Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-16-12, 09:07 PM   #76
fiendray
God of Gamer
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
Andydy 2B4D49B08 <--對戰唔到...係唔係打錯字??
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-12, 09:48 PM   #77
fiendray
未来は僕らの手の中

Nintendo Switch ID8526-5981-1889
引用:
作者: Netnet 查看文章
在大陸網求其選了個 ID 係 896B46286, 俾佢炒左 8 隻蛋
大家幫我報左仇既......同我講聲
(純友誼波....唔好講打講殺呀 )
同佢打左場開頭自己隊波領先一球...不過完全守唔到
最尾上半場2:1,下半場5:0...結果7:1
舊 07-16-12, 10:05 PM   #78
rwtk
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
首先你要確定你已經是能上到 e-shop (代表你已經是3DS 最新版本和連到伺服器)
入 game 後, 建立球隊名, 選球衣......去到一個地圖之後 http://www.nintendo.co.jp/3ds/ahbj/flow/index.html
選 "空港" > 選第五項 > 將兩個 "xxx 通信 x 始" 的都按下去就 OK
之後你開住 3DS 不要關機, 右機身要開了 wifi, 之後合上 3DS
玩 3DS 既人都應該習慣開住 3DS wifi + 合上 3DS 等官方配信或其他通知
我平時在家每日都長開 5, 6 個鐘 wifi 等收料 (當然開埋你個 wifi router), 有時插著火牛開到天光
你就會在 3DS 長期待機時收到唔少官方訊息 或官方配信
如有開題請再問

選 "空港" 之後的選項翻譯 :
1. 排名戰
2. 本地對戰
3. 場館 xxx (未清楚係咩, 有各地食材......唔通食野味可以加能力值 ?!!)
4. 最近比賽結果
5. 擦身通訊 / 我們的通訊 (就是官方 wifi 配信) > 大家都要將兩個 "xxx 通信 x 始" (將擦身通訊 / 我們的通訊開啟)
大成功,多謝指教
rwtk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-12, 10:59 PM   #79
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: fiendray 查看文章
Andydy 2B4D49B08 <--對戰唔到...係唔係打錯字??
我都連佢唔到,
個 ID 可能有 D 問題
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-12, 11:02 PM   #80
Netnet
Game Master

引用:
佢隊波都有些 A 架
加油呀
你下半場改防守陣試下啦
你下半場會唔會球員無哂體力 ??
比賽時可以睇到球員體力值架

東京大帝神FC奇兵隊
http://calciobit.nintendo.co.jp/club...code=896B46286
舊 07-16-12, 11:08 PM   #81
Netnet
Game Master

引用:
原來你係 "大埔龍王"
在快樂足球日刊搜尋到你了
我隊波俾偷偷強奸左 6 次呀
我奇就奇在我新隊竟然能 1勝1負.........我已經好開心了
係俾你炒左次 4 旦...........
你真係開哂我波啦 = =

好啦.......大家快 D 來玩啦
我保送大家升 level

此篇文章於 07-16-12 11:27 PM 被 Netnet 編輯。
舊 07-16-12, 11:12 PM   #82
Netnet
Game Master

引用:
作者: rwtk 查看文章
大成功,多謝指教
你個 Club ID 係咩呀........
來場友誼波啦
我保送你升 level 呀
我得閒玩你就贏我唔到架啦
舊 07-16-12, 11:46 PM   #83
漆黑之牙

註冊日期: Sep 2006
請問隻game有冇講過會出美版,好想玩但係得美版機......
漆黑之牙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-12, 11:49 PM   #84
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: 漆黑之牙 查看文章
請問隻game有冇講過會出美版,好想玩但係得美版機......
呢隻出歐版既機會大過美版(歐美版都無公佈過,上一集只出過日版),美國唔興玩育成足球…
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-16-12, 11:57 PM   #85
fiendray
未来は僕らの手の中

引用:
原來你係 "大埔龍王"
在快樂足球日刊搜尋到你了
我隊波俾偷偷強奸左 6 次呀
我奇就奇在我新隊竟然能 1勝1負.........我已經好開心了
係俾你炒左次 4 旦...........
你真係開哂我波啦 = =

好啦.......大家快 D 來玩啦
我保送大家升 level
我都係用你隊波黎試陣
不過我地感打友誼波好似唔會影響排名
舊 07-17-12, 12:01 AM   #86
Netnet
Game Master

引用:
我勸你買左日版 game 先.........
美版出既機會真係唔大.......除非呢隻非常好賣都仲有些微機會出美版

呢隻如果一斑人玩真係堅正,
可以隨時開波, 仲可以睇比賽前既右邊有講"估波網" 估既雙方勝負率,
朋友同學間可以賭埋波 (講笑.....)
你可以買左 game 先,
到時7月28日買埋 日版 3DS LL 就得o羅, 反正日版點都要買........日版好 game 太多了
唔係講笑..........呢隻 game 真係買少見少
D 鋪頭同某 D 玩家真係俾佢畫面呃哂 (包括埋我自己開頭都唔睇好呢隻野),
點知玩完 e-shop 免費試玩版就先知原來係 GBA 時代佳作, 大陸人呢隻 game 可以玩年幾
其實呢隻在 GBA 時代已經好正,
今集有埋官網日刊, 仲可以上網對打, 睇排名, 挑戰地區主場 (打比戰)
又可 save 入球同比賽, 仲可以 upload 上官網 http://calciobit.nintendo.co.jp/
呢隻 game 真係好有真實聯賽 feel 架 ~

此篇文章於 07-17-12 12:18 AM 被 Netnet 編輯。
舊 07-17-12, 12:10 AM   #87
漆黑之牙

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: enishi 查看文章
呢隻出歐版既機會大過美版(歐美版都無公佈過,上一集只出過日版),美國唔興玩育成足球…
引用:
我勸你買左日版 game 先.........
美版出既機會真係唔大.......除非呢隻非常好賣都仲有些微機會出美版

呢隻如果一斑人玩真係堅正,
可以隨時開波, 仲可以睇比賽前既右邊有講"估波網" 估既雙方勝負率,
朋友同學間可以賭埋波 (講笑.....)
你可以買左 game 先,
到時7月28日買埋 日版 3DS LL 就得o羅, 反正日版點都要買........日版好 game 太多了
唔係講笑..........呢隻 game 真係買少見少
D 鋪頭同某 D 玩家真係俾佢畫面呃哂 (包括埋我自己開頭都睇少左呢隻正野)
其實呢隻在 GBA 時代已經好正,
今集有埋官網日刊, 仲可以上網對打, 睇排名, 挑戰地區主場 (打比戰)
又可 save 入球同比賽, 仲可以 upload 上官網
呢隻 game 真係好有真實聯賽 feel 架 ~
當初就係因為日版game貴所以買美版,唔通真係要買部日版機......
漆黑之牙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 12:11 AM   #88
fiendray
未来は僕らの手の中

我錯了....
原來勝敗係有計算
舊 07-17-12, 12:12 AM   #89
Netnet
Game Master

引用:
當初就係因為日版game貴所以買美版,唔通真係要買部日版機......
你唔買日版會錯失好多正 3DS game ......
日版 3DS 多 game 玩到暈
最多你可以買二手日版 game

口袋足球聯盟 歡樂足球》討論帖(試玩版已出)
http://bbs.tgbus.com/thread-3806095-1-3.html

此篇文章於 07-17-12 12:19 AM 被 Netnet 編輯。
舊 07-17-12, 12:23 AM   #90
fiendray
未来は僕らの手の中

引用:
美版出的機會唔大...
不過隻game真係堅正,最少你被人強姦完一定會找到兇手
而且網上係無友誼波打,場場都係打真軍,你一放隊波上網真會有一班人輪你,真係要你不斷upgrade隊波
我就係人板...強姦犯一號
舊 07-17-12, 06:35 AM   #91
andydy
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagandydy
1. Netnet 496B62C46 (我隊波岩岩玩, 我9成輸架, 大家輕手D 呀 )
2. Andydy 2B4D49B08 (玩到第三年~~好多人未練)
3.
4.
5.
我都係同一個號碼,琴日可能係未上網。今日應該得

3DS動物之森 Onkit
FC: 4167-4453-4797
andydy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 11:14 AM   #92
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
無真實球員都中毒... 頂呀

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 01:06 PM   #93
andydy

想問女球員係女性還是偽娘?

舊 07-17-12, 01:54 PM   #94
andydy

又係年終報告的時間。
第三年s組冠軍,打升班附加賽十二碼勝出,升上n2
中場線成熟哂,潛力開始跌,實力上都唔錯,但唔稱得上勁
前鋒練到個striker,表現對板。
年尾個個都話要加人工。攞命

舊 07-17-12, 03:50 PM   #95
Netnet
Game Master

引用:
作者: t-cup 查看文章
無真實球員都中毒... 頂呀
先上 日版 e-shop 下載免費試玩版
岩玩就快 D 一齊玩啦

引用:
作者: andydy 查看文章
想問女球員係女性還是偽娘?
呢個好難檢証喎

引用:
又係年終報告的時間。
第三年s組冠軍,打升班附加賽十二碼勝出,升上n2
中場線成熟哂,潛力開始跌,實力上都唔錯,但唔稱得上勁
前鋒練到個striker,表現對板。
年尾個個都話要加人工。攞命
發覺呢隻 game 可能最好每日也按一下 "排名戰",
上去伺服器取最新數據
http://calciobit.nintendo.co.jp/ 查到你隊波既球員資料,
証明你既資料已經上載了伺服器, 你隊名都幾攪笑,
另外請問你點打漢字 ??

見你隊波個 10 號仔真係勁, 射門同速度都 A 左, 其他B, 真係絕好人材
上半場你有一球超遠射, 中楣真係嚇死我
點先最後都係俾你遠射入 ........... 你那隊既遠射真係好勁 = =
對你對波我輸兩球算執到了......條柱同楣都幫左我

<3DS歡樂足球> 聯賽預熱報名專貼! 來報名吧!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://bbs.tgbus.com/thread-3861607-1-1.html

網名 Club ID
1. Netnet 496B62C46 (我隊波岩岩玩, 我9成輸架, 大家輕手D 呀 )
2. Andydy 2B4D49B08 (玩到第三年~~好多人未練)
3. fiendray F4B6A1A81 (進度只係打完體驗版,剛好升班,現在打到第二年買左少少人...球隊實力唔算強)
4.
5.

另外今日發現有第二個官方配信 : Special 隊
如何接收官方配信 :

http://www.gaforum.org/showpost.php?...8&postcount=74

此篇文章於 07-17-12 04:22 PM 被 Netnet 編輯。
舊 07-17-12, 04:35 PM   #96
andydy

10號仔虛有其表,佢係我第一個練的前鋒,乜都練下,搞到做正前鋒唔勁。
打漢字,去google搵日文漢字輸入就得,跟住打
今晚同你打下先

舊 07-18-12, 09:50 AM   #97
kingshermie
Junior Member

註冊日期: Feb 2007
想請問一下 , 親善試合同練習試合有咩唔同????
kingshermie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-12, 10:24 AM   #98
LonelyBlue
Ultimate Gamer

3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
玩梗試玩板
我想問練咩先唔會d 波成日後傳
定係關開波前既戰術事?
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-12, 10:24 AM   #99
andydy

親善試合 - 打90分鐘,輸左會扣支持度
練習試合 - 打45分鐘,輸左唔會扣支持度

我的用法(唔知啱唔啱) - 為左攞最多的咭,打練習最勁的隊,實力相約就用副選打親善

舊 07-18-12, 11:46 AM   #100
t-cup
Moderator
CD-ROM

3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
親善試合 - 打90分鐘,輸左會扣支持度
練習試合 - 打45分鐘,輸左唔會扣支持度

我的用法(唔知啱唔啱) - 為左攞最多的咭,打練習最勁的隊,實力相約就用副選打親善
我都覺得應該搵o的比較差的隊員打練習試合, 會拿多o的card..

如果4 隊都普通隊, 或者低過自己排名, 我會唔花時間打

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[PS2]J League Winning Eleven 10 + Europe League 06'-07' , 06年11月22日發售 6402oen 電視遊戲討論版 17 11-02-06 12:57 PM
champion league 抽籤 garuda 體育版 2 08-26-04 10:24 PM
[j league]OG... sugihara 體育版 22 05-26-04 09:40 AM
各J-League迷留意 佐治 體育版 6 11-10-02 12:17 AM

現在的時間是 07:01 PM

手機版 | APP版