~~~!

比HXV平~~~!
yes..
係咪要聽日先有poster???

舊 04-21-05, 02:12 PM   #113
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
yes..
係咪要聽日先有poster???
多數係.....又或者夜晚先有!

舊 04-21-05, 02:28 PM   #114
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
1:00 pm係天音 CD + Poster 入手
什麼花生油, 白花油版無視了~

同JACKY緣慳一面....(可能打錯字 )

周同事作俾fifi的瞬間轉移都ok~
有周同事既和音耶~

動畫"時空冒險"原來真係fifi唱的~

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 02:29 PM   #115
auntiethird
愛情萬歲!!!

引用:
作者: 小恐
1:00 pm係天音 CD + Poster 入手
同JACKY緣慳一面....(可能打錯字 )

周同事作俾fifi的瞬間轉移都ok~
有周同事既和音耶~
天音有poster 咩???

舊 04-21-05, 02:31 PM   #116
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
你不知天音是 麻辣 基地麼?

舊 04-21-05, 02:36 PM   #117
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
有~
見到有得賣唔等4:00pm了
因要回家睇pokemon, 趕埋堆Law功課, 而家一路聽一路做功課~(暴走中 )

大乱闘X
舊 04-21-05, 02:43 PM   #118
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

track 11 首歌完左唔好咁停住~
後面仲有野聽, 好低b d聲~

大乱闘X
舊 04-21-05, 02:46 PM   #119
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
有~
見到有得賣唔等4:00pm了
因要回家睇pokemon, 趕埋堆Law功課, 而家一路聽一路做功課~(暴走中 )
今日我約左奇蹟6PM.....唔通佢去左排隊~~~

舊 04-21-05, 03:01 PM   #120
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
今日我約左奇蹟6PM.....唔通佢去左排隊~~~
佢唔洗番工~?
JACKY頭先1:00 PM左右都有去天音唷~

大乱闘X
舊 04-21-05, 03:04 PM   #121
KIM
GAF足球隊金虎拾號

引用:
佢唔洗番工~?
JACKY頭先1:00 PM左右都有去天音唷~
搏炒~~~

可能LUNCH果陣啦~

舊 04-21-05, 04:18 PM   #122
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

SCAN左 D圖上來

第1張 DVD盒的封面
第2張 DVD盒的封底
第3張 寫真集的封面
上傳的圖像
檔案類型: jpg fi_fg01.jpg (214.5 KB, 62 次查看)
檔案類型: jpg fi_fg02.jpg (224.6 KB, 63 次查看)
檔案類型: jpg fi_fg03.jpg (326.7 KB, 64 次查看)

大乱闘X
舊 04-21-05, 04:21 PM   #123
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

耶~DVD盒封底D膠"摷哂"

繼續~影左少量寫真集內頁俾大家欣賞~
上傳的圖像
檔案類型: jpg fi_fg08.jpg (347.9 KB, 66 次查看)
檔案類型: jpg fi_fg07.jpg (347.6 KB, 64 次查看)
檔案類型: jpg fi_fg06.jpg (372.0 KB, 61 次查看)
檔案類型: jpg fi_fg05.jpg (338.0 KB, 62 次查看)
檔案類型: jpg fi_fg04.jpg (375.9 KB, 60 次查看)

大乱闘X
舊 04-21-05, 05:02 PM   #124
Kit
Game Master

註冊日期: Feb 2003
元朗 78 98
+5蚊poster

我想問特別版,除左個盒大d同多左護膚套裝外
仲有冇其他特別?
Kit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-05, 05:04 PM   #125
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Kit
元朗 78 98
+5蚊poster

我想問特別版,除左個盒大d同多左護膚套裝外
仲有冇其他特別?
就係多支油~
限量版$98?

多支油, 盒大d仲要加$20.....
而加DVD盒已經好難收藏, 限量版個盒仲大D....... q

大乱闘X

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Soulboy方大同樂迷專區 ~ [加盟金牌大風...] W!LL Neo Music UNIVERSE 318 09-02-13 01:47 AM
The Lonely Island's (feat. Akon) Sgodkyo Neo Music UNIVERSE 1 12-21-10 02:24 PM
倖田來未 NEW SINGLE「LAST ANGEL feat.東方神起」11.7 On Sale IDGAF Neo Music UNIVERSE 1 11-04-07 04:38 PM
GAF GFDM-CWM 團 Vol. 34 「毒男打野戰feat. 自己睇的●片自己下」 基路亞 街機心得交流討論區 1013 06-15-06 12:45 AM
GAF GFDM-CWM 團 Vol. 33「真仔事件 X 泡泡男feat. 北斗兄貴」 基路亞 街機心得交流討論區 1010 06-07-06 12:52 AM

現在的時間是 07:05 PM

手機版 | APP版