Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-21-13, 01:51 PM   #76
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
其實邊日先係正式出 GAME 日?

DLC 好似有人玩到, 但係尋晚我跟 GAME 果兩張 DLC CODE 都用唔到
行/日 我諗都係21號
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 04:34 PM   #77
GTO
Insane Gamer
I'm GTO

註冊日期: Jul 2005
XBox Live GamertagKitse Tse
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
XBOX版下星期都唔知有無,要PS3賣左咁上下貨先會出xbox版....
點解又係咁嫁
見到個個都有得玩 我仲未有得玩 真係好sad

JAM PROJECT WORLD FIGHT 2008 @ HONK KONG!!!

下川みくにLiveTour2008 「ASIAN LOVERS ~Season2~」 in Hongkong
期待JAM,392下一次的來臨
我的XBOX成就
GTO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 04:43 PM   #78
普通人一個
God of Gamer
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: GTO 查看文章
點解又係咁嫁
現在好似又話星期六有,不過都係聽住先啦

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 05:21 PM   #79
kenchan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: GTO 查看文章
點解又係咁嫁
xb360版今次又遲又劣化版, 都唔知搞咩, 淨係講播片場面今次ps3真係殺哂!! 真係blu-ray vs dvd
kenchan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 05:32 PM   #80
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: kenchan 查看文章
xb360版今次又遲又劣化版, 都唔知搞咩, 淨係講播片場面今次ps3真係殺哂!! 真係blu-ray vs dvd
根據Digital Foundry比拼, 兩個版本不相伯仲, X360版流暢少少(高10fps), cutscene就PS3畫質清D
http://www.eurogamer.net/articles/di...ising-face-off
引用:
In the final call, both versions of Metal Gear Rising: Revengeance are well worth considering, with each fronting unique advantages. Call it a tie overall: the performance nod goes to the 360 rendition of the game, often running with a 10FPS lead, while image quality purists are strongly advised to seek out the crisper PS3 version.
Cutscene比較, 大圖慎入

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 05:38 PM   #81
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
玩落冇問題就ok啦, 唔似魔女咁ps3版唔流暢就ok, 片呢d野...留返黎比d一秒秒黎比較o既高手去慢慢聞片...

我只係想打機咋....
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 05:41 PM   #82
GTO
I'm GTO

註冊日期: Jul 2005
XBox Live GamertagKitse Tse
引用:
作者: whassupbun 查看文章
根據Digital Foundry比拼, 兩個版本不相伯仲, X360版流暢少少(高10fps), cutscene就PS3畫質清D
http://www.eurogamer.net/articles/di...ising-face-off

Cutscene比較, 大圖慎入

引用:
作者: RS 200 查看文章
玩落冇問題就ok啦, 唔似魔女咁ps3版唔流暢就ok, 片呢d野...留返黎比d一秒秒黎比較o既高手去慢慢聞片...

我只係想打機咋....

其實 比較上PS3係靚D ..
但在我的血肉之驅上面的眼睛 看上電視上面 , 其實分別不大

我都係只係想打機咋 , 快D出黎比我玩啦

JAM PROJECT WORLD FIGHT 2008 @ HONK KONG!!!

下川みくにLiveTour2008 「ASIAN LOVERS ~Season2~」 in Hongkong
期待JAM,392下一次的來臨
我的XBOX成就
GTO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 05:48 PM   #83
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
如果講播片一向都係PS3版比較好,始終XBOX 360用DVD D片全部壓縮到起晒咁,
但實際IN GAME畫面多數兩部機都係差唔多的水平,係D色水唔同咁,
都唔知當初PS3最遲出為乜,畫面又無壓倒性的差距。

其實呢隻GAME的PS3版有無得完整INSTALL落HDD?

舊 02-21-13, 05:55 PM   #84
whassupbun

所以冇得話邊隻係劣唔劣化版, 大家叮噹馬頭各有長短, 兩個版本都可以安心選購

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
其實呢隻GAME的PS3版有無得完整INSTALL落HDD?
一入碟就強制安裝

舊 02-21-13, 06:30 PM   #85
ntkbarry

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDbarrysaga7
XBox Live GamertagbarryNaNa
360 d 片得DVD質素就預左
但360竟然係狗牙影就比較出奇
(以DEMO計)
ntkbarry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 06:38 PM   #86
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: ntkbarry 查看文章
360 d 片得DVD質素就預左
但360竟然係狗牙影就比較出奇
(以DEMO計)
上面條link雖然360版影都係狗牙 , 不過ps3 d影直頭係多邊形
其實今次兩個版本亦都一如大部份多版本game一樣 , 360都係某幾個領域上比較好
好似影呀/texture比較sharp等等...
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 06:53 PM   #87
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
入手了日版4xx元(因為日圓下跌結果比預訂價平了)

不過我朋友訂的限定版似乎還未有了
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 10:03 PM   #88
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
不1樣封面

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 10:34 PM   #89
Gambit

註冊日期: Oct 2005
行機都玩到?
D 血真係藍色架?
Gambit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 10:54 PM   #90
hiuming777
Junior Member

註冊日期: Feb 2009
日限到手......好好好好正~~~
hiuming777 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 11:01 PM   #91
whassupbun

其實件墨西哥衫張卡係unlock乜野? 套墨西哥衫故事打完第二章已經可以用BP分買, 張卡unlock既野有咩唔同?

舊 02-21-13, 11:04 PM   #92
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: Gambit 查看文章
行機都玩到?
D 血真係藍色架?
日版......................

人 > 血 > 紅色
生化人 > 生化電解液 > 白色

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 11:36 PM   #93
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
隻game要出兩邊版本
但又要掩晒XB360那邊的VR DLC獨占在PS3......
咁你不如唔好出係XB360等我死心去買PS3來玩好過
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-13, 11:59 PM   #94
kinpingk

註冊日期: Sep 2004
2萬幾円・・・

kinpingk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 12:00 AM   #95
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: s2001154 查看文章
隻game要出兩邊版本
但又要掩晒XB360那邊的VR DLC獨占在PS3......
咁你不如唔好出係XB360等我死心去買PS3來玩好過
佢日本都閹左xbox 版唔出喇。

mgs4都係ps獨佔。

可能k社唔心ja.

黎緊重有samuel dlc 唔知又會唔會玩野喇。

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 12:08 AM   #96
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: HI_Ricky 查看文章
不1樣封面
Ricky大, 右邊嗰隻係特別版既封面? 特別版封面唔係搵雷電扮卡新咩?
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 12:08 AM   #97
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
日版係咪可以出英文字幕?

舊 02-22-13, 12:15 AM   #98
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: pierrekwok 查看文章
Ricky大, 右邊嗰隻係特別版既封面? 特別版封面唔係搵雷電扮卡新咩?
右面係非賣品 demo 封面

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 02:15 AM   #99
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
日限(普通)入手

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-13, 05:00 AM   #100
Fox

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDandy_hk
日限賣幾錢左右?
Fox 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Metal Gear Rising: Revengeance 2013年発売予定 Vol.2 草薙さん 電視遊戲討論版 1007 02-14-13 06:10 PM
[PS3] [オタ魂] METAL GEAR SOLID 4 - GUNS OF THE PATRIOTS vol.2 [LIQUID萌え~♪] 魔璃 攻略及心得交流區 137 12-23-10 07:23 AM
Metal Gear Solid 2 Vol.2 jeffmailhk 收藏品討論版 0 11-13-04 12:34 AM

現在的時間是 11:01 PM

手機版 | APP版