Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-13-17, 09:47 AM   #1076
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
其實首週銷量就出左2日了
見呢度又有正反方討論
咁咪好心轉下銷量數據過嚟比大家睇
我留言都係慨嘆一下一代名作呢家搞成咁
如果咁都有得罪到你嘅我同你講聲sorry

又唔洗sorry咁嚴重
大家討論下對事不對人

但講真,而家睇日本銷量真係無意義

Sent from my iPhone using Gaforum
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 11:02 AM   #1077
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: Eclair 查看文章
咁集集都有VS個字架
連邦VSジオン(DX)
エゥーゴVSティターンズ(DX)
連合 VS Zaft (Destiny)
ガンダム VS ガンダム(Next Plus)
Extream VS (Full Boost/Maxi Boost)

不過以前有既野而家無
好似退化左一様

OK
我呢類老害都係走

你見D以前有既機体堆動作無咩変
完全Copy & Paste
要3年-5年?

1年後出隻The Best版連所有DLC+Mission Mode比你
其實呢隻game真係唔駛重做...佢每次更新個system再加機就得....
問題係而加個速度越黎越快...
由以前好簡單搞到而加勁複雜....
當初我玩dx就係貪佢簡單得黎又可以和隊友玩戰術...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 11:03 AM   #1078
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 亞比斯 查看文章
恕刪

你啱呀, 退化+冇誠意不爭事實

不過我見大家D D下D得興高彩烈開始講下故事呀, 乜乜單人content等...就...

講真我最唔滿意都係連上網組隊連線對戰都好唔user-friendly
話哂隻game都要500....係3A價錢...
連基本STORY MODE都做唔好....
可想而知佢地有沒心做...
舊 07-13-17, 11:05 AM   #1079
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 忍者 查看文章
咁又唔好咁講
個陣EXVS真係差唔多打足成年
EXVS可以打住等人入場嘛...呢隻唔得...
咁樣好易流失人...唔夠人就開唔到局...
沒耐性自然轉GAME啦...
舊 07-13-17, 11:12 AM   #1080
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: ist 查看文章
認真玩可以玩好耐,練機,一部機玩三日都夠你玩一年,何況三日無可能練好一部機
沒可能啦...
Z高達個時已經好難部部都用得好...何況而加...
舊 07-13-17, 11:19 AM   #1081
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
以前Dx ,z , 節奏慢d, 適合大部份被地心吸力迷惑既地球人,所以銷量高d 。w

舊 07-13-17, 11:33 AM   #1082
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
咁都記得連合 VS Zaft同ガンダム VS ガンダム係點架可?
仲有DC版連邦VSジオン
其實連合 VS Zaft仲有psp版嫁....可惜psn hk沒上架, 玩唔返...
舊 07-13-17, 11:34 AM   #1083
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: wilsonlam 查看文章
我覺得沒所謂,有對戰mod已經值500,之前笨大話唔出家用版真是好傷心,之後同朋友不時去包1個鐘4部街機玩,埋單都成500,宜加出左又唔是太伏收貨啦,我同朋友一共買左6隻日限,玩得幾開心。始終第一集,機是少左,但預左出第2集。大家睇開d!

Sent from my iPad using Gaforum
仲第2集...佢做大更新就得啦, 唔係既話dlc又要重新買過???
人地初音dx咪又係咁...
舊 07-13-17, 11:37 AM   #1084
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Kello820 查看文章
噢我其實唔係想鬧隻GAME垃圾,張圖亦只係開個玩笑
對於家用GAME既指標黎講我個人認為呢隻既要素真係比較少,其他方面其實冇乜大問題
唔親切既部份隻隻GAME都有,1v1冇得私房,2v2/3v3冇得上CPU之類既我反而唔當一回事,要搵人玩既大把人la
界面頹果D更加只係小問題

anyway,如果惹你不快,唔好意思

又唔駛唔好意思, 大家都係吹水...
1v1冇得私房,2v2/3v3<---老實講...呢個其實好緊要...
佢已經cut左1畫面vs cpu..
有時和朋友練技術就係唔想有第3者阻著...

其實我唔明佢做咩cut左佢...根本沒影響隻game...
舊 07-13-17, 11:37 AM   #1085
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
整game果個係你咁諗就好囉
起碼唔洗年年買隻fifa

舊 07-13-17, 11:37 AM   #1086
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Kello820 查看文章
笨大退化真係好明顯
唔限於高達title
隔離有好多隻都唔掂當,但係佢地版權多又係事實,講到底我呢d小玩家只能硬食
g gen都退化啦....我G GEN F後都沒買啦....
舊 07-13-17, 11:39 AM   #1087
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
點解你地而家仲會信bandai
而家D廠連capcom都係屎來

舊 07-13-17, 11:44 AM   #1088
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
其實連合 VS Zaft仲有psp版嫁....可惜psn hk沒上架, 玩唔返...
psp版隔太耐啦
果時destiny ps2版都出左做咩要玩佢

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 11:47 AM   #1089
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
話實,單純作參考都好難講話冇問題吧…
349,756 > 121,444

當然,其實中文版可能一野已經攬走幾十萬。
而且玩家身體一向好老實,不滿完下集一樣再接再厲
其實每次出都會買...我集集都有收藏..
但而加佢係為左吸金, 不斷玩DLC, 就真係太屈....
PS3版個DLC買齊都成千蚊
今集真係唔知要幾錢....
舊 07-13-17, 11:47 AM   #1090
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
psp版隔太耐啦
果時destiny ps2版都出左做咩要玩佢
所以PSP版有MISSION MODE追加...
PS2版只係"完全移植"街機版而已....
舊 07-13-17, 11:48 AM   #1091
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Sar8 查看文章
點解你地而家仲會信bandai
而家D廠連capcom都係屎來
capcom做MHXX都仲叫正常....起碼睇到佢係有心, 只係題才不變咁....
舊 07-13-17, 11:50 AM   #1092
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: holsety 查看文章
以前Dx ,z , 節奏慢d, 適合大部份被地心吸力迷惑既地球人,所以銷量高d 。w
正常....唔係個個都係NEW TYPE...玩唔掂就會轉GAME, 從此沒回頭....
講真玩得掂呢隻GAME既, 大部份人都係以前玩開高達VS啦....
舊 07-13-17, 11:58 AM   #1093
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
咁又唔係既,Z同DX我都嫌慢,Seed係岩岩好
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 12:04 PM   #1094
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
開始見到k廠的影子

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 07-13-17, 12:26 PM   #1095
iamjamesliu
Junior Member

註冊日期: Jun 2017
前日打左一晚online, d 人超勁
iamjamesliu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 12:40 PM   #1096
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
其實呢隻game真係唔駛重做...佢每次更新個system再加機就得....
問題係而加個速度越黎越快...
由以前好簡單搞到而加勁複雜....
當初我玩dx就係貪佢簡單得黎又可以和隊友玩戰術...
引用:
話哂隻game都要500....係3A價錢...
連基本STORY MODE都做唔好....
可想而知佢地有沒心做...
真的中肯 , 十分十分之認同

大大支持言論 我都是這樣諗法 !

PS系總共 6238隻GAME,PSN LV606
PSN HK暫時排名 318,365 全球最佳排名10771,12288
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 01:08 PM   #1097
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Kain 查看文章
咁又唔係既,Z同DX我都嫌慢,Seed係岩岩好
由手機版發出
其實慢和快好睇點打....
Z同DX可以玩戰術..
快起上黎幾下都殺對面機...

但SEED改到加快速度後, 好多人要求係不要死...和唔好阻住佢地單對單....

成個玩法變哂...
舊 07-13-17, 01:09 PM   #1098
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: darkvolver 查看文章
開始見到k廠的影子

咁點都追唔到K廠....K廠已經真係等人合併....始終佢有好多寶...
只係唔肯投資出GAME...
舊 07-13-17, 01:13 PM   #1099
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
BANDIE呢間業界毒瘤都唔鬧得...

話說AMAZON已經29% OFF了

舊 07-13-17, 01:23 PM   #1100
Nemesis09
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
引用:
EXVS可以打住等人入場嘛...呢隻唔得...
咁樣好易流失人...唔夠人就開唔到局...
沒耐性自然轉GAME啦...
尼個我覺得唔係咩問題
Fb個ranking同player match都係要齊4個先開波,一樣有人玩
入房嘅話就可以打住等,不過d人一心想玩2on2嘅話未夠人嗰陣都係放低個掣就算,打住等意義唔係咁大,又唔係街機

隻game我覺得有幾個問題:
場地光暗度,好似z個場傑普斯2,d光柱真係睇多陣都眼痛

障礙物,爛嗰下唔消失,又大舊,但係爛緊冧緊嗰陣又冇判定擋唔到鎗
雖然唔係咩大問題,但久唔久比佢fake1下真係幾煩躁

機體質感,有時搭個暗少少嘅場,一遠少少其實睇唔到對面做緊乜

單機mode,樓上有師兄講就唔再多講啦

Step dive/移動技dive太惡,本身普通dive冇咩大問題,同mbon自由落體感覺差唔多,但mbon通常都有彈藥限制或者要叉a先可以有自由落體,dive就有boost就得,使用嘅密度高好多,都算
Step dive/移動技dive居然可以快速落地而唔係普通自由落體速度?係咪錯錯地,甩誘導快速落地回boost無限回數使用+越多boost落地可以越快郁得番,真係唔怪得d人個個都起飛半秒開冇硬直射擊武器然後step dive x N

200機,攻擊武器性能好高,偏偏cost極少,mbon都將1000機升做1500,唔駛打咁多部,做乜而家又番轉頭,200機有得dive架唔該,想打死人?
Nemesis09 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放全新行普版閃乱カグラ ESTIVAL VERSUS -少女達の選択-』 bryanlakers 買賣專區 0 03-27-15 09:23 AM
Final Fantasy Versus XIII丨具体的な解禁日も決まっておりまして、今はそこに向けて着々と準備をしております。 神祕人1號 電視遊戲討論版 1033 06-07-13 07:52 AM
[ETC]SD Gundam 新作年末發售預定 (冇圖冇詳情) neo2046 手提遊戲機討論版 0 08-01-05 05:49 PM
Capcom新作Gundam SEED(仮)予定2005年春推出 神祕人1號 街機遊戲討論版 80 11-23-04 02:47 PM
新作--Strike Gundam+我的小小收藏2+1 Asurada 收藏品討論版 16 11-26-03 10:42 AM

現在的時間是 05:36 AM

手機版 | APP版