Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-16-13, 12:31 PM   #76
rapperjohnny
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
作者: fmwp167 查看文章
順帶一問...
大家打算升到prestige 幾多先會停?

如果純粹係為左加class...
其實我prestige 5 已經加到盡...

但係如果唔繼續prestige 升上去...
又好似少左野玩咁...
因為反正都係要玩...
有得升...好似開心過無得升...

而且prestige master 可以unlock 晒所有野又好吸引...
不過以我的技術...到時(都應該要幾個月後)升到prestige master
但係玩得咁屎...實有排被人笑...
可以既話我應該會升盡(玩到悶另計XD)

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
我唔放支炮好唔放心,成日都唔見有人的飛機既,唔通個個都有ghost?
可能係架
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 12:31 PM   #77
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: rapperjohnny 查看文章
另外尋晚同大家玩serach and destory時提到既Ninja defuse,有機會真係想學佢咁玩下
「你睇我唔到, 你睇我唔到....」

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 02:03 PM   #78
fmwp167

註冊日期: Nov 2008
PSN  IDfmwp167
引用:
我唔放支炮好唔放心,成日都唔見有人的飛機既,唔通個個都有ghost?
會set一個class有ghost...
如果對面真係不停uav接住uav出...
咁就會用果個class來玩...

如果只係間唔中出一兩次...
我會直接無視...
自己盡量玩得小心d...
應該都唔會太輸蝕...

另外我之前都講過...
我時刻會留意地圖入面隊友的位置...
我會盡量避免自己離開隊友太遠...
因為咁樣可以會有敵人係身後spawn...
又或者好易被人抄後路打...

當同隊友係一齊的時候...
我會因應隊友的企位...
同正在交火的位置...
去估計邊個通道風險最高 (最冷清...最易被人抄後路)
我就會去果邊守...因為一被人抄後路...
就會成班隊友同時被殺...
所以唔可以果果人都面向同一個方向...
總要有人睇下其他位...

打slum呢一關就特別明顯...
因為呢張map其實係明乎其實的陣地戰...
每邊都有三條通道...
所以應該三邊都要有人企...
如果是但空左其中一邊...
就會被人抄路側擊...死傷慘重...

呢d concept係之前同小權巴打玩時學識的...
到今時今日...我都盡量提自己要判斷呢d形勢...

同樣道理...進攻都一樣...
當某一個位成為主力交火位的時候...
我會留意地圖有無邊d位係相對靜...
我就會行果條路去嘗試抄人後門...
往往會收到好好的效果...

引用:
我會玩到悶為止
Elite度計要成兩個月先master到

題外話,遲d有冇人肯陪我打MW3既co-op?
之前冇時間打又怕搵唔到幫手打
兩個月咁快...巴打你score per minute一定好高...
我估我有排都唔會master到...

mw3已放...其實我唔多識玩佢d co-op...
睇下遲d入唔入到一隻二手...可以同巴打玩下...

引用:
可以既話我應該會升盡(玩到悶另計XD)

可能係架
呢隻已經係我玩得最耐的一隻cod...
第一隻cod 係bo1時代同簡兄...LKC兄一齊玩...
當時真係屎到不得了...睇返elite d record...
K/D 低到呢...可能一來當時得8mb 上網吧...二來自己未慣點玩隻game...
一味死衝爛衝...又唔識搵cover...玩左兩個月左右就賣左...
果時亦係第一次識kyoman兄

mw3...比bo1玩得耐...不過都係多一個月左右...
技術係進步左 k/d 勉強過1.0
上多左youtube睇人教點玩...
所以玩得好左好多...
但係唔知點解...玩到個人壓力好大...
有一種唔輸得的心態...
所以場場都迫自己要玩得最好...
好快就頂唔順...又賣左
當時識左一個叫 Lucifyran的巴打一齊玩
不過bo2佢已經好少玩了

bo2 ...心態已經唔同左了...
只係想好好享受隻game...
3隻入面...我最中意玩呢隻...
亦係暫時玩到最好的一隻...
而且有咁多位陪住我一齊玩...
我相信我會一直玩多幾個月...

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
「你睇我唔到, 你睇我唔到....」
其實cod 視點的角度好窄...
一個人企係你側面...你根本係睇唔到...
唔知好定唔好啦...
fmwp167 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 02:48 PM   #79
Chris Redfield
God of Gamer
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
我spm得251可能我打ground war,多人得黎又有kill confirm同domination依d好好搶分既objective玩,一場都有二千幾三千分

槍方面慢慢試唔同類型既槍同打法
係Scorestreak未諗好用乜依定跟xboxahoy建議Uav>hellstorm>war machine

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link

此篇文章於 01-16-13 02:55 PM 被 Chris Redfield 編輯。
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 03:06 PM   #80
fmwp167

引用:
我spm得251可能我打ground war,多人得黎又有kill confirm同domination依d好好搶分既objective玩,一場都有二千幾三千分

槍方面慢慢試唔同類型既槍同打法
係Scorestreak未諗好用乜依定跟xboxahoy建議Uav>hellstorm>war machine
spm已經高過我好多
war machine 真係好屈...
反襯出death machine好廢...
舊 01-16-13, 03:13 PM   #81
クリス.レッド

Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
粒榴彈即到真係好正
裝左防爆衫就射多一兩粒到你死為止

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 03:22 PM   #82
fmwp167

引用:
粒榴彈即到真係好正
裝左防爆衫就射多一兩粒到你死為止
轉生之後...
好多score streak 都未夠level 開
(包括我最愛的orbital vsat)

以前好中意抽care package
試過抽到swarm...

不過家下好少用了
因為覺得打打下要停低...
搵個空位...等cp...
真係好煩...
而且唔係成日抽到好野...
舊 01-16-13, 05:21 PM   #83
wir

註冊日期: Apr 2011
引用:
我會玩到悶為止
Elite度計要成兩個月先master到

題外話,遲d有冇人肯陪我打MW3既co-op?
之前冇時間打又怕搵唔到幫手打
mw3 我白金左啦...

不過隻game 俾左人...

而家二手幾錢?

如果百零蚊我都想買番黎打下, 如果我買到or 借到的話一齊打吖

mission mode 同survival mode 真係幾好玩
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-13, 06:28 PM   #84
fmwp167

引用:
作者: wir 查看文章
mw3 我白金左啦...

不過隻game 俾左人...

而家二手幾錢?

如果百零蚊我都想買番黎打下, 如果我買到or 借到的話一齊打吖

mission mode 同survival mode 真係幾好玩
話時話...
wir兄你隻bo2 係收返?定係新的?
舊 01-16-13, 06:43 PM   #85
wir

引用:
話時話...
wir兄你隻bo2 係收返?定係新的?
新買的...

舊個隻算係賣左俾個frd
舊 01-16-13, 08:30 PM   #86
fmwp167

引用:
新買的...

舊個隻算係賣左俾個frd
做你朋友真幸福
舊 01-16-13, 09:30 PM   #87
wir

引用:
做你朋友真幸福
錯啦, 我好姑寒的

準備用隻game 去換佢個ps3 stereo headset 番黎

呢隻好用否?
舊 01-17-13, 09:16 AM   #88
fmwp167

引用:
錯啦, 我好姑寒的

準備用隻game 去換佢個ps3 stereo headset 番黎

呢隻好用否?

我用緊呢隻...幾靚聲的...
不過打cod就無咩用...
舊 01-17-13, 10:12 AM   #89
クリス.レッド

我都想買個類似既,琴日去沙田satif睇中個980,但冇突出既mic,mic係耳筒底部度
今日去買dmc時再考慮

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-17-13, 10:16 AM   #90
fmwp167

引用:
我都想買個類似既,琴日去沙田satif睇中個980,但冇突出既mic,mic係耳筒底部度
今日去買dmc時再考慮
我果隻之前買$599
好似出左隻新的

你應該係指呢隻?
$980 真係好貴囉...
舊 01-17-13, 10:28 AM   #91

引用:
今日去買dmc時再考慮
引用:
你應該係指呢隻?
$980 真係好貴囉...
我平時同你地一齊玩時就係用呢隻headset,聽聲都唔錯,mic就唔知,kyoman兄平時聽我講野清唔清楚?
舊 01-17-13, 10:31 AM   #92
クリス.レッド

好似係依隻
不過間鋪我熟,唔怕佢搵我笨,雖然我都覺有d貴…
一陣再打去問問有冇第二d先
質好可以接受既

引用:
我平時同你地一齊玩時就係用呢隻headset,聽聲都唔錯,mic就唔知,kyoman兄平時聽我講野清唔清楚?
清楚丫冇乜雜音
我用緊既耳機係買end war時送的,不過隻game我未開過

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 01-17-13, 11:27 AM   #93
fmwp167

引用:
你買幾錢?
聽唔聽到腳步聲?
槍聲方向?
我果隻就覺得麻麻地...

聽你聲好清
無問題

引用:
好似係依隻
不過間鋪我熟,唔怕佢搵我笨,雖然我都覺有d貴…
一陣再打去問問有冇第二d先
質好可以接受既

清楚丫冇乜雜音
我用緊既耳機係買end war時送的,不過隻game我未開過
如果可以用係PS3以外
咁都唔會買錯
舊 01-17-13, 11:27 AM   #94
fmwp167

睇完心思思想練飛斧...飛刀...
好似好好玩...

此篇文章於 01-17-13 11:35 AM 被 fmwp167 編輯。
舊 01-17-13, 11:41 AM   #95
wir

琴晚訓唔著自己一個打到好夜

原來tac-45 咁鬼大力
用ar 搭fast hand 再加埋把tac-45, 真係好好用
手槍仲殺得多過ar

最近打得好差, 場場都0.x kdr
一用番把sub weapon 就升番

始終都係傳統打法最有效
舊 01-17-13, 11:47 AM   #96
fmwp167

引用:
琴晚訓唔著自己一個打到好夜

原來tac-45 咁鬼大力
用ar 搭fast hand 再加埋把tac-45, 真係好好用
手槍仲殺得多過ar

最近打得好差, 場場都0.x kdr
一用番把sub weapon 就升番

始終都係傳統打法最有效
你搵我一齊玩丫麻...
我自己打BOT都打到2點幾...
(係度練sniper)

TAC-45 兩彈死距離好遠...
係我最中意用的手槍...
可以參考下呢段片...
佢有加左SUPPRESOR / 正常 / LONG BARREL 的2HITS KILL同3HITS KILL 距離畀你參考
http://www.youtube.com/watch?v=mkm_VveHIPo

用最適合自己的方法玩吧...
就好似你昨晚問我點解唔用SHOTGUN咁...
因為我真係衝唔掂...用SHOTGUN...真係同送死無咩分別...
舊 01-17-13, 11:59 AM   #97

引用:
你買幾錢?
聽唔聽到腳步聲?
槍聲方向?
我果隻就覺得麻麻地...

聽你聲好清
無問題

如果可以用係PS3以外
咁都唔會買錯
我都係980,腳步聲指敵人?鎗聲方向都ok
呢隻耳筒跟埋一條3.5頭線,可以插電腦,電話等用,不過就唔會有7.1聲度
舊 01-17-13, 12:01 PM   #98
fmwp167

引用:
呢隻耳筒跟埋一條3.5頭線,可以插電腦,電話等用,不過就唔會有7.1聲度
咁好過我果個...
我果個只係得藍芽...

基本上只係得PS3 / 電腦用到...
舊 01-17-13, 12:07 PM   #99
wir

引用:
你搵我一齊玩丫麻...
我自己打BOT都打到2點幾...
(係度練sniper)

TAC-45 兩彈死距離好遠...
係我最中意用的手槍...
可以參考下呢段片...
佢有加左SUPPRESOR / 正常 / LONG BARREL 的2HITS KILL同3HITS KILL 距離畀你參考
http://www.youtube.com/watch?v=mkm_VveHIPo

用最適合自己的方法玩吧...
就好似你昨晚問我點解唔用SHOTGUN咁...
因為我真係衝唔掂...用SHOTGUN...真係同送死無咩分別...
唔知點解join 唔到你個party, 所以無invite 到

tac-45 個2 shots kill 距離好遠, 57 同佢無得比
但係又有另一個問題...用tac-45 會慣左aim down sight

tac-45 彈少, hip fire 又無咁準
近距離抽把手槍出黎, 好多時都係hip fire 亂射一輪
呢方面又係57 比較好

點解無wildcard 俾你裝兩把sub weapon 呢...
今集手槍好玩過以前好多
舊 01-17-13, 12:17 PM   #100
クリス.レッド

引用:
睇完你咁講真係心郁郁想買

艦娘老婆list

小弟打機直播link

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Call of Duty Black Ops 2 (已售) ahleung 電視遊戲討論版 882 09-21-13 01:17 PM
[多機種] [PS3/XB360] Call of Duty: Black Ops 討論區 LKC 攻略及心得交流區 372 06-29-11 01:56 PM
[多機種] Call of Duty 5 imgahou 電視遊戲討論版 394 01-12-11 11:16 PM
call of duty 2 α+β PC電腦遊戲討論版 1 10-31-05 10:16 PM
Call of Duty 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 55 10-09-04 11:58 AM

現在的時間是 07:00 AM

手機版 | APP版