Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-31-13, 03:38 PM   #1026
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

註冊日期: Mar 2005
Nintendo Switch IDSW-8478-3947-6670
引用:
作者: teealpha 查看文章
所有人都可以帶多過一把武器黎換,不過換武器都有CD

PS3果邊開左攻略區,PSV呢度基本上係內容重複但係又整合唔到入去,所以…
所以不如呢度做PSV約戰區?

今個星期六,日有無朋友有興趣出來連機?想清下混沌迷宮

舊 07-31-13, 04:02 PM   #1027
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
亞馬遜真係廚到打乜都唔駛用腦,所以幾悶下....
所以依家慢慢玩咁巫婆同戰士
但係阿媽遜打卒入狂暴mode都會有危機

舊 07-31-13, 04:06 PM   #1028
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
引用:
作者: Sar8 查看文章
但係阿媽遜打卒入狂暴mode都會有危機
自從我太無聊點爆左衝擊波之後就有距離190%既遠程貫通冰凍攻擊
凍左之後再砍咪好安全入狂暴
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 04:07 PM   #1029
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: BlackWing 查看文章
自從我太無聊點爆左衝擊波之後就有距離190%既遠程貫通冰凍攻擊
凍左之後再砍咪好安全入狂暴
雖然我都係咁

舊 07-31-13, 04:52 PM   #1030
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
help!

http://www.spoiler.jp/srv/dragonscro...81%AE%E5%A3%B0

隱藏門點開?解唔到個quiz......

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 05:01 PM   #1031
Chitose1987
God of Gamer
好孩子不要問

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: mikemike 查看文章
help!

http://www.spoiler.jp/srv/dragonscro...81%AE%E5%A3%B0

呢邊詳細D

http://www55.atwiki.jp/dragons-crown...ml#id_4b8b2b61

Aルートの中央扉の右2枚目の壁を調査し破壊することで隠し部屋に入ることができる。そこの宝箱を調べる。

課金毀一生,玩卡窮三代

不要失了你的錢了!你自己只覺得中了一張 SR,就『癩蝦蟆想喫起天鵝肉』來!
我聽見人說,就是中 SR 時,也不是你的運氣,還是 MOBAGE 看見你怒,不過意,捨與你的。如今癡心就想中起 SSR 來!這些中 SSR 的都是天上的『文曲星』!
==節錄《范進中舉》==
Chitose1987 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 05:01 PM   #1032
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: mikemike 查看文章
help!

必須點牆上咒文
再加紅+黃色咒文石發動咒文術才可.

必須係紅加黃.

唔知係咪你講那個呢.
------------------
原來唔係你那個.SORRY.

此篇文章於 07-31-13 05:39 PM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 05:05 PM   #1033
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
圖示

http://dragonscrown.riroa.com/dragonscrown_quest08.html

旧王都の廃墟AのエリアDのルーン文字の右側の壁をタッチした後に攻撃し、破壊して奥の部屋Fに入ります。部屋Fの宝箱を開けてください。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 05:55 PM   #1034
leo1988
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
今日買左英文版$298

想請問一下

我拆左包裝膠袋之後,隻game個盒入面得psv張遊戲卡,盒入面無任何說明書或說明紙,係咪正常?
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 06:02 PM   #1035
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 真十人€ 查看文章
圖示

http://dragonscrown.riroa.com/dragonscrown_quest08.html

旧王都の廃墟AのエリアDのルーン文字の右側の壁をタッチした後に攻撃し、破壊して奥の部屋Fに入ります。部屋Fの宝箱を開けてください。
thank

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 06:14 PM   #1036
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
請問各位巨巨,阿媽桑招 擋格無敵同hp-10 有無用?
加左hp低攻越高,頂唔到好耐就死
回避/hp都無加,要加招旁下身

舊 07-31-13, 07:06 PM   #1037
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
精靈魔法好唔好煲大佢,拎支火把係咁放火好過放箭

引用:
作者: leo1988 查看文章
今日買左英文版$298 想請問一下 我拆左包裝膠袋之後,隻game個盒入面得psv張遊戲卡,盒入面無任何說明書或說明紙,係咪正常?
psv實體game 沒說明已經係常識a
由手機版發出

此篇文章於 07-31-13 07:08 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 07:17 PM   #1038
simonc

你可以試下反正 有3次機會洗底

舊 07-31-13, 07:42 PM   #1039
assy
Game Master

引用:
作者: J+1 查看文章

psv實體game 沒說明已經係常識a
由手機版發出
尋日街場hard有個elf 一下6千幾...
看表佢精靈魔法煲到10,其他箭術無加滿,可以一試

舊 07-31-13, 08:03 PM   #1040
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: assy 查看文章
請問各位巨巨,阿媽桑招 擋格無敵同hp-10 有無用?
加左hp低攻越高,頂唔到好耐就死
回避/hp都無加,要加招旁下身
擋格無敵如果唔係有魔法同伴都幾易發動到,算係有用
hp-10無買唔知

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 09:08 PM   #1041
wheresyagame
Junior Member

註冊日期: Nov 2006
今日路經觀塘廣場見到幾間鋪頭都賣緊"行英"

想請問各位
"行英"="美版"?
"行英"可唔可以同"行日"連線?

謝謝
wheresyagame 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 09:12 PM   #1042
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: assy 查看文章
尋日街場hard有個elf 一下6千幾...
看表佢精靈魔法煲到10,其他箭術無加滿,可以一試
即係滿精靈就要放棄其他????

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 09:21 PM   #1043
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
嘔電.....

本來係想做大盾個quest,點知2個人亂入,殺哂d魔法師....

明明冇開wifi

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 09:30 PM   #1044
嘖HEIHEI
Game Master
目標:08 TMAX

註冊日期: Apr 2004
3DS Friend Code3840 6388 1601
PSN  IDKamio-A KAMIO-H
d石點先打到?打極一粒都未有

Chain Chronicle : 187,209,430
Diablo3 : KamioA#3363
嘖HEIHEI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-13, 09:37 PM   #1045
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
嘔電.....

本來係想做大盾個quest,點知2個人亂入,殺哂d魔法師....

明明冇開wifi
合流禁止

電腦會想報恩會自動幫你

好事

唔係關關下下叫電腦一次好煩

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-13, 12:20 AM   #1046
Mastergen
Junior Member

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: wheresyagame 查看文章
今日路經觀塘廣場見到幾間鋪頭都賣緊"行英"

想請問各位
"行英"="美版"?
"行英"可唔可以同"行日"連線?

謝謝
本人已証實美日可以連線!
Mastergen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-13, 12:30 AM   #1047
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: 嘖HEIHEI 查看文章
d石點先打到?打極一粒都未有

要行B路線先有。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-13, 12:40 AM   #1048
simonc

我建議大家 蓄齊d任務 一次過開normal 一次過做
咁樣快好多

舊 08-01-13, 01:50 AM   #1049
assy
Game Master

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
擋格無敵如果唔係有魔法同伴都幾易發動到,算係有用
hp-10無買唔知
thanks

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
即係滿精靈就要放棄其他????
唔係,佢lvl53
箭術無升爆,但精靈max已經做到6千dmg
建議你都試下max精靈、其他加腳技和箭術

舊 08-01-13, 07:20 AM   #1050
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
LVL 35 停了,應該打晒依頼攻略先定繼續故事攻略先好???

另外裝備如果全套同系列會唔會有加成?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 08-01-13 07:24 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon's Crown / ドラゴンズクラウン l PS5 Switch 完全版未定 待機 武藤遊戲 電視遊戲討論版 937 11-03-17 11:18 AM
[多機種] Dragon's Crown 玩家收集區 (ドラゴンズクラウン) 留名 P.1 (#1) 八仙果 攻略及心得交流區 964 08-05-14 10:17 PM
放 psv :dragon crown 我係我 買賣專區 2 07-30-13 09:51 PM
快放行版Psv dragon crown LEDIV 買賣專區 1 07-27-13 08:58 PM
售 Dragon's Crown 特典畫冊 矢吹丈 買賣專區 0 07-25-13 06:05 PM

現在的時間是 02:04 AM

手機版 | APP版