Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 08-30-11, 04:34 PM   #951
a012429
Junior Member

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: ch1o3 查看文章
斷估佢1480 d位大多都同上次1280 d位差不多
上次冇去到, 冇follow到果陣既消息
a012429 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-11, 04:47 PM   #952
ch1o3
Senior Gamer
XXX

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: a012429 查看文章
上次冇去到, 冇follow到果陣既消息
當年1280 D飛佔左7成呢...
800就只係得個台GE另1邊最後幾個BLOCK
400就係個台對面o個2個角

你可以參考前1頁有c兄整左個floor plan估計圖
但我覺得cn live係絕對可以做得更過份
ch1o3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-11, 05:42 PM   #953
a012429

引用:
當年1280 D飛佔左7成呢...
800就只係得個台GE另1邊最後幾個BLOCK
400就係個台對面o個2個角

你可以參考前1頁有c兄整左個floor plan估計圖
但我覺得cn live係絕對可以做得更過份
咁都得...
btw 11月4 係pata生日喎 又可以唱生日歌~?

此篇文章於 08-30-11 05:49 PM 被 a012429 編輯。
舊 08-30-11, 07:18 PM   #954
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
我都未去過expo睇企位
都係女仔..仲矮過你...
但諗住買企呢..
我應該會早1晚去排..希望就算排唔到最前面都唔會太後啦
反正1480座位都唔荒前得去邊
我寧願搏企前d..
冇160真係危左d
話哂X算係一隊有唔少男仔聽既band
香港一般男仔都>170,分分鐘乜都睇唔到...
加上企位真係幾辛苦......打仗咁款都似....女仔又易俾人抽水

舊 08-30-11, 08:02 PM   #955
wudad

註冊日期: Jul 2011
係通利內部買 唔知得唔得呢
..
wudad 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-11, 08:05 PM   #956
Tadzio

註冊日期: May 2009
引用:
作者: daisy19 查看文章
我覺得X JAPAN HK LIVE的SEATING PLAN可能和LINKIN PARK HK LIVE會有點像...
這是我做的座位圖虛構圖

是超有問題LO!!! CN LIVE真的是非常爛的主辦!!!
一看到$1680不公開發售, 真的想翻桌!!! 我未見過有一場LIVE有一個票價的票是不公售的!!!
就算是周杰倫, 五月天..的LIVE 最貴的票都會有3-5行的座位是公開發售...
CN LIVE真是@*#@*#@&$@*!!!!!
通常,最貴票不是在地下企位 (藍色)嗎?
不知優先購票好,又沒有得看座位表,還是公開售票時才買好?
我都怕企位會比高人遮了視線 !
你們如何打算? 有好意見嗎?
Tadzio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-11, 08:07 PM   #957
Tadzio

引用:
作者: 爽神 查看文章
冇160真係危左d
加上企位真係幾辛苦......打仗咁款都似....女仔又易俾人抽水
次次去睇鬼佬show 都好辛苦,諗起都驚!
舊 08-30-11, 08:29 PM   #958
ch1o3
XXX

引用:
冇160真係危左d
最慘係唔知坐位點分佈丫麻...
起碼企位都知o係正面丫..

不過就係知企位會好辛苦又好危險..
所以都未決定坐定企好...
舊 08-30-11, 10:44 PM   #959
大家樂職員
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
我只覺得今次主辦搞賣飛搞到好亂........祝大家好運有好位.......

舊 08-31-11, 02:01 AM   #960
爽神

Yoshiki (YoshikiOfficial) on Twitter

Brazil...we'll X you very soon!!! RT@thalyta_sm @YoshikiOfficial BrazilWantsToBeXed! #WeAreXinBrazil
19 hours ago via web

I'm ok... still in Tokyo! RT@yumeno1 @YoshikiOfficial ニュースみた?ハリケーン…LAは大丈夫?♡YOSHIKI♡が心配… I like face at which you laughed. ♥love you♥
18 hours ago via web

See you soon! hasta pronto! RT@momokoto5 @YoshikiOfficial Tokyo is so lucky!! we only have you one day xD

ありがとう!がんばるよ!RT@saechoisfree449 @YoshikiOfficial 南米ツアーでもX魂みせつけて来てください!!サマソニ、a-nationのように日本からも熱く応援してます!運命共同体の輪が世界中に広がりますように… #WeAreX #XJAPAN
17 hours ago via web

I can't wait either!!! Love you Mexico! RT@Ai_Kazamasa@YoshikiOfficial I can't wait for X Japan come to Mexico!♥

Love to go there! RT@laura__elena @YoshikiOfficial WE ARE X ! ! ! ベネズエラから、大好きだよ ♡

We'll be there sooner to do our rehearsal there! See you!RT@xstarparade @YoshikiOfficial 12 days for x japan in Chile !!!!!!!! XXXXXXXXX !!!

Cool! RT@MuRaki_ @YoshikiOfficial Yoshiki-san i made u something hope you like it \^.^/ ♥♥♥ #WeAreX pic.twitter.com/XuDBQAm
9 hours ago via web

http://twitter.com/#!/YoshikiOfficial

----------------------------------------------------------------------------------------

[Searchina] X JAPAN まさかの登場で5万人熱狂
http://news.searchina.ne.jp/disp.cgi...0829_038.shtml

[モデルプレス] X JAPAN、「a-nation」東京公演にサプライズ登場 ファンの反応は?
http://mdpr.jp/021149749

a―nationに豪華アーティストが結集
http://www.youtube.com/watch?v=I_kSze4DUJg

[HD] 110829 めざにゅ~ a-nation - 東方神起 CUT
http://www.youtube.com/watch?v=5CnQ_6GLZpA

a-nation'11 浜崎・倖田・後藤真希・TVXQ・X JAPAN 豪華競演
http://www.youtube.com/watch?v=-hlNjYxQqSg

a-nation ファイナル 豪華アーティスト登場
http://www.youtube.com/watch?v=ydkKE3VB2us

2011.08.27 a-nation X JAPAN TOSHI YOSHIKI MC ~東北へのメッセージ~
http://www.youtube.com/watch?v=awNw5EZOOaE

----------------------------------------------------------------------------------------

[新浪] X JAPAN解散演唱會終極完全版DVD 13年後面世
http://ent.sina.com.cn/y/2011-08-29/15073401357.shtml

■FOOL'S MATE
FOOL'S MATE Vol.360 2011年10月号
価格:870円
発売日:2011.08.29
沢田泰司 追悼特集、TAIJI SAWADA 永遠の時へ――が掲載!

■花王 おかえりなさい篇
花王 おかえりなさい篇のCMのバックにForever Loveを女性の方がカバーをされて、流れています。
http://www.youtube.com/watch?v=BCS8Af3kFO4

舊 08-31-11, 02:55 AM   #961
JealousyRose

註冊日期: Aug 2011
引用:
最慘係唔知坐位點分佈丫麻...
起碼企位都知o係正面丫..

不過就係知企位會好辛苦又好危險..
所以都未決定坐定企好...
如果係睇企位真係有定心理準備先~
因為真係會累到XX架!!!!!!第二日完全動唔到XD
但係為左自己心愛既樂隊, 累死都制啦~
JealousyRose 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-11, 08:57 AM   #962
ch1o3
XXX

引用:
作者: JealousyRose 查看文章
如果係睇企位真係有定心理準備先~
因為真係會累到XX架!!!!!!第二日完全動唔到XD
但係為左自己心愛既樂隊, 累死都制啦~
何止累死..俾人踩死都制

不過我諗我都係坐位算..
就算唔知坐邊..起碼穩穩陣陣...
總之可以入到場就算...

其實我有d野唔係好明...
優先發售係咪直到拎到張飛之前都唔會知自己係咩位?
咁如果係..佢咪有可能會安排最差o個d位俾人囉?
同埋優先通常會拎幾多飛出黎俾人訂先?
如果佔左過半數都俾人訂左
到公開發售先買係咪好危?

此篇文章於 08-31-11 10:58 AM 被 ch1o3 編輯。
舊 08-31-11, 02:02 PM   #963
Tadzio

引用:

agreed

probably !
i just wonder if they will hold one more concert on Saturday (5/11),
if yes, i will buy for 5/11 when ticket on public sale
and buy one on prioritysale 優先發售 (4/11)
haha, that is my dream only.
舊 08-31-11, 02:17 PM   #964
glenna

Just called AEG hotline and AEG advised that
1) HK$1480/$880 + $40 (handling fee)
2) for both $1480 and $880 tickets, can choose standing or seat
3) no floor plan yet....

one thing is that when I asked "what about $480 ticket?seat or standing". Their answer is "we do not know"...

此篇文章於 08-31-11 02:32 PM 被 glenna 編輯。
glenna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-11, 02:23 PM   #965
ch1o3
XXX

引用:
作者: Tadzio 查看文章
probably !
i just wonder if they will hold one more concert on Saturday (5/11),
if yes, i will buy for 5/11 when ticket on public sale
and buy one on prioritysale 優先發售 (4/11)
一定無加場呢..
因為4號香港,6號已經另1場

我依家係驚緊優先d飛好後咋..
斷估佢都唔會將最前d飛拎出黎俾人訂
反正係咪都有打算訓街..我寧願7號先買..
起碼即知咩位置
舊 08-31-11, 02:47 PM   #966
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
今次搞到咁亂, 加上D內部認購真係令到我地呢D人冇晒心機....

舊 08-31-11, 03:58 PM   #967
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
我八月頭已經聽到消息人士話千六同千四已經賣哂
而家仲有千四賣算係咁啦
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-11, 04:27 PM   #968
a012429

引用:
作者: glenna 查看文章
Just called AEG hotline and AEG advised that
1) HK$1480/$880 + $40 (handling fee)
2) for both $1480 and $880 tickets, can choose standing or seat

one thing is that when I asked "what about $480 ticket?seat or standing". Their answer is "we do not know"...
咦, 880都有企/座?
佢email冇講我以為得座添…

而家仲未諗聽朝訂唔訂…
舊 08-31-11, 06:05 PM   #969
glenna

引用:
一定無加場呢..
因為4號香港,6號已經另1場

我依家係驚緊優先d飛好後咋..
斷估佢都唔會將最前d飛拎出黎俾人訂
反正係咪都有打算訓街..我寧願7號先買..
起碼即知咩位置
If 2 Nov Beijing concert is cancelled, then it may have the possibility to hold one more in HK on 3 Nov. ok, I am just dreaming....
glenna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-11, 06:18 PM   #970
Tadzio

引用:
If 2 Nov Beijing concert is cancelled, then it may have the possibility to hold one more in HK on 3 Nov. ok, I am just dreaming....
x fans in China will be very disappointed.
anyway, i hope they will hold one more in hk !

i haven't decided if i have to buy tomorrow !
difficult to deicde !
舊 08-31-11, 06:53 PM   #971
ch1o3
XXX

引用:
x fans in China will be very disappointed.
anyway, i hope they will hold one more in hk !

i haven't decided if i have to buy tomorrow !
difficult to deicde !
x2...
我仲未決定到訂唔訂.....
我諗大家個煩惱都係1樣...

引用:
我諗cn live唔會再夠膽貿貿然加場...
如果攪到好似上次咁..
佢慘得黎我地又心up...
舊 08-31-11, 07:17 PM   #972
爽神

引用:

一般黎講
香港賣優先飛都係咁處理(唔會即刻知係乜位+差唔多開先派飛)
但d位就一定係盡量俾到最好你既
唔係佢做乜收多你fee,點都會厚道少少既

引用:
probably !
唔好再講加場啦,睇下佢地個schedule先啦....冇可能會加到場
而且cnlive第一封send黎既email已經講定唔會加場
佢都預左有人問,始終上次無論係cnlive定係觀眾都中哂伏...

引用:

有得揀座/企已經算係咁啦....
880有得企又出奇喎
cnlive終於醒覺全arena standing $1480係會濟銷了?

480冇可能有企啦,一定係最後既正面斜級位/好似上次咁開兩個角仔

引用:
作者: ammms 查看文章
我八月頭已經聽到消息人士話千六同千四已經賣哂
而家仲有千四賣算係咁啦
好明顯係水料啦,1480邊有可能會賣哂
除非佢設定得勁少姐,但我唔覺佢會咁做..

雖然正常就應該880佔大多數先合理既...
1480太貴啦,一般國際band都唔會咁set

btw, 我諗個所謂"優先訂票"都係試有幾多人買/會選擇d乜野位再定個seating plan點分...
cnlive搞咁多野....估到佢想點啦

引用:
就算北京場開唔成...香港場都唔係話開就開架
加上09年果次係咪真係真正既"爆場",無論係cnlive / fans / X JAPAN本人都心知肚明啦...
應該唔會再搞d咁既野啦,雖然就點都冇蝕既

此篇文章於 08-31-11 07:23 PM 被 爽神 編輯。
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-11, 07:40 PM   #973
ch1o3
XXX

引用:
一般黎講
香港賣優先飛都係咁處理(唔會即刻知係乜位+差唔多開先派飛)
但d位就一定係盡量俾到最好你既
唔係佢做乜收多你fee,點都會厚道少少既

....
真的嗎?
因為我有frd話試過買某演唱會ge優先..
結果係o個個價錢ge最後1行...
所以我真係好驚...
舊 08-31-11, 08:09 PM   #974
URA
盡皆過火 盡是癲狂

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDyungandrew
引用:
真的嗎?
因為我有frd話試過買某演唱會ge優先..
結果係o個個價錢ge最後1行...
所以我真係好驚...
位置係睇你訂既時間而分位
如果你遲過人地先走去訂既話派最尾一行你咁無得講架喎

基本上香港既優先訂飛你就當係日本果種先行抽選既玩法(但100%有位)就得架啦

舊 08-31-11, 08:37 PM   #975
ch1o3
XXX

引用:
作者: URA 查看文章
位置係睇你訂既時間而分位
如果你遲過人地先走去訂既話派最尾一行你咁無得講架喎

基本上香港既優先訂飛你就當係日本果種先行抽選既玩法(但100%有位)就得架啦
姐係其實優先其實同公開買飛係差不多?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「福山芳樹香港演唱會2015~Rock4ever~」2015年3月8日開催決定! money 日本動漫畫討論版 257 03-12-15 09:57 PM
***濱崎步專區*** (vol.2) ~Asia Tour 2008~ 即將發售 darkvolver Neo Music UNIVERSE 1002 04-13-09 02:37 PM
[演唱會] [4 Oct] The Tour of MISIA Discotheque Asia 2008 - HONG KONG 完滿結束 shingo512 Neo Music UNIVERSE 32 11-04-08 12:14 AM
KOTOKO ASIA TOUR 2007 IN TAIWAN 強化人間ですの~★ 日本動漫畫討論版 26 07-01-07 11:29 PM
Robin Gibb 再來!! Magnetic Tour 2006 Asia t-cup Neo Music UNIVERSE 2 10-25-06 01:10 PM

現在的時間是 07:40 PM

手機版 | APP版