Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-12-17, 05:43 PM   #1051
亞比斯
Insane Gamer
初心者

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDterrykly
好搞笑

人地隻GAME名都叫做Versus

都要比你地黑佢太著重對戰

隻GAME誠意係冇乜架啦, 但d討論槍口對準d好囉, 龍門任你擺,

入場睇spiderman投訴冇家燕姐十字步睇, 到底邊個放錯重點?
亞比斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 05:45 PM   #1052
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: Eclair 查看文章
而家硬係要比人挿先改

Vita隻EXVS Force後尾先出Patch加返個Free Battle Mode同擬似街機Mode
EA隻Battlefront比人挿無Story Mode 11月出隻Battlefront II就有返由EP6到EP7中間

都係個句出隻試作品要你地比左$先
下隻/後尾先出Patch改
都正常...而加做game一般要3~5年...好多時都係做到7成就要推出市場...
反正有得上網dl patch...想點改就點改...

我絕對覺得GUNDAM VERSUS係留有一手...
如果唔係既話...佢下隻vs我都好難再科水買....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 05:50 PM   #1053
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
而家硬係要比人挿先改

Vita隻EXVS Force後尾先出Patch加返個Free Battle Mode同擬似街機Mode
EA隻Battlefront比人挿無Story Mode 11月出隻Battlefront II就有返由EP6到EP7中間

都係個句出隻試作品要你地比左$先
下隻/後尾先出Patch改
廠商可恥 ! 叫佢哋看看GTA系列 , 巫師3 系列 ! 良心廠商 ! 咁人家下次作品都會支持呀 !

現在笨大 同 EA 廠商 已經被我 BAD 關注中 ! 所有 GAME 都只有20%左右會 KEEP !
e.g. 龍珠系列 機戰系列 , NEED FOR SPEED 系列 會 KEEP !

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
日版應該係大家想轉去買中文版下嘛...買dlc方便d嘛

不過講真..而加我都仲有拎返dx, z高vs高, 連同seed ii plus出黎玩下故事mode..真係好鬼正...
大家咁話我都珍藏了 ps2 系列

PS系總共 6238隻GAME,PSN LV606
PSN HK暫時排名 318,365 全球最佳排名10771,12288
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 07-12-17 05:58 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 05:52 PM   #1054
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: 亞比斯 查看文章
好搞笑

人地隻GAME名都叫做Versus

都要比你地黑佢太著重對戰

隻GAME誠意係冇乜架啦, 但d討論槍口對準d好囉, 龍門任你擺,

入場睇spiderman投訴冇家燕姐十字步睇, 到底邊個放錯重點?
咁集集都有VS個字架
連邦VSジオン(DX)
エゥーゴVSティターンズ(DX)
連合 VS Zaft (Destiny)
ガンダム VS ガンダム(Next Plus)
Extream VS (Full Boost/Maxi Boost)

不過以前有既野而家無
好似退化左一様

OK
我呢類老害都係走

引用:
都正常...而加做game一般要3~5年...好多時都係做到7成就要推出市場...
反正有得上網dl patch...想點改就點改...

我絕對覺得GUNDAM VERSUS係留有一手...
如果唔係既話...佢下隻vs我都好難再科水買....

你見D以前有既機体堆動作無咩変
完全Copy & Paste
要3年-5年?

1年後出隻The Best版連所有DLC+Mission Mode比你

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー

此篇文章於 07-12-17 06:00 PM 被 Eclair 編輯。
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 05:55 PM   #1055
風間鈴木仁

引用:
咁集集都有VS個字架
連邦VSジオン(DX)
Extream VS (Full Boost/Maxi Boost)

不過以前有既野而家無
好似退化左一様

OK
我呢類老害都係走
笨大 退化是常識吧 ! 之前集集有玩有存 但是最近兩集 , 真的不可原諒 !

PSN HK暫時排名 318,365 全球最佳排名10771,12288
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
舊 07-12-17, 06:19 PM   #1056
亞比斯
初心者

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDterrykly
引用:
咁集集都有VS個字架

不過以前有既野而家無
好似退化左一様

OK
我呢類老害都係走
恕刪

你啱呀, 退化+冇誠意不爭事實

不過我見大家D D下D得興高彩烈開始講下故事呀, 乜乜單人content等...就...

講真我最唔滿意都係連上網組隊連線對戰都好唔user-friendly
亞比斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 06:27 PM   #1057
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
呢隻game比佢半年好快就會勁少人玩...
我唔信日日都有人入去玩對戰...
咁又唔好咁講
個陣EXVS真係差唔多打足成年

舊 07-12-17, 06:57 PM   #1058
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
引用:
呢隻game比佢半年好快就會勁少人玩...
我唔信日日都有人入去玩對戰...
港台仔就係, japanese嘛, GBO有4年9個月命, 掉率感人+抄考exvs既GBON都係摺左港伏姐

舊 07-12-17, 06:58 PM   #1059
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
認真玩可以玩好耐,練機,一部機玩三日都夠你玩一年,何況三日無可能練好一部機

舊 07-12-17, 06:59 PM   #1060
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
咁集集都有VS個字架
連邦VSジオン(DX)

不過以前有既野而家無
好似退化左一様

OK
我呢類老害都係走

你見D以前有既機体堆動作無咩変
完全Copy & Paste
要3年-5年?

1年後出隻The Best版連所有DLC+Mission Mode比你
咁都記得連合 VS Zaft同ガンダム VS ガンダム係點架可?
仲有DC版連邦VSジオン

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 08:08 PM   #1061
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
我由dx玩起,我計返dx, seed果d唔係好知割左d咩。。。
對哩個系列既要求只有做好個對戰模式(者係而家網絡係咪寫得唔好,叫有d疑問)
但係眾口難調,而且日系玩家係鍾意爭自己個“知識,見地”的(I know better!),一向都見d日系game未出已經比"fans"教點做人。

舊 07-12-17, 08:15 PM   #1062
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: liar 查看文章
我由dx玩起,我計返dx, seed果d唔係好知割左d咩。。。
對哩個系列既要求只有做好個對戰模式(者係而家網絡係咪寫得唔好,叫有d疑問)
但係眾口難調,而且日系玩家係鍾意爭自己個“知識,見地”的(I know better!),一向都見d日系game未出已經比"fans"教點做人。
PS2版seed個menu係咁既

DC版dx既menu係咁既

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 08:22 PM   #1063
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
玩了笨大game多年既會明白,鬧緊既唔係隻game,係間公司

舊 07-12-17, 09:13 PM   #1064
wilsonlam
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
「GUNDAM VERSUS」 | 発売中

我覺得沒所謂,有對戰mod已經值500,之前笨大話唔出家用版真是好傷心,之後同朋友不時去包1個鐘4部街機玩,埋單都成500,宜加出左又唔是太伏收貨啦,我同朋友一共買左6隻日限,玩得幾開心。始終第一集,機是少左,但預左出第2集。大家睇開d!

Sent from my iPad using Gaforum
wilsonlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 09:25 PM   #1065
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
其實force都有人覺得好玩

呢度普遍意見都已經中肯留手左
覺得係玩家問題既就買黎玩下啦
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-17, 10:02 PM   #1066
風間鈴木仁

引用:
作者: holsety 查看文章
玩了笨大game多年既會明白,鬧緊既唔係隻game,係間公司
更正
係呀 清楚明白 笨大 GAME 問題所在 謝謝提醒 !

舊 07-13-17, 01:28 AM   #1067
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
咁又未去到垃圾, 只係隻game著重對戰多...
即係好似fps game咁...沒對手你都唔會玩啦...
好似有ching咁話...真係買錯game...
噢我其實唔係想鬧隻GAME垃圾,張圖亦只係開個玩笑
對於家用GAME既指標黎講我個人認為呢隻既要素真係比較少,其他方面其實冇乜大問題
唔親切既部份隻隻GAME都有,1v1冇得私房,2v2/3v3冇得上CPU之類既我反而唔當一回事,要搵人玩既大把人la
界面頹果D更加只係小問題

anyway,如果惹你不快,唔好意思

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 01:32 AM   #1068
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
笨大 退化是常識吧 ! 之前集集有玩有存 但是最近兩集 , 真的不可原諒 !
笨大退化真係好明顯
唔限於高達title
隔離有好多隻都唔掂當,但係佢地版權多又係事實,講到底我呢d小玩家只能硬食

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 09:11 AM   #1069
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
2001年12月発売■PS2:「机动戦士ガンダム 连邦VS.ジオン DX」80万7699本
2003年12月発売■PS2:「机动戦士Zガンダム エゥーゴVS. ティターンズ」63万8667本
2004年12月発売■PS2:「机动戦士ガンダム ガンダムvs.Zガンダム」35万2111本
2005年11月発売■PS2:「机动戦士ガンダムSEED 连合vs.ZAFT」43万7482本
2006年12月発売■PS2:「机动戦士ガンダムSEED D 连合vs.Z.A.F.T.II PLUS」50万9693本
2008年11月発売■PSP:「机动戦士ガンダム ガンダムVS.ガンダム」41万5891本
2009年12月発売■PSP:「机动戦士ガンダム ガンダムVS.ガンダム NEXT PLUS 」39万4953本
2011年12月発売■PS3:「机动戦士ガンダム エクストリームバーサス」首周
349,756 累计47万6,263本 出货 60万本

EXVSFB 首周销量 26万

PS4独占高达versus 首周销量 121444

目前高达versus在日亚遭到很多玩家的差评,评分和PSV版一致,价格也受影响持续下跌

轉貼A9...
其實玩家嘅反應(銷量)係最真實
又一隻名作收皮....

舊 07-13-17, 09:25 AM   #1070
ayane123

註冊日期: Sep 2003

引用:
作者: 神名レオ 查看文章
2001年12月発売■PS2:「机动戦士ガンダム 连邦VS.ジオン DX」80万7699本
2003年12月発売■PS2:「机动戦士Zガンダム エゥーゴVS. ティターンズ」63万8667本
2004年12月発売■PS2:「机动戦士ガンダム ガンダムvs.Zガンダム」35万2111本
2005年11月発売■PS2:「机动戦士ガンダムSEED 连合vs.ZAFT」43万7482本
2006年12月発売■PS2:「机动戦士ガンダムSEED D 连合vs.Z.A.F.T.II PLUS」50万9693本
2008年11月発売■PSP:「机动戦士ガンダム ガンダムVS.ガンダム」41万5891本
2009年12月発売■PSP:「机动戦士ガンダム ガンダムVS.ガンダム NEXT PLUS 」39万4953本
2011年12月発売■PS3:「机动戦士ガンダム エクストリームバーサス」首周
349,756 累计47万6,263本 出货 60万本

EXVSFB 首周销量 26万

PS4独占高达versus 首周销量 121444

目前高达versus在日亚遭到很多玩家的差评,评分和PSV版一致,价格也受影响持续下跌

轉貼A9...
其實玩家嘅反應(銷量)係最真實
又一隻名作收皮....

而家重有人只睇日本銷量.....
你睇鐵拳就知
日本賣得幾萬,但世界銷量已經50幾萬了

重有DL量都無計到,而家大把人買DL

Sent from my iPhone using Gaforum
ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 09:26 AM   #1071
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: ayane123 查看文章
而家重有人只睇日本銷量.....
你睇鐵拳就知
日本賣得幾萬,但世界銷量已經50幾萬了

Sent from my iPhone using Gaforum
高達有海外?
唔睇日本睇邊區?
抽水唔係咁抽吧

舊 07-13-17, 09:30 AM   #1072
ayane123

註冊日期: Sep 2003

引用:
作者: 神名レオ 查看文章
高達有海外?

唔睇日本睇邊區?

抽水唔係咁抽吧

你無睇啲youtube啲鬼佬玩gundam vs?
咁你未睇下最終銷量有無30-50萬囉
我就唔擔心,重有而家大把人買DL
而家實體銷量只係一個參考

ayane123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-17, 09:35 AM   #1073
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
算啦,隻Game 好唔好自己知,唔睇銷量同唔洗同笨大擔心

舊 07-13-17, 09:41 AM   #1074
神名レオ
Game Master
紅蓮團

引用:
作者: ayane123 查看文章
你無睇啲youtube啲鬼佬玩gundam vs?
咁你未睇下最終銷量有無30-50萬囉
我就唔擔心,重有而家大把人買DL
而家實體銷量只係一個參考

其實首週銷量就出左2日了
見呢度又有正反方討論
咁咪好心轉下銷量數據過嚟比大家睇
我留言都係慨嘆一下一代名作呢家搞成咁
如果咁都有得罪到你嘅我同你講聲sorry

舊 07-13-17, 09:42 AM   #1075
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
話實,單純作參考都好難講話冇問題吧…
349,756 > 121,444

當然,其實中文版可能一野已經攬走幾十萬。
而且玩家身體一向好老實,不滿完下集一樣再接再厲

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
放全新行普版閃乱カグラ ESTIVAL VERSUS -少女達の選択-』 bryanlakers 買賣專區 0 03-27-15 09:23 AM
Final Fantasy Versus XIII丨具体的な解禁日も決まっておりまして、今はそこに向けて着々と準備をしております。 神祕人1號 電視遊戲討論版 1033 06-07-13 07:52 AM
[ETC]SD Gundam 新作年末發售預定 (冇圖冇詳情) neo2046 手提遊戲機討論版 0 08-01-05 05:49 PM
Capcom新作Gundam SEED(仮)予定2005年春推出 神祕人1號 街機遊戲討論版 80 11-23-04 02:47 PM
新作--Strike Gundam+我的小小收藏2+1 Asurada 收藏品討論版 16 11-26-03 10:42 AM

現在的時間是 10:51 AM

手機版 | APP版