Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-06-12, 08:29 PM   #851
DavidH
Insane Gamer
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: kameojisan 查看文章
真係好黑 >_<
今日去玩都係輸到喊, 玩大會的話都冇咁嬲, 但係我玩左全國, 終於跌到使人絕望的0証...
都係玩番大流星算了....起碼有7成勝算
都係今日同您講咁,打下演習戰搵番手感先

打全國太好朋友,只會幫左其他人升證

舊 05-07-12, 01:01 AM   #852
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
最後都係冇打大會

http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20120506195235
差d輸比副starter deck

引用:
作者: kameojisan 查看文章
真係好黑 >_<
今日去玩都係輸到喊, 玩大會的話都冇咁嬲, 但係我玩左全國, 終於跌到使人絕望的0証...
都係玩番大流星算了....起碼有7成勝算
大流星有7成勝算, 真係有信心
雖然呢個時代大流星既下風deck我覺得算少
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 01:04 AM   #853
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
最後都係冇打大會

http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20120506195235
差d輸比副starter deck

大流星有7成勝算, 真係有信心
雖然呢個時代大流星既下風deck我覺得算少
我笑住打喎
飛べ!赤兔よ!

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 01:20 AM   #854
wayne123789
newer

引用:
作者: DavidH 查看文章
都係今日同您講咁,打下演習戰搵番手感先

打全國太好朋友,只會幫左其他人升證
超...低證有乜所謂. 輸咗跌咁少, 幾証o既玩家實力會比演習低, 緊係去玩全國啦.
驚去番一品就零証停一停去到1,2証再試新deck.

幾証至丞相係最好試deck架啦. 高到霸王以上就先諗下用演習試deck.

舊 05-07-12, 01:22 AM   #855
鬼東東
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
PSN  IDanthony_tung99
好耐好耐無上水
我只係上來講小小小小小小野~
"nice game,b 大~"wwwwwwwwwww
潛水
鬼東東 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 01:30 AM   #856
DavidH
ケロ⑨

引用:
作者: wayne123789 查看文章
超...低證有乜所謂. 輸咗跌咁少, 幾証o既玩家實力會比演習低, 緊係去玩全國啦.
驚去番一品就零証停一停去到1,2証再試新deck.
版友先不要激動,睇睇文先

佢而家已經跌到零證
再固執要玩咩孫晈wara落去一定會變品仔,呢樣野我係佢1證時已經提醒左
口水都乾啦

我地兩個都因為AL考試,有至少兩個月無打過機,經歷過version既轉變
而且佢上到太尉後無打過大流星,驚佢一時控唔番水準

打演習熱身未必是一件壞事

此篇文章於 05-07-12 01:37 AM 被 DavidH 編輯。
DavidH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 01:30 AM   #857
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 鬼東東 查看文章
好耐好耐無上水
潛水
最後出得太差

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 01:32 AM   #858
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
有1張sr 同北條家卡盒 kirabosi

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 02:20 AM   #859
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:

佢而家已經跌到零證
再固執要玩咩孫晈wara落去一定會變品仔,呢樣野我係佢1證時已經提醒左
口水都乾啦

我地兩個都因為AL考試,有至少兩個月無打過機,經歷過version既轉變

0証起碼輸多6場先去到品啦
真太尉好多都唔識打大流星

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 06:56 AM   #860
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
有1張sr 同北條家卡盒 kirabosi
正 , 有冇圖?

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-12, 09:33 AM   #861
GUSTAV
The One
poor

引用:

佢而家已經跌到零證
口水都乾啦

升返上去話咁易啦......

不過玩孫皎wara 不如玩somo wara

>有冇圖

換左北條家1

舊 05-07-12, 09:43 AM   #862
b_boy
↘呆~

堅持用孫晈的話
[無責任]人地可以試下入
人地, 孫晈, 攻護, 馬朱桓, 淨化
叫做OK

淯底可保一世平安
舊 05-07-12, 09:44 AM   #863
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: b_boy 查看文章
堅持用孫晈的話
叫做OK
呢d唔係孫皎wara 黎wow

打返3超絕o個副lor 太尉應該冇咩難度

舊 05-07-12, 09:48 AM   #864
b_boy
↘呆~

引用:

麻麻, 3個計NOW都唔夠惡
一個大練兵/4th 狼顧就推爆

淯底可保一世平安
舊 05-07-12, 09:50 AM   #865
GUSTAV
The One
poor

引用:
麻麻, 3個計NOW都唔夠惡
一個大練兵/4th 狼顧就推爆
難道孫皎wara 不會被推爆sosad?

舊 05-07-12, 09:56 AM   #866
b_boy
↘呆~

引用:
難道孫皎wara 不會被推爆sosad?
推爆+1, so 先叫佢玩人地

淯底可保一世平安
舊 05-07-12, 10:02 AM   #867
6eo
美波様!

引用:
作者: 風音 查看文章
我笑住打喎
飛べ!赤兔よ!
呢D全國都玩得啦
引用:
好耐好耐無上水
潛水
鬼哥
好掛住你
引用:
作者: 風音 查看文章
0証起碼輸多6場先去到品啦
真太尉好多都唔識打大流星
我都唔識打大流星
引用:
用支弓做wara主力有d困難....
狂亂戰歌反而有d機會...

其實正正常常打番若王/二分孫皎咪算囉
舊 05-07-12, 11:17 AM   #868
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
升返上去話咁易啦......

不過玩孫皎wara 不如玩somo wara

>有冇圖

換左北條家1
要打幾多鋪左右先換到7個貼?我應該得兩晚可以打.....

舊 05-07-12, 11:19 AM   #869
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: Norm 查看文章
要打幾多鋪左右先換到7個貼?我應該得兩晚可以打.....
deck 盒5個姐

我其實有7個 但都係想要盒

你預6場(2set)1貼啦

舊 05-07-12, 11:28 AM   #870
wayne123789
newer

引用:

佢而家已經跌到零證
口水都乾啦

太尉對太尉輸咗都係跌10%..對丞相輸係跌6%, 但打演習黑起上黎有機會對到皇帝/征霸, 甚至, 我見過有聖帝竟然打演習. 我係講緊實力問題, 即係實力相差不會太遠就會好打d, 亦無咁大挫拆. 下下被人壓住打想去練下剛弓走射都練唔到就無乜效益.

引用:
好耐好耐無上水
潛水

浮面啦! 潛乜鬼水.

引用:
堅持用孫晈的話
叫做OK
成個主題變咗人地了..

舊 05-07-12, 11:37 AM   #871
b_boy
↘呆~

lee個ver 2連剛弓根本就唔適合用黎做主計
用黎搭combo or 最後時間黎守就好用

淯底可保一世平安
舊 05-07-12, 11:54 AM   #872
wayne123789
newer

引用:
係, 我覺得直頭唔強唔好用, 孫皎我其實都用過一段好短時期. 唔知以前會否咁弱, 我有d懷疑係改弱人心香及谷利個剛弓時, 孫皎亦同時被改弱了.

真係唔好守架, 剛弓要停留再走位. 心急郁早了無剛弓白走位, 原本係底位郁過頭痴到對家仲衰.
要愛係有代價, 試多了可能搵到佢o既空間. 鐘意偏門玩其實無問題.

舊 05-07-12, 12:04 PM   #873
6eo
美波様!

引用:
其實我覺得張咭都仲幾勁, 一下剛弓都扣幾多下, 個計絕對唔廢
其實睇用法者我覺得, 前面泊左車後面剛弓仲勁過開白銀, 城底都冇用仲要射兩隻,
我試過比個霸王用孫皎射爆
不過同谷利比又好似真係差少少, 但基spec 8武勇射都好實用啦

但的確係好難做主計+1
引用:
作者: wayne123789 查看文章
係, 我覺得直頭唔強唔好用, 孫皎我其實都用過一段好短時期. 唔知以前會否咁弱, 我有d懷疑係改弱人心香及谷利個剛弓時, 孫皎亦同時被改弱了.

真係唔好守架, 剛弓要停留再走位. 心急郁早了無剛弓白走位, 原本係底位郁過頭痴到對家仲衰.
要愛係有代價, 試多了可能搵到佢o既空間. 鐘意偏門玩其實無問題.
你走射完可以企番原位架嘛

此篇文章於 05-07-12 12:07 PM 被 6eo 編輯。
舊 05-07-12, 12:05 PM   #874
b_boy
↘呆~

now入2連剛弓0既理由係2cost 8武崩射, 某d情況要埋地屬
個計差不多係救命用, 正常唔會用到

淯底可保一世平安
舊 05-07-12, 12:12 PM   #875
wayne123789
newer

引用:
now入2連剛弓0既理由係2cost 8武崩射, 某d情況要埋地屬
個計差不多係救命用, 正常唔會用到
正如leo大講, 其實用來攻會好過守架.

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM
三國志大戰討論區 Vol.L(實第45回) b_boy 街機心得交流討論區 1003 04-03-12 11:11 AM
三國志大戰討論區 Vol.IL LR猫 街機心得交流討論區 1005 03-05-12 11:48 PM
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM

現在的時間是 03:40 AM

手機版 | APP版