Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後
電視遊戲討論版>[XBLA] 電脳戦機 Virtual On Oratorio Tangram Ver.5.66
LYH1 10:30 AM 02-26-09
作者: 上大仁:
兩隻 Games 差咗咁多年 , 又吾係一齊出 , 當年如果用 VS 系統做都會多人玩 , 有得 2 on 2 應該 ok 的。換轉用 VO 系統出高達都一定多人玩既。

請問呢隻 online 係咪 2on2 ?
用VO系統出膠達,當年用孖的的GBOS被遺忘?
不過戰場之絆就好好多
VOOT 360應該1on1啦
破戒僧 12:01 PM 02-26-09
作者: AiStudio:
順手提在這裡:
剛剛好巴哈看到有人講dc版係5.45,
5.66應該多了三部機
不錯, 5.66只係出過街機(用Noami), 未出過家用版
http://ja.wikipedia.org/wiki/電脳戦機バーチャロン
Metatron 12:04 PM 02-26-09
當年只記得尖金有兩部,仲可以插DC Memory
now_loading 12:19 PM 02-26-09
呢隻係咪第一隻家用VO 有online?
DC同PS2 有冇 online (唔記得左)....

舊時SS d 多邊形都唔係靘, 重要同人分割雙打真係唔夠喉..
破戒僧 01:24 PM 02-26-09
作者: diabloex:
呢隻係咪第一隻家用VO 有online?
DC同PS2 有冇 online (唔記得左)....

舊時SS d 多邊形都唔係靘, 重要同人分割雙打真係唔夠喉..
應該唔係, 起碼SS版日本已經支援X-BAND網上對戰

PS2印象中冇online, DC冇買唔肯定 (當年見過一次$98但冇買 )
柚原このみ 01:42 PM 02-26-09
DC版已經可以ONLINE對戰
仲有得用兩部DC玩主機CABLE對戰
魔璃 04:26 PM 02-26-09

大情大性武大帝 05:40 PM 02-26-09
作者: ☆星野琉璃☆:

hd化?唔該D激光,爆炸整靚D!!

因為,hd化唔更新,只會高清左D低清野…
小昭Teddy 05:41 PM 02-26-09
作者: A HoManTin Work:
hd化?唔該D激光,爆炸整靚D!!

因為,hd化唔更新,只會高清左D低清野…
1200pts你仲想點
大情大性武大帝 05:42 PM 02-26-09
作者: 小昭Teddy:
1200pts你仲想點
咁就正正式式出一隻!!!
小昭Teddy 05:43 PM 02-26-09
我都想
你去反映下啦
Tenzan 05:49 PM 02-26-09
真可惜,Virtual On應該可以發展到「高達」差唔多既規模!!!

白白浪費左一隻金蛋…

VO算唔上金蛋, 5.66已經是巔峰。
Marz銷量好似得十萬或以下。

另外根據早期的傳聞是sega幫b社出gundam act, 點知b社縮沙,
結果sega自己用呢個系統加原創機出game, 結果製成品就是VO。

=====
更正 : 手快打錯, 係Marz(PS2)而非Force(街機)。
小昭Teddy 05:54 PM 02-26-09
作者: Tenzan:
Force銷量好似得十萬或以下。

另外根據早期的傳聞是sega幫b社出gundam act, 點知b社縮沙,
結果sega自己用呢個系統加原創機出game, 結果製成品就是VO。
如果當年就用高達黎做, 效果可能好唔同
now_loading 05:56 PM 02-26-09
無視開發費?
小昭Teddy 05:59 PM 02-26-09
作者: diabloex:
無視開發費?
出完之後Sega正式破產#
大情大性武大帝 07:37 PM 02-26-09
作者: Tenzan:
Force銷量好似得十萬或以下。

當然VO未去到「金蛋」…因為尚未發展…
david 07:45 PM 02-26-09
作者: 破戒僧:
應該唔係, 起碼SS版日本已經支援X-BAND網上對戰

PS2印象中冇online, DC冇買唔肯定 (當年見過一次$98但冇買 )
當年所有dc可以online對戰o既game,移植到ps2通通都係無得online o既剦割版咁濟。

VO,culdcept second等都係例子。
Tenzan 07:56 PM 02-26-09
都出左成十幾年了, 仲發展得唔夠? 本身近乎是3D機械人對戰GAME的始祖之一。aaaaaa
除非佢好似Armored Core咁大幅度轉型, 當然, 是好是壞則是後話(ry

題外話, SEGA隻新作, 見DEMO感覺像TPS, 暫時唔覺會有多少指標性的新設計。

即是指像VO創造了新的概念及操作方式,
例如按不同方向的攻擊會有不同變化、double lock的變化、dash的特性等等,
後來不少作品都有"參考"這方面的設計及操作。
sena123 07:57 PM 02-26-09
我的SS版TWIN STICK,買回來還未用過
now_loading 08:19 PM 02-26-09

VO 唔係冇發展, 只係 "曲高和寡"..

注解
注解 : 和:跟著別人唱,應和。寡:少。
釋義 : 曲調高雅,能跟著唱的人就少。原指知音難得,現比喻言論或作品不通俗,難於為人們所接受。
語源 : 楚‧ 宋玉《對楚王問》:楚國有一個善於唱歌的人,有一天他在市集上唱歌。當他唱《下里》、《巴人》等簡單歌曲時,城中跟他一起唱的有好幾千人;當他唱《陽阿》、《薤露》時,跟他一起唱的也有好幾百人;其後當他唱《陽春》、《白雪》時,能跟他一起唱歌的只有數十人;最後當他唱起曲調高雅的歌曲時,與他和唱的,剩下數人而已。

neo2046 07:51 PM 02-27-09
http://spongychicken.com/2009/02/27/...-first-images/

neo2046 07:55 PM 02-27-09
Official Homepage
http://vo-ot360.sega.jp/

Trailer and wallpaper download
http://vo-ot360.sega.jp/down.html

WMV/zip形式
■640×360/26.6MB>> http://vo-ot360.sega.jp/dl_image/trailer.zip
now_loading 07:59 PM 02-27-09
加左16:9 同有 support 人像樣
neo2046 08:01 PM 02-27-09
http://www.youtube.com/watch?v=GmWXztfP74g&fmt=18
作者: :

小昭Teddy 08:03 PM 02-27-09
不過始終係年代久遠既畫面....其實我都唔係好高要求o者, 有番第2集個質素HD化就ok, 可惜....囧

希望有機會玩到一集全新既 vo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後

返回主題版面