Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 球會討論區

主題工具 顯示模式
舊 08-16-11, 01:17 AM   #851
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
希望保贊幾年後都返黎啦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-11, 10:08 AM   #852
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: 小嘉 查看文章
希望保贊幾年後都返黎啦
保贊實在太可憐

不過出外鍛鍊對球員黎講都係好事黎
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-11, 10:22 AM   #853
泰利
Moderator
GAF 足球隊3號

註冊日期: Feb 2002
3DS Friend Code2680 9513 3230
PSN  IDterry1803
法比終於來了。

引用:
作者: chunmanx 查看文章
韋拿果球好鬼靚
新球季繼續射多呢d波有利打破悶局
韋拿真係好洗好用

美斯入果球其實有冇拉到比架呢?
比比睇落係自己跣腳。
泰利 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-11, 07:10 AM   #854
Aqours
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
未踢前真係覺得呢個盃輸硬
點知咁都有得贏

恭喜法比黎到幾日就有盃捧
同埋有機會親身體驗下打比戰正正常常贏波都可以比人打
Aqours 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-11, 07:10 AM   #855
魚伕
Moderator

3:2

3球都係接應妙傳入波...

羸得西班牙超級盃....算係一個好開始....

第3球波...尾段後備入替0既法比都算係間接功臣....

此篇文章於 08-18-11 08:15 AM 被 魚伕 編輯。
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-11, 11:09 AM   #856
HuGo_達之礦工
Moderator
潮流礦工

註冊日期: Mar 2005
Barcelona 真係好勁....勁到難已想像

www.hkprokicker.com
HuGo_達之礦工 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-11, 11:33 AM   #857
僕は夢を見てる?

引用:
作者: HuGo_達之礦工 查看文章
Barcelona 真係好勁....勁到難已想像
真係好強, 本身默契已有
但佢地狀態比最高峰仲有一段距離, 慢慢踼落去應該唔太大問題, 皇馬最大問題就係同巴塞相反
無默契, 依賴個別球員, 狀態起伏不定

但我為D7 同 K15 有d 擔心......
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-11, 02:00 PM   #858
Heabatov
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2010
好勁又奪冠,但中堅位係有問題...
又係馬些路,祝他朝君體也相同
Heabatov 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-11, 11:26 PM   #859
chunmanx
God of Gamer
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
真係好強, 本身默契已有
但佢地狀態比最高峰仲有一段距離, 慢慢踼落去應該唔太大問題, 皇馬最大問題就係同巴塞相反
無默契, 依賴個別球員, 狀態起伏不定

但我為D7 同 K15 有d 擔心......
我都覺得離高峰仲有段距離
踢唔返上年季尾果種水準
d7我諗冇問題
係k15就......
想換走佢換個中堅返黎
佢始終打唔起
引用:
作者: Heabatov 查看文章
好勁又奪冠,但中堅位係有問題...
又係馬些路,祝他朝君體也相同
中堅其實要買(或者收回返一個都好)

馬些路真係......

摩連奴又唔知乜事
仲咩走去打助教塊面
打完仲要笑

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-11, 12:09 AM   #860
Heabatov
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2010
HD版
http://www.youtube.com/watch?feature...v=umFCCI8O1WE#!
Ozil同Villa都抵紅,但睇清楚係邊個出手先啦唔該
敢過去扭人又唔敢認,狂人今次咁失威呀
Heabatov 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-11, 10:50 AM   #861
魚伕
Moderator

http://hk.news.yahoo.com/法比-唔客氣-我要搶走...135100503.html

法比「唔客氣」:我要搶走沙維正選位

加盟巴塞隆拿僅僅三天,法比加斯就收穫了一座冠軍獎盃,這令他感到非常開心,在接受巴塞隆拿官網專訪時,法比仔豪言:「我不會害怕和沙維的競爭,希望能夠在競爭中脫穎而出。」

法比仔談到了加盟巴塞隆拿的感受,也談到了雲加。他說:「這幾個月來,我承受了很大的壓力,不過最終加盟巴塞隆拿還是讓我很高興。當初離開巴塞隆拿我犯了一些錯誤。雲加?我認為這裡很多人都醜化了他的形象,我現在能回到這裡要感謝他。他是一個決策者,從加盟阿仙奴到離開阿仙奴,都是他決定和參與談判的。」

2003年法比仔為何離開巴塞隆拿?而現在又為何選擇回來?「當時我看不到進入一線隊的希望,沙維和恩尼斯達,還有很多年輕球員都非常有實力,我沒法超過他們。當有英格蘭球隊邀請我時,我感到很開心。雲加作為一個英超球會主帥,在自己度假時親自邀請一個16歲的小孩。後來我在阿仙奴很快有了自己的位置,而且成為隊長,每年都能參加歐聯,能夠競爭各項冠軍,但對我來說,我希望迎接新挑戰。我認為我進步速度變慢了,所以需要在新的環境繼續尋找動力。」法比仔解釋說。

在法比加斯很小的時候,哥迪奧拿送給他一件巴塞隆拿4號球衣,並且告訴他「你是未來巴塞隆拿的4號」。法比仔承認,這對他的一生都有很大影響。「10年前,哥迪奧拿是我的偶像,現在他已經成為足壇的偶像人物。我13歲就和父母分開了,那年我是在意大利還是巴拉多利德參加錦標賽,我因為見不到父母感到有些傷心。後來我的教練,博雷爾給我一件哥迪奧拿簽名的球衣。這件球衣至今被我的父親收藏著,這對我來說是一生的財富。」

如今的巴塞隆拿,中場眾星雲集,這是否是巴塞隆拿歷史上最強的中場?法比仔說:「這需要成績來說話。迪亞高和我是今年來到一隊的,給巴塞隆拿中場提供了更高的品質和競爭力。當然,最重要的是巴塞隆拿能夠在維持在一個高水準。不斷贏得冠軍,不斷給球迷帶去歡樂。」

沙維接班哥迪奧拿,那麼法比仔是否會接班沙維呢?法比仔說:「我不清楚,沙維還能維持幾年的巔峰,我來到巴塞隆拿,不是等著沙維掛靴再接班,而是想和他一起踢球,和他一起競爭正選,並且希望能夠戰勝他。這就像是我對恩尼斯達,對迪亞高說的一樣。」
舊 08-24-11, 12:17 PM   #862
魚伕
Moderator

http://hk.sports.yahoo.com/article/soccer/1216536.html

碧基受傷無緣歐洲超霸盃

8月24日 星期三 09:26

當地時間週二晚,西班牙巴塞隆拿球會宣佈由於在訓練中肌腱受傷,球隊中堅碧基將缺席未來三周比賽。

在週一晚球隊與拿玻里的甘伯杯比賽中,碧基正選出陣並踢了45分鐘。他當時的狀態相當不錯。然而在週二下午的訓練中,該名中堅卻不慎受傷。

這意味著該名西班牙國腳將無法代表紅藍軍團出戰本週五在摩納哥舉行的歐洲超霸盃。其也將缺席球隊與維拉利爾以及皇家蘇斯達的兩場聯賽比賽。

這對於巴塞隆拿主帥哥迪奧拿來說絕對是一個非常糟糕的消息。有傷在身的球隊隊長、正選中堅佩奧爾還需要至少三周才能傷癒復出,而如今碧基也加入到了傷患的行列。該名少帥很可能被迫在週五的比賽中將把艾比度以及馬斯查蘭奴安排到中堅位置上。(Goal.com)

又要馬斯查蘭奴搭艾比度...
舊 08-25-11, 02:19 AM   #863
chunmanx
我ge代號係風

引用:
作者: 魚伕 查看文章
又要馬斯查蘭奴搭艾比度...
其實唔夠中堅用
係咪想用那個好似叫方坦斯的打大後備位?
如果唔係的話真係要簽中堅
真係成日拉d中場落黎打中堅咩?
雖然法比黎左
又可以成日拉埋布斯基斯落去打埋中堅位ge

舊 08-26-11, 11:37 AM   #864
魚伕
Moderator

引用:
其實唔夠中堅用
係咪想用那個好似叫方坦斯的打大後備位?
如果唔係的話真係要簽中堅
真係成日拉d中場落黎打中堅咩?
雖然法比黎左
又可以成日拉埋布斯基斯落去打埋中堅位ge
依家長期拉左馬斯查蘭奴落黎打中堅,又越打越ok喎....
所以應該唔會簽中堅架啦~~

法比仔上場係甘伯盃試打中鋒,效果出乎意料地好,
所以往後都有機會試打中鋒...

有iphone又想睇今晚超級盃0既朋友請留意 :

http://www.gaforum.org/showpost.php?...4&postcount=44
舊 08-26-11, 11:07 PM   #865
chunmanx
我ge代號係風

引用:
依家長期拉左馬斯查蘭奴落黎打中堅,又越打越ok喎....
所以應該唔會簽中堅架啦~~

法比仔上場係甘伯盃試打中鋒,效果出乎意料地好,
所以往後都有機會試打中鋒...

有iphone又想睇今晚超級盃0既朋友請留意 :

http://www.gaforum.org/showpost.php?...4&postcount=44
我其實想法比仔好似戴志偉咁乜位都打下先
如果馬斯係高一點的話我唔介意keep住搵佢打中堅ge
無耐係佢仲矮過艾比度同埋佩奧爾
不過睇怕今晚都似係馬斯拍艾比度多
我見呢幾輪艾祖安奴踢得幾好
有返雲邦賀斯時代果種疊瓦式助攻
係唔知點解上季用得咁少

舊 08-27-11, 02:28 AM   #866
魚伕
Moderator

引用:
我其實想法比仔好似戴志偉咁乜位都打下先
如果馬斯係高一點的話我唔介意keep住搵佢打中堅ge
無耐係佢仲矮過艾比度同埋佩奧爾
不過睇怕今晚都似係馬斯拍艾比度多
我見呢幾輪艾祖安奴踢得幾好
有返雲邦賀斯時代果種疊瓦式助攻
係唔知點解上季用得咁少
左閘原本係艾比度同麥士維踢開....
艾比度有病....先開始重用艾祖安奴...
舊 08-27-11, 02:31 AM   #867
魚伕
Moderator

European Super Cup

Porto Starting XI: Helton, Otamendi, Fucile, Sapunaru, Rolando, Souza, Guarin, Joao Moutinho, Cristian Rodriguez, Kleber, Hulk // Subs: Bracali, Maicon, Belluschi, Varela, Djalma, Fernando, Defour

Barcelona starting XI: Valdes, Adriano, Abidal, Dani Alves, Xavi, Iniesta, Mascherano, Keita, Villa, Pedro, Messi // Subs: Oier, Fabregas, Sanchez, Thiago, Busquets, Fontas, Jonathan

陣容大致上同預計一樣....
估唔到係基達代替左巴斯基斯打正選....
舊 08-27-11, 04:58 AM   #868
魚伕
Moderator

在域陀華迪斯0既失誤,疑似12碼冇比0既情況下...

實力,幸運又驚險中以2:0 羸出比賽...

哥迪奧拿為巴塞隆拿羸出執教以來第12個錦標,超越球王告魯夫0既11個錦標....

此篇文章於 08-27-11 05:07 AM 被 魚伕 編輯。
舊 08-27-11, 10:45 PM   #869
chunmanx
我ge代號係風

引用:
在域陀華迪斯0既失誤,疑似12碼冇比0既情況下...

實力,幸運又驚險中以2:0 羸出比賽...

哥迪奧拿為巴塞隆拿羸出執教以來第12個錦標,超越球王告魯夫0既11個錦標....
我睇精華人地回傳失誤左好多下

法比加斯果球finishing咁鬼靚ge?
唔通買佢返黎其實係打中鋒?
以前同美斯夾開係唔同d

舊 08-30-11, 03:38 AM   #870
魚伕
Moderator

FC Barcelona-Vila-real (Line-up / alineació / alineación): Valdés, Cesc, Iniesta, Alexis, Messi, Thiago, Mascherano, Keita, Sergio, Pedro and Abidal.

今季第一次試3-4-3陣式....

後防太多傷兵再加上丹尼爾停賽....今場兩個防中都暫頂後衛一職....

法比仔越踢越前...個陣似3-3-4多d...4前鋒....

試陣久攻不下....靠泰亞高禁區頂試射.....領先1:0.....

完半場前....法比仔接應美斯斜傳....突破越位...扭過龍門....射成2:0....

此篇文章於 08-30-11 03:50 AM 被 魚伕 編輯。
舊 08-30-11, 03:58 AM   #871
僕は夢を見てる?

開頭我以為法比同恩尼斯達係互換位置, 點知前者竟然愈打愈前, 仲入埋一球

想問泰阿高艾簡泰拿係打咩位的? 我對佢期望係大過山齊士的
舊 08-30-11, 04:02 AM   #872
小嘉
The One

引用:
開頭我以為法比同恩尼斯達係互換位置, 點知前者竟然愈打愈前, 仲入埋一球

進攻中場
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-11, 04:03 AM   #873
魚伕
Moderator

引用:

中場~
首發陣容有7個係正宗中場球員....
舊 08-30-11, 04:09 AM   #874
魚伕
Moderator

下半場....

47分鐘,山齊士接應泰亞高傳球....又係突破越位.....冷靜射成3:0....

係唔係踢開意甲0既都習慣入波除衫0既呢....一面黃牌....

51分鐘,美斯接應恩尼斯達傳球....輕鬆射入4:0....

此篇文章於 08-30-11 04:17 AM 被 魚伕 編輯。
舊 08-30-11, 04:13 AM   #875
僕は夢を見てる?

咁中場已經係爆到9彩喇喎....

都仲未坐定定睇已經4-0, 連山齊士都開齋了

論壇跳轉

現在的時間是 03:58 AM

手機版 | APP版