Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 
電視遊戲討論版>PS3/PS VitaのPS Storeにて、CERO:Zのゲーム本編が購入不可へ。一部支払い方法終了に際して
ComeLOLoh 02:36 AM 05-31-17
熄左個ps3 psn既話,佢個PS PLUS重有乜野可以每個月「送」喎。
唔會既。
風間鈴木仁 02:48 AM 05-31-17
作者: yaya:
同意!

MS同Sony應該99.999999%唔會咁做

因為如果真係發生, 應該無gamer會再信純digital purchase...

大家又回到「實物」時代

MS同Sony再次要受制於Best Buy/GameStop呢類大型連鎖店
講得好 !!!
HIM 03:23 AM 05-31-17
PSP 個store停左都仲可以download翻買左既game, 又可以響PC個store到買PSP game
風間鈴木仁 07:26 AM 05-31-17
作者: yaya:
同意!

MS同Sony應該99.999999%唔會咁做

因為如果真係發生, 應該無gamer會再信純digital purchase...

大家又回到「實物」時代

MS同Sony再次要受制於Best Buy/GameStop呢類大型連鎖店
作者: HIM:
PSP 個store停左都仲可以download翻買左既game, 又可以響PC個store到買PSP game
I see. GREAT
ps4boy 03:10 PM 06-18-17
去喜利見台面擺出來舊作寫$0?
安安 07:10 PM 10-20-20
https://asia.playstation.com/cht-hk/...portantnotice/
PlayStation Store將於2020年[10月19日至10月31日]以全新面貌在網頁和行動裝置上推出

作者: :
•您將未能購買:

PlayStation®3遊戲及追加內容

PSP™(PlayStation®Portable)遊戲及追加內容

PlayStation®Vita遊戲及追加內容

應用程式

個人造型

•收藏夾功能將停止使用,“您的收藏夾”上目前的所有項目將被刪除。

sunhikari 10:03 AM 10-21-20
PS3對我黎講真係經典,因為係出黎做野第二部自己買(第一部係XBOX360)的主機,亦係決心專玩PS系列的時間點
成堆PS3遊戲都仲係到
當年買SLIM機到而家都仲行到
然後最記得係FF13,當年講到FF系列好大突破,然後當年三大制作人都黎香港,有專門講FF13中文化發佈會,但日文版出左可以繼續日文版的進度,然後有拿到佢地的簽名
但問題係之後買左中文版的FF13後,我連FF13-2同LIGHTING RETURN都無爆過機
當年隻召喚獸奧汀好有型.......
仲有PS3的GVG,同埋出到第三集的獨角獸高達GAME
另外仲有MACROSS F當年OVA係「一碟兩用」先係最最最經典呀

睇黎係時候要拿出來玩下了
qwe 10:42 AM 10-21-20
出黎做野第1部自己買嘅機

當初諗住出左PS4都繼續清PS3 game, 但出PS4後部slim就sony timer死左(未出都死死地⋯)
Eddie Lau 12:35 PM 10-21-20
還記得當年玩了不少時間在 FF13 ,不過同樣沒有去玩 FF13-2 同 3。
我現在仍在玩 PS3 Persona 5。
歌絲˙暮斯 12:44 PM 10-21-20
開 ps3 既唯一理由係回味 AZOE HD....
由手機版發出
額倆羅 02:32 PM 10-21-20
我最記得我買頭嗰一批PS3係可以向下兼容PS1同PS2,
點知玩得一年左右就死咗(據聞嗰個批次全部都有問題),
雖然官方肯換一部換一部, 但新嗰部已經玩唔返上兩代啲遊戲……
sunhikari 04:32 PM 10-21-20
作者: 額倆羅:
雖然官方肯換一部換一部, 但新嗰部已經玩唔返上兩代啲遊戲……
SLIM版可以玩得返PS1但玩唔返PS2
但用PS3玩PS1個問題係把原本PS1的255P畫質直出,需然PS3可以出720P但畫質上好唔得
強化人間ですの~★ 05:07 PM 10-21-20
作者: sunhikari:
SLIM版可以玩得返PS1但玩唔返PS2
但用PS3玩PS1個問題係把原本PS1的255P畫質直出,需然PS3可以出720P但畫質上好唔得
可以出1080p
同埋同一隻game玩碟同玩DL版係兩個畫質
sunhikari 05:43 PM 10-21-20
作者: 強化人間ですの~★:
可以出1080p
同埋同一隻game玩碟同玩DL版係兩個畫質
基本遊戲畫面只有720P.無1080,而且PS1遊戲碟係原畫質直出,無倍線,試過有D差到同VCD無乜分別
ComeLOLoh 01:02 AM 10-22-20
作者: 額倆羅:
我部限定版FFXIII機都係玩左無耐就死左。
當年check好似剛剛過左保養…
而家都未整…

有聽人講過整完又壞。都唔知點好…限定版機呀~
sunhikari 10:18 AM 10-22-20
作者: ComeLOLoh:
我部限定版FFXIII機都係玩左無耐就死左。
當年check好似剛剛過左保養…
而家都未整…

有聽人講過整完又壞。都唔知點好…限定版機呀~
限定版FFXIII機係第一代SLIM機黎,應該唔會整完又壞,肥仔機會整完又壞係真係關佢個散熱事
所以你部機都係拿去整吧,趁而家要整機搵人整唔太難的時間

利申:我都係第一代SLIM機黎,但未壞
風之將 08:54 PM 10-22-20
近期部FF13白機中左死亡紅燈扔左
當年玩FF13,biohazard真係每日都開咁制
ComeLOLoh 03:12 AM 10-23-20
作者: sunhikari:
限定版FFXIII機係第一代SLIM機黎,應該唔會整完又壞,肥仔機會整完又壞係真係關佢個散熱事
所以你部機都係拿去整吧,趁而家要整機搵人整唔太難的時間

利申:我都係第一代SLIM機黎,但未壞
我重考慮緊...
1) 搵SONY代理整…但會洗HD,但好似安全d…
2) 搵街鋪整…唔洗HD。但唔知安唔安全…

部機重有隻應該download唔到既黃鴨duck…
mrk 01:34 AM 10-25-20
最近又開番PS3 Silm1代上日服/港服PS Store,
發現港服Store好多PS3既中文下載版落左架!
變相想玩番舊PS3中文版Game真係要去搵中古實體版啦!
反而日服Store就冇咩大改變到!
ComeLOLoh 02:24 AM 10-26-20
作者: mrk:
最近又開番PS3 Silm1代上日服/港服PS Store,
發現港服Store好多PS3既中文下載版落左架!
變相想玩番舊PS3中文版Game真係要去搵中古實體版啦!
反而日服Store就冇咩大改變到!
港服好多PS1名作都無添,得日服有
安安 10:57 PM 03-22-21
https://www.thegamer.com/ps3-vita-ps...nently-closed/
Report: PS3, Vita, And PSP Stores To Be Permanently Closed In A Few Months
lkw2005 11:55 PM 03-22-21
作者: 安安:
https://www.thegamer.com/ps3-vita-ps...nently-closed/
Report: PS3, Vita, And PSP Stores To Be Permanently Closed In A Few Months
這是我永遠不相信digital version的原因
話close就close, 真金白銀比錢買既竟然可以永遠access唔返
買碟都仲話可以放入部機度read就玩得返,只要部機一日未打柴
風間鈴木仁 12:17 AM 03-23-21
作者: 安安:
作者: lkw2005:
這是我永遠不相信digital version的原因
話close就close, 真金白銀比錢買既竟然可以永遠access唔返
買碟都仲話可以放入部機度read就玩得返,只要部機一日未打柴
咁大獲,版友真的醒目,我買左過千隻,(PS3/PSV)其實可否轉移到PS5執行呀!

點解 CLOSED ? 可怒呀!
ericwpk 09:59 AM 03-23-21
作者: 風間鈴木仁:
咁大獲,版友真的醒目,我買左過千隻,(PS3/PSV)其實可否轉移到PS5執行呀!

點解 CLOSED ? 可怒呀!
個 server 無錢賺但又要 keep 住俾錢 run 同維護, 點會有人做蝕本生意
風間鈴木仁 10:40 AM 03-23-21
作者: ericwpk:
個 server 無錢賺但又要 keep 住俾錢 run 同維護, 點會有人做蝕本生意
罪大,售後服務-零?

原來數位版,真的好恐怖,例如早前 Wii 都好似關閉左網店服務。
標籤:PS3, プレイステーション 3
1 2 3 4 5 6 7 

返回主題版面