Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 34 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 54 94 144  ... 最後
日本動漫畫討論版>「仮面ライダーリバイス」第18話「バディの軌跡、炎と氷の奇跡」/Vol.16
ComeLOLoh 05:29 PM 04-07-15
作者: rapperjohnny:

Mach dead heat vs Rider Chaser!
真係洗到好白
唔怪之得一路無賣腰帶,得把槍。
鳳熾魂 10:11 PM 04-07-15
作者: Dangerous-boy:
仲以為#24會俾Mach威威,點知Drive又走出嚟做架樑
終於見番Mach果種超自信
魔璃 12:50 PM 04-12-15
今集好睇返d

不過我覺得如果呢集擺早10集出街既話, 往後劇情應該冇依家咁齋 ....
fami~yan 02:10 PM 04-12-15
作者: ComeLOLoh:
唔怪之得一路無賣腰帶,得把槍。
仲有把紅綠燈斧
fami~yan 11:28 PM 04-12-15
開頭仲以為進之介係001...估錯晒...
ComeLOLoh 11:41 PM 04-12-15
好想快d第26集。
kakajit 02:20 PM 04-13-15
好似好多伏線 , 好似好多設定 , 但感覺都係好雜亂無章咁放出黎
其實唔係唔好睇 , 我反而覺得幾OK , 係整體劇本好似唔係好嚴緊咁
fami~yan 02:23 PM 04-13-15
作者: kakajit:
好似好多伏線 , 好似好多設定 , 但感覺都係好雜亂無章咁放出黎
其實唔係唔好睇 , 我反而覺得幾OK , 係整體劇本好似唔係好嚴緊咁
只係有好多伏線,你根本唔覺佢鋪過,不過666 d作品一向都係咁...
Sito 02:24 PM 04-13-15
梗係啦,本篇淨係出新形態賣玩具,反而特別篇(好似係dvd特典)個case提翻製造敵人個博士,喂編劇呢d主線劇情黎架
kakajit 02:29 PM 04-13-15
係呀...個TYPE 特狀令我非常期待想睇下集
魔璃 02:35 PM 04-13-15
所以我覺得今集TV好睇返d系因為行返主線, 奈何呢個主線遲左成廿集出
之前廿集就系咁賣玩具 ...

如果早d拖埋特狀成班人一齊支援drive我諗會有趣多d
奈何之前廿集就系咁賣玩具 ...
ComeLOLoh 03:01 PM 04-13-15
好似自從W起,條腰帶就萬七咁多樣野可以插。劇情自然被逼賣玩具。
fami~yan 03:12 PM 04-13-15
作者: 魔璃:
所以我覺得今集TV好睇返d系因為行返主線, 奈何呢個主線遲左成廿集出
之前廿集就系咁賣玩具 ...

如果早d拖埋特狀成班人一齊支援drive我諗會有趣多d
奈何之前廿集就系咁賣玩具 ...
我又唔認同,如果早廿集特狀班友就知進之介係drive,
咁就顯示唔到進之介雙重身份既壓力
GN00508771 03:56 PM 04-13-15
有壓力嗎⋯除左今集唔多覺有表現到⋯⋯

下集開始係轉折點

希望後半劇情可以好d
魔璃 03:57 PM 04-13-15
作者: fami~yan:
我又唔認同,如果早廿集特狀班友就知進之介係drive,
咁就顯示唔到進之介雙重身份既壓力
同上年d行錯一步就會死人既壓力

呢邊點睇都系泊哥比腰帶先生玩緊喎
pierrekwok 04:11 PM 04-13-15
只係有好多伏線,你根本唔覺佢鋪過,不過666 d作品一向都係咁...
如果講伏缐,獸電放得自然好多。無睇W,所以唔評論。
假如Drive唔係要三兩集就出新玩具,都唔會影響劇情主線。
Dangerous-boy 11:59 PM 04-13-15
作者: Sito:
梗係啦,本篇淨係出新形態賣玩具,反而特別篇(好似係dvd特典)個case提翻製造敵人個博士,喂編劇呢d主線劇情黎架
番外篇好睇過正篇好多,又補完正篇劇情;但正常這些劇情不是應該在正篇出才對嗎?
鳳熾魂 12:11 PM 04-14-15
仲有把紅綠燈斧
應該未出玩具?
kakajit 01:20 PM 04-14-15
唔係番外篇唔講到明的話, 我對ROIDMUDE 係靠網絡行動無乜概念
GN00508771 01:29 PM 04-14-15
唔係番外篇唔講到明的話, 我對ROIDMUDE 係靠網絡行動無乜概念
你依家唔講出來的話 我直情唔知⋯
綾小路雷太 02:05 PM 04-14-15
睇埋今集,剛仔黑化成數好高...

而且應該係同001融合...?

咁又可以做多廿十幾集
鳳熾魂 03:38 PM 04-14-15
作者: 綾小路雷太:
睇埋今集,剛仔黑化成數好高...

而且應該係同001融合...?

咁又可以做多廿十幾集
唔係喎上集之後我覺得佢又唔會
綾小路雷太 09:18 PM 04-14-15
作者: 鳳熾魂:
唔係喎上集之後我覺得佢又唔會
我睇到有幾點:

1. Chaser 用嘅腰帶係上集重新調較過,話係勁過原本變身器嘅腰帶

2. 剛一向唔妥Chaser,如果佢漂返白兼勁過自己,佢一定心裡有刺

3. 今集又煞有介事咁話俾人聽人造人可以同人類融合

4. 早排好似話仲有魔進嘅玩具

種種跡象顯示剛會有被黑化嘅成數.....
GN00508771 10:59 PM 04-14-15
常掛笑臉的角色其實先係最易黑⋯

另外今集001出現時專登(?)冇影埋馬嚇

硬係覺得有d野。

但呢套應該唔會黑到咁
kakajit 09:43 AM 04-15-15
有實感到好似黑實咁都可以洗番白 , 如果後來真係會洗白 , 咁不如唔好轉黑好了
第一 ... 34 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 54 94 144  ... 最後

返回主題版面