Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-04-16, 04:52 PM   #801
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: david 查看文章
正常腦細對客同對員工都係兩個款O架啦...
STOP~~~!!!!
唔係下期我會做三期稿既量!

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 06:08 PM   #802
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Question

引用:
作者: wuxu 查看文章
STOP~~~!!!!
胡兄打開xbox系列

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 06:22 PM   #803
benltc0000
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2009
引用:
話說我老細話無出少,想問你係邊區佢同發行反映下
由手機版發出
我元朗個邊,偶爾只係見到一兩本,反而另一間X-XXXE就多到放曬喺道
天水圍個邊都少左,呢排入開搵FD,行開行埋都唔多見

此篇文章於 12-04-16 06:26 PM 被 benltc0000 編輯。
benltc0000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 09:41 PM   #804
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: 2009 查看文章
胡兄打開xbox系列
好耐無開過部叉盒了(你懂的)

舊 12-06-16, 10:47 AM   #805
Game Master
YOONA!!!!

Smile

引用:
好耐無開過部叉盒了(你懂的)
想加你好友

可PM
舊 12-06-16, 11:24 AM   #806
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
想加你好友
呢樣只好話暫時唔太好
因為工作關係會好多時接觸到某d情況/遊戲唔可以被人知道著,所以我acc想保持返盡量少工作以外既人。(orz 對唔住)(另:如果你話想加XB live果個就…去吧,但我已經無機好耐加唔知點入返去)

舊 12-06-16, 12:51 PM   #807
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
STOP~~~!!!!
一陣佢入黎見到
由手機版發出
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-16, 12:57 PM   #808
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: mario0606 查看文章
一陣佢入黎見到
由手機版發出
Too late~~
版位紙已出所以safe

舊 12-06-16, 01:10 PM   #809
man05
Junior Member

註冊日期: Dec 2008
引用:
作者: mario0606 查看文章
一陣佢入黎見到
由手機版發出
佢會響度出現?
man05 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-16, 08:25 PM   #810
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
我反而想見到小志嚟呢區開個FF專區
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-16, 08:31 PM   #811
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: man05 查看文章
佢會響度出現?
引用:
作者: aquarius 查看文章
我反而想見到小志嚟呢區開個FF專區
自己寫信去太郎天地要求吧,事實上佢地有無呢度Acc我都唔知(一向都唔過問大家工作以外既野)

可能睇緊我地講乜都未定

不過係度開FF專區咁本書落乜同埋你都知某位美國讀耆者之前先係我地專頁話「FF份攻略連劇情都無」「無專業道德」咁話,所以都係留返係書度出好d

此篇文章於 12-06-16 08:35 PM 被 wuxu 編輯。
舊 12-06-16, 08:43 PM   #812
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: man05 查看文章
佢會響度出現?
我記得以前某獎杯達人會係度上水

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-16, 09:37 PM   #813
Game Master
YOONA!!!!

Question

引用:
呢樣只好話暫時唔太好
因為工作關係會好多時接觸到某d情況/遊戲唔可以被人知道著,所以我acc想保持返盡量少工作以外既人。(orz 對唔住)(另:如果你話想加XB live果個就…去吧,但我已經無機好耐加唔知點入返去)
你會唔會整下啲白金攻略

麥子好似以前都會整下

可PM
舊 12-06-16, 09:41 PM   #814
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
你會唔會整下啲白金攻略

麥子好似以前都會整下
呢樣要睇上級決定
始終依家唔同以前,遊戲太多時間太少,好多時你都見我地一個編輯寫攻略係今個星期完一隻下星期又要開一隻,甚至最壞情況要一個人同時做兩隻所以只可以話要睇人手分唔分配到…

(例牌都要講句,編輯都係人…每日都只係得24小時可用同埋會去訓覺、食飯、去開大同交際應酬)

此篇文章於 12-06-16 09:46 PM 被 wuxu 編輯。
舊 12-07-16, 12:47 PM   #815
leo1988
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
引用:
呢樣要睇上級決定
始終依家唔同以前,遊戲太多時間太少,好多時你都見我地一個編輯寫攻略係今個星期完一隻下星期又要開一隻,甚至最壞情況要一個人同時做兩隻所以只可以話要睇人手分唔分配到…

(例牌都要講句,編輯都係人…每日都只係得24小時可用同埋會去訓覺、食飯、去開大同交際應酬)
想問胡說兄
'
你講到時間咁緊迫

你地編輯打機做攻略,會唔會飛劇情唔睇架?睇劇情要好多時間尤其rpg
如果玩做攻略既遊戲不幸卡關,或者無方向玩隻game玩幾個鐘都無進度,但又趕住交稿,到時咁又點做呢?
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 12:54 PM   #816
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
Too late~~
版位紙已出所以safe
今期過佐O者,咁仲有...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 01:05 PM   #817
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: leo1988 查看文章
想問胡說兄
'
你講到時間咁緊迫

你地編輯打機做攻略,會唔會飛劇情唔睇架?睇劇情要好多時間尤其rpg
如果玩做攻略既遊戲不幸卡關,或者無方向玩隻game玩幾個鐘都無進度,但又趕住交稿,到時咁又點做呢?
飛劇情:大部份都唔會,因為點都要講兩講,唔係又有人當正我地殺父殺人咁黎嘈。(自從有fb後呢類人越黎越多)

卡關:呢樣反而少發生,反而係無方向都亂玩出事多,但到時就係落筆時調整(例如原本可能全主線攻,到最後就會變成中間講下支線咁),總之版位要有野係幫到玩緊個班。

趕著交稿/時間緊迫:最後亦係最唔想發生既就係燃燒生命通頂,但係又捱得幾多次?另外係時間緊逼呢個問題上,唔係講到咁緊迫,而係一到旺季就咁必然會緊迫。同埋做緊攻略唔代表唔駛做其它野(admin、其它稿、對外聯絡、外勤),所以基本上係香港打份白領工會遇到既情況都會發行係我地身上,唔同既就只有工作時間同工作性質唔一樣。(P.S 其實依家睇返…做攻略可能仲多野煩過做admin野,尤其是依家好多game都有隱藏收集品同mini game呢回事)

此篇文章於 12-07-16 01:23 PM 被 wuxu 編輯。
舊 12-07-16, 02:47 PM   #818
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
Last Guardian 行限入手,坐等太狼攻略

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 02:50 PM   #819
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
Last Guardian 行限入手,坐等太狼攻略
因為呢隻Game,當全公司連美術部都玩緊FF 15時佢無得玩 www

舊 12-07-16, 03:22 PM   #820
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
因為呢隻Game,當全公司連美術部都玩緊FF 15時佢無得玩 www
放心啦,天地度講佢自己好耐無爆過FF,應該冷感o左喇

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-16, 03:44 PM   #821
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
放心啦,天地度講佢自己好耐無爆過FF,應該冷感o左喇
腦細同客/下屬講O野,同港女同男友講O野,其實係差唔多O既。

<--我鬼頭腦細係其一

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-16, 02:29 PM   #822
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

忍唔著都要係度講:
我第一次見到人話要將Game書告上消委會

舊 12-08-16, 02:32 PM   #823
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
忍唔著都要係度講:
我第一次見到人話要將Game書告上消委會
告咩?你地本書CUT咗一半紙出街?

舊 12-08-16, 02:34 PM   #824
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
告咩?你地本書CUT咗一半紙出街?
去專頁個邊睇最新個期個post
(怕ban所以唔落link了)

另外cut一半紙的話我估太郎第一個會反對先 www

舊 12-08-16, 02:51 PM   #825
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt

在下覺得一期完攻略今時今日真係冇咩意思既,不過本書唔好睇告上消委都冇用。
唔係真係會冇人搞出版社…

此篇文章於 12-08-16 02:56 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
車路士球迷會Vol.6 ﹝~ 請移到Vol.7討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 05-30-06 09:17 AM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 03:31 AM

手機版 | APP版