Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-12-12, 01:58 PM   #1
hitachi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
竟然唔係全滅, 真失望WWWW
hitachi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-12, 05:10 PM   #2
木下宏介
Junior Member

註冊日期: Feb 2009
犯罪者追捕犯罪者....聽起來像是很新穎跟有效的想法...
可是當想到被抓到的犯罪者會有這麼容易聽一個新任檢查官的命令嗎...
而且都用押送犯人的車來運送他們= -....即是不信任他們嗎...

太多未知的世界觀跟未被說服的地方
女主要跟著一班曾經不擇手段的犯人工作
早晚也會被黑化玩壞= = 你看那個眼鏡男已經被玩壞變成了鬼畜系
要是覺得我太講究真對不起www
木下宏介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-12, 04:03 PM   #3
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: 木下宏介 查看文章
犯罪者追捕犯罪者....聽起來像是很新穎跟有效的想法...
可是當想到被抓到的犯罪者會有這麼容易聽一個新任檢查官的命令嗎...
而且都用押送犯人的車來運送他們= -....即是不信任他們嗎...

太多未知的世界觀跟未被說服的地方
女主要跟著一班曾經不擇手段的犯人工作
早晚也會被黑化玩壞= = 你看那個眼鏡男已經被玩壞變成了鬼畜系
要是覺得我太講究真對不起www
唔聽話d檢查官可以射爆佢
你試下搞事,系統判定你做即場處決就

呢套野真係幾好
不過睇多幾話先知是龍還是蛇
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-12, 06:24 PM   #4
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
用數值黎衡量一個人既精神狀況而決定佢係咪潛在犯罪者呢點好有未來報告feel。

再加上花澤做主角,呢套可以追得。

(開頭完全唔知係花澤配,聽左先發覺佢把聲同茅野愛衣有D似)

我都覺得意外今集個女人質居然唔洗死。不過都係第1集,虛淵應該仲未熱完身,最快下集啦,到時應該會有野睇。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-12, 07:30 PM   #5
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
仲話專家,普通差佬都知一旦需要開槍既時候就要補兩飛架啦

射完一飛見到麻醉失效係度發呆是哪招

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-12, 11:21 PM   #6
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 細路翔 查看文章
仲話專家,普通差佬都知一旦需要開槍既時候就要補兩飛架啦

射完一飛見到麻醉失效係度發呆是哪招
補兩飛 ... 你想寫 report 寫到死為止啦 ...

特種部隊就會咁做

舊 10-13-12, 12:13 AM   #7
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
個系統諗起未來報告+1
第一話唔錯,氣氛同節奏都幾到位
女主角感覺幾理想主義,往後會不斷受沖擊吧
唔知邊個拎第一份便當

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-12, 12:24 AM   #8
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 東條英俊 查看文章
個系統諗起未來報告+1
第一話唔錯,氣氛同節奏都幾到位
女主角感覺幾理想主義,往後會不斷受沖擊吧
唔知邊個拎第一份便當
我估大叔。

照計如果好似今集個女人D無辜人士都可以因為受精神感染而比個system當係潛在罪犯,甚至即場判定為當場處決黎睇,大叔同狡噛呢D睇落普通既人應該都係成日接觸D連環殺人犯既刑警而搞到自己都被感染埋。

以石田既舉此行為,佢反而似連環殺人犯多D,睇黎石田真係好中意配虛淵劇呢類角色。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-12, 01:43 AM   #9
大山椒魚
God of Gamer
......

註冊日期: Sep 2002
故事推進得好快,
估唔到第一集就已經講出系統既破綻,

不過

既然心靈系數係可加可減機制,
又會咁易可以執行死刑

女主角又話警校第一,
但係成個異世界人咁乜都唔知

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-12, 02:08 AM   #10
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
故事推進得好快,

不過

又會咁易可以執行死刑

女主角又話警校第一,
一向學校的理想世界論係現實都有一大斷距離

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-12, 09:41 AM   #11
amaderasu
Crazy Gamer

註冊日期: May 2009
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
故事推進得好快,

不過

又會咁易可以執行死刑

女主角又話警校第一,
黑化左唔會咁易漂白
amaderasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-12, 04:05 PM   #12
minekaoru
Crazy Gamer
UROBOROS

註冊日期: Nov 2004
3DS Friend Code0087 3062 9709
PSN  IDminekaori
XBox Live GamertagDLLMisFun
引用:
作者: amaderasu 查看文章
黑化左唔會咁易漂白
個人質咁易就變番唔洗處決
一放低個火機就降level

但係果d執行官平時真係要睇路
一唔小心就變罪犯

花澤會唔會俾人傳染呢唔知
minekaoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-12, 09:54 AM   #13
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
阿虛角色硬頸到底
搖風擺柳都死硬

舊 10-13-12, 07:59 PM   #14
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
花澤仲叫人質冷靜
一槍射到人哋爆哂點冷靜

P.S
花澤個樣比路人更路人
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-12, 11:16 PM   #15
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
槍好煩+1
不過槍會變形好爽
射仲人會變形仲爽

不過靠系統預判係咪潛犯罪者
會唔會有D兒戲左

九龍城寨真係咁吸引?

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!

此篇文章於 10-13-12 11:21 PM 被 埃及使者 編輯。
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-12, 11:29 PM   #16
mkmonkey
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
槍好煩+1
槍好煩+1

不過佢個更新速度就真係慢左 d ,等得黎都蚊訓。
睇佢瞄住個醉酒佬都要出一輪廢話,實戰真係死得人。

舊 10-19-12, 12:42 AM   #17
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 10-20-12, 02:37 AM   #18
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
等壞掉化(唔係無丫)
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-12, 07:54 PM   #19
money
◆.西野司命.◆

原䅁

舊 10-26-12, 02:11 PM   #20
money
◆.西野司命.◆

「キャラクター」ページに、
分析官・唐之杜志恩の天野さんキャラクター原案イラストを公開!いやぁ、艶っぽいっすなあ
http://ow.ly/eLBKr

舊 10-14-12, 09:54 PM   #21
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
女主角一早射暈人質咪冇事囉
唔鍾意哩d唔想自己做衰野又唔諗解決方法ge角色

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-12, 10:23 PM   #22
Rv250

註冊日期: Aug 2002
代入花澤個角色劇情發展到嗰一刻反應唔切都好正常
結果佢係先槍打自己人再射受害者
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-12, 01:54 PM   #23
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
把槍好型
不過system好煩
指數隨心情變
基準一係麻醉一係即死??
咁冇腦既好怏玩完XD
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 04:02 PM   #24
money
◆.西野司命.◆

虚淵:
3話だからといって朱ちゃんの首がもげたりとかは無いので、そこは安心してください(会場笑)。
2話で朱ちゃんの話が綺麗にまとまったように見えて、
まだまだ彼女の苦労は続いていきますので、今後も注目してみて頂けたらと思います。
引き続きよろしくお願いします。

舊 10-17-12, 04:16 PM   #25
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
原本淨係麻醉,仲要搞一輪拖到變左炮

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] Psycho Pass サイコパス 選択なき幸福 neo2046 電視遊戲討論版 16 12-28-15 10:38 AM
出讓 限定版主機,game, DVD & Blu-ray 等 andychan26675 買賣專區 4 03-16-14 12:27 PM
[影像碟] 黃偉文作品展[6 CD/4 DVD/3 Blu-ray][末日推出] W!LL Neo Music UNIVERSE 128 12-25-12 04:08 PM
[NEWS] PANASONIC, DMP-BD10 / SA-XR700 / SB-TP100, Blu-ray Disc播放機 / Blu-ray Disc 接收器 KTN 影音館 0 06-28-06 03:20 PM
DVD Format Wars: HP & Dell choose Blu-Ray C.K.F. 影音館 1 01-17-04 12:56 AM

現在的時間是 06:31 AM

手機版 | APP版