Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 29 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 49  ... 最後
電視遊戲討論版>大家的世嘉年代 III [詳細頭 post] 世嘉祭 2019 | 新版 Nomad 及 DC HDMI adaptor | 巴西主機 Zeebo 簡介
シェンムー 12:31 PM 06-15-13
之前話揾返隻psp 櫻大戰出黎
原來之前未開過(╯3╰) , 頭先打開一看說明書保留了ss, dc 的風格
今晚返去開部psp 試試先, 畫面變了16:9 的櫻大戰1+2

華倫君島陽平 10:20 PM 07-07-13
想請教各位,我想換部新SS,
聽講有成三個版本: SEGA, JVC,日立 , 三星
有人話JVC雙燈版好因為音響同畫面好,又有人話日立雙燈品質好,耐用,仲跟埋張vcd卡
有冇人分享下經驗? thanks
pritt 02:07 PM 07-15-13
太好了,到今日依個 post 竟然重 active,真係感動~
八仙果 03:25 PM 07-15-13
作者: SHIJI.F.LAPPLAY:
之前話揾返隻psp 櫻大戰出黎
原來之前未開過(╯3╰) , 頭先打開一看說明書保留了ss, dc 的風格
今晚返去開部psp 試試先, 畫面變了16:9 的櫻大戰1+2
算好啦!
我近來有些 games,買了都唔記得。
八仙果 03:38 PM 07-15-13
作者: 華倫君島陽平:
有人話JVC雙燈版好因為音響同畫面好,又有人話日立雙燈品質好,耐用,仲跟埋張vcd卡
我自己就只有早期版本 SEGA SS 及白色版。
三星是韓國版的 SS,應該最少見,也較難找。

功能最齊備的話,印象中應該是 Hi-Saturn (Hitachi),
內置 VCD、Photo CD。

再上一級的話,也是 Hitachi 的 ゲーム&カーナビ ハイサターン,
可以譯為「遊戲及汽車導航系統 Saturn」。

http://www.hitachi.co.jp/New/cnews/9512/1201.html
大情大性武大帝 06:09 PM 07-15-13
作者: 華倫君島陽平:
我果部係VSaturn,即JVC版,靚唔靚就唔知,但好似跟機有VCD卡,但你而家買二手,唔知佢會唔會秋起…
シェンムー 07:35 PM 07-15-13
畫質不錯的
但只有adv 時16:9 , 戰鬥時4:3+分割data
loading 同dc 差唔多
算叫是回味1&2 的一個方便的方法

field11 11:51 PM 07-15-13
摷返部saturn 出來先發覺唔見左AV線同手制.
望住部機無得玩好慘.
部DC 又中左reset bug, 成日reset.
想回味下d game 都唔得.
antony chan 12:51 AM 07-16-13
作者: field11:
望住部機無得玩好慘.
成日RESET係死內置牛,去換完就無事
大情大性武大帝 11:15 AM 07-16-13
望住部機無得玩好慘.
ss果條av,好似係通用插頭來的,唔係超任果類獨家插頭,應該鴨記有個配…
antony chan 01:39 PM 07-16-13
作者: 大情大性武大帝:
ss果條av,好似係通用插頭來的,唔係超任果類獨家插頭,應該鴨記有個配…
不是通用頭啦,是專用的
now_loading 01:54 PM 07-16-13
講開, 主機專用AV 線, 下代開始成為歷史
シェンムー 01:56 PM 07-16-13
係呀, 雖然好少會壞, 全hdmi 真係好方便

Saturn AV PLUG ……記得細個去買機時個店員叫我小朋友, 千其唔好扭唔好轉呀
field11 03:35 PM 07-16-13
買部2手saturn 都係300蚊, 專登晒時間晒氣力去搵線好似好儍咁.
sega 又唔好似ps 咁代代用同一款線喎. 我成屋都PS av 線.
backtomac 11:59 PM 07-16-13
買部2手saturn 都係300蚊, 專登晒時間晒氣力去搵線好似好儍咁.
sega 又唔好似ps 咁代代用同一款線喎. 我成屋都PS av 線.
黃金有檔野仲有線同GAME PAD 買到。
david 12:22 AM 07-17-13
作者: 268:

另外還有什麼XBOX一代的Sega game係必玩的呢?
PANZER DRAGOON ORTA,JSRF,CRAZY TAXI 3,莎木2,SPIKEOUT,GUN VALKYRIE(有丟手掣覺悟),OTOGI。
field11 12:31 AM 07-17-13
作者: backtomac:
黃金有檔野仲有線同GAME PAD 買到。
多謝情報, 去開SSP我會去睇下.
八仙果 07:15 PM 07-17-13
作者: david:
PANZER DRAGOON ORTA,JSRF,CRAZY TAXI 3,莎木2,SPIKEOUT,GUN VALKYRIE(有丟手掣覺悟),OTOGI。
SPIKEOUT 真係好想好想可以 online 玩返。
雖然出 XBOX 版時畀人話,
雖然 XBOX 版與街機版的關卡有改動,
不過 4 打的時候真係好爽。

一直想 XBOX360 上對應、重現,
現在唯有寄望 XBOX ONE,
對我來說,移植這遊戲的期待度比莎木更甚。
david 07:21 PM 07-17-13
作者: 八仙果:
SPIKEOUT 真係好想好想可以 online 玩返。
雖然出 XBOX 版時畀人話,
雖然 XBOX 版與街機版的關卡有改動,
不過 4 打的時候真係好爽。

一直想 XBOX360 上對應、重現,
現在唯有寄望 XBOX ONE,
對我來說,移植這遊戲的期待度比莎木更甚。
俾人話咩?

SPIKEOUT同SLASHOUT,HD化再加ONLINE 4P出O係XBLA真係無得輸!
field11 08:59 PM 07-17-13
搭單問下XBOX讀唔到碟有乜解決方法?
後悔一早無改機改到用HDD.
八仙果 11:08 PM 07-17-13
作者: david:
俾人話咩?

SPIKEOUT同SLASHOUT,HD化再加ONLINE 4P出O係XBLA真係無得輸!
當年見到討論區,
有玩開街機版的人講。

就算佢唔 HD 化,我當時用色差玩已經好正!
劉公子 09:14 PM 07-26-13
嘻嘻… 八爺好耐無見(笑)~
如果以原裝出廠計功能最齊是早期雙燈版的 Hi-Saturn,因為本身已內置解碼卡讀取 VCD 同 PhotoCD……

八爺這套 GPS 版 Hi-Saturn 好耐之前有衝動想入手,可惜太貴而放氣了(苦)……

作者: 八仙果:
我自己就只有早期版本 SEGA SS 及白色版。
三星是韓國版的 SS,應該最少見,也較難找。

功能最齊備的話,印象中應該是 Hi-Saturn (Hitachi),
內置 VCD、Photo CD。

再上一級的話,也是 Hitachi 的 ゲーム&カーナビ ハイサターン,
可以譯為「遊戲及汽車導航系統 Saturn」。

http://www.hitachi.co.jp/New/cnews/9512/1201.html

八仙果 02:10 AM 07-27-13
作者: 劉公子:
嘻嘻… 八爺好耐無見(笑)~
如果以原裝出廠計功能最齊是早期雙燈版的 Hi-Saturn,因為本身已內置解碼卡讀取 VCD 同 PhotoCD……

八爺這套 GPS 版 Hi-Saturn 好耐之前有衝動想入手,可惜太貴而放氣了(苦)……
我直頭同 GPS Hi-Saturn 無緣,
真身見到未見過。

當年沒買,現在應該更貴了吧?!
當年的售價是?
ZEROBO 11:11 AM 07-27-13
希望Panzer dragon 出番remake版... SUPER忍都要
安安 12:35 PM 10-30-13
Sega Facebook
https://www.facebook.com/photo.php?f...51997158906796
The SEGA Mega Drive / Genesis launched in Japan on October 29th, 1988 and celebrates
it's 25th birthday today! Have a favorite game? Let us know in the comments!
第一 ... 29 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 49  ... 最後

返回主題版面