Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-18-08, 01:05 AM   #851
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

註冊日期: Oct 2004
3DS Friend Code1075 0689 4521
XBox Live Gamertagmilkin2007
今場主要是'力'的對決, 比較悶可以理解。至於馬高主要不是同蛭魔鬥智, 反而用來守 IC21 , 使之不能屈機。下場黑帝 4 分衛肯定會同蛭魔鬥智了
上大仁 目前離線  
舊 03-18-08, 11:01 AM   #852
C__L
Junior Member

註冊日期: Dec 2007
我覺得泥門同白秋打只是為了過冷河,所以比較悶係可以理解的。
C__L 目前離線  
舊 03-18-08, 01:27 PM   #853
石光
God of Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
我只追單行本...
唔係好明恐龍唔係已經係最後一隊ga喇咩?
點解又多個帝黑
石光 目前離線  
舊 03-18-08, 01:30 PM   #854
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 石光 查看文章
我只追單行本...
點解又多個帝黑
恐龍係關東大賽的最後一隊............
仲要打聖誕碗~

舊 03-18-08, 01:33 PM   #855
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 石光 查看文章
我只追單行本...
點解又多個帝黑
現在的決賽係爭關東代表席位
之後帝黑係關西代表

關東vs 關西 = 聖誕碗

信長 目前離線  
舊 03-18-08, 10:34 PM   #856
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

註冊日期: Oct 2004
3DS Friend Code1075 0689 4521
XBox Live Gamertagmilkin2007
引用:
作者: C__L 查看文章
過冷河 ? 是可有可無的意思嗎 ?我覺得吾係囉 , 個別球員需要成長再對黑帝, 也由白秋準備決賽對黑帝, 營造黑帝的超強
上大仁 目前離線  
舊 03-18-08, 10:49 PM   #857
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: 上大仁 查看文章
過冷河 ? 是可有可無的意思嗎 ?我覺得吾係囉 , 個別球員需要成長再對黑帝, 也由白秋準備決賽對黑帝, 營造黑帝的超強
我諗佢的意思唔係可有可無,而係有少少反高潮的意味,等大家 cool down 返,最後對帝黑先有空間可以再一口氣將大家的熱血爆出黎

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線  
舊 03-18-08, 10:56 PM   #858
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: C__L 查看文章
我覺得近三場比賽好睇度係:神龍寺>皇城>白秋
真係一場比一場唔好睇

舊 03-19-08, 10:08 PM   #859
Mr.66
Game Master

白秋其實除左用黎比瀨那upgrade, 了起栗田既雄心外,
仲係用黎逐少逐少帶出帝黑既屈機,
唔係到時對帝黑時先話你聽真IC係入面咩...

不過今回我想既係,
圓子去左邊度??
唔會係已經搶左蛭魔果波呱?

舊 03-22-08, 10:09 PM   #860
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
....真ES21....竟然唔係21號????

舊 03-23-08, 06:26 AM   #861
Asurada
機動六課的一等空尉

帝黑的問題同白秋一樣,係之前的伏筆都太少~(除真IC21,但一直連影都無,只係講好屈機)
無論班人有幾屈機,都唔似之前神龍寺和王城一樣有一種非要打敗不可的宿敵感覺..........

舊 03-23-08, 08:35 PM   #862
Shadow 神
混沌與光明的創造者

引用:
作者: Asurada 查看文章
帝黑的問題同白秋一樣,係之前的伏筆都太少~(除真IC21,但一直連影都無,只係講好屈機)
無論班人有幾屈機,都唔似之前神龍寺和王城一樣有一種非要打敗不可的宿敵感覺..........
唯有睇下賽前會唔會花返多少少筆墨交代下啦 ~
不過真 ic21 都唔知係咪最強的跑衞,事關佢都著左 22 號,唔知係咪隊中仲有個猛人,著左件 "最強跑手稱號的 21"

wii friend code: 3580 5742 2557 1699
舊 03-24-08, 02:04 AM   #863
虛空使者
Senior Gamer

真係好難想像帝黑會咁神秘...

在這一個資訊發達既社會入面,加上姪魔既頭腦及資料搜集能力,應該很易找到帝黑的資料才對

而且帝黑也要打很多場賽事才能到達全國大賽,比賽也是公開的,加上漫畫的傳媒很喜歡去採訪球隊,
泥門沒理由會不知道帝黑的底細的...

真是百思不得其解
虛空使者 目前離線  
舊 03-24-08, 02:24 AM   #864
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

引用:
作者: 虛空使者 查看文章

在這一個資訊發達既社會入面,加上姪魔既頭腦及資料搜集能力,應該很易找到帝黑的資料才對

而且帝黑也要打很多場賽事才能到達全國大賽,比賽也是公開的,加上漫畫的傳媒很喜歡去採訪球隊,

真是百思不得其解
可能
1.帝黑之前一直留力都夠贏
2.泥門一直對面前對手一步一步贏,未得閒諗會對帝黑,所以之後先搵佢既資料

風見車仁:今天的我,沒有所謂的極限
赤木軍馬:無人可以超越係我前面
Ricky-S 目前離線  
舊 03-24-08, 02:31 AM   #865
ROYCHENG

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Jamie 查看文章
這只是個美麗的誤會
馬高其實只是個技術型球員, 靠盯球的能力打防守... ^^

全國大賽... 忽然間覺得可能會有什麼沖繩或者北海道代表 XD
全國大賽是只有關東和關西冠軍
北海道代表已經在關東第一輪比西部秒殺
沖繩是關西球隊(事關沖繩在日本的西邊),因為有帝黑所以不會出現
ROYCHENG 目前離線  
舊 03-24-08, 06:17 AM   #866
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:

真是百思不得其解
1.姪魔係知道,但他唔會俾自己的隊友知~
2.帝黑可能入面有和姪魔父親有關係的人~

舊 03-24-08, 12:59 PM   #867
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:

真是百思不得其解
1. 因為作者之前無plan到咁長遠, 但現在要畫落去就要安排新敵人.
2. 沒有第2個原因了
ahleung 目前離線  
舊 03-29-08, 12:18 PM   #868
Shadow 神
混沌與光明的創造者

帝黑亞歷山大,棘田係二打六其實都預左,但勢估唔到佢地的正選四分衞會係個女人 ... 定唔知係個女人型 ...

至於大和,開始露出黑的一面呢 ~ 感覺幾正

不過開頭諗住今集的家長祝賀會有埋十文字個老豆,點知都未有 ...

舊 03-29-08, 02:30 PM   #869
ROYCHENG

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
帝黑亞歷山大,棘田係二打六其實都預左,但勢估唔到佢地的正選四分衞會係個女人 ... 定唔知係個女人型 ...

至於大和,開始露出黑的一面呢 ~ 感覺幾正

不過開頭諗住今集的家長祝賀會有埋十文字個老豆,點知都未有 ...
那個女生(?)明顯不會是三藏,如月那種女人形
不過功太郎說到那麼強的棘田都只係2打6
她一定有比棘田還要強的技巧和速度
ROYCHENG 目前離線  
舊 03-30-08, 12:34 AM   #870
秘銀
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
連EYE SHIELD 21都有偽娘?
唔會真係女掛?

everything that matters to me matters in this world
秘銀 目前離線  
舊 03-30-08, 12:53 AM   #871
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: Shadow 神 查看文章

祝賀會上如果比果三個人掟落海的話,唔可能有人可以反抗到的

引用:
作者: 秘銀 查看文章
連EYE SHIELD 21都有偽娘?
唔會真係女掛?
我估係男人婆

舊 03-30-08, 10:12 AM   #872
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
緊張過後,看這一話好像有點格格不入
不過估唔到最強四分衞會係女人還是有個愛穿女裝的人妖
fiendray 目前離線  
舊 03-30-08, 12:43 PM   #873
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
......等等, American Football無分男女...架?

舊 03-30-08, 04:15 PM   #874
秘銀
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
祝賀會上如果比果三個人掟落海的話,唔可能有人可以反抗到的

我估係男人婆
但係...
賽制俾男女混合架咩...

everything that matters to me matters in this world
秘銀 目前離線  
舊 03-30-08, 05:21 PM   #875
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
引用:
作者: Oscarzero 查看文章
......等等, American Football無分男女...架?
正確賽規我就唔知,但現實的話我深信就一定唔會有...
fiendray 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 09:47 PM

手機版 | APP版