Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-07-16, 07:39 PM   #12076
digiharuka
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: fami~yan 查看文章
空之境界只欠 20個神性同4次8樓就清99
神性還好,8樓已經用了3次令咒刷802...
你有吾王(劍職)就打803而不是802, 然後找劍職大腿來完成 8樓任務;
神性去 203打R姐好了
======
一堆乙女系禮裝
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 07:43 PM   #12077
newb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
偽娘居然4星而天草五星!?
newb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 07:43 PM   #12078
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
新抽池GOOD,完全可以PASS

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 08:03 PM   #12079
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
喂你次次都限定5星 唔係空境 個銀包都會「」啦 咁搞法

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 08:10 PM   #12080
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
最近份新工真係好忙
想抽時間上下黎都抽唔到

單論性能計
其實天草都幾勁
佢就係講左好耐既全體rular寶具
職階有少少攻擊加成
其他職打自己又減傷
可以有少少期待既五星黎 其實係

但係最近既經濟狀況同吸引度
都唔會抽了

未出糧 繼續以靜制動

舊 03-07-16, 08:11 PM   #12081
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
天草RULER全體攻擊寶具

禮裝八選一送,但基本上只會從五星中選吧。

神性80%特攻個張得3T,NP從零儲起,實用性有點差

NP50同集星300,比B職用可能唔錯

三色卡10%…
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 08:15 PM   #12082
gingq7

註冊日期: May 2008
新抽池GOOD,完全可以PASS +1

偽娘/小金閃唔吸引, ruler我寧願死等黑貞德或南丁格爾(?)

睇禮裝果頁, 我以為入錯game
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 08:19 PM   #12083
gingq7

禮裝八選一

我覺得呢張可能最有用, 比沖田用...

★★★★SR
 月下の四匹
 ATK 400(最大:1500) HP 0
 スキル 
自身のNP獲得量を12%アップ&スター発生率を12%アップ&毎ターンHP200回復状態を付与

---

★★★★SR
 グラスフル・スイートタイム
 ATK 200(最大:750) HP 320(最大:1200)
 スキル
自身に必中状態付与&与ダメージプラス400状態を付与&受けるダメージを200カット

而呢張無回合限制,可能出奇地有用?
舊 03-07-16, 08:19 PM   #12084
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
三色卡俾劍式好似幾好玩

月下的三騎與一匹.....JACK同X用

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 08:20 PM   #12085
蛋撻王子
功德完滿

反而係d禮裝就真係好吸引

最少頭兩張五星
同第一張四星真係好勁下

我同d fd講 基本上
第一張係無腦加攻
尤其適合221 212既大部分角色
(呢刻我諗起三公)

第二張係起死回生
只要隊形唔算太差
係有輔助英靈或2030等輔助禮裝既情況下
除左弓職騎職
其他所有既英靈用呢張禮裝都“唔太差”

因為你無集np力
佢一開始就比你
頂計突滿有70%

然後係有兩張2030
或打星英靈既時候
呢張裝比自己既嫁(希望既主力)
即刻可以存在感大增
尤以劍殺槍職為優先

狂職出黎個效果唔太預計到
但如果集星出黎個效果唔錯
呢張都可以幾神裝下

至於第一張四星
比傑克櫻saber大姐呢d自給自足型
真係不得了
不斷打星不斷放寶具

係無乜其他優先禮裝
或唔夠cost既情況下
呢張將會好實用

不過任揀一張任攞既情況下
應該揀第一張五星就穩陣同泛用d既
(我大概會揀第二張)

都係個句
始終係限定啊(吐煙

舊 03-07-16, 08:24 PM   #12086
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: gingq7 查看文章
禮裝八選一

★★★★SR
 グラスフル・スイートタイム
 ATK 200(最大:750) HP 320(最大:1200)
 スキル
自身に必中状態付与&与ダメージプラス400状態を付与&受けるダメージを200カット

而呢張無回合限制,可能出奇地有用?
的確
師兄好眼光w

呢張比磨隊或者真係有奇效

舊 03-07-16, 08:34 PM   #12087
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
月下の四匹 比Q卡人用唔錯, 卡面都係咁多張入面我覺得OK的
不過...都係留番D石下次先玩
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 08:47 PM   #12088
gingq7

巴姐集中度600%比狂戰用都唔多夠吸力, 呢張得300%就不要期望太高了

無腦加攻10%雖好,但我諗由開頭玩到而家既,點都有單色+25%/+15%,呢張加得10%好似唔夠特化 (其實除左師匠或ex,我好少用紅卡,因為要儲NP)

另外提起式, 我覺得最好玩的禮裝應該係用突滿的萬聖B狐,式本身HP全game第2高,再每5回合回1萬HP實在係不能想像...可惜我萬聖B狐得4張
舊 03-07-16, 08:51 PM   #12089
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
センセイとボク
我選呢張

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 08:56 PM   #12090
蛋撻王子
功德完滿

引用:
巴姐集中度600%比狂戰用都唔多夠吸力, 呢張得300%就不要期望太高了

無腦加攻10%雖好,但我諗由開頭玩到而家既,點都有單色+25%/+15%,呢張加得10%好似唔夠特化 (其實除左師匠或ex,我好少用紅卡,因為要儲NP)

另外提起式, 我覺得最好玩的禮裝應該係用突滿的萬聖B狐,式本身HP全game第2高,再每5回合回1萬HP實在係不能想像...可惜我萬聖B狐得4張
講落師匠都好似oo地
三款10%的

不過幾張禮裝勁還勁
平心而論又未係好去到必要既程度

如果根據師兄600%經驗
咁個適用範圍就要撇除狂職了

舊 03-07-16, 09:11 PM   #12091
gingq7

其實好多張新禮裝都被3回合限制搞到無乜用,
例如今次張神性特攻,如果無左3回合限制,就算效果減半我都會換佢
舊 03-07-16, 09:24 PM   #12092
蛋撻王子
功德完滿

引用:
其實好多張新禮裝都被3回合限制搞到無乜用,
例如今次張神性特攻,如果無左3回合限制,就算效果減半我都會換佢
依家d關卡愈拖愈長

佢咁樣set法真係逆向思考www

舊 03-07-16, 09:29 PM   #12093
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
3回合果D, 如果用換人入廠再出會唔會再有3回合效果?
有的話都叫做有6TURN呀
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 09:45 PM   #12094
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
OT一下,三公躺著也中槍

舊 03-07-16, 09:46 PM   #12095
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
張集星,要黎
J德(2046)、人妻式/嫁王(2046)、良妻(裝備集星)
跟著不斷loop寶具玩

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 10:02 PM   #12096
蛋撻王子
功德完滿

引用:
作者: maxwaver 查看文章
OT一下,三公躺著也中槍
笑左wwwwwwwww

純粹share下
同朋友傾起天草

天草攻 10972
貞德攻 9593

差1379

舊 03-07-16, 10:08 PM   #12097
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
笑左wwwwwwwww

純粹share下
同朋友傾起天草

天草攻 10972
貞德攻 9593

差1379
我係度諗全攻型的Ruler真係可以有位出擊?要特化攻擊一定係用兙職階~

天草如果有孔明級的輔助力先可能有say~~~但設定上佢有的技能係啟示同統率力(2個都係現在技能無得改功能)..再加上rule職階技真名看破&神明裁決...唔太看好

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 10:13 PM   #12098
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 樹靈DRYAD 查看文章
我係度諗全攻型的Ruler真係可以有位出擊?要特化攻擊一定係用兙職階~

天草如果有孔明級的輔助力先可能有say~~~但設定上佢有的技能係啟示同統率力(2個都係現在技能無得改功能)..再加上rule職階技真名看破&神明裁決...唔太看好
可能拎來打混職BOSS吧,好似804咁
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-16, 10:45 PM   #12099
蒼穹的天空
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
今次Pass得
--------------
3張5星禮裝我都覺幾微妙下...

第一張, 10%, 玩平砍,
但見D怪HP越來越高, 唔搭下暴擊流, 表現又唔算突出..
如果放Q隊, 咁用ぐだお會好D..

第二張, NP+自身集星 搭2張2030, 等於高配置?
Q隊就唔洗集星, 只怕產星過剩...
A隊用3張2030, 都做到寶具連發(嫁王+狐嫁+孔明...
B隊??....

第三張, 神性三回合. 呀, 唯有寄望營運改成, 玩家主動開技...

舊 03-07-16, 11:18 PM   #12100
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
錢包可以休息到4月頭...今次白色情人節fgo應該衝唔到sales top3位了吧^^"

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 09:44 PM

手機版 | APP版