Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-02-15, 12:21 PM   #901
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
笑點是拍攝了這個牌
定係唔知shoot可以解拍攝?
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 12:37 PM   #902
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
又唔怪得人既, 你去美國問人 can I shoot you 睇下點
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 01:02 PM   #903
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
就咁寫 "Don't shoot" 又好似有D歧義既......

等於就咁寫 "請勿拍".
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 01:33 PM   #904
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher

笑點係呢度, 相關語,
不過警告字句就唔應該用

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 02:35 PM   #905
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 02:41 PM   #906
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
山埃

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 02:44 PM   #907
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
貴一蚊

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 02:46 PM   #908
david
The One

註冊日期: Mar 2002
是幺不是厶

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 02:50 PM   #909
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
貴一蚊
當做帛金.

舊 06-02-15, 02:54 PM   #910
kimtch
God of Gamer

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
引用:
作者: david 查看文章
是幺不是厶
認真問, 咁姐係咩飯
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 02:54 PM   #911
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
其實係乜字
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 03:02 PM   #912
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
山埃牛肉鳥冬

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 03:04 PM   #913
david
The One

引用:
作者: kimtch 查看文章
認真問, 咁姐係咩飯
山(唔係字)牛肉...

---
舊 06-02-15, 03:06 PM   #914
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 真!DC 查看文章
其實係乜字
由手機版發出
山溪?

舊 06-02-15, 03:06 PM   #915
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
寫個個手字唔錯架喎

完全諗唔到原來想寫咩
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 03:44 PM   #916
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
山崎?又唔似
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 03:50 PM   #917
b_boy
↘呆~

引用:
作者: mikemike 查看文章

有無勇者食咗?

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 07:25 PM   #918
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
引用:
作者: mikemike 查看文章
真係有品味,連食山埃都要用牛肉烏冬陪襯

舊 06-02-15, 07:41 PM   #919
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: sugihara 查看文章
山埃牛肉鳥冬
唔係山埃中出鳥冬???

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 06-02-15 10:38 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 10:17 PM   #920
D.Luffy
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2008
引用:
作者: 真!DC 查看文章
其實係乜字
由手機版發出
山埃中肉鳥冬
D.Luffy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 11:48 PM   #921
bbdaishogun

註冊日期: Oct 2013
引用:
作者: kimtch 查看文章
認真問, 咁姐係咩飯
應該是山葵牛肉吧

此篇文章於 06-02-15 11:50 PM 被 bbdaishogun 編輯。
bbdaishogun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-15, 11:52 PM   #922
bbdaishogun

註冊日期: Oct 2013
原來已見報
http://www.singtaousa.com/192414/pos...?variant=zh-hk

http://www.bastillepost.com/hongkong...E%EF%BC%81?r=w
bbdaishogun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-15, 03:08 PM   #923
david
The One

鳩嗚乜乜乜:
午餐食山埃牛肉烏冬?

引用:
世界難撈,食肆都要諗諗新菜式吸客。天后尚囍就推出「山埃牛肉烏冬」,要去到落毒咁出位?呢味疑似「殺人料理」,係餐廳精選午餐其中一款(圖),其他4款都係賣37蚊連飲品,惟獨呢款要貴一蚊,賣38蚊,好似有網友話齋,山埃都要錢。

#原來係山根

費清同好多網民一樣,最初都估可能只係餐廳寫錯字,實際係想寫「山崎牛肉烏冬」之類。費清就打去間食肆度八吓,點知……負責人華仔話,冇寫錯字,山埃牛肉烏冬係大廚命名嘅,佢哋仲有一味餸叫山埃牛仔骨煲!華仔解釋,其實山埃即係山根,係大廚諗出嚟同大家開個玩笑,搞笑吓咋,「睇吓啲人夠唔夠膽食!」
佢仲話,山埃牛肉烏冬係一、兩個星期前推出,反應OK啦,至於個山埃牛仔骨煲就上周三上市,反應唔錯,唔少客人叫嚟食㖭。樓面阿姐就話,啲客都有問山埃究竟係咩嚟,當知道到唔係毒藥,只係山根之後,都笑笑口話試吓食山埃都好喎。其實呢間食肆喺OpenRice有9個評價,其中8個係好評,唔錯㗎。
明明寫係山埃,但其實係山根,咪違反商品說明條例?但如果唔違反……就真係落毒喇喎。
#要生計,也要生活#毋忘初衷
APPLE CDROM再確

---
舊 06-03-15, 04:08 PM   #924
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咩叫做山根?....
生筋就知...

舊 06-03-15, 04:11 PM   #925
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: Rance 查看文章
咩叫做山根?....
月下之夜想曲

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
有無d一睇你真係會笑XD/有趣既圖分享下?? [vol.21] Nelly ~清談館~ 1066 09-22-14 09:29 PM
有無d一睇你真係會笑XD/有趣既圖分享下?? [vol.20] Nelly ~清談館~ 1059 02-25-14 12:09 AM
有無d一睇你真係會笑XD/有趣既圖分享下?? [vol.19] Nelly ~清談館~ 1040 09-29-13 09:14 AM
車路士球迷會Vol.22 ﹝~ 請移至Vol.23繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1002 01-21-12 11:44 PM
車路士球迷會Vol.21 ﹝~ 請移至Vol.22討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 999 09-22-11 10:52 AM

現在的時間是 08:31 AM

手機版 | APP版