Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 07-30-08, 01:16 PM   #851
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: KTN 查看文章
上釣,拉竿@/\
啊~ 我不知道這是什麼啦, 不過肯定的是, 某樓上版主的 f/1.2 和 f/0.95 拍出來都不是這模樣的...

此篇文章於 07-30-08 01:48 PM 被 KKH 編輯。
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-08, 12:36 AM   #852
ZERO NEKO
God of Gamer

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
http://www.tamron.co.jp/news/release_2008/0730.html
頹 XD

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-08, 12:38 AM   #853
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
28-300VC的閹割版

Rice

舊 07-31-08, 01:24 PM   #854
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

你們最愛的 28-300VC 是 10X zoom. 這個 DiII 版本的 18-270VC 是 15X 耶. 出 trip 帶佢一流~ 如果冇 IR hotspot 就更吸引~~ 如果冇埋 Tamron o既麾打聲就更 sexy~~~
舊 07-31-08, 10:21 PM   #855
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

明天下午 6:43pm 香港可看到日偏食~ 如果雲量夠但又不太多, IR 就會出動~
舊 07-31-08, 11:44 PM   #856
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: KKH 查看文章
最愛的 28-300VC 是 10X zoom. 這個 DiII 版本的 18-270VC 是 15X 耶. 出 trip 帶佢一流~ 如果冇 IR hotspot 就更吸引~~ 如果冇埋 Tamron o既麾打聲就更 sexy~~~
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-08, 12:17 AM   #857
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
你們最愛的 28-300VC 是 10X zoom. 這個 DiII 版本的 18-270VC 是 15X 耶. 出 trip 帶佢一流~ 如果冇 IR hotspot 就更吸引~~ 如果冇埋 Tamron o既麾打聲就更 sexy~~~
我唔敢再在某人面前講呢類鏡....
今日同某人講開泥記的AFS VR 70-300
某人一聽到就話:"算啦膠賀....呢D禿鏡唔岩你ga,
唔好諗啦..."我即時O晒咀....

舊 08-01-08, 12:43 AM   #858
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
明天下午 6:43pm 香港可看到日偏食~ 如果雲量夠但又不太多, IR 就會出動~
呢幾日天氣麻麻地呢

舊 08-01-08, 01:08 AM   #859
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

日偏食會在剛日落前發生. 平日都沒留意日落位置... 好在有孤高地球! (我似唔似賣廣告?) 我開工的位置可以看到日落! 至於天氣, 不在自己控制範圍以內, 沒辦法耶.
舊 08-01-08, 01:58 AM   #860
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
引用:
啊~ 我不知道這是什麼啦, 不過肯定的是, 某樓上版主的 f/1.2 和 f/0.95 拍出來都不是這模樣的...
唔知係咩鏡呢

舊 08-01-08, 08:36 AM   #861
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
k < 慢慢啦,我不急,再不然,飲茶時才還給我吧~
r < 飲茶!
k < 對呀
r < 唉,都不知何時才有茶喝,又說※※請飲茶
k < 啊,我也不知呀
r < ※※幾時請飲
k < 這還要看他們啦

......

此篇文章於 08-01-08 09:32 PM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-08, 01:51 PM   #862
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

飲茶好丫~ 收工再同你約~
舊 08-02-08, 12:43 AM   #863
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

KK有冇去偏食?
舊 08-02-08, 12:45 AM   #864
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: ビスケット 查看文章
KK有冇去偏食?
好多雲.... 都唔知o個蛋黃o係邊... 算啦, 反正膽固醇黎, 都係唔食好~
舊 08-02-08, 12:54 AM   #865
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
好多雲.... 都唔知o個蛋黃o係邊... 算啦, 反正膽固醇黎, 都係唔食好~
6:43pm我仲響間不見天日的房裡開會冇得走......
想話睇下都唔得......
\
舊 08-02-08, 01:02 AM   #866
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: ビスケット 查看文章
6:43pm我仲響間不見天日的房裡開會冇得走......
想話睇下都唔得......
\
理論上睇得到就好似你塊餅..... 不過睇唔到.
舊 08-02-08, 01:10 AM   #867
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

其實我又響度諗......
日落時分有日蝕係咪即係呢期月亮姐姐位置會好低呢?
有得出去打月?
(早幾日出去影蛋黃落惡例其實又係想搏佢有月亮打or有得慢快門影下雲雲)
a
舊 08-02-08, 01:15 AM   #868
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

今天是初一, 新月來的, 應該不怎麼能看得見月光啦 (除非她跑到蛋黃前面...)
舊 08-02-08, 01:21 AM   #869
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

17/AUG 零晨時份有月偏食~
舊 08-02-08, 01:21 AM   #870
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
今天是初一, 新月來的, 應該不怎麼能看得見月光啦 (除非她跑到蛋黃前面...)
オワタ!
\/
<------天文白痴
舊 08-02-08, 02:06 AM   #871
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

話說Breakfast後去不去玩玩具?
舊 08-02-08, 10:02 PM   #872
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

你想去哪?
舊 08-02-08, 10:04 PM   #873
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
今日終於玩到傳說中既毒物

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-08, 12:05 AM   #874
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
你想去哪?