Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-06-19, 06:46 PM   #1176
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
仲以為得我中獎,睇嚟個個把劍都係有啲彎
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-19, 08:00 PM   #1177
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
原本唔想要, 打算賣走佢, 但砌左之後拆唔返, 入唔返箱 

影左陣相又覺得真係幾靚, 都係買個展示箱裝住佢算 

此篇文章於 01-06-19 08:19 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-19, 08:39 PM   #1178
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

開燈咪影到個 X 囉 

IMGP3813

SDIM0107

IMGP3857
舊 01-07-19, 09:46 AM   #1179
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
開燈咪影到個 X 囉 

IMGP3813

SDIM0107

IMGP3857
咁光,乜燈,屋企啲啲唔夠光,要用行山電筒反射光先得

舊 01-07-19, 11:36 AM   #1180
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
咁光,乜燈,屋企啲啲唔夠光,要用行山電筒反射光先得
閃光燈,向天花打燈。
由手機版發出
舊 01-11-19, 03:00 AM   #1181
maskrider
Insane Gamer
變身!!!

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDjpfelixmcli
哈哈哈!300個鐘以上終於都攞晒所有Blade,不過未升晒啫。升晒玩埋challenge就開始イーラ。

ホムラ都係畫面靚好多,figure始終差一截,我呢啲2D人決定唔買都係正確。

此篇文章於 01-11-19 03:05 AM 被 maskrider 編輯。
maskrider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 10:33 AM   #1182
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: maskrider 查看文章
哈哈哈!300個鐘以上終於都攞晒所有Blade,不過未升晒啫。升晒玩埋challenge就開始イーラ。

ホムラ都係畫面靚好多,figure始終差一截,我呢啲2D人決定唔買都係正確。
其實呢種figure算好高質...最大問題係佢咁既姿勢....邊有位放佢者....

我個時玩到200小時先拎齊和升哂神劍...任務仲未做完...
challenge仲未玩...

イーラ仲未開始....

但買之前聖誕特價去左日森買左隻...希望新年玩爆到啦...

xb2如果沒左個堆抽神劍, 應該可以減少100小時...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 12:37 PM   #1183
maskrider
Insane Gamer
變身!!!

PSN  IDjpfelixmcli
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
其實呢種figure算好高質...最大問題係佢咁既姿勢....邊有位放佢者....
我Kill la kill纏流子神衣鮮血 1/8,把剪都超長,無位擺我仲未開盒。

引用:
我個時玩到200小時先拎齊和升哂神劍...任務仲未做完...
challenge仲未玩...

イーラ仲未開始....

但買之前聖誕特價去左日森買左隻...希望新年玩爆到啦...

xb2如果沒左個堆抽神劍, 應該可以減少100小時...
一周目Quest我玩淨2-3個,傭兵就全清(除咗未出嘅)。

呢幾個月淨係玩佢,有一大堆game未玩,大亂鬥都係打得兩場。

舊 01-11-19, 12:43 PM   #1184
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

我計劃緊整個箱放好佢,最長一邊有 37cm

諗緊不如等埋 hikari 一齊先,兩個一齊慳返 d 位。
由手機版發出
舊 01-11-19, 12:45 PM   #1185
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: maskrider 查看文章
我Kill la kill纏流子神衣鮮血 1/8,把剪都超長,無位擺我仲未開盒。

一周目Quest我玩淨2-3個,傭兵就全清(除咗未出嘅)。

呢幾個月淨係玩佢,有一大堆game未玩,大亂鬥都係打得兩場。
隻GAME真係好食時間...升下技, 聽下歌...好快又幾個鐘...
最大問題一定係做任務...好多都要上網睇返點做...隻GAME入面講到一舊舊....又沒講D ITEM係邊搵....完全教學不足...
呢度真心超浪費時間...
舊 01-11-19, 12:48 PM   #1186
charcsc2000
J神哥

引用:

由手機版發出
真心好怕呢種橫身FIGURE...
唔係錢和過關問題...係入左屋都沒地方做展示...最後又係放床下底....
舊 01-11-19, 01:00 PM   #1187
HM

註冊日期: May 2007
引用:
隻GAME真係好食時間...升下技, 聽下歌...好快又幾個鐘...
最大問題一定係做任務...好多都要上網睇返點做...隻GAME入面講到一舊舊....又沒講D ITEM係邊搵....完全教學不足...
呢度真心超浪費時間...
抽劍係死罪黎,當初諗呢樣野果個人應該切腹自盡
傭兵團只係抽劍既副產物,等你有個位可以再利用果堆產廢common劍
然後就係引路同地圖功能係廢的,update左幾次之後只係由垃圾變成無咁垃圾
一堆搵素材解鎖既任務同能力格

加上教學太差
呢堆野如果做番好,遊戲時間可以縮短超過一半

另外黃金國個系統重新執過之後
玩得順好多
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 01:09 PM   #1188
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: HM 查看文章
抽劍係死罪黎,當初諗呢樣野果個人應該切腹自盡
傭兵團只係抽劍既副產物,等你有個位可以再利用果堆產廢common劍
然後就係引路同地圖功能係廢的,update左幾次之後只係由垃圾變成無咁垃圾
一堆搵素材解鎖既任務同能力格

加上教學太差
呢堆野如果做番好,遊戲時間可以縮短超過一半

另外黃金國個系統重新執過之後
玩得順好多
抽劍真心沒意義...情願佢叫我做任務或打死某個超難BOSS來拎好好多...
個MAP真心廢...未試過玩GAME要不斷按"+"或X開MAP....
開左MAP都未必知道自己行邊...個導航嚴重垃圾...

做任務搵ITEM真心想死...根本係焗你上網睇資料....
佢做個圖鑑比我知道係邊度搵或打咩怪跌都好呀....

黃金國個系統係好玩好多...只係劇情太SAD...
舊 01-11-19, 01:17 PM   #1189
HM

引用:
抽劍真心沒意義...情願佢叫我做任務或打死某個超難BOSS來拎好好多...
個MAP真心廢...未試過玩GAME要不斷按"+"或X開MAP....
開左MAP都未必知道自己行邊...個導航嚴重垃圾...

做任務搵ITEM真心想死...根本係焗你上網睇資料....
佢做個圖鑑比我知道係邊度搵或打咩怪跌都好呀....

黃金國個系統係好玩好多...只係劇情太SAD...
黃金國d xeno味出番晒黎
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 03:05 PM   #1190
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
黃金國都好低玩, 之前日亞1800yen入手
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 03:42 PM   #1191
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: lodoss 查看文章
黃金國都好低玩, 之前日亞1800yen入手
yes, me too....
1784日元真心好低...
加幾十蚊送到香港都平過係街shop買...

買左xb2 dlc的我都要入隻實體收藏~
舊 01-11-19, 03:44 PM   #1192
charcsc2000
J神哥

引用:
正傳玩緊2周目...我估要玩到3周目先得...為左個爆機標題畫面都幾煩...
舊 01-11-19, 06:25 PM   #1193
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
二奶國戰鬥太爽
幾下就儲到珠去爆,唔似正傳咁要慢慢睇屬嚟打,唔夠快

不過照咁講
最衰都係早見櫻井發明借武器打架,搞到正傳冇得控班神劍
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 08:12 PM   #1194
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:

由手機版發出
無玩開figure 邊到可以買到呢d箱?最好都係入晒兩隻有冇咁大隻箱架~?

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-19, 08:18 PM   #1195
ELT
Lunar使者

2個月前開始玩,每晚玩1,2個鐘的龜速,玩左100小時左右
響冇睇攻略既情況下玩到第7章

之前睇到有人話好一般,甚至有人話好垃圾
經過100個鐘既game play, 感覺非常良好
隻game絕對唔廢,只係唔夠完美

舊 01-12-19, 01:10 PM   #1196
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
無玩開figure 邊到可以買到呢d箱?最好都係入晒兩隻有冇咁大隻箱架~?
我都無玩開 figure,呢兩個應該係唯二兩個。

Fb search HKA亞加力展示制作。
由手機版發出
舊 01-12-19, 06:14 PM   #1197
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:
我都無玩開 figure,呢兩個應該係唯二兩個。

Fb search HKA亞加力展示制作。
由手機版發出
Thanks

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-19, 05:03 PM   #1198
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: ELT 查看文章
2個月前開始玩,每晚玩1,2個鐘的龜速,玩左100小時左右
響冇睇攻略既情況下玩到第7章

之前睇到有人話好一般,甚至有人話好垃圾
經過100個鐘既game play, 感覺非常良好
隻game絕對唔廢,只係唔夠完美
沒計, 只能講一代太完美...無論劇情, 戰鬥系統, 音樂...
但相對於一代個QUEST和MAP, 二代已經好左好多...
一代個地圖同樣係咁廢...仲要沒得放大...搵人好困難...
一代個QUEST真係多到不想重玩...應該係2代的2倍...

2代已經叫更改左以上呢兩樣野, 係唔知做咩加個抽神劍系統...真係完全浪費時間...
其實用quest拎神劍取代就得....

自己覺得個戰鬥系統係好玩一代..因夠爽..
但深度來講都係一代好玩D..招不可亂出, 要留技..
而且二代個戰鬥數字倍率不合理..1球999....

通常講開垃圾都係個D玩慣ATB RPG既玩家...
玩不慣接受不到咪話佢垃圾.....

真心好想NS出返一代的720P畫面...係3DS玩真係隻眼受罪...

此篇文章於 01-14-19 05:20 PM 被 charcsc2000 編輯。
舊 01-14-19, 05:25 PM   #1199
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
沒計, 只能講一代太完美...無論劇情, 戰鬥系統, 音樂...
但相對於一代個QUEST和MAP, 二代已經好左好多...
一代個地圖同樣係咁廢...仲要沒得放大...搵人好困難...
一代個QUEST真係多到不想重玩...應該係2代的2倍...

2代已經叫更改左以上呢兩樣野, 係唔知做咩加個抽神劍系統...真係完全浪費時間...
其實用quest拎神劍取代就得....

自己覺得個戰鬥系統係好玩一代..因夠爽..
但深度來講都係一代好玩D..招不可亂出, 要留技..
而且二代個戰鬥數字倍率不合理..1球999....

通常講開垃圾都係個D玩慣ATB RPG既玩家...
玩不慣接受不到咪話佢垃圾.....

真心好想NS出返一代的720P畫面...係3DS玩真係隻眼受罪...

用wiiU出xenoblade隻碟已經够靚
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-19, 05:30 PM   #1200
高級嘍囉
Crazy Gamer

3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: aquarius 查看文章
用wiiU出xenoblade隻碟已經够靚
用模擬器出Full HD都好正。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 05:14 AM

手機版 | APP版