Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-22-18, 10:01 AM   #11576
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
引用:
作者: ShinDou 查看文章
你白nu 1野就得番destroy咁濟啦,佢又殺你唔到,唔出隻打destroy最多等8turn就得啦

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
比人殺死晒啲指隻白NU係冇機會再夠快回到血
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 10:05 AM   #11577
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
太陽之牙+重戰機

https://twitter.com/srw_xomg/status/955259169371652101
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 10:24 AM   #11578
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
Destroy單挑白nu應該每砲扣好少架咋喎,白nu都快架

ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 10:27 AM   #11579
J+1
望過黎呀!!!!!!

下round進擊

https://twitter.com/srw_xomg/status/955261533004562432
由手機版發出
舊 01-22-18, 10:28 AM   #11580
Crazy Gamer

引用:
Destroy單挑白nu應該每砲扣好少架咋喎,白nu都快架

到白NU射得入唔打死都早就燒死咗喇, 重要會STUN
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 10:30 AM   #11581
h0023874
Junior Member

註冊日期: Dec 2017
L-GAIM唔慌會直接出mk-II啦,唔太想抽

太陽之牙套野太長,未睇過.....
h0023874 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 10:39 AM   #11582
ShinDou

你唔係有大積加古鐵果d咩?反幾野都死啦?

裝雙resist啦,我d普通機雙resisit左成670%耐異常

1係就真係出隻盾專登打佢,創性果d囉佢又秒你唔到既

舊 01-22-18, 10:44 AM   #11583
Crazy Gamer

得隻毀滅梗係唔難, 但幾隻野夾埋就唔同講法.
舊 01-22-18, 01:19 PM   #11584
ShinDou

另外邊幾隻有冇例子通常邊d隊難打?

舊 01-22-18, 08:04 PM   #11585
Crazy Gamer

過3600運動性嘅風歌,我冇gb可以話一定唔夠打
舊 01-22-18, 08:06 PM   #11586
ShinDou

你意思係俾佢拖到打親佢都開左罩擋﹖

有冇試過落盾創性﹖而家有必中加可以扑埋YF29喎,盾創半血加3千行動,MF得YF29打擋,其他果D飛機仔打唔到擋應該你創性1郁就爆珠任你出架啦
舊 01-22-18, 08:16 PM   #11587
dragonar226
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
風歌型9成有部大激勵哥,盾創點抗衡
dragonar226 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 08:18 PM   #11588
ShinDou

大激勵哥用純白直感打佢半血左都100%

不過我仲有部GB係度唔駛驚意外,平時我係GB擋大激勵哥,應該仲有大把機擋得到大激勵哥架喎﹖

同埋大激勵哥薄甲,我GB試過連罩1野踢得死佢,不過唔記得佢係咪冇雙LIFE,但GB要好多TURN先加得多攻,我又淨係會用必中,但盾創可以試用熱血黎打可能可以滿血連罩秒

此篇文章於 01-22-18 08:21 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-22-18, 08:24 PM   #11589
dragonar226

明顯問題唔係剩係得大激勵哥一部
3600速既風歌多數都係企係盾筆後面,個火力打d無防無罩既機唔係講笑

純白+盾創,咁巳經用左2個位,呢種鈍足組合部純白行之前都可能巳經被風歌必殺打爆

此篇文章於 01-22-18 08:26 PM 被 dragonar226 編輯。
舊 01-22-18, 08:24 PM   #11590
Crazy Gamer

上到3600風歌嘅會係公主大哥毀滅盾高杯加一,比佢出到風歌基本上你手上嘅冇野係可以行到第3次就滅團,有gb唔食燒都可以頂到一下,其他嘅隻毀滅打到3、4炮你都郁唔到一下
舊 01-22-18, 08:27 PM   #11591
Crazy Gamer

引用:
作者: dragonar226 查看文章
明顯問題唔係剩係得大激勵哥一部
3600速既風歌多數都係企係盾筆後面,個火力打d無防無罩既機唔係講笑
唔駛,自身parts運動加盾筆同毀滅指擺速位已經3300起,再加埋絕唱...
盾筆再buff毀滅,佢打3、4炮你先郁到一下

此篇文章於 01-22-18 08:29 PM 被 LordofNightmare 編輯。
舊 01-22-18, 08:30 PM   #11592
ShinDou

打呢D陣我隻GB未試過輸喎,我成日打既,除左YF29 痾屎嗎 DESTROY 盾筆,通常仲有隻飛機仔MACROSS DELTA每TURN加行動果隻,佢係行幾廿次先到我隻GB郁,但1起左次腳就夠快,佢點打都殺唔到我隻GB,同埋我仲有無限甲兒,有時完場都未死,因為D飛機仔係咁幫佢補血,DESTROY萬幾1下都殺佢唔到仲係咁送爆珠

其實以前未有無限甲兒我已經成日洗呢D陣,因為根本冇咩其他陣我係打得到,1擺白NU盾筆我就有9成唔打得,得1成係佢唔識擺先會打佢,而家成街就算低分帶都起碼7成白NU盾筆既

以前冇無限甲兒果陣咪出晒D死BUFF俾GB踢
舊 01-22-18, 08:37 PM   #11593
dragonar226

引用:
作者: LordofNightmare 查看文章
唔駛,自身parts運動加盾筆同毀滅指擺速位已經3300起,再加埋絕唱...
盾筆再buff毀滅,佢打3、4炮你先郁到一下
我以為係指唔計v-parts 3600個種
感覺上期呢種流行d

引用:
打呢D陣我隻GB未試過輸喎,我成日打既,除左YF29 痾屎嗎 DESTROY 盾筆,通常仲有隻飛機仔MACROSS DELTA每TURN加行動果隻,佢係行幾廿次先到我隻GB郁,但1起左次腳就夠快,佢點打都殺唔到我隻GB,同埋我仲有無限甲兒,有時完場都未死,因為D飛機仔係咁幫佢補血,DESTROY萬幾1下都殺佢唔到仲係咁送爆珠

其實以前未有無限甲兒我已經成日洗呢D陣,因為根本冇咩其他陣我係打得到,1擺白NU盾筆我就有9成唔打得,得1成係佢唔識擺先會打佢,而家成街就算低分帶都起碼7成白NU盾筆既

以前冇無限甲兒果陣咪出晒D死BUFF俾GB踢
gb唔輸無咩出奇
無gb無destory就難打
舊 01-22-18, 08:45 PM   #11594
ShinDou

我冇DESTROY呀,係喎成隊射,有DESTROY既話1隻擋其他打都夠做喎

但除左GB係多血有晒擋同罩之外應該仲有D硬野架﹖

唔知點解成日覺得GB唔硬,可能因為成日俾D拳機秒殺 @@
舊 01-22-18, 09:27 PM   #11595
ShinDou

探索空地無啦啦出金箱 @@ 原來會播特殊音樂,1粒SS CHIP
舊 01-22-18, 09:43 PM   #11596
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
不過已經兩個禮拜冇趺過四星part,,,,,,

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 09:49 PM   #11597
ShinDou

仲未出過4星PART,淨係之前活動派過1隻
舊 01-24-18, 09:33 AM   #11598
J+1
望過黎呀!!!!!!

原來300萬係天花板...

由手機版發出
舊 01-24-18, 03:29 PM   #11599
ShinDou

今次好似3隻都好堅,射下先

舊 01-24-18, 03:33 PM   #11600
ShinDou

唔係喎仲以為3大器,原來得藍狗係

反而30石堅喎,死buff 500行動,射呢個仲好喎

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 06:57 AM

手機版 | APP版