Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-04-12, 11:40 PM   #801
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: DavidH 查看文章
呢樣野請同當事人自己睇番

我戰騎、槍張郃礎都唔講啦
我用其他號令攻上去佢都有用孫旼擋
結果魏武都可以推上去拆柵+殺人+攻城+走人
佢就無左6士氣

睇怕佢打全國都係死呢d野
當事人其實我吾識的
我只係想講, 見佢係咁輸比人,你做fd既可以試下提佢吾好係吾係都堅爆孫旼

其實孫旼咪同子龍一樣....點會爆黎同號令打
人地埋城又吾滿血咪郁1郁殺2隻lor

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-12, 11:41 PM   #802
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
轉左副三柵三炮兩槍 感覺上正常D

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-12, 11:42 PM   #803
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
谷利都要有欄先開得啦,更何況你區區1隻孫皎

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-12, 11:42 PM   #804
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
轉左副三柵三炮兩槍 感覺上正常D
我成袋咭俾你果陣都叫你自己砌ga la
係你要跟我用指揮4枚之麻

引用:
作者: 風音 查看文章
谷利都要有欄先開得啦,更何況你區區1隻孫皎
吾洗的, 有死士企前邊 + 入半城就轉到的, 好鬼予 XD

爆裂吧! 肝臟!!
舊 05-04-12, 11:45 PM   #805
DavidH
Insane Gamer
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
當事人其實我吾識的
我只係想講, 見佢係咁輸比人,你做fd既可以試下提佢吾好係吾係都堅爆孫旼

其實孫旼咪同子龍一樣....點會爆黎同號令打
人地埋城又吾滿血咪郁1郁殺2隻lor
佢控開計已經好左好多
不過控兵同血比較差
搞到有時人地只殺剩佢一隻孫晈/其他兵行開左比人磨
迫住要開孫晈
咁有柵都無用啦

舊 05-04-12, 11:51 PM   #806
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
佢控開計已經好左好多
不過控兵同血比較差
迫住要開孫晈
咁有柵都無用啦
咁要改呢d野係要經驗加理論ge
同佢睇多d 打多d 就得

呢隻game 張張咭都用得過
見人石兵8陣都打到上皇帝就知凡事都有可能
有愛咪繼續囉. 講真張野又吾係真係廢

爆裂吧! 肝臟!!
舊 05-04-12, 11:52 PM   #807
GUSTAV
The One
poor

引用:
我成袋咭俾你果陣都叫你自己砌ga la
係你要跟我用指揮4枚之麻

吾洗的, 有死士企前邊 + 入半城就轉到的, 好鬼予 XD
你袋野砌唔到啦 之後中左張無二先砌到依家副野X)

舊 05-04-12, 11:54 PM   #808
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
你袋野砌唔到啦 之後中左張無二先砌到依家副野X)
我見人用加速陣馬單狂突的
點知你會去打火槍

爆裂吧! 肝臟!!
舊 05-04-12, 11:54 PM   #809
DavidH
ケロ⑨

引用:

有愛就凡事都有可能

今個星期日玩番真島ヒロ deck先

話說最初打三國打過二代真島淵、二代真島操、雲散眼、無勢同唔知咩1 cost(好似係剎那飛天?)

此篇文章於 05-04-12 11:57 PM 被 DavidH 編輯。
DavidH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-12, 11:59 PM   #810
邪惡熊仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
引用:

又D人唔識用弓就係唔識用弓(無錯係我
邪惡熊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 12:11 AM   #811
GUSTAV
The One
poor

引用:
我見人用加速陣馬單狂突的
點知你會去打火槍
馬單高手各WOW

今日頂上副呂布西亂好似幾好玩

舊 05-05-12, 01:13 AM   #812
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: LR猫 查看文章
無為意super king係邊間
跟住世嘉官方個地址去原來就係煙城龍威

仲有竟然啲關聖帝係攝埋入出果堆卡
即係其實蝕咗張卡
不過過咗咁耐都打得返張關帝都算係咁

成個月無打機
九戰五勝
終於無証升

點解兩套機械人片(EVOL同AO)啲熟肉要煮咁耐........
AO?
引用:
名君吾係勢力限定咩
隙無都好似係
你岩, 當我冇講過
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 08:39 AM   #813
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
AO?

你岩, 當我冇講過
交響詩篇AO

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 09:39 AM   #814
clscc
Senior Gamer

註冊日期: May 2011
孫皎?打二分粘啦

舊 05-05-12, 09:57 AM   #815
小備兵

註冊日期: Mar 2012
Steve兄, 有金忠可借來打6局大會嗎??
小備兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 09:59 AM   #816
wayne123789
newer

引用:
呢樣野請當事人自己睇番

我用其他號令攻上去佢都有用過孫旼擋
佢就無左6士氣

我都覺谷利做守好過孫旼
引用:
佢控開計已經好左好多
不過控兵同血比較差
迫住要開孫晈
咁有柵都無用啦
你不如叫你個fd轉用2.5cost o既甘寧(弓極), 易用好多, 10武有幕,愈低階d人拉突唔勁愈有利. 以前用好多時贏頭都要靠佢個技能去守尾段. 係其它牌減番個0.5cost.
同cost凌統都唔錯.
谷利就有點太龜, 適合防守deck.

舊 05-05-12, 10:00 AM   #817
wayne123789
newer

引用:
作者: 小備兵 查看文章
超你唔早講..

番咗工啦.

舊 05-05-12, 10:11 AM   #818
小備兵

引用:
作者: wayne123789 查看文章
超你唔早講..

番咗工啦.
0.0尋晚顧住睇機, 唔捨得返屋企.

你一陣打唔打, 你借副野比我打六局.
舊 05-05-12, 10:22 AM   #819
wayne123789
newer

引用:
0.0尋晚顧住睇機, 唔捨得返屋企.

你一陣打唔打, 你借副野比我打六局.
應該唔會打, 諗唔到乜可以狡推我又有o既卡..

你知啦, 我但求贏不擇手段.

舊 05-05-12, 10:36 AM   #820
小備兵

引用:
作者: wayne123789 查看文章
應該唔會打, 諗唔到乜可以狡推我又有o既卡..

你知啦, 我但求贏不擇手段.
噢.........咁一陣會唔會去機鋪, 借d卡比我砌下.
舊 05-05-12, 10:37 AM   #821
wayne123789
newer

引用:
噢.........咁一陣會唔會去機鋪, 借d卡比我砌下.
ok, 活力約2:30左右到.

舊 05-05-12, 11:07 AM   #822
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
來金雞
我有金黃忠係身

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 11:39 AM   #823
kameojisan
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
孫皎吾係廢咭
但你6士氣開孫旼,人地6士開號令
一下就推爆左

當然,大前提係一開幕人地已經拆柵
引用:
首先, 你用孫旼同人地號令打已經係戰術錯誤
每個計有吾同用法, 就好似鬼神係用黎一個打十個, 你係5打5時用都係無用
孫旼係局地戰target 2-3人時先有用, 要1隻守全隊請用谷利

開幕人地已經拆柵, 白兵多d 就守到了, 只要2副deck武力差吾太大
再者你可以試下放條棚係單邊
引用:
呢樣野請當事人自己睇番

我用其他號令攻上去佢都有用過孫旼擋
佢就無左6士氣

我都覺谷利做守好過孫旼
>_<我係唔會用剛弓頂號令架, 演武場可以證明, 我一場都開唔到一次剛弓啊(15場要copy所有link, 無理.....)
但打魏武嗰場, 你全部人的武力都唔過11, 當然係開孫皎啦, 係計唔到你有多餘士氣開曹洪的突破...

孫皎係用崩射援護突擊的attacker, 谷利係轉一轉就可以全場剛弓的防守型
一攻一守, 點可以咁比較....

多謝大大分享, 守柵嘛, 玩大流星的時候已經做唔少, 但係條柵一放中間, 就難守左勁多,
放單邊又怕被偷城, 以前用大流星就任人偷都唔怕, 一玩wara, 偷到一下可能已經win得.....

多謝各位大大的意見, 我都係砌番二分算....
攻護, 若王, 二分, 孫武凌統

舊 05-05-12, 01:37 PM   #824
魔靈娘
Game Master
葵千尋

引用:
作者: kameojisan 查看文章
>_<我係唔會用剛弓頂號令架, 演武場可以證明, 我一場都開唔到一次剛弓啊(15場要copy所有link, 無理.....)
但打魏武嗰場, 你全部人的武力都唔過11, 當然係開孫皎啦, 係計唔到你有多餘士氣開曹洪的突破...

孫皎係用崩射援護突擊的attacker, 谷利係轉一轉就可以全場剛弓的防守型
一攻一守, 點可以咁比較....

多謝大大分享, 守柵嘛, 玩大流星的時候已經做唔少, 但係條柵一放中間, 就難守左勁多,
放單邊又怕被偷城, 以前用大流星就任人偷都唔怕, 一玩wara, 偷到一下可能已經win得.....

多謝各位大大的意見, 我都係砌番二分算....
攻護, 若王, 二分, 孫武凌統
4號令
走孫武用孫蛟啦

爆裂吧! 肝臟!!
舊 05-05-12, 03:36 PM   #825
swaggerpuipui

註冊日期: Nov 2011
大會打天人係咪唔著數? 
swaggerpuipui 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM
三國志大戰討論區 Vol.L(實第45回) b_boy 街機心得交流討論區 1003 04-03-12 11:11 AM
三國志大戰討論區 Vol.IL LR猫 街機心得交流討論區 1005 03-05-12 11:48 PM
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM

現在的時間是 01:18 AM

手機版 | APP版