Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-09-06, 02:20 PM   #76
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
隻game的地方boss比想像中易打,好似死人森林的boss 比佢打左兩下就ko佢.
不過隻game的monster好多好可愛,而且monster fight都好有用~最有趣都係冰狗打火狗^^
==================================================
我想問下Marumaro個村的寶箱key在幾時/那裡找到?(我剛去完死人森林返左村save.)

瀨賀,我想問下在第一版的"Category紹介"可唔可以加翻每個Category有"星"的skill介紹?
因為我唔識日文,有些估唔到.而且想問下係唔係每一個Category的skills學完都要安裝,除左有星那個skill?(例如:用緊Sword系,魔法拳不用安,因為有星,而hp吸收就要安.)
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-06, 02:28 PM   #77
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
引用:
作者: AiStudio 查看文章
隻game的地方boss比想像中易打,好似死人森林的boss 比佢打左兩下就ko佢.
不過隻game的monster好多好可愛,而且monster fight都好有用~最有趣都係冰狗打火狗^^
==================================================
我想問下Marumaro個村的寶箱key在幾時/那裡找到?(我剛去完死人森林返左村save.)

瀨賀,我想問下在第一版的"Category紹介"可唔可以加翻每個Category有"星"的skill介紹?
因為我唔識日文,有些估唔到.而且想問下係唔係每一個Category的skills學完都要安裝,除左有星那個skill?(例如:用緊Sword系,魔法拳不用安,因為有星,而hp吸收就要安.)
無問題 . 不過要俾d時間我~~

其實呢d係該category既固有技能 / 職業特性...所以一定唔可以唔裝.

完哂整個marumaro村既event (救埋村人), 村長會跳舞幫你unlock d 箱~~ (d舞好攪笑 )
瀨賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-06, 02:34 PM   #78
ai.
RELEASED

引用:
作者: 瀨賀 查看文章
無問題 . 不過要俾d時間我~~

其實呢d係該category既固有技能 / 職業特性...所以一定唔可以唔裝.

完哂整個marumaro村既event (救埋村人), 村長會跳舞幫你unlock d 箱~~ (d舞好攪笑 )
唔該灑,
我之前左5~6hrs發覺有些怪,之後再看看說明書先發覺category有固有技^^!
其實邊個category先有skill係地圖上打monster?我好多categories升到14~26都沒有.

原來村長會跳舞幫我解箱~
我快些出去食完個lunch再去看看先!

此篇文章於 12-09-06 10:46 PM 被 ai. 編輯。
舊 12-09-06, 02:35 PM   #79
ShinShiden
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDshinshiden
XBox Live Gamertagshinshiden
引用:
作者: Shinjyo 查看文章
20 lv 會再有解CATEGORY (應該...)

玩到第二隻碟...未可以解有色封印
唔該晒 而家返到去 達達村 全team人 21Lv (可惜 瞬 未unlock Monk....)

ShinShiden 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-06, 03:56 PM   #80
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003

係唔係有 Bug
玩左9千幾百幾鐘

而我入 Menu 都係咁

舊 12-09-06, 04:00 PM   #81
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

引用:
作者: Marco 查看文章

係唔係有 Bug
玩左9千幾百幾鐘

睇黎呢條攻略thread應該由閣下主持...

(我只係玩左20鐘)

頭post update: Category / Skill + 基本Skill
舊 12-09-06, 05:05 PM   #82
ShinShiden
Crazy Gamer

引用:
睇黎呢條攻略thread應該由閣下主持...

(我只係玩左20鐘)

頭post update: Category / Skill + 基本Skill
其實有d網友應該拎左的了 不過我都提下啦
完成左 死之森 之後回到 Marumaro 條村後完成左 醫好村民的event後
原來有很多家庭都鎖左既門就會開返, 只要去晒咁多家拜一拜咁多個 祭壇後 (商店, 裝備店那些沒有的)
回到公民館裏 再拜一拜 那個 KillerBat 既 神像 就會拎到一個
"火之XXX" 既 裝備item 都算唔錯 有火屬性追加

舊 12-09-06, 05:14 PM   #83
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: ShinShiden 查看文章
其實有d網友應該拎左的了 不過我都提下啦
完成左 死之森 之後回到 Marumaro 條村後完成左 醫好村民的event後
原來有很多家庭都鎖左既門就會開返, 只要去晒咁多家拜一拜咁多個 祭壇後 (商店, 裝備店那些沒有的)
回到公民館裏 再拜一拜 那個 KillerBat 既 神像 就會拎到一個
"火之XXX" 既 裝備item 都算唔錯 有火屬性追加
好情報,我仲未去死亡之森
不停係度升緊 Level 同 Shadow

舊 12-09-06, 10:50 PM   #84
ai.
RELEASED

我想問下Moire Village幫佢地攞翻本書比佢地,之後我要做咩??

ps.點解隻熱血鳥唔打人!?
引用:
壁畫之谷大家數到幾多隻貓!? 我數到8隻, 拎左'力 Lv 3 - Weak (迴避下降)'....

睇下大家d貓數係咪一樣...

(等大家唔會拎少一個魔法)
我也是數到8隻,不過幫佢地攞左本書之後...唔知點解覺得係9隻....
引用:
作者: Marco 查看文章
係唔係有 Bug
玩左9千幾百幾鐘

你打左咁長時間
舊 12-09-06, 11:31 PM   #85
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

引用:
我想問下Moire Village幫佢地攞翻本書比佢地,之後我要做咩??
ps.點解隻熱血鳥唔打人!?
你意思係, 你已經搵番本書比個壁人? 之後咪出谷打鳥, 打完鳥就行d吊橋, 一行過, d橋就會斷, 行斷既橋可以落下一層...

(熱血鳥唔打人, 我都諗緊好似有可疑, 係咪唔打佢, 會有event/item呢...!?)
舊 12-09-06, 11:36 PM   #86
ai.
RELEASED

引用:
你意思係, 你已經搵番本書比個壁人? 之後咪出谷打鳥, 打完鳥就行d吊橋, 一行過, d橋就會斷, 行斷既橋可以落下一層...

(熱血鳥唔打人, 我都諗緊好似有可疑, 係咪唔打佢, 會有event/item呢...!?)
唔該,
我剛剛也找到,想翻來edit post,不過因為之前找唔到路令我係個村執到好多野^^
謝謝

(不是吧^^!我一路打一路想點解佢唔地打我,只係識熱血咁怪?_?)

依家每人的Category都去到30~32都唔知練唔練下去好~?

此篇文章於 12-09-06 11:38 PM 被 ai. 編輯。
舊 12-09-06, 11:56 PM   #87
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

引用:
[COLOR="DarkRed"]
依家每人的Category都去到30~32都唔知練唔練下去好~?
其實初頭儲爆一個category唔係太理想...

因為有某幾樣skill個人認為都係必習既, 對人物育成及戰鬥都大有益處
如:
Monk: Counter, charge burst (大範圍)
Black/White: Generate
Combination: Skill Slots

舊 12-10-06, 12:35 AM   #88
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
[COLOR="DarkRed"]

最少都要學skill+2啦
個男主角而家又識反擊,hp吸收,儲氣攻擊,又有忍者ge速度,勁好用
我有d升到skill+4 tim
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-06, 12:51 AM   #89
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

引用:
作者: 重炮手Custom 查看文章
個男主角而家又識反擊,hp吸收,儲氣攻擊,又有忍者ge速度,勁好用
對. 呢幾樣都係必習!!!
舊 12-10-06, 01:23 AM   #90
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:

monster fight真係一絕
遊戲核心
冇佢真係死到手軟

其實有冇人將死人森林的boss的皇冠打下來?
覺得打爛個皇冠會立即ko boss

舊 12-10-06, 01:25 AM   #91
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:

因為有某幾樣skill個人認為都係必習既, 對人物育成及戰鬥都大有益處
如:
Monk: Counter, charge burst (大範圍)

我覺得黑白都要有lv2
assissin要去到交涉術
mork是反擊
combination就要去到lv15學個skill+4
劍要學到光球(對不死系)
咁應該都唔錯(至少我係咁樣)

舊 12-10-06, 01:29 AM   #92
ShinShiden
Crazy Gamer

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
遊戲核心
冇佢真係死到手軟

@@ 原來可以打爛果個冠的嗎?
OTL 我一次都未玩過 Monster Fight...
由頭到尾都係見怪就打.. (除左 大地圖上果d ...)

請問有冇網友知 Blue Dragon 既 Live 係用黎做咩的啊? 有新野會追加 就可以用Download?

此篇文章於 12-10-06 01:31 AM 被 ShinShiden 編輯。
舊 12-10-06, 02:40 AM   #93
ai.
RELEASED

引用:

如:

引用:
聽完兩位咁講我都係分開學~
原本想看看一個category最大係幾多rank,和甚麼skills.

引用:
遊戲核心
冇佢真係死到手軟
係ar,而且睇佢地打又幾有趣~

引用:
assissin要去到交涉術

其實裝左交涉術去買野有咩作用??點解我安左都唔見有咩特別??

皇冠可以打下來嗎?其實打死佢易好多~
舊 12-10-06, 02:46 AM   #94
wongja0708

註冊日期: Dec 2004
弊!
隻game 俾"連續六年全港銷量冠軍" 既 Game 浪 做官方攻略哦...

都係等青文吧各位

wongja0708 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-06, 03:02 AM   #95
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
聽完兩位咁講我都係分開學~
原本想看看一個category最大係幾多rank,和甚麼skills.

說明書都有講到3x rank會學到咩skill,
所以我都係睇住本野黎揀職業,
至於3x rank後有咩招學遲下上網都會有人講架啦,懶得自己試
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-06, 03:48 AM   #96
ai.
RELEASED

引用:
忘了說,謝謝更新~

引用:
說明書都有講到3x rank會學到咩skill,
所以我都係睇住本野黎揀職業,
至於3x rank後有咩招學遲下上網都會有人講架啦,懶得自己試
我都知說明書有講,不過我就想知說明書無講的之後會是甚麼~
之旦係依家放棄了~

此篇文章於 12-10-06 01:53 PM 被 ai. 編輯。
舊 12-10-06, 10:19 AM   #97
Q頭
Banned

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDgrave_terry
XBox Live Gamertagwrygrave
why x360 ask me to update b4 play this game??
wht update is added???
Q頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-06, 11:58 AM   #98
LKC

註冊日期: Nov 2006
(4) Drill Machine
(5) 古代病院遺跡 Ancient Hospital Ruins

---去到Drill Machine 2/F打玩boss,可用輸送器後

無新路了,去邊??thx~
LKC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-06, 12:18 PM   #99
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: LKC 查看文章
(4) Drill Machine
(5) 古代病院遺跡 Ancient Hospital Ruins

---去到Drill Machine 2/F打玩boss,可用輸送器後

無新路了,去邊??thx~
BOSS唔係o係2/F, 係o係3/F

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-06, 12:22 PM   #100
梅佬
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
Gibral城好大~~行到我

(不過真係好實在, 因為360既機能, 不但鳥山明既人設, 就連世界觀, 城/國家既實在感都高左好多...
你zoom近D睇D路人........個個都有即時的自身投影!
梅佬 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
【NGC】ゼルダの伝説 4つの剣+討論區 ★星人44★ 攻略及心得交流區 99 06-12-06 11:44 PM

現在的時間是 02:39 PM

手機版 | APP版