Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-03-13, 06:34 PM   #76
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 天哈7 查看文章
我琴日改埋機票, 坐爛桃最強出發回程時間,玩足8日
暫時訂左2晚和歌山5晚大阪酒店
想問下白濱個adventure world正唔正?因為佢27/11休息,如果要去的話我就要26/11一落機就去

我見kansai wide area pass 包埋岡山, 有冇ching分享下?
動物園水族館呢類型not my cup of tea
上網睇下人地d 相人地d comment吧

btw~~仲想去埋岡山 ?
你京都plan去邊呀

引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
沖繩無問題丫,坐過準時去準時回,5月去過
1244蚊來回連稅

買左樂桃先黎跳海樓,SHIT
咩野叫跳海樓
幾時去大阪?

引用:
作者: 二階堂青丸 查看文章
其實我都有點想去~不過又覺得好似唔多抵~
有錢留返去品川食自助餐仲好
可以好理性地講一句~~~唔抵食~~要靚景食正野我會揀再去LADURÉE 食TEA
佢果間野個集團旗下果堆餐廳全部都好靚~但係一上Tabelog...........
真係淨係sell 裝修..........
不過試一餐都ok啦

引用:
作者: 安東尼さん 查看文章
啱啱買咗快運12月30飛東京,但未收到email,伏味濃
我即時收到email @@

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 09:03 PM   #77
二階堂青丸
Game Master
世界和平

註冊日期: Dec 2002
近來見有人講d花王蒸氣眼罩 好似幾正~有無人試過個feel係點?真係會精神曬!?

二階堂青丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 09:09 PM   #78
leotam3
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 天哈7 查看文章
我琴日改埋機票, 坐爛桃最強出發回程時間,玩足8日
暫時訂左2晚和歌山5晚大阪酒店
想問下白濱個adventure world正唔正?因為佢27/11休息,如果要去的話我就要26/11一落機就去

我見kansai wide area pass 包埋岡山, 有冇ching分享下?
倉敷值得去, 有時間可以去後樂園/岡山城/瀨戶大橋

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-13, 01:17 PM   #79
Hunter

註冊日期: Jan 2002
本來朋友話識揸車, 諗住去北海道
點知轉頭又話好耐無揸, 怕出事

想問下北海道唔玩自駕係咪好難去D 景點?
北海道11月尾有雪睇未?

之前都覺得北海道貴唔去
所以下年加稅前要去, 唔係之後我會更唔捨得去

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-13, 01:46 PM   #80
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 二階堂青丸 查看文章
hitomi姐有無買過Les Merveilleuses LADURÉE既花瓣嫣脂?
買黎擺都抵,勁靚

引用:
作者: Hitomi 查看文章

BTW~LADURÉE果個系列買左都唔捨得用
我都係去LADURÉE 食tea食左佢吧啦
女朋友正宗又要買又要食WO
每次LADUREE 都吸左我唔少錢

試過一次食HIGH TEA SET 飽過頭
之後每次都係CAKE+DRINK

舊 10-04-13, 05:28 PM   #81
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: Hunter 查看文章
本來朋友話識揸車, 諗住去北海道
點知轉頭又話好耐無揸, 怕出事

想問下北海道唔玩自駕係咪好難去D 景點?
北海道11月尾有雪睇未?

之前都覺得北海道貴唔去
所以下年加稅前要去, 唔係之後我會更唔捨得去
我屋企人舊年去無自駕,主力靠火車同送迎車
其實唔少温泉酒店/點景都會有套票之類連車票(旭 山動物園)
佢地去八日,淨係買過張小樽札幌果個pass同動物園套票
其他pass就沒有買了

引用:
作者: 小草 查看文章
買黎擺都抵,勁靚

女朋友正宗又要買又要食WO
每次LADUREE 都吸左我唔少錢

試過一次食HIGH TEA SET 飽過頭
之後每次都係CAKE+DRINK
我覺得個tea set剛剛好丫
食完可以跳左個晚餐等宵夜

舊 10-04-13, 10:32 PM   #82
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
請問櫻島上面有咩玩?
可以玩半日?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-13, 10:38 PM   #83
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
11月初去睇,有冇邊度睇紅葉好介紹,另一半著和服影一日
諗住京都一日遊

舊 10-06-13, 10:52 PM   #84
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
11月初去睇,有冇邊度睇紅葉好介紹,另一半著和服影一日
諗住京都一日遊
恭喜

不過11月初京阪無MUD紅葉....太早啦...

舊 10-06-13, 11:31 PM   #85
BOYBOYBOY

引用:
恭喜

不過11月初京阪無MUD紅葉....太早啦...
唔X係呀

仲諗住11月初已經有
算啦,和服影相緊要D

舊 10-07-13, 08:59 AM   #86
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:

天氣可以參考呢個網站~~可以check番晒以往天氣記錄
例如可以check番舊年11月1日果個地區當日每個時段的溫度~咩時段落過雨
有落雪果d地方可以睇埋當當日積雪高度~日照時間由幾點到幾點~非常details~

http://weathernews.jp/observation/
個網要注冊?
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 09:02 AM   #87
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: funnyfun 查看文章
個網要注冊?
唔洗啊
不用任何登入已經可以查資料

舊 10-07-13, 10:29 AM   #88
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
終於完成左我個京都山陰之旅, 好多野睇但係車費都幾甘, 用左2張pass之外仲要搭巴士, 用左差唔多20000yen
btw, 多謝hitomi姐建議, 食左納涼床料理, 雖然貴但係個feel真係唔錯

Alata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 10:35 AM   #89
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:
我屋企人舊年去無自駕,主力靠火車同送迎車
其實唔少温泉酒店/點景都會有套票之類連車票(旭 山動物園)
佢地去八日,淨係買過張小樽札幌果個pass同動物園套票
其他pass就沒有買了
thx, 咁都好D
睇黎都係要買書睇
上網睇BLOG, 十個有9個都自駕, 參考唔到

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-13, 04:33 AM   #90
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
十一月初都去關西6日
想去d未去過既地方
除左大阪d出名勝地差唔多去過哂(唯獨是萬博公園上次打風去唔到)
之前去過: 奈良,和歌山,京都,神戶,姬路(維修殘念)
仲有冇d咩地方推介?
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-13, 09:28 AM   #91
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: Alata 查看文章
終於完成左我個京都山陰之旅, 好多野睇但係車費都幾甘, 用左2張pass之外仲要搭巴士, 用左差唔多20000yen
btw, 多謝hitomi姐建議, 食左納涼床料理, 雖然貴但係個feel真係唔錯
有無睇半澤直樹
佢有幕都係在京都食納涼床料理

如果食lunch就便宜一點,但夜晚比較有feel,
我都係揀間價位比較低兼坐榻榻米的食,7000yen一個人,食京料理

引用:
作者: minekaoru 查看文章
十一月初都去關西6日
想去d未去過既地方
除左大阪d出名勝地差唔多去過哂(唯獨是萬博公園上次打風去唔到)
之前去過: 奈良,和歌山,京都,神戶,姬路(維修殘念)
仲有冇d咩地方推介?
去過都可以因應唔同季節再去或者去入面未去過的地方?
例如京都我自己只去過清水寺對落直到衹園河原町的地方,
淺遊嵐山,東福寺,伏見,北野天滿宮,永觀堂,貴船

下次我希望秋季可以深度遊嵐山,鞍馬,夜紅楓貴船,大原等等京都郊區

舊 10-09-13, 01:23 PM   #92
Alata
紅髮少年

引用:
有無睇半澤直樹

我都係揀間價位比較低兼坐榻榻米的食,7000yen一個人,食京料理

下次我希望秋季可以深度遊嵐山,鞍馬,夜紅楓貴船,大原等等京都郊區
有睇XD, 我冇入榻榻米個d, 個餐唔太貴但係加一加出面坐既收費之後變左大約8000yen, 個夜景真係好靚
Photo

今次去完京都之後我終於完成左我上次未完既行程, 走埋金閣伏見同二條城

舊 10-09-13, 04:05 PM   #93
BOYBOYBOY

引用:
有無睇半澤直樹

E 你都有追半澤,我2晚煲完

我想搵紅葉網同天氣網呀~~

舊 10-09-13, 08:09 PM   #94
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:

係喎嵐山上次都係行左一陣
過左渡月橋已經天黑要返歸
舊 10-09-13, 09:49 PM   #95
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: Alata 查看文章
有睇XD, 我冇入榻榻米個d, 個餐唔太貴但係加一加出面坐既收費之後變左大約8000yen, 個夜景真係好靚
Photo

今次去完京都之後我終於完成左我上次未完既行程, 走埋金閣伏見同二條城
你坐呢種?

我坐"僞"榻榻米
坐地下有feel d

引用:
E 你都有追半澤,我2晚煲完

我想搵紅葉網同天氣網呀~~
半澤(京都納涼床好似係第一集)
真係好多西裝友去食

天氣網睇樓上啦

引用:
作者: minekaoru 查看文章
係喎嵐山上次都係行左一陣
過左渡月橋已經天黑要返歸
嵐山我過左渡月橋去左寶嚴院睇夜紅楓就番歸~佢日頭係咩樣我都未見過

舊 10-09-13, 10:37 PM   #96
Alata
紅髮少年

係呀, 坐椅
其實京都嵐山嵯峨野有好多野睇, 上次就係留係個邊太耐令我去唔到一d景點
話都冇咁快屋企人已經決定新年去北海道, 我又返日本了

舊 10-10-13, 02:43 AM   #97
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
我想問下,買機票既問題…

我睇過一D買機票既網頁,即是同你搵晒咁多航空公司果D網,如大陸「一起飛」…

我搵到一D要轉機既航班,大部分都係台灣或大陸的,好平,真係好平,約包晒都二千一差不多至二千五…但,轉機轉死你的,或個時間極度不好,如到日本都九點幾(幾乎全部都係咁既時間到),或走果程係早上八點幾機…

其實,係咪平野就係咁既時間呢?

同埋,有無人試過在果D網頁訂到機票?係咪真係得既呢?

舊 10-10-13, 03:46 AM   #98
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章

我睇過一D買機票既網頁,即是同你搵晒咁多航空公司果D網,如大陸「一起飛」…

我搵到一D要轉機既航班,大部分都係台灣或大陸的,好平,真係好平,約包晒都二千一差不多至二千五…但,轉機轉死你的,或個時間極度不好,如到日本都九點幾(幾乎全部都係咁既時間到),或走果程係早上八點幾機…

咦我冇試過呢d網
多數都是爛桃同hk express
唔洗轉機是我的基本要求
舊 10-10-13, 09:26 AM   #99
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章

我試過兩次在旺季由上海轉機(暑假直航太貴)
如果東航最早果班機,東京最早下午約4點到,大阪好似是3點幾,名古屋3點
回程我坐過4點幾走的機

回程兩次都有delay, 去程一次準時,一次delay一個鐘
所有delay都是上海
我覺得可接受啦,坐jal我都試過delay成粒鐘

不過淡季唔洗轉機啦...宜家hkexpress 分分鐘仲平過轉機
我之前買左明年2月6飛大阪11日,二千六包稅包行李
轉機要4k

舊 10-10-13, 11:08 AM   #100
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
我試過兩次在旺季由上海轉機(暑假直航太貴)
如果東航最早果班機,東京最早下午約4點到,大阪好似是3點幾,名古屋3點
回程我坐過4點幾走的機

回程兩次都有delay, 去程一次準時,一次delay一個鐘
所有delay都是上海
我覺得可接受啦,坐jal我都試過delay成粒鐘

不過淡季唔洗轉機啦...宜家hkexpress 分分鐘仲平過轉機
我之前買左明年2月6飛大阪11日,二千六包稅包行李
轉機要4k
係呀!東航D時間係靚D的!!但差不多二千七至二千九囉…

大佬,達美都三千一,直飛,仲要靚時間,朝早八點飛,走係下午三四點…

唉…真係無完美……

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 12:52 AM

手機版 | APP版