Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 29 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 49  ... 最後
攻略及心得交流區>ヴァニラウェア作品攻略區
mouseccy 01:57 PM 07-29-13
作者: sugihara:
雖然只係lv廿幾,不過主要練箭袋,速射,火樽毒樽,玩腳,精靈魔法......通常技就練埋剷同回
打埋身真係好日都唔會中招,係打boss一中就秒次次衰睇唔到自己

我時運高,次次出random都兩隻elf,全部係咁射好悶丫
ELF我可能低LV, 踢到想喊先踢死一隻喪B
一唔小心仲要俾佢熊抱
不過佢用箭其實同戰士個攻擊係數未上差不多
但成日射射下冇箭
由其有TEAMATE都係用ELF
我打燈神時灰到震
冇曬箭
成版阿里爸爸係到踢又踢唔死
箭又俾人執埋
唯有就等機會求燈神保祐
Pandahahaha 02:07 PM 07-29-13
雖然只係lv廿幾,不過主要練箭袋,速射,火樽毒樽,玩腳,精靈魔法......通常技就練埋剷同回
打埋身真係好日都唔會中招,係打boss一中就秒次次衰睇唔到自己

我時運高,次次出random都兩隻elf,全部係咁射好悶丫
成日抽到夾精靈+1
本身唔多夠箭,仲要2 3個精靈一齊爭
一冇左箭同d火毒樽立刻廢晒武功
Dyhalt Rushifar 02:14 PM 07-29-13
作者: Pandahahaha:
成日抽到夾精靈+1
本身唔多夠箭,仲要2 3個精靈一齊爭
一冇左箭同d火毒樽立刻廢晒武功
在下成日抽到男女魔,加埋木人同骨仔真係多人過卒仔…
不過依家果D NPC係用書既多,開始睇唔到畫面
sugihara 02:15 PM 07-29-13
我升晒腳技都踢好耐丫要加埋箭先夠dam,唔知hard以上頂唔頂得到

俾人圍最麻煩,呢個時候我會揀用舞空術食花生
Dyhalt Rushifar 02:20 PM 07-29-13
我升晒腳技都踢好耐丫要加埋箭先夠dam,唔知hard以上頂唔頂得到

唔學咩都得,唯獨迴避+唔學唔得,真係冇招解圍…
真十人€ 02:21 PM 07-29-13
我隻elf 就變咗刺客,用メンテナンス (使用回数が減らない確率xx%) + 刀連打,對住啲細boss真係放血咁放。
道中有crossbow就係狂射唔駛本。
Pandahahaha 02:24 PM 07-29-13

身為一隻精靈,係後面抽水是常識吧
同埋想問,過版換背包,會唔會加返d毒火樽?(懶得自己試)
Chitose1987 02:27 PM 07-29-13
作者: Pandahahaha:
身為一隻精靈,係後面抽水是常識吧
同埋想問,過版換背包,會唔會加返d毒火樽?(懶得自己試)
唔會

就算每個背包都放 + 打 boss 先用都係兩野射完
simonc 02:38 PM 07-29-13
ELF 的技能..
早期威 後期開始無力
早期無力的 後期又開始給力
上火 上毒有數量限制是大傷
Pandahahaha 03:05 PM 07-29-13
睇黎d樽都係唔升,主用升箭同回避
J+1 03:31 PM 07-29-13
技點好似連一隻都升唔爆.....
由手機版發出
sugihara 03:50 PM 07-29-13
作者: Dyhalt Rushifar:
唔學咩都得,唯獨迴避+唔學唔得,真係冇招解圍…
最慘係避完都無大範圍攻擊清場...精靈魔法太多限制
單打真係好難捱
Dyhalt Rushifar 03:58 PM 07-29-13
最慘係避完都無大範圍攻擊清場...精靈魔法太多限制
單打真係好難捱
一般拉方向連避兩次都已經飛好遠既,不過有次試過因為冇飛起而俾成兩三隻卒輪完幾野就冇大半支…
simonc 04:06 PM 07-29-13
有冇人玩戰士
招反彈飛行道具 包唔包魔法
同被動防有冇得彈
2樣都有我就升爆佢...
teealpha 04:13 PM 07-29-13
作者: simonc:
有冇人玩戰士
同被動防有冇得彈
魔法我唔肯定,因為擋得到既唔多,另外有D都唔確定算係乜野,倒如石像果關D噴火飛天蝙蝠,佢D火係可以彈返轉頭,有學反射的話自動防禦亦會有效果,最正就係見到藍魚人投槍反返俾佢…

另外盾防禦傷害反射最實用地方係…打幽靈
幽靈打埋個盾度,然後自己爆開左
mouseccy 04:31 PM 07-29-13
有冇人玩戰士
同被動防有冇得彈

鬥技場如果得返少血想玩偷雞可以試下
simonc 05:01 PM 07-29-13
昨日玩左成日戰士
發現佢既問題唔係弱
係悶....
teealpha 05:14 PM 07-29-13
昨日玩左成日戰士
發現佢既問題唔係弱
係悶....
你打單機?
你試下用戰士同人聯機啦,果時你就唔會覺得係悶而係淚
mouseccy 05:15 PM 07-29-13
昨日玩左成日戰士
發現佢既問題唔係弱
係悶....
初心者向
當然係易用D
其實去到地獄難度
戰士都要講技巧
個人唯一一者破左地獄既角色
其他暫時只想先開曬D圖再將戰士升到99LV先再開工
gingq7 05:19 PM 07-29-13
作者: teealpha:
你打單機?
你試下用戰士同人聯機啦,果時你就唔會覺得係悶而係淚
咁elf就係 累

暫時我覺得amazon最廚
雷火武 05:27 PM 07-29-13
用女法既都係累架

累在放完幾下魔法又要吸一輪

噴完又吸番,吸完又噴過
gradriel 05:29 PM 07-29-13
這遊戲既然名為 "Dragon's Crown", 那麼想請問一下在遊戲中到底有沒有 "Dragon's Crown" 這種物品可以裝備? 還是純屬劇情的一部份呢?
Dyhalt Rushifar 05:48 PM 07-29-13
作者: gradriel:
這遊戲既然名為 "Dragon's Crown", 那麼想請問一下在遊戲中到底有沒有 "Dragon's Crown" 這種物品可以裝備? 還是純屬劇情的一部份呢?
D咁充滿劇透成份既問題就去攻略TOPIC問啦。
雖然隻GAME既重點唔係劇情…
jordan123 09:03 PM 07-29-13
作者: 雷火武:
用女法既都係累架

累在放完幾下魔法又要吸一輪

噴完又吸番,吸完又噴過
真係好煩
我成日唔記得冇魔變左打空炮
LEDIV 09:21 PM 07-29-13
想問下女wizard 呢招技 "マジックショット的魔法回復量增加(地上或空中時□)" 同MP回復speed 加快o個個skill 有何分別???
第一 ... 29 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 49  ... 最後

返回主題版面