Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-07-12, 12:16 PM   #876
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: wayne123789 查看文章
正如leo大講, 其實用來攻會好過守架.
淨開唔夠力架, 搭人地combo則ok
19武剛弓, 門口磨果隻死得好快

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 12:21 PM   #877
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
孫皎 電得死 燒得死 沖得死 挑完冇得剛弓 行得唔靚會射少左次
谷利 電唔死 燒唔死 沖唔死 挑完佢都係繼續 只要係咁轉

一攻一守既問題之前 技術層面上都好唔同

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 12:56 PM   #878
b_boy
↘呆~

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
孫皎 電得死 燒得死 沖得死 挑完冇得剛弓 行得唔靚會射少左次
谷利 電唔死 燒唔死 沖唔死 挑完佢都係繼續 只要係咁轉

一攻一守既問題之前 技術層面上都好唔同
死人sega快d學戰國咁改ver連卡能力都改埋佢啦
起碼5知改到3知先叫合理

淯底可保一世平安
舊 05-07-12, 01:14 PM   #879
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: b_boy 查看文章
死人sega快d學戰國咁改ver連卡能力都改埋佢啦
起碼5知改到3知先叫合理
3知就要8武/有棚先ok啦
蜀隻激光槍同魏隻疾風都係7/5軍

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 02:09 PM   #880
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
所以o個兩隻個計依家廢左好多lor

舊 05-07-12, 02:15 PM   #881
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
所以o個兩隻個計依家廢左好多lor
谷利都下修左幾次
況且龜deck專用咭 吾會通街都係啦
係配奧義用果下屈機

爆裂吧! 肝臟!!
舊 05-07-12, 02:17 PM   #882
b_boy
↘呆~

引用:
但人地係sr, 佢r弱d 無問題
2cost一定無可能8武有軍, 7/3柵勇軍弓又係強0左少少

but 以sega d壞習慣(每個ver魏蜀吳各有一張同能力既馬槍弓), 真係有下個ver都係改弱個計only..

淯底可保一世平安
舊 05-07-12, 02:34 PM   #883
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
2cost一定無可能8武有軍, 7/3柵勇軍弓又係強0左少少

but 以sega d壞習慣(每個ver魏蜀吳各有一張同能力既馬槍弓), 真係有下個ver都係改弱個計only..
人地明明就係R

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

回tp, 遠弓谷利除左射有突波既馬之外, 真係射咩都死...
始終剛槍, 疾風都有限情況用, 谷利比較少限制同埋技術要求又低d, 我覺得下修少少個計合理
情況就有如人心香同悲傷既曹純, 仲有陳泰同銀屏周姬一樣

此篇文章於 05-07-12 02:41 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 02:43 PM   #884
wayne123789
Insane Gamer
newer

註冊日期: Aug 2011
引用:

sr/r/同埋d黑/白卡好多時都亂來..
隻王桃(b) 柵/魅/射 4/6, 個技能唔錯
隻金田一(r)射/幕/魅 7/8, 個技能又係唔錯
隻孫武(sr)乜叉都無..., 個技能ok但卻有風險, 只能算可用或需要多一點愛.

sega d野...無乜章法, 亦好多時唔會按b/w/r/sr..來分

舊 05-07-12, 02:44 PM   #885
GUSTAV
The One
poor

金田一o個d叫廚

同埋你了唔了解咩号令持つ 同 sub計略既spec?

舊 05-07-12, 02:57 PM   #886
6eo
美波様!

引用:
金田一o個d叫廚

番左香港?

3.5之後d咭好多都n特技架啦, 連波才都3特技啦, 要改名做三特技大戰

btw, 隻三國infinity係咪已經收左皮ww
舊 05-07-12, 02:57 PM   #887
abingo
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
回tp, 遠弓谷利除左射有突波既馬之外, 真係射咩都死...
始終剛槍, 疾風都有限情況用, 谷利比較少限制同埋技術要求又低d, 我覺得下修少少個計合理
情況就有如人心香同悲傷既曹純, 仲有陳泰同銀屏周姬一樣
谷利射起緊突既馬只係扣1%

比起子龍同疾風,谷利個spec真係有d雞肋
個勇同軍都唔知要黎做咩

舊 05-07-12, 03:09 PM   #888
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: abingo 查看文章

個勇同軍都唔知要黎做咩
個軍好勁 靠佢防dam計

舊 05-07-12, 03:10 PM   #889
b_boy
↘呆~

咁仲要考慮勢力同計0既性能
但同樣係超絕, 同樣係紅綠藍各自0既優勢兵種, 同樣係大軍+1技下, 谷利個計明顯強得黎弱點極少又易用##

剛槍要勁, 槍擊要好勁先得, 仲要對面無崩射/加速封槍/挑/減速妨害
疾風要勁, 突擊要靚, 但好多時多個槍頭就乜都做唔到
龍卷要勁, 比個柵佢就攪掂

淯底可保一世平安
舊 05-07-12, 03:10 PM   #890
6eo
美波様!

引用:

個勇同軍都唔知要黎做咩
所以我都話除左射有突既馬之外

都係既... 但如果比個柵/射/募佢就真係不得了
其實都係好難平衡架啦, 要打佢既人覺得佢太勁, 用佢個d又覺得佢太弱

引用:
咁仲要考慮勢力同計0既性能
但同樣係超絕, 同樣係紅綠藍各自0既優勢兵種, 同樣係大軍+1技下, 谷利個計明顯強得黎弱點極少又易用##

剛槍要勁, 槍擊要好勁先得, 仲要對面無崩射/加速封槍/挑/減速妨害
疾風要勁, 突擊要靚, 但好多時多個槍頭就乜都做唔到
龍卷要勁, 比個柵佢就攪掂
冇柵比肉盾都得

此篇文章於 05-07-12 03:13 PM 被 6eo 編輯。
舊 05-07-12, 03:14 PM   #891
b_boy
↘呆~

引用:

個勇同軍都唔知要黎做咩
個軍係for佢個計
當你發現水火雷挑都奈唔到一個超絕何果陣, 就知個軍有幾惡

淯底可保一世平安
舊 05-07-12, 03:15 PM   #892
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
理論層面上好勁,事實上用到佢既deck唔會多囉

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 03:17 PM   #893
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:

個勇同軍都唔知要黎做咩
軍係好有用
係個勇差d
不過俾條棚佢又好屈

況且就算佢個計有幾勁
都只係通街激光槍而吾係氣合…

爆裂吧! 肝臟!!

此篇文章於 05-07-12 03:20 PM 被 魔靈娘 編輯。
舊 05-07-12, 03:21 PM   #894
風音
The One

引用:
軍係好有用
係個勇差d
不過俾條棚佢又好屈

況且就算佢個計有幾勁
因為谷利好多時都無showtime既機會

⊃天⊂
舊 05-07-12, 03:29 PM   #895
abingo
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
谷利易守難攻
岩d自陣deck用
正常一副要打城既deck我寧願用孫皎好過

舊 05-07-12, 03:33 PM   #896
b_boy
↘呆~

引用:
軍係好有用
係個勇差d
不過俾條棚佢又好屈

況且就算佢個計有幾勁
引用:
作者: 風音 查看文章
因為谷利好多時都無showtime既機會
為某d deck而生0既卡

淯底可保一世平安
舊 05-07-12, 03:35 PM   #897
風音
The One

你地都係不滿緊敵城崩壞deck姐/\

⊃天⊂
舊 05-07-12, 03:44 PM   #898
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
大會都見有人打到d
貂蟬 + 谷利 + 暴風 + 遠弓陣 deck

難打到死

谷利個spec ok啦,最多-1智
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 03:50 PM   #899
寫輪眼
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: wayne123789 查看文章
sr/r/同埋d黑/白卡好多時都亂來..
瀨賀已經話清楚比大家知,RARE只係稀有度
計略同能力,咭級別並唔一定成正比
SR最多只能講係主計多,二連剛弓3.5都曾經曇花一現
但吳來講未算最廢,起碼有封印舞薦底
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 03:54 PM   #900
wayne123789
newer

註冊日期: Aug 2011
引用:
金田一o個d叫廚

孫武唔係單純號令, 有限制的號令如張曼城(有軍頂1武)/為了明天都唔覺會蝕武, 蝕武o既係暴虐/大練兵這類, 但前者有勇有魅, 後者3特技.) 一與蝕武但有3個特技, 華陀無蝕武.

隻名君都起碼有個魅.

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM
三國志大戰討論區 Vol.L(實第45回) b_boy 街機心得交流討論區 1003 04-03-12 11:11 AM
三國志大戰討論區 Vol.IL LR猫 街機心得交流討論區 1005 03-05-12 11:48 PM
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM

現在的時間是 10:32 PM

手機版 | APP版