Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-20-11, 12:55 AM   #801
雙星
God of Gamer
GAF足球隊15號

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDx2star
XBox Live Gamertagx2star
有冇人知收機係咪咩時間上來都收?

雙星 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-11, 01:39 PM   #802
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 風無霜 查看文章
我想問下DJ Hero2好唔好玩?
我見咁平三舊水有交易...
仲有有咩大掣平靚正五百元到...
我玩試完個教學模式,
覺得呢隻GAME難學又難精,
但玩的時間個動作真係好DJ,
二百幾蚊買個轉盤返嚟做擺設都底啦…
同埋真係收錄咗好多首,如果佢有第一集又係咁的價錢都會買埋。

我見HMV個價要$989的~!!!

http://www.hmv.com.hk/ch/product/games.asp?sku=72387

DJ HERO 2 (TURN TABLE BUNDLE:ASIAN VER) DJ 英雄 2 套裝
Games
HK$989.00 (US$126.79)
推出日期: 2010-10-20
估計付運時間: 通常於 24 小時 內付運 [更多資料]
出版商: ACTIVISION
目錄編號: 14840

舊 06-20-11, 01:52 PM   #803
IDGAF
The One

尋日自己個XBOX LIVE金會員終於到期了,
係呢一年多的時候入面原來玩咗9X幾隻GAME,
(一直打了不少ONLINE GAME)
成就分總算去到"基本級"的3萬分…

突破3萬分前發現個分居然係29999呢個咁零丁的數字,
原來就因為DJ HERO 2入面D成就分斬得太奇怪引致的。

雖然已經買咗新的12個月金會員+800MS POINT
(原來一張卡分別有兩組CODE,可以分開唔駛一次過開嚟用),
但相信會暫時單機禪修一排清下D買咗成年都未玩的OFFLINE GAME先。
(一隻RPG都未完成過…)

睇下有乜金會員優惠買XBLA GAME啱先再開。
不過最遲9月出GOW3都一定"落山"…

有必要請用「私人交談」功能VOICE CHAT(免費的)保持聯絡。

此篇文章於 06-20-11 01:56 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-11, 09:53 PM   #804
bear007
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDsidearms46
XBox Live Gamertagpeterbear360
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
我玩左4年, 3紅左3次, 買過2架機, 先3萬幾分

bear007 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-11, 03:04 AM   #805
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
玩亞本週特價. (買既要注意區碼)

http://www.play-asia.com/Bargains_he...2wf-49-zh.html

Xbox360

Dark Star One: Broken Alliance ASIA US$ 17.90
Star Wars The Force Unleashed (Platinum Hits) US US$ 17.90
The Club US US$ 17.90
BlazBlue: Calamity Trigger US US$ 19.90
Deadly Premonition US US$ 19.90
Devil May Cry 4 (Platinum Hits) US US$ 19.90
Dante's Inferno US US$ 19.90
Call of Juarez: Bound in Blood US US$ 22.90
Sonic & Sega All-Stars Racing with Banjo-Kazooie US US$ 23.89
Ben 10: Ultimate Alien US US$ 27.90
Alan Wake US US$ 32.90
Tron: Evolution US US$ 44.90
Your Shape: Fitness Evolved US US$ 49.90
Halo Reach (Legendary Edition) US US$ 105.90
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-11, 09:13 AM   #806
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: bear007 查看文章
我玩左二年半有多先至2萬分.

舊 06-21-11, 10:05 AM   #807
ahleung
The One
Bannnned

我07年尾到而家都未夠3萬
舊 06-21-11, 01:31 PM   #808
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
我過左三萬五就烏速, GOW3 出左就一定過到三萬六
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-11, 02:10 PM   #809
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
但相信會暫時單機禪修一排清下D買咗成年都未玩的OFFLINE GAME先。
唔好啦,聽日XBLA有隻Trenched,又係coop佳品,可以4打,諗住搵埋你一齊打架嘛

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-11, 03:50 PM   #810
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
鬥少?

我玩左幾年都只係四千幾

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-11, 10:56 PM   #811
Spoiler
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
XBox Live GamertagSpoilerLung
引用:
作者: ahleung 查看文章
玩亞本週特價. (買既要注意區碼)

http://www.play-asia.com/Bargains_he...2wf-49-zh.html

Xbox360

Dark Star One: Broken Alliance ASIA US$ 17.90
Star Wars The Force Unleashed (Platinum Hits) US US$ 17.90
The Club US US$ 17.90
BlazBlue: Calamity Trigger US US$ 19.90
Deadly Premonition US US$ 19.90
Devil May Cry 4 (Platinum Hits) US US$ 19.90
Dante's Inferno US US$ 19.90
Call of Juarez: Bound in Blood US US$ 22.90
Sonic & Sega All-Stars Racing with Banjo-Kazooie US US$ 23.89
Ben 10: Ultimate Alien US US$ 27.90
Alan Wake US US$ 32.90
Tron: Evolution US US$ 44.90
Your Shape: Fitness Evolved US US$ 49.90
Halo Reach (Legendary Edition) US US$ 105.90
隻Devil May Cry 4 (Platinum Hits)入得過嗎?

唔過US$20好似要收US$1.4 shipping fee?

此篇文章於 06-21-11 10:58 PM 被 Spoiler 編輯。
Spoiler 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-11, 11:01 PM   #812
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: Irwin 查看文章
鬥少?

我玩左幾年都只係四千幾
想挑戰我嗎,我超過5年都係得1940,仲有咩人贏得到我?有超過30隻GAME,跟本無時間打機呀~~~

舊 06-21-11, 11:16 PM   #813
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: Spoiler 查看文章
隻Devil May Cry 4 (Platinum Hits)入得過嗎?

唔過US$20好似要收US$1.4 shipping fee?

果時好似Capcom 三寶(DMC4+DR+LP) 都只賣HK$299
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 12:03 AM   #814
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: bear007 查看文章
引用:

(原來一張卡分別有兩組CODE,可以分開唔駛一次過開嚟用),

有必要請用「私人交談」功能VOICE CHAT(免費的)保持聯絡。

引用:
我07年尾到而家都未夠3萬
引用:
作者: diabloex 查看文章
我過左三萬五就烏速, GOW3 出左就一定過到三萬六
引用:
鬥少?

我玩左幾年都只係四千幾
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
想挑戰我嗎,我超過5年都係得1940,仲有咩人贏得到我?有超過30隻GAME,跟本無時間打機呀~~~
我由 2005 年尾到現在還只得 16, 120 ......
其實我都冇理過那些成就分及 PS3 的獎杯。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 01:45 AM   #815
IDGAF
The One

大家的"鬥心"會唔會太強? (不過走錯方向?!)
雖然頭POST無咗個成就分龍虎榜都唔駛鬥低分吧?

過去一年食咗我最多時間的應該係玩HALO REACH及GEARS OF WAR 2的ONLINE成就。

舊 06-22-11, 02:12 AM   #816
IDGAF
The One

http://majornelson.com/2011/06/21/do...-popcap-games/

本週金會員半價入面得隻Plants vs. Zombies (600)比較吸引,
但大家都應該一早免費拎咗…

舊 06-22-11, 08:53 AM   #817
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
大家的"鬥心"會唔會太強? (不過走錯方向?!)
雖然頭POST無咗個成就分龍虎榜都唔駛鬥低分吧?

過去一年食咗我最多時間的應該係玩HALO REACH及GEARS OF WAR 2的ONLINE成就。
其實我想問
一日要玩幾多個鐘先至有咁高成就
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 08:58 AM   #818
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ammms 查看文章
其實我想問
要高分, 一定要用時間, 更重要係要有心去解. 有好多成就係正常玩唔會解到的.

舊 06-22-11, 10:02 AM   #819
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
隻LA NOIRE出左新DLC
360版HK個MARKETPLACE係出左
不過係GAME入面的MARKETPLACE唔知點解無HIGHLIGHT到,所以DL唔到…
有得睇無得食,真係OOXX

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 10:21 AM   #820
ahleung
The One
Bannnned

引用:
隻LA NOIRE出左新DLC
360版HK個MARKETPLACE係出左
不過係GAME入面的MARKETPLACE唔知點解無HIGHLIGHT到,所以DL唔到…
有得睇無得食,真係OOXX
(我無玩LA Noire, 純綷generally speaking)

DLC 唔駛入game先download的. 如果marketplace見到, 咁就可以download架喇喎.

不過download左入game玩唔玩到就係另一回事.

Update:

睇左你條 link
http://support.rockstargames.com/ent...-for-l-a-noire

原來佢o的DLC 一定要 in-game download.
不過佢話fix番了.

此篇文章於 06-22-11 02:27 PM 被 ahleung 編輯。
舊 06-22-11, 10:53 AM   #821
無賴男
復仇勇者

XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:

你好似先買左 360一年,咁快3萬分
我買左幾年先至15990,d game好多,但無乜時間玩哂

舊 06-22-11, 11:58 AM   #822
風無霜
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0404 5618 5833
XBox Live Gamertagtomoyalau
引用:
我玩試完個教學模式,
覺得呢隻GAME難學又難精,
但玩的時間個動作真係好DJ,
二百幾蚊買個轉盤返嚟做擺設都底啦…
同埋真係收錄咗好多首,如果佢有第一集又係咁的價錢都會買埋。

我見HMV個價要$989的~!!!

http://www.hmv.com.hk/ch/product/games.asp?sku=72387

DJ HERO 2 (TURN TABLE BUNDLE:ASIAN VER) DJ 英雄 2 套裝
Games
HK$989.00 (US$126.79)
推出日期: 2010-10-20
估計付運時間: 通常於 24 小時 內付運 [更多資料]
出版商: ACTIVISION
目錄編號: 14840
HMV仲要買九百幾=.=
人地買299平咁多=o=
風無霜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 12:46 PM   #823
monkeylove
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDMonKeY_0830
XBox Live GamertagMonkey0830
引用:
作者: diabloex 查看文章
果時好似Capcom 三寶(DMC4+DR+LP) 都只賣HK$299
隻game 好多場鏡和敵人重覆.....解成就就更加難...我打左20幾個小時先得190成就...
100蚊可以諗諗...19.9美金我就唔會買..

XBOX360 GAMER TAG : Monkey0830
monkeylove 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 01:09 PM   #824
IDGAF
The One

引用:
(我無玩LA Noire, 純綷generally speaking)

DLC 唔駛入game先download的. 如果marketplace見到個, 咁就可以download架喇喎.

不過download左入game玩唔玩到就係另一回事.

Update:

睇左你條 link
http://support.rockstargames.com/ent...-for-l-a-noire

原來佢o的DLC 一定要 in-game download.
不過佢話fix番了.
今次情況唔係咁,
係因為ROCKSTAR佢出咗個包晒目前及即將會推出的DLC優惠合集"卷"ROCKSTAR PASS,
你買咗佢個ROCKSTAR PASS就只可以係IN GAME個STORE"換購"返係你買的DLC,
係XBOX360本身個賣場睇,你係無其他個別DLC的購買記錄的,
只會顯示你買了ROCKSTAR PASS。

最新DLC IN GAME更新問題,其實尋晚已經由COMING SOON更新到可DOWNLOAD了。

不過,我都覺得賣場有關ROCKSTAR PASS的正確使用方法的指引不足,
要不是有睇開GAF基本唔知應該要入GAME個STORE下載,
好容易比多次錢買原本已經買了的東西。

舊 06-22-11, 01:22 PM   #825
IDGAF
The One

引用:
作者: ammms 查看文章
其實我想問
睇你玩乜GAME啦,
例如我成日玩的LEGO GAME系列,
近幾隻要1000G平均都要玩32-37小時,
通常我都係玩3個星期左右先完成到一隻。

引用:
作者: wing 查看文章
要高分, 一定要用時間, 更重要係要有心去解. 有好多成就係正常玩唔會解到的.
引用:
作者: 無賴男 查看文章
你好似先買左 360一年,咁快3萬分
我買左幾年先至15990,d game好多,但無乜時間玩哂
我睇返其他過咗10萬的成就犯GAME LIST覺得時間未必係拎高分的重點,
重點可能係GAME種方面,如果真係要打分的,通常都唔會玩有太多ONLINE成就的GAME,
單機GAME、電影衍生類GAME、幼兒向遊戲(=通稱"成就GAME"?!)先拎得多分。

雖然可能玩法真係簡單,好似無乜技術咁,
但你仍然會佩服各成就犯點解可以一早計劃好晒個行程用最短的時間把遊戲完成,
然後係該成就GAME仍有市場價錢時放返出去套現買新GAME玩,
所以眼光都好重要~!

我注定做唔到成就犯的主因,
係因為我買了的遊戲就算玩完了都唔會放售,
亦因為咁唔會買太多自己興趣不大的GAME嚟玩。

論壇跳轉

現在的時間是 09:57 PM

手機版 | APP版